БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 687
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Солети-принципно-след въвеждане на глутен.
И по-конкретно-колкото по-късно, толкова по-добре. Иво започна да налита на солети на 5 години, защото най-добрият му приятел няколко пъти поиска да му купят. Загуби интерес след третото пакетче.
Не смятам, че е добра идея да се дават на бебета.

# 286
  • София
elpet, niki97   bouquet
аз точно за ръжени ядки се чудех дали има, както има овесени, най-лесно ми се струва.А солети от каква възраст могат да ядат?
има ръжени ядки, да Peace
солети аз лично не исках да яде, но за съжаление миналата година имаше период от 10тина дни в които не можех да го извеждам а го разхождаха майка ми и мъжа ми, които без да са искали да се случи, бяха позволили на другите майки да му предложат солети и той беше започнал доста да ги хрупа. бил е около годинката някъде. не че е фатално, но според мен по-късно по-добре. сега например почти не се сеща за солети или други подбни, много рядко Peace

# 287
Мили мами, въпрос за овесената каша /на Хип/: имате ли наблюдения в/у това дали разхлабва?

# 288
от кой месец започнахте да давате пюре с ориз и пюре със сметана?  Thinking

# 289
  • Горна Оряховица

Пюрета с ориз дадох на около 4 месеца и половина като беше.Пюрета със сметана или с извара дадок след като направи 7 месеца и половина някъде.

# 290

Пюрета с ориз като захраних след 7 месец като въведох ориза /оризовата каша/, а със сметана не съм давала още. Просто моето дете не яде много пюрета.

# 291

Пюрета с ориз дадох на около 4 месеца и половина като беше.Пюрета със сметана или с извара дадок след като направи 7 месеца и половина някъде.

Благодаря за отговора! Ще пробвам и аз днес да дам броколи с ориз Simple Smile

# 292

Благодаря за отговора! Ще пробвам и аз днес да дам броколи с ориз Simple Smile

На 6м дадох и двете.  Peace
А това "броколи с ориз" ни е най-омразното нещо.  Sick

# 293
  • Варна
а пък моето царче много харесва броколи с пуешко

# 294
Някой давал ли е кисело мляко "на баба" на детето си?  Thinking Аз го избрах като за начало,но се чудя дали е подходящо?

# 295
Здравейте,мами!
На 3.5 мес. захраних моето момченце със сок от ябълка.Прие го добре.След това му дадох сок от морков.И него прие.Но от 3-4 дни не пие нито единия,нито другия.Дали има проблем като не ги пие?Дали да пробвам със други плодове и какви?

# 296
  • София
Не, няма никакъв проблем, че не ги пие.
Дори така е по-добре.
На възрастта на твоето бебе е твърде рано да даваш сок. Изчакай да навърши 6 месеца.

# 297
  • София
Здравейте!
Синът ми е на 10 месеца и половина и вече е на млечна кухня. Храненето му е организирано горе-долу така:
8.00 - десерта от кухнята, ако е подходящ или ов. ядки с масло и сирене или попара или мл.каша и т.н.
12.00 - половината супа и половината основно
17.00 - 120гр. плодово пюре или половината десерт от кухнята ако не е даден сутринта + 120 АМ
20.00 - остатъка от супата
22.00 - между 150 и 210гр АМ.

Притеснението ми е дали не му е малко млякото за тази възраст?  Събират му се между 270 и 330гр на денонощие. Обикновенно гледам да има млечни продукти в закуската. Пие доста вода - около 900гр. Питах педката, каза да не го мисля, ама аз все се чудя  newsm78

И още нещо - може и да е глупаво, но да попитам - млякото вече смята ли се за храна? В смисъл - включва ли се като общо количество храна за деня? Странно ми е, че ако се окаже, че трябва да пие повече мляко, ще трябва да намаля от твърдата храна. Сега с млякото поема около 900гр на ден, ако го увелича, няма ли да стане много?

# 298
Някой давал ли е кисело мляко "на баба" на детето си?  Thinking Аз го избрах като за начало,но се чудя дали е подходящо?
аз не бих го дала на своето дете Peaceимам приятелка която работеше в Данон и ми каза че нито едно тяхно мляко не е подходящо за малки деца Naughty

# 299
  • Монтана
Аз също не бих дала на детето си някое мляко на Данон.

Общи условия

Активация на акаунт