БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 849
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Little wingels, аз контри няма да удрям Wink, само отново ще си изкажа мнението, че въвеждане на глутен преди 8-ми месец е непрепоръчително, а според мен и недопустимо. Въвеждането на жълтък също трябва да бъде по-късно - поне след 10-ти месец (а най-добре след годинката), защото жълтъкът сам по себе си е алерген, макар и по-слаб от белтъка.
Това е моето мнение, това е и мнението на моя педиатър.
Нека не спорим повече, темата е за друго  bouquet.

# 451
Little wingels, абсолютно съм съгласна с тебе. Искам да кажа за глутена, че в много източници пише че проблем може да създаде както ранното захранване с него, преди 6-ти месец, така и късното след 9-ти. Това което аз прочетох и което ме посъветваха и двете педиатърки на сина ми е да захраня с глутен при навършени 7 месеца.

# 452
дайте идеи как да накарам синът ми да яде нещо различно от мляко  ooooh!,нито пюрета,ното каши,нищо  Tired,попара още не съм давала,едвам го лъжа с няколко лъжички пюре на обяд,колкото да върви захранването, ,няма признаци за зъби,знаете ли от какво може да е  Rolling Eyes
менюто ние е -по цял ден мляко,само на обяд някоко лъжички пюре  ooooh!,само ме упрекват,че не го храня,ня можело да си набави нужните витамини и тем подобни,а като не иска какво да направя  smile3511,като му тикам лъжицата,рискувам хептен да го отвратя от храната,моля давайте съвети  Praynig
и има ли вероятност да се е ''пристрастил'' към млякото,както пишеше в книгата ''Хранене на бебето''  newsm78,1че вече толкова е свикнало с него и го изполва за успокоение и заспиване

# 453
Пилешко, телешко, пуешко, заешко, свинско. Горе долу такъв е реда.
Не е такъв реда Confused.
Започва се със заешко или пуешко, после пилешко, след него телешко и накрая свинско месо.

Аз съм с малко особено мнение за заешкото. Самата аз никога не съм яла заешко (не смятам и да ям).  Rolling Eyes
Остава дилемата пуешко или пилешко.  newsm78 Пуешкото "по-леко" ли е от пилешкото?

# 454
  • Варна
Самото месо стои по сухо, но не е по-леко. Всъщност тъй като става въпрос за птиче месо не мисля, че разликата е съществена, та чак да предизвика спор.

# 455
  • Варна
дайте идеи как да накарам синът ми да яде нещо различно от мляко  ooooh!,нито пюрета,ното каши,нищо  Tired,попара още не съм давала,едвам го лъжа с няколко лъжички пюре на обяд,колкото да върви захранването, ,няма признаци за зъби,знаете ли от какво може да е  Rolling Eyes
...и има ли вероятност да се е ''пристрастил'' към млякото,както пишеше в книгата ''Хранене на бебето''  newsm78,1че вече толкова е свикнало с него и го изполва за успокоение и заспиване
Ако изчакаш още малко можеш да пробваш той сам да се храни. Това разбира се не означава, че ще се справя много успешно Grinning, но е вариант да свикне с вкусовете и лъжицата и така ще можеш и ти да пробуташ нещичко в устата. Може също да пробваш т. нар. педагогическо захранване, имаше и друга майка тук с подобен на твоя въпрос и каза, че това е помогнало. А иначе всички бебчета са "пристрастени" към млякото. Моето момче си хапва с удоволствие пюрета, каши и друга храна, обаче като види млякото е неудържим, ще "излети" за да си стигне шишето. А кака му спря да пие мляко преди сън към 3 години.

# 456
Самото месо стои по сухо, но не е по-леко. Всъщност тъй като става въпрос за птиче месо не мисля, че разликата е съществена, та чак да предизвика спор.

Права си за спора.  Simple Smile Май прекалено много се вживявам в това захранване с месо, все едно нещо отровно ще му давам на детето.  Embarassed В крайна сметка май ще е пилешко  Peace Пуешкото наистина е "сухо" (поне за мен е такова)  Ще говоря и с педиатъра де, но исках да чуя и вашите мнения.  Hug

# 457
Антония,благодаря ти,за педагогическото не се бях сетила   bouquet
понякога съм му давала да близва от нашите манджи,но така се потриса,че жал ме хваща  Laughing,може би като вземе ''сам'' да се храни да му е по-интересно  newsm78

# 458
Аз захраних с телешко. В краайна сметка май е добре просто свинското да е най-накрая. В детската кухня например дават свинско след навършена годинка.

# 459
Аз съм с малко особено мнение за заешкото. Самата аз никога не съм яла заешко (не смятам и да ям).  Rolling Eyes
Остава дилемата пуешко или пилешко.  newsm78 Пуешкото "по-леко" ли е от пилешкото?
Аз съм така с агнешкото, бррр - ужасно е Crazy.
Започни с пилешко Peace.
Пуешкото месо е идеално за първо месо, но има един особен мирис и вкус.

# 460
Аз съм с малко особено мнение за заешкото. Самата аз никога не съм яла заешко (не смятам и да ям).  Rolling Eyes
Остава дилемата пуешко или пилешко.  newsm78 Пуешкото "по-леко" ли е от пилешкото?
Аз съм така с агнешкото, бррр - ужасно е Crazy.
Започни с пилешко Peace.
Пуешкото месо е идеално за първо месо, но има един особен мирис и вкус.
Заешкото е месо много богато на протеини, и е много полезно.
По това което аз прочетох, когато трябваше да захранвам сина ми с месо, разбрах че като първи се препоръчват заешкото и пуешкото, след това пилешкото и телешкото.
Аз също не обичам агнешко, и съм доста предубедена към него. На малкия смятам да му дам агнешко след като навърши година.

# 461
Заешкото е месо много богато на протеини, и е много полезно.
По това което аз прочетох, когато трябваше да захранвам сина ми с месо, разбрах че като първи се препоръчват заешкото и пуешкото, след това пилешкото и телешкото.
Да, заешкото месо е полезно, много даже.
А реда на месата е същия, по който и аз съм захранвала.

# 462
да питам давали ли сте овесени ядки от финните и как? smile3506 newsm78

# 463
да питам давали ли сте овесени ядки от финните и как? smile3506 newsm78

Давали сме.  Simple Smile
Варя ги във вода, докато се разварят хубаво, после отцеждам. С какво ще ги смесиш, зависи от вкусовете на детето. Аз съм давала: с АМ; с масло и сирене; а също и подсладени с плодово пюре; и с кисело мляко с малко захар. Има много варианти.

# 464
За овесените ядки само да кажа, че ако ги давате с плодове е добре да сложите и АМ или кърма.

Общи условия

Активация на акаунт