БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 704
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Кисело мляко давам на "Сердика", хапва по една хпка.Явно не му е дошло времето още. Какво ще е ще си решиш сама.  Млякото на ОМК (или БМК? Фибела, Верея и пр.) също не става за нищо, там пък аз имам приятел. Каквото и да вземеш все ще има някой изкуственяк, но за мен поне млеката на "Сердика" най-се доближават по вкус и качество до българското кисело мляко, те предлагат вариант и за деца.
За сокчета и аз мисля, че е твърде рано. Агресивни са, ето за пореден път доказателство, че бебето най-добре знае какво да яде и какво не. Ако толкова държиш на плодовете в тази ранна възраст е по-добре мисля да предложиш фабрично плодово пюре, но най-добре изчакай още малко със захранването.
За млякото , на мен педи онзи ден ми каза, че вече не замества хранене и да го давам между храненията.  Но детето яде сутрин 150-200мл АМ, бебешка бисквита и плод, а вечер не желае нищо друго освен АМ. Та и аз не знам какво да правя.

# 301
Здравейте,
исках да ви питам какви следобедни закуски давате на децата когато имат по-редки изхождания? Не че има разстройство, но пълни памперса за 3ти път днеска и нещо се чудя какво освен бананче мога да давам за следобедна закуска? newsm78 Нещо по-запичащо?

# 302
Здравейте!
Синът ми е на 10 месеца и половина и вече е на млечна кухня. Храненето му е организирано горе-долу така:
8.00 - десерта от кухнята, ако е подходящ или ов. ядки с масло и сирене или попара или мл.каша и т.н.
12.00 - половината супа и половината основно
17.00 - 120гр. плодово пюре или половината десерт от кухнята ако не е даден сутринта + 120 АМ
20.00 - остатъка от супата
22.00 - между 150 и 210гр АМ.

Притеснението ми е дали не му е малко млякото за тази възраст?  Събират му се между 270 и 330гр на денонощие. Обикновенно гледам да има млечни продукти в закуската. Пие доста вода - около 900гр. Питах педката, каза да не го мисля, ама аз все се чудя  newsm78

И още нещо - може и да е глупаво, но да попитам - млякото вече смята ли се за храна? В смисъл - включва ли се като общо количество храна за деня? Странно ми е, че ако се окаже, че трябва да пие повече мляко, ще трябва да намаля от твърдата храна. Сега с млякото поема около 900гр на ден, ако го увелича, няма ли да стане много?

Права си, малко му е млякото. Нормата за млечни продукти до 1 г. е средно 750 мл, минимум 600, максимум 1000. Можеш да компенсираш и да му балансираш млечния режим със сирене и кисело мляко, не само с АМ. Млякото не само, че се смята за храна, ами до 1г. трябва да е около 3/4 от общото количество храна - става дума за всички млечни продукти за тази възраст, АМ, сирене и кисело мляко. Според мен си избързала да му замениш млечните храни с твърдата храна от кухнята.
Аз мисля, че детето ти пие много вода за сметка на АМ, но това е само личното ми мнение. Peace

# 303
Здравейте,
исках да ви питам какви следобедни закуски давате на децата когато имат по-редки изхождания? Не че има разстройство, но пълни памперса за 3ти път днеска и нещо се чудя какво освен бананче мога да давам за следобедна закуска? newsm78 Нещо по-запичащо?

По-запичащи са ориз, картофи. Може да й предложиш мляко с ориз. Забелязала съм, че солетите леко запичат мойта, но те не са следобедна закуска.  Simple Smile Еквивалента им може да бъде препечена филийка, ако я приеме и ако се справи да я сдъвче.

# 304
Мили мами, въпрос за овесената каша /на Хип/: имате ли наблюдения в/у това дали разхлабва?

Имам наблюдения, че регулира стомаха, не разхлабва. Но все пак действието й може да бъде различно при различни деца.

# 305
.................
За млякото , на мен педи онзи ден ми каза, че вече не замества хранене и да го давам между храненията.  Но детето яде сутрин 150-200мл АМ, бебешка бисквита и плод, а вечер не желае нищо друго освен АМ. Та и аз не знам какво да правя.

Моят съвет е да не правиш нищо. Детето само ще си поиска твърда храна за вечеря като му дойде времето. Моята дъщеря яде твърда вечеря от 1 месец насам. Млякото преди вечерния сън си остава, разбира се. Отделно от това през деня пие АМ 2 пъти, около 10ч. и после следобед преди следобедния сън, между храненията. Това е имала предвид педиатърката ти. Общо взето мойта е свикнала да свързва пиенето на мляко със сън. Опитай така да въведеш едно мляко следобед и си окей.  Peace

# 306
Някой давал ли е кисело мляко "на баба" на детето си?  Thinking Аз го избрах като за начало,но се чудя дали е подходящо?
аз не бих го дала на своето дете Peaceимам приятелка която работеше в Данон и ми каза че нито едно тяхно мляко не е подходящо за малки деца Naughty

Любопитно ми е дали стават за възрастни техните млека, след като твърдиш, че твойта позната ти го е казала, много ми е интересно какво по-точно е работила там, че да ти споделя такива небивалици... Лесно е да кажеш една позната, един приятел. Или просто искаш да навлезеш във форума. Именно малките деца имат нужда от високомаслени продукти и това го твърдят всички педиатри. Специално кафявото мляко „на баба” е подходящо заради високия си процент масленост.

# 307
  • София
за повече инфо, ако не сте попадали на този сайт  Peace
Сравнителен тест на български кисели млека, източник: сайта на & …  на Потребителите

имаше и на други продукти, ако ви се стори полезно, погледнете Peace

# 308
Здравейте!Днес дадох пюре от ябълки.Трябва ли да захранвам малкия след като вече е пил сок от ябълки?

# 309
  • София
Не. Още повече ако първо си дала сурова, а сега ще даваш термично обработена ябълка.

# 310
Благодаря Vivi за отговора.

# 311
Здравейте, канелата смята ли се за нова храна и трябва ли да се въвежда отделно?

# 312
Според мен не трябва, но и дори да бъркам тя се слага символично на ястието. Не мисля, че има какво толкова да й се въвежда при това положение.

# 313
мерси, малкия напоследък съвсем не яде и се чудя какво да му давам Rolling EyesИмам едно купено пюре сладък картоф с канела и не бях сигурна дали е ок, но се престраших-много му хареса Wink

# 314
Здравейте,искам да попитам след като започнахте да захранвате с каша,как редувахте пюрето и кашата всеки ден /плодово пюре с плодова каша,зел.пюре и плодова каша.../ и когато давате за обяд плодово пюре,а не зеленчуково как давахте жълтъка? Confused

Общи условия

Активация на акаунт