БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 825
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Местното не е ли от 6 мес нагоре?

# 481
Синът ми си хапва зеленчуково пюре вече 3-та седмица. Яде по половин пюре. Мога ли вече да му предложа местно?
и да обобщя от предишните постове: Първо заешко или пуешко и след това пилешко и телешко. Нали така?
Много е рано за месо - дава се минимум на 8 навършени месеца.
Можеш да започнеш със заешко или пуешко, след това въвеждаш пиле и телешко.

Не съм съгласна. Месо може да се въведе на 6 навършени месеца. Въвеждане в 6-7 месец е нормално.
Въвеждане на месо на 8 месеца може да се приложи при късно захранване от 6-ия месец. 
Както писах по-назад, възрастта за въвеждане на месо зависи от реда за въвеждане на другите желязосъдържащи храни - каша обогатена с желязо, жълтък. Редът е: каша -> месо -> жълтък.
Относно плодовете и зеленчуците подхода е по-гъвкав. Може първо плодове, после зеленчуци, после каши и месо. Може първо плодове, после каши, после зеленчуци и добавяне на месо. Вече има схеми, в които месото се дава преди зеленчуците, но след кашите (мисля една майка живееща в Канада беше разказвала тук точно за тази схема, по която е захранила детето си). След въвеждането на тези основни видове храни (плодове, зеленчуци, каши, месо) се дава жълтък.

marsia__kzl, ти вече си въвела основните храни плодове, зеленчуци и каша, и то при ранно захранване, така че можеш вече да предложиш месо. Започва се с групата на т.н. бели меса - пуешко, заешко, пилешко (домашно, био или пюре). Няма строго правило за редът на въвеждането им. После се въвеждат червените меса - телешко, говеждо, агнешко, пилешко-бройлер, свинско - като редът на въвеждането им също не е стриктен.

# 482
Месото може и да е от първите храни. Ето една статия :
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=906

# 483
А кашата може ли да замести едно хранене с мляко или се дава като допълнение?

# 484
  • Варна
Да, може да замести хранене. Има млечни каши в състава, на които е включено мляко подходящо за съответната възраст. Има и безмлечни при приготвянето, на които се добавя АМ или кърма.

# 485
А кашата може ли да замести едно хранене с мляко или се дава като допълнение?

Замества хранене.
Много е калорична и засищаща, за да бъде допълнение.  Wink
То ако и кашата е допълнение, а не основна храна, на детето бая ще му се събере да яде цял ден.  Laughing

# 486
Аз съм давала само веднъж 2-3 лъжички бананова на Слънчо!Препоръчайте ми хубава млечна каша моля!И може ли да се дават  на 5 мес бебе или трябва да изчакам?

# 487
Аз давам бананова каша на Хумана, която  правя с вода  Peace

# 488
Аз съм давала каши на Милупа предимно. Моята дъщеря не хареса особено млечните каши и минахме на безмлечни, които си правя с нейното мляко. И на Хумана съм купувала.
На 5 месечно бебе можеш да даваш каши без глутен, независимо млечни или безмлечни.

Ето тук разгледай какви каши се предлагат на пазара: http://papa-bebe.com/ka6i/milupa.html

# 489
Благодаря за инфото!

# 490
плодовото пюре замества ли се хранене или се дава между храненията?
И каша може ли за сутрешна закуска вместо за следобедна...
Плодовото пюре не замества хранене, дава се между храненията.
Няма никакъв проблем да предлагаш кашата сутрин за закуска, вместо следобяд Peace.
Благодаря   bouquet
Проблема е че тя не е много ящна и ме е страх,че като и го дам между храненията и ще си намали следващото основно или ще го измести с половин един час. Ние и без това режим на хранене не успяхме да създадем досега, опитвах ама тя не поддава  Simple SmileА сме на 6 месеца и 10 дни

# 491
Алия, не е задължително да даваш каквито и да е храни между основните хранения. Аз не давам нищо и дъщеря ми не е свикнала да похапва между основните хранения, ако някой я почерпи ще го вземе, но обикновено си играе с храната, не я яде. Аз не съм привърженик на похапването по цял ден.
Плодовото пюре първоначално го давах за следобедна закуска самостоятелно (ядеше по половин бурканче и после пиеше мляко); после като въведох каша го давах смесено с кашата пак за следобедна закуска; после изместих кашата сутрин и плодовото пюре заедно с нея, това преди да започна да давам пресни плодове. Като започнах да добавям намачкан банан, настъргана ябълка и други в кашата, спрях да купувам плодови пюрета изобщо.
Сега се сещам, че съм давала пл. пюре и като десерт на обяд след зеленчуковото, за проба и разнообразие.
Та исках да ти кажа, че имаш мнго варианти. Успех в установяването на режим!  Simple Smile

# 492
Благодаря, Little wingels  Simple Smile
Наистина варианти много, трябва да уцеля на моята щерка кое ще й допадне най-много, все още сме в началото със захранването.

# 493
Не съм съгласна. Месо може да се въведе на 6 навършени месеца. Въвеждане в 6-7 месец е нормално.
Въвеждане на месо на 8 месеца може да се приложи при късно захранване от 6-ия месец. 
Little wingels, направо се облещих от твърдението ти, какво месо на бебе, което е на 6 месеца Rolling Eyes?
И какво късно захранване на 6 месеца - нормално бебетата трябва да се захранват от тази възраст и то не с месо естествено.
И след като препоръчителната възраст за захранване е 6 навършени месеца, поради редица причини, които са ти известни, как така според теб е възможно да се въведе месо на тази възраст Confused. Че то дори и при неправилно и ранно захранване пак е рано.

# 494
  • София
Little wingels, направо се облещих от твърдението ти, какво месо на бебе, което е на 6 месеца Rolling Eyes?
И какво късно захранване на 6 месеца - нормално бебетата трябва да се захранват от тази възраст и то не с месо естествено.

Ееееее стига де. Не е нещо фатално, ако на 6 навършени месеца се даде месно пюре.

Общи условия

Активация на акаунт