Re: АПРИЛска мама чака сърчице да чуе 2

• 16 384
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Здравейте, добре дошли на новите мами. Аз се върнах адски разочарована от едната гинеколожка. Отказа ми най.-категорично да ми води бременноста а по ЗК нямала лимит. Направо не знам при кого да отивам. Поне ми каза че трябва да се видят пулсации на плода ако всичко е наред. Помогнете във Варна съм, но не съм от тук и никого не познавам, просто днес след всичкото чакане се върнах с толкова опънати нерви че няма и на къде повече............. Cry Cry Cry

# 31
Диди, не се шашкай! Варна е голям град и няма начин да не намериш някой да ти води бременността, дори и по ЗК  Peace Може да попиташ и момичетата в "отчетни - по градове" в темата за Варна  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=417493.0

# 32
  • Варна
Winnie отчаяла съм се, шашкане е меко казано. Знам, че тук лекари бол, за кого ли не не чух ама или са много неизвестни или графиците им са фул и за да те вкарат ще ти вземат и майчиното мляко. А се притеснявам и дали всичко е наред, до колкото разбрах изследванията започвали чак в 3 месец, при мен той ще е след 2 седмици и половина...........ненавиждах лекарите, сега направо не ги понасям. Ясно че всички искат пари, но да имат поне малко жал за тия неродени същества Cry

# 33
Здравейте и от мен днес!
Добре дошли на новите бъдещи мами, много се радвам за вас! Hug
Peiota, много се радвам,  не очаквах  да има и други от това малко градче! Hug
Iveeeta, приема се! Simple Smile
Didipeicheva, не се притеснявай излишно всичко ще се нареди. Ако имаш лична лекарка във Варна отиди при нея, а тя ще ти даде направление, няма да се налага да чакаш до третия месец.

# 34
  • Варна
Звездичка аз вече си имам направление. Проблемът е че тази при която ме прати личната лекарка първо отказа да ме вземе на ЖК поради многото бременни и второ след 300молби ми каза дори да те взема лимит по ЗК нямам трябва да си плащаш  Cry Cry Cry Съответно се върнах ядосана и сега търся други лекари някъде из Варна, тази при която ходих беше Цветкова.......а трябва вече да се видят тонове на плода.....и съм притеснена многооо

# 35
Здравейте момичета и добре дошли на всички нови бъдещи мами!
Аз няма с какво толкова да се похваля, освен че в четвъртък съм на лекар за 1-ви път и се надявам всичко да е наред и да видя една малка точица  Praynig
На мен за сега не ми става лошо и не ми се гади, надявам се и в бъдеще да е така защото с дъщеря ми си повръщах по 3-4 пъти но ден до средата на четвъртия месец! Sick
Пак ще пиша като мине прегледа!
Пазете се всички Hug

# 36
Didipeicheva, тази направо плаче за жалба срещу нея, освен да отидеш отново при личната лекарка, да и обясниш за какво става дума и да ти даде направление за друг лекар.

# 37
Didipeicheva, това, че докторката има много бременни според мен е основание да не приема повече, за да може да обърне адекватно внимание на досегашните си пациенти. Неприятно ти е станало, че те е върнала, но ще намериш друга, порови се в белите списъци от форума, или питай варненките, дано те насочат към свестен лекар.
Няма нужда от друго направление, то не е за конкретен лекар. Един съвет - ако моежеш преди да ходиш при следващата, се обади по телефона и питай дали работи със Здравната каса за проследяване на бременност и чак тогава си запиши час.  Peace

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 14:13 от tini-mini

# 38
Диди, според мен направо си извадила късмет, че не те е взела  Naughty Ти представяш ли си щом лимита и е пълен колко народ ще има при нея. Има да висиш на опашки. Хич не се ядосвай. Пък и иска да плащаш......че то ако искаш да си плащаш лесно ще намериш къде да отидеш  #Cussing out А не да се буташ там и хем да чакаш, хем да плащаш. Взимай си направлението и беж при някой друг. Разрови се във форума. За съжаление нямам дори и познати във Варна. Не мога да ти кажа къде да отидеш. Но като за начало можеш да отидеш дори на частен лекар за установяване на бременността. Колкото да си видиш точката и да те посъветва дали трябва да пиеш нещо. Пък после вече, като се ориентираш към гинеколог си отиваш със същото направление. То не е поименно - можеш да го ползваш за всеки гинеколог.
Ама е една здравната ни системаааа  #Cussing out Направо ме хваща яд. Ще те кара да си плащаш, ама иначе сигурно ще ти вземе направлението, за да може да си вземе и паричките от здравната каса.....гадове са тези лекари. Сбъркана ни е цялата система  #Cussing out

# 39
Здравейте майчета,
честито на Rene88 за добрата новина.
Диди, не се разтройвай ще намериш по-добър лекар, който да ти обърне нужното внимание.

Аз съм от София и също съм изпаднала в голяма дилема с лекарите. Ходя при един млад доктор в Токуда, но той не води консултации по здравна каса, а тези които го правят са страшно заети. Може би трябва да се ориентирам някъде другаде, незнам !?!
Имам и допълнително здравно осигуряване в Дженерали, но Токуда вече нямат договор с тях - така, че и това ми отпада като вариант. На 20 авуст съм при доктора и директно ше го помоля да ме насочи при някои колега да ме следи по здравна, а пък той да си ми прави останалите неща.

Питам се дали някога ще вместим в някакви елементарни здравни стандартни? smile3511

# 40
Здравейте момичета, радвам се ,че  сме толкова много мами с априлчета. Simple Smile
Не знам как чакате толкова голямо закъснение. Аз на 6 ден вече бях с два положителни теста (уринарен на 4ти, кръвен и 5ти) и минала през доктора да видим малката точка.Simple Smile Точката беше наистина малка, но я имаше.Simple Smile Simple Smile
Сега си чакам четвъртък за да видим дали ще има ''мигаща'' точка.

didipeicheva  разбирам те. Аз за няма и година смених 4 гинеколога, даже и сега сменям поредния. Имах си проблеми и затова се налагаше честата смяна. Иначе всички бяха ''проверени'' и ''много добри'''. Сега оставям последния понеже е добър, но е прекалено натоварен и не мога да си представя да имам проблем ,а да мога да си запиша час за след две седмици. Спокойно потърси друг лекар, тази едва ли е единствена.

# 41
  • Варна
благодаря ви на всички за подкрепата. Peiota тя бременността ми е установена, но вече е време да се видят първите пулсации. При тази повече няма да стъпя аз си взех направлението, сега се опитвам с връзки да се запиша при друг гинеколог и така ще е и занапред надявам се разбира се да стане. Но здравната ни система е под всякаква критика всичките искат пари и това е. А аз умирам от притеснение дали всичко с това човече в мен е наред. Чувствам се добре пия си фолиевата киселина и Дуфастона за всеки случай, за да не получа изненади...........а и надявам се все ще се намери някой който ще се съгласи да вземе още една бременна. Имах чувството днес че цяла Варна е тръгнала да ражда......Искрено благодаря на всички и много се радвам че попаднах на вас  Hug Hug Praynig

# 42
Диди, значи всичко ще се оправи. не се шашкай толкова. Ще чуете и сърчицето. Още повече, че пиеш и Дуфастон. Не се притеснявай и напрягай излишно. При всички случаи няма да останеш без наблюдаващ лекар  Flutter
Аз да ви кажа за моите перипети със здравната ни система. Оказа се, че съм склонна към тромбофилия и трябва по време на цялата бременност да си бия инжекции Фраксипарин. Една инжекция е 6лв. Ако личния лекар те диспансеризира ( а то става много сложно, защото трябва да имаш точно определена диагноза) евентуално касата поема 1.66лв от цената на инжекция - или 4.34лв за 1бр.
В Румъния обаче, цената на една инжекция без каквито и да било отстъпки е 3.20лв. Е кажете това каква здравна политика е и за какво говорим. А по едно време се перчехме, че сме напреднали много повече от Румънците  #Cussing out
Та сега търся хора които пътуват до Румъния  newsm03 Ако някой има познати - да свирка  Hug

# 43
peiota, при предишната бременност си биех фраксипарин, но за около месец. Тази обаче се очертава да съм през цялото време на инжекции. Аз даже ги взимам на по-висока цена, но ще се разтърся къде е най-евтино. А за Румъния, направо ме изумяваш. Как може да е толкова голяма разликата? newsm78

# 44
момичета и аз съм на фраксипарин всеки ден,заради тромбофилия,афа и нк-клетки .имам едно прекрасно ангелче в подписа си и след него 3 ранни аборта-в 6-4 и 7 г.с./но да не натоварваме хубавата бременлийска тема/.да ,фраксито в румъния е на половин цена,аз си поръчах,но ми донесоха по погрешка 0.4 за цена 4лв.,сега чакам да ми донесат 0.3-ще пиша каква е цената-мисля че е около 3.50лв.вие за какво го биете,само за тромбофилия ли?
иначе аз още немога да се похваля-бях на преглед в 5г.с.и 4 дни-видяхме само плоден сак,но не и ембрион,също така имам и леко отлепване на сака.на преглед съм след 2 дни-тогава ще видим ще ме зарадват ли или ще ме разплачат.на всички бременлийки успех!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт