БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 827
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
А на каква възраст е подходящо да се дават овесените ядки?

# 466
Овесените ядки съдържат глутен,и затова се дават когато се въведе.Подходящи са и за захранване с глутен,тъй като съдържат по-малко от пшеницата.Обикновено се въвежда около 7-8 месечна възраст.Аз въведох на осем месеца глутена с овесени ядки в пюре.

# 467
Благодаря за инфото Simple Smile!

# 468
Позната ми каза,че когато кърмиш трябва да изкл.сладкото и шоколада от менюто си,защото бебчо може да получи алергия!Имали наистина такава опастност?

# 469
Не знам за какво сладко говориш. Иначе шоколада е алерген, освен това може да възбуди бебето. Но може и нищо такова да  не се случи. Аз например, докато кърмих си хапвах шоколад. Не съм забелязала да сме имали проблем.

# 470
благодаря за инфото аз глутена съм го въвела мн отдавна и за да разнообразя пинюто на Яна  бибияна вече се чудя какво да и приготвям  Wink

# 471
Здравейте,  искам да попитам с плодовото пюре замества ли се хранене или се дава между храненията? Чувам доста противоречиви мнения за това и съм объркана newsm78
И каша може ли за сутрешна закуска вместо за следобедна, че сутрин мойта беба най-не иска да пие АМ, освен най-ранното й сутрешно хранене  Grinning

# 472
плодовото пюре замества ли се хранене или се дава между храненията?
И каша може ли за сутрешна закуска вместо за следобедна...
Плодовото пюре не замества хранене, дава се между храненията.
Няма никакъв проблем да предлагаш кашата сутрин за закуска, вместо следобяд Peace.

# 473
Малко се обърках с тези пюрета!А зеленчуковото може ли да замести едно хранене?

# 474
Малко се обърках с тези пюрета!А зеленчуковото може ли да замести едно хранене?
Ами това е именно неговата роля - обедното мляко се замества с млечнозеленчуково пюре - зеленчук+кърма или АМ. Идеята е млечното хранене да остане, предвид въвеждането на твърда храна.

# 475
Синът ми си хапва зеленчуково пюре вече 3-та седмица. Яде по половин пюре. Мога ли вече да му предложа местно?
и да обобщя от предишните постове: Първо заешко или пуешко и след това пилешко и телешко. Нали така?

# 476
Синът ми си хапва зеленчуково пюре вече 3-та седмица. Яде по половин пюре. Мога ли вече да му предложа местно?
и да обобщя от предишните постове: Първо заешко или пуешко и след това пилешко и телешко. Нали така?
Много е рано за месо - дава се минимум на 8 навършени месеца.
Можеш да започнеш със заешко или пуешко, след това въвеждаш пиле и телешко.

# 477
Sourcherry, знам че по новите стандарти е рано за захранване, но ние започнахме от 4-ти месец и той вече яде плодово, зеленчуково пюре и по малко бананова каша. В такъв случай може ли да му дам месото или да продължаваме с поснотиите още 2 месеца  Mr. Green

# 478
marsia__kzl, аз не бих дала още. Педиатърът какво казва по въпроса?

# 479
Ами тя е по съвсем старите схеми. Предложи ми още на 2 месеца да давам сок и оттогава не я слушам много много.  Mr. Green
Казва че вече трябва да съм му дала месце.

Общи условия

Активация на акаунт