БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 799
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Аз давах плодовото пюре между храненията, а по късно за десерт след основното. Захраних различно от твоята схема, но въпреки това давах първата храна на обяд а след сутрешното мляко и млякото в 17:00 давах плодово пюре. Успех със захранването. Peace Дано съм разбрала въпроса правилно.

# 316
  • София
След като захраних с каша, давах плодовото пюре добавено към кашата. Чисто спрях да го давам.
Плодово пюре за обяд не съм давала никога, камо ли пък вместо зеленчуково.

# 317
Здравейте,искам да попитам след като започнахте да захранвате с каша,как редувахте пюрето и кашата всеки ден /плодово пюре с плодова каша,зел.пюре и плодова каша.../ и когато давате за обяд плодово пюре,а не зеленчуково как давахте жълтъка? Confused

За обяд плодово пюренце не давам.То му е за следобедна закуска (към 17-17.30ч),като гледам да не е в чист вид,натрошавам му бисквитки.На другия ден кашата и така.А може смесено каша с плодово пюре. Peace
Жълтък въведох съвсем скоро (на 6 месеца),добавям го в зеленчуковото пюре т.е. през ден яде,защото редувам зеленчуково с месно.
Вие сега ли го въвеждате? Thinking
По принцип не е задължително да е точно в зеленчуково пюре жълтъка(моля да ме поправят,ако греша).Сестра ми ми каза,че го е давала и в чист вид,и в плодово пюре го е слагала,защото малката иначе не го близвала. newsm78

И аз ще питам,за да не спамя в този си пост... Blush
Знам,че приготвеното АМ трябва да се изпие най-късно до 1 час.Това важи ли и за кремчетата и кисела,в който съм добавила?Вероятно да,но все пак да поискам съвет. Hug

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 14:18 от АлЕкС-мама

# 318
Мисля че важи и за тях.
Аз от 2 седмици започнах да правя кремчетата с прясно мляко и бебо много ги харесва.

Хайде и аз да попитам.
До каква възраст трябва да се пие АМ? Питам защото той сега пие вечер в 20ч нишесте с прясно мляко, а в 0.00ч АМ и след това в 8ч пак АМ,но останалите хранения са зеленчуково пюре, каша,плодово пюре, т.е. немлечни.

# 319
Не знам колко ти е голямо бебето,но ако можеш да пробутваш до 3 год -лошо няма.Моето го отбих скоро,и пробвах с АМ,но не го пожела.Бих давала иначе доколкото време поиска.Естествено след 2г може вече и с чашка да си го пие.

# 320
  • София
До каква възраст трябва да се пие АМ? Питам защото той сега пие вечер в 20ч нишесте с прясно мляко, а в 0.00ч АМ и след това в 8ч пак АМ,но останалите хранения са зеленчуково пюре, каша,плодово пюре, т.е. немлечни.

Колко е голямо бебето ти?
По принцип, колкото по-дълго, долкова по-добре.
След 1г. може да го замениш с кисело или прясно мляко, ако детето отказва АМ.
Кашата-ако е млечна, Е млечно хранене.
Аз приготвях зеленчуковите пюрета с кърма или АМ, така че пак бяха млечно хранене.
Млечно хранене е това, което съдържа мляко, а не само АМ от шише.  Peace

# 321
.............

Хайде и аз да попитам.

Тук във форума отскоро има онлайн консултации със специалисти по въпроси за (детското) здравословно хранене. Отговор на твоя въпрос вече са дали там, в две подобни питания : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427411.0 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427234.0
Доц. Маринова препоръчва да се пие АМ (преходно) до 3г. възраст.
Прегледай съветите на специалистите, на мен ми беше много полезно.  Peace

АлЕкС-мама , не съм сигурна за това, което питаш, защо не си зададеш въпроса в новия подфорум...

# 322

Колко е голямо бебето ти?
По принцип, колкото по-дълго, долкова по-добре.
След 1г. може да го замениш с кисело или прясно мляко, ако детето отказва АМ.
Кашата-ако е млечна, Е млечно хранене.
Аз приготвях зеленчуковите пюрета с кърма или АМ, така че пак бяха млечно хранене.
Млечно хранене е това, което съдържа мляко, а не само АМ от шише.  Peace
знам това Peace,но кашата е безмлечна, а пюретата без никакво мляко. затова ми е и питането.

# 323
  • София
Имаш ли причини да даваш безмлечна каша?

# 324
Имаш ли причини да даваш безмлечна каша?
в момента просто давам такава. по съвет на педито ги редуваме. различни каши, млечни,безмлечни...

# 325
  • София
А колко е голямо детето ти, все пак?

# 326
имам питане  Laughing
тъй като се преместихме и се наложи да сменям мялкото (тук няма фризовом ) и днес мъжът ми купил Милумил,но  от 6-12 месеца,та подходящо ли е да преминем към това мляко,тъй като бебчо има 6 навършени или не  newsm78
и друго ме интересува-тук няма почти никакв избор на зленчукови пюрета,почти всички са с -паста,лук,сол и тн...., съобразени с тяхната си кухня,а бебко не иска да яде домашни пюрета,да му ги приготвям аз...  newsm78  и сега се чудя какво да му давам  Thinking
намерих една зеленчукова каша на Нестле,дават я за 6 месеца,уж съм въвела зеленчуците в нея,но пак се чудя дали не е още малък за нея  newsm78

# 327
Щом като няма обичайното ви мляко въпроса става безпредметен, бебето нещо трябва да яде. Ако има Фризолак там където сте може и  да е по-добър избор, в пред вид че са на еднаи съща фирма.
Щом е захранен със зеленчуци и каши не виждам причина да се чудиш дали да я даваш тази каша.
Лук не е проблем, солта е съобразена с възръстта (щом не може да се избегне), паста?! може би макароните не трябва да са с глутен. Надявам се да съм помогнала.

# 328
благодаря ти Ники   bouquet
Аз не бях доволна и в БГ от фризолака,много повръщаше малкия,та за това реших да минем на Милумил,дано не откаже да го пие  Praynig
а за кашата се чудех,дали не е много тежко смилаема,идея си нямам  Embarassed,мисля си че кашите са по-тежки храни  newsm78,а и още д-р нямаме тук,та във вас ми е надеждата  Simple Smile

# 329
Специалните бебешки инстантни каши са добре засищащи и лесно смилаеми, така че не се тревожи.

Общи условия

Активация на акаунт