БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 750
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Искам да попитам кога е времето за въвеждане на масло и сирене?

# 91
  • Варна
Около годинката и по-рано. Зависи как е захранено детето. Някои ядат попарка с масло и сирене от 6 месечни.

# 92
я кажете слагате ли масло на картофеното пюренце  newsm78,сега варя картофи и се чудя дали да го смеся с АМ или чист картоф,какво слагате на картофчето  Rolling Eyes

# 93
  • София
Рано ви е още за масло. Само с АМ го направи.

# 94
Рано ви е още за масло. Само с АМ го направи.
и аз така мисля,благодаря ти   bouquet,само пасиран картоф и малко АМ  Peace

# 95
  • Варна
я кажете слагате ли масло на картофеното пюренце  newsm78,сега варя картофи и се чудя дали да го смеся с АМ или чист картоф,какво слагате на картофчето  Rolling Eyes
И аз за това питах. Варих картоф, пасирах, добавих АМ, обаче то стана едно като гумирано, точи се и е странно. Синковеца не го хареса, та ако мога да му сложа масълца може да го одобри.

# 96
  • София
За да не стане жилаво, картофите се намачкват добре в повече течност-АМ-в случая.
Не се пасират с пасатора.
Може накрая, само за хомогенизиране на консистенцията, да се врътне пасатор.

# 97
  • Варна
Благодаря за съвета  bouquet, ще пробвам така.

# 98
И аз за това питах. Варих картоф, пасирах, добавих АМ, обаче то стана едно като гумирано, точи се и е странно. Синковеца не го хареса, та ако мога да му сложа масълца може да го одобри.
и при мен  така се получи,много малко го пасирах и после сложих АМ ,да го донамачкам,ама нещо хич не му хареса,а иначе купешките картофчета ги харесва много,някой път пак ще пробвам  Rolling Eyes

# 99

Аз ги въведох преди няколко дни,когато Биси все още беше на 7м.  Peace

# 100
Аз за картофите не ползвам пасатор. Намачквам с вилица, прибавям кърма и след това го "минавам" през цедка. Става супер Peace

Да попитам: какво АМ ще ми препоръчате да добавям сега в пюренцата? Все още й слагам кърма, но скоро ще достигне до количество за едно ядене, а цеденето ми се струва все по- тегаво. Иначе е само на кърма и нямам идея какво да й давам. Да се консултирам ли с педиатърката или...? На баткото го правех с Фризо-вете, но сега от две-три мами чух, че запича. Тя и без това не се изхожда често, не ми се ще да я дозапичам Rolling Eyes

# 101
  • Варна
Ако можеш давай с кърма. Всяко АМ може да води до запичане, при всяко дете е различно. Ние сме с НАН и първите няколко дена имаше подобен проблем после отшумя.

# 102
Ако можеш давай с кърма. Всяко АМ може да води до запичане, при всяко дете е различно. Ние сме с НАН и първите няколко дена имаше подобен проблем после отшумя.

Ами мога, но с увеличаване на нужното количество, все по- тегаво изцеждам Tired (никога не съм успявала да изцеждам бог знае колко). Благодаря за отговора  bouquet

# 103
Aз ти препоръчвам розовия Хип! Peace

# 104
А задължително ли е да разреждаш пюрето с АМ или кърма? Защо не опиташ да дадеш пюре и после просто да предложиш на детето да посуче.

Общи условия

Активация на акаунт