ДЕКЕМВРИйски мами, радват се на лятото засмяни!

• 11 483
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
Ох, чак сега полегнах, много натоварен ден днес. Да тръгват децата по училища и градини, че ми изпиха соса  Tired

Колибри, жива и здрава да ви е Ели! Да бъде най-щастливата сестра декември!    bouquet  и аз за стрелец се боря уж, ама кой знае
Щях да питам да не би да си раждала по време на голямото слънчево затъмнение, но се сетих, че беше преди 10г (аз нали и тогава бях с тумбак)

Тъкмо се връщам от РД на съученичка на дъщеря ми, който си беше чиста кулинарна вахканалия  Crazy Майката на рожденничката беше забъркала N на брой мъфини, кексове и всякакви чудеса, солени и сладки. Мястото беше Екопарка във Варна. И понеже туй явно беше малко, таткото опече барбекю. Пуфтя и не искам да видя храна до края на седмицата!

Точи, все пак попитай в коя лаборатория ще се правят изследванията. Защото първите излизат за 3-4 дни (пише има ли трите най-разпространени тризомии и пола), а пълните са след около месец. Не знам как е твоето търпило, но за мен тия 5-6 дена (заради почивните дни) ми бяха ужасно много и ако трябваше и ден да чакам още... нямаше да съм много със всичкия си...
Имам номера за връзка на лаборатория Геника, ако ти трябват  Peace

Забравих да пиша. Днес запалих брат ми по тази количка Ойстър. Чете, разглежда ревюта и пое инициативата да я намери в Лондон и да я огледа. Златно дете! Само трябва да му обясня на какво да обърне внимание. Както се нахъса, гаранция, че ще ми свърши работа  Grinning

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 20:15 от eta

# 121
Леле днес не сте мързелували колко сте изписали само!!!!! Одивам да видя за какво иде реч само мернах че процедурата на tochica. е минала добре! Дано получиш и добри резултати стискаме палчета всичко да е наред и се пази!

Да се отчета и аз днес бяхме на ЖК и младежа е добре, малко трудно го видяхме тъй като явно изпълняваше разни йогийски асани и ръце крака всичко му веше пред главицата, нямаме много снимчици, но поне доки си измери нужните неща... Flutter

# 122
Нашто ЖК мина само до мерене на пулса - 154 удара в минута  Party Ехографа го пропуснахме, защото ще ходим на 4Д за ФМ.

# 123
Здравейте Точица много се радвам че всичко е неред.
Я да видиме дали вие ще раберете нещо от този превод за Испания от английски на български Embarassed http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://www.womeninspain.com/birth-in-spain.aspx&prev=/translate_s%3Fhl%3Dbg%26q%3D%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B6%25D0%25B4%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B5%2B%2B%25D0%25B2%2B%25D0%25B8%25D1%2581%25D0%25BF%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%258F%26tq%3Dbirth%2Bin%2BSpain%26sl%3Dbg%26tl%
Лека вечер от нас! До утре!

# 124
Честит рожден ден на Ели. Да е жива и здрава. Също честит рожден ден на патерица и на Шер.
Радвам се че е минала процедурата при Точица и стискам палци за успешни резултати.
Мами, чували ли сте за колан за бременни или нещо такова. Много ме боли кръста и една позната каза, че и на нея я болял по време на втора бременност след секцио. Тя ходила в Св Лазар и там и казали за такъв колан. Купила го от София и като го сложила и болките й спряли. Сега ще издирвам това чудо да купя, но първо ще питам моята доки дали може и дано има ефект, че само гледам да лежа или седя.

# 125
четох на тагадък само за да науча как е минала процедурата при точица , какво стана с милейди и вени и как са другите болнички !
 tochica ,  радвам се ,че всичко е минало добре ! наистина направи каквото е възможно да се добереш по-рано до първите резултати . точно те са които най-много ще те успокоят ! трябва да си щадиш нервите ! и аз ще чакам с нетърпение да се похвалиш със здраво бебче !

не успях да науча нищо за милейди и вени ! да си казвате , ей Naughty!
шер ЧРД !  желая ти   да си жива и здрава ,здрава , здрава ! а най-хубавият подарък - по Коледа  Heart Eyes!
rush , има ги в почти вс. магазини , в които продават дрехи за бременни . със сигурност ги има в премама ! купувай , щом облекчава - симпатично изглеждат !

с радост мога да кажа , че не е било грип ! нооо много мъчително за мен , повръщам трудно , а има хора при които става някак спонтанно и бързо поне (ле ле за какво  завиждам само Mr. Green) ! продължи едно денонощие и никой от домашните не прихвана ! сега пак съм на линия , ама мн. миткане и работа се сбраха ! ще ходя да чета за срещичката !

ха добрютро , дами  Grinning!

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 13:48 от oska

# 126
Добро утро,
Хайде на кафенцето (макар и не толкова красиво като останалите)   food010

Точица - кураж мила, разсейвай се до колкото е възможно и чакаме скоро да се похвалиш с хубавата новина, вярвай че всичко ще е наред.

Аз да се похваля, че вчерашното ходене до тоалетната ме отмина, разминах се набързо, ама то и моето стомах че си е едно такова да чукам на дърво желязно.

Хубав ден ви желая

# 127
Добро утро, лейдис! Аз само да се отчета, че при мен нещата пак забиха.....Вчера ми излязоха резултатите от Геника (там си пуснах по мое решение и сама си взех секрета) и се оказа положителен сега пък за Гарнерела.....Не издържам вече на това чудо...Ковачева каза, че съм изключително интригуващ случай- та аз съм стерилна там долу, да му се не види...не правя кекс, не припарвам до басейни, сменям си бельото по 20 пъти на ден, а и то винаги е памучно и не са прашки, мия се с супер внимателно и само в правилната посока, не ползвам обществени тоалетни и какво....ето пак поредната инфекция, за която ще трябва поредния антибиотик  Cry Наистина се чувствам много отчаяна и безсилна- какво ли не правя, за да се пазя! Преди да забременея се изследвах за безумни дори неща, само и само да съм сигурна, че съм здрава, а от както съм забременяла се появиха чудеса, които през живота си не съм имала никога- то не бяха съмнения за хламидия (която бях изследвала вече преди това), то не бяха трихомони, които лекувахме, то не е сега това чудо.... Съчетано с и без това не добрата ми маточна шийка и някак съвсем си загубих позитивното мислене, рева като магаре, страх ме е до смърт за бебето и така.....Простете ми сутрешната вълна от подтискащи излияния, но само с вас мога да си споделя....мъжът ми и той вече е на ръба на силите си, а другите просто ми казват, че много съм се била изследвала и да съм си седяла спокойно  Tired

Точица, браво мило момиче за вече миналата процедура...Сега ще ти стискам палците и на краката всичко да е просто идеално и да можеш да си отдъхнеш вече от този кошмар  Hug

oska, радвам се, че и ти си понадигнала главица от това гадно неразположение  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Дано не се повтаря повече! И благодаря ти за проявеното внимание  Hug

Съжалявам, че пропускам много хора- не е защото нямам желание или не ме интересува, но ще отида да си ближа раните в леглото и отново да се моля, че Господ ще ми помогне да де навредя на детето си с това поредно чудо.....Чувствам се такъв провал като майка на това второ момиченце- то не бяха Дуфастони, Макмирори, кофти матка, Далацинът сега......а с Яна едно хапче не съм изпила....Аз съм виновна, ако нещо се обърка и го знам.......

# 128
Малеееееееееееее колко нещо сте изписали, цели две теми, а аз спя  Embarassed Ще се връщам да чета, а относно количката, която споменахте (Ета ми я изнамери) лилава е, да, но не е бъз, а Спидито!!! Не ми се вярва да е ей така тупната в магазин в Пловдив (за Спиди говоря), защото ние едва я открихме  Peace

# 129
*MILADY*, и мен ме обвиняват в прекалено самоизследване  Rolling Eyes Била съм се побъркала и ей на какво ми дошло на главата... Една бременна позната тъй ми каза "ааа, да, ти си от тия с многото изследвания" без коментар

Аз пусто едни гъби още боря. Миналите бременности пак ги имаше, но от едно лечение трайно изчезваха. Сега обаче се запънаха.
Разпитах д-ра, той твърди, че не са опасни за самата бременност. Но именно тя ги провокира да се появят отново. Просто сме в положение цайг-нот. С намален имунитет, бушуващи хормони, променена киселинност, набъбнали лигавици...
Лекувай инфекцията и не се терзай толкова. Да минава по-бързо, седмиците и те!

# 130
  • София
*MILADY* не си виновна за нищо, не трябва така да се чустваш, бебчето ще е добре, не се притестявай. Писах по-нагоре в темата, аз също имах няколко месеца гарднерела, при стерилни условия, и най-вече от стрес Hug Тя е много по-опасна от антибиотика, не се притеснявай. А иначе за другите проблеми какво каза лекарката, ама най-вече трябва да се успокоиш, това е най-важното

# 131
  • Велико Търново
Добро утро момичета!

*MILADY* какво те е сполелетяло само. Дано всичко свърши добре и да се
молим да нямаш повече такива проблеми  Hug

tochica. радвам се че всичко е минало добре за сега, ще стискаме палци за резултатите.
Вярвам че всичко ще бъде наред.

oska радвам се че вече и ти си добре  Hug

Приятен и усмихнат ден!

# 132
Добро утро, мамчета.

newsm46

ТОЧИ, много хубава новина, дано нещатане се изчерпват с нея. Наистина силно вярва, че всичко в твоята хралупка и с твоя бебо щее на ред  newsm17 newsm10

БОБИТО, мерси много за инфото. АЗ в Домко съм гледала такива стикери, ама малко постнички ми се видяха в сравнение с тези, които се продават по света...

Мамита, наистина ли имате толкова много болежки - контракции, спазми, свивания, изтръпвания, отпускане, болки ........Като ви чета си мисля аз ли нещо не съм в ред. Честно казано откакто забременях се чувствам по-добре откогато и да било. Нищо такова не ми се е случвало. Преди често ми изтръпваха ръцете и крачетата, а сега вече не. Аз обаче спазвам строг режим на хранене и движение.

Белтъчини, желязо, минерали, витамини и наситени мазнини. Избягвам въглехидрати - не помня от кога не съм яла вафла, например. Никаква junk food, мноооооого вода и течности и мноооого движение - у дома, по магазините, на пилатес. Може би затова съм ок, да чукам на дърво.

Съвета ми на непрофесионалист е да пробвате със здравословно хранене и най-вече с такива неща, от които има нужда бебо. Той ще ви е благодарен.

# 133
FROLIC, на 34г, с четвърта бременност и две деца в къщи... мислиш ли, че едно здравословно хранене ще ми е панацеята  Laughing
И защо реши, че от junk food- заведенията не излизаме  Laughing

Всеки организъм е уникален и отговаря различно на екстремно състояние като бременността.

# 134
ЕТА, нямам за цел да променям начина на живот или разбиранията на нашите мамита, просто споделям с вас какво може би работи при мен, понеже и аз не съм сигурна, че състоянието ми се дължи на това. Може просто бременноста да ми се отразява добре. Но пък някой може да реши и да пробва. Това разбира се не е гаранция, че всичко ще е ОК. Дори аз самата не зная докога ще се чувствам така и дали това не са "последните" безгрижни дни.

Общи условия

Активация на акаунт