ДЕКЕМВРИйски мами, радват се на лятото засмяни!

• 11 475
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Мамита, наистина ли имате толкова много болежки - контракции, спазми, свивания, изтръпвания, отпускане, болки ........Като ви чета си мисля аз ли нещо не съм в ред. Честно казано откакто забременях се чувствам по-добре откогато и да било. Нищо такова не ми се е случвало. Преди често ми изтръпваха ръцете и крачетата, а сега вече не. Аз обаче спазвам строг режим на хранене и движение.

Белтъчини, желязо, минерали, витамини и наситени мазнини. Избягвам въглехидрати - не помня от кога не съм яла вафла, например. Никаква junk food, мноооооого вода и течности и мноооого движение - у дома, по магазините, на пилатес. Може би затова съм ок, да чукам на дърво.
Ехххххх а аз като ям само ВАФЛИ, ШОКОЛАДИ, СЛАДОЛЕДИ, МНОГО свинско месо, без което не мога, не кусвам плод, защото никога не съм можела да ям плодове, гадни са ми, май трябваше отдавна да съм труп а!?!?!? FROLIC, не спазвам никакъв режим на хранене, освен че пия много вода, но това защото ми се пие, а не защото трябва, какво ли става с бебето ми  newsm78 Кво ще кажеш а?

# 136
 Hug Знам аз, че поне тук няма да ме нахокате като си се посамосъжалявам  Hug Обичам ви, макар да не ви познавам лично! А за новата гад- лекувам я от снощи с Далацин крем, който на всякъде чета, че не безопасен и преминава плацентата, но лекарите казаха,че за ситуацията е неизбежен. А най- тъпото е, че имам чиста микро от преди седмица и нещо от тина Киркова...ако сама не бях отишла и в ДНК лаборатория нямаше и да знам, че я има тази гад. Сега чакам и една от Кандиларов и една от ВМА, но ми е интересно, ако там излезе пак чиста имам ли я в крайна сметка или не тази гардерела.....За капак и трябва да си поставям апликатора толкова внимателно, че да не докосна матката, че нали е скапана, а пък и да е достатъчно навътре, че да стигне навсякъде крема- за сега не съм разбрала как да стане това  Crazy

FROLIC, не знам какво да ти кажа, освен чукай на дърво да не стигаш до нашите болежки и проблеми и повярвай ми- не са заради лошо хранене или нещо такова. Аз също съм човек с желязна дисциплина, строг контрол на храненето (не само моето, а и цялото си семейство гледам така и детето ни е на почти четири, а не е близвало шоколад или нещо от сорта), много спорт, една прекрасна бременност, изкарана като по учебник от всякъде, но.....живота се обръща лесно....Радвай си се на здравето и си живей правилно и дано все така да си остане до края  Wink

# 137
*MILADY* адски е неприятно всичко това и те разбирам..  и аз съм се тюхкала не веднъж в живота си как може да се струпват така нещата наведнъж.. сякаш има периоди на изпитания, които трябва да се издържат и после всичко минава-заминава както си дошло.. се едно в момента в който си най-изтощен съдбата ти намигва в един момент и ти казва "е заслужи си го след толкова зор"   Wink

миналата година беше някъв ад за мен.. само изследвания, болести, лекуване на кво ли не.. то не бяха микоплазми, не бяха вагинални бактерии всякакви, поликистозни яичници, мерене на температури нон-стоп и кво ли не.. аз съм от тия дето не забременяват лесно явно.. и се бях побъркала вече, мислех си кво ли не - стерилитет и тн.. почнах да се примирявам със съдбата си че не ми е съдено да имам дете.. ама явно при мене не става по лесния начин, не знам.. явно така ми е било писано, да се поизмъча малко, да се науча на търпение и смирение..
януари месец вече бях толкова отчаяна, ходих при един билкар, пих едни билки.. дали те ми помогнаха дали друго не знам?!?!.. но да чукна на дърво сега се чувствам добре, нямам по особени проблеми със здравето.. надявам се този период да е в миналото и всичко да си тече както досега тази година..

в такива периоди обичам да си казвам че е най-тъмно преди зазоряване... след лошото винаги идва хубавото, те така си се редуват нещата.. и така оценяваме това което имаме повече

успехи и само хубави мисли занапред Simple Smile) всичко ще се нареди

# 138
МИЛЕЙДИ, мерси за разбирането.
От половин час съжалявам, че изобщо споделих тук нещо подобно. Сякаш ще речеш;"като си добре, к'во пишеш". Просто се радвам и го казвам на тези, които най-добре разбират какво е. Като прочетох сутринта твоя рапорт си казах, че и аз съм така още отпреди да забременея. Това е гадост от която сякаш няма отърваване. Преди месец и нещо посявката ми като по чудо се оказа стерилна, не че знам какво е това, но оттогава не се и бутам между шамарите. Иначе се инспектирам внимателно и следя за подли признаци на вгъбясване.

# 139
Добро утро!Може би днес като времето и нашето настроение е минорно.

Точи, много се радвам, че процедурата е минала успешно.Половината път е извървян.Сега чакаме хубави резултати от изследванията  Praynig

MILADY , мислех и аз това да ти напиша ГЕНИКАЛАБ са със съвършено точни изследвания, защото се изследват на генетично ниво(дано не бъркам).Две години се борех с уреаплазма.Изпих цялата гама от антибиотици, побърках се, но и аз си правех изследванията там.На други места тази твар се крише.Не знам какво да мисля-как в една лаборатория я има, а в друга не  newsm78Не трябва да изпитваш чувство за вина!Правиш всичко, което е по силите ти!

FROLIC,  радвам се, че можеш да се похвалиш с една безпроблемна бременност-пу -пу.Прави това, което според теб е най-добре за дребчо и теб.Всеки усеща кое е най-добро за него.

# 140

От половин час съжалявам, че изобщо споделих тук нещо подобно. Сякаш ще речеш;"като си добре, к'во пишеш".

Нито цервикалната недостатъчност, нито чувствителността на матката могат да се обяснят с лош начин на хранене.

Радвай се на безпроблемиието си, ама като прочета подобни заблуди ми е трудно да се въздържа, сори.

# 141
Нито цервикалната недостатъчност, нито чувствителността на матката могат да се обяснят с лош начин на живот.

еми да.. по тази логика циганките щяха да са най-зле с износването и забременяването  Grinning.. виждала съм и бремени дето пият пушат, ходят по купони нон-стоп, да не говорим и кво ядат.. а като ги питаш как са, се добре били.. не че са много добре ама нейсе това е др въпрос

Иначе Фролик не го приемай лично, понякога и аз се жегвам от разни неща, реагирам емоционално и тн.. ама то няма начин да си напаснат абсолютно всички характери и мнения.. нито ти си казала нещата с лошо намерение, нито другите...  let it go!

# 142
  • София
FROLIC не се засягай, истината е че само може да се радваме, че има и момичета с безпроблемна бременност Hug Естествено е че споделяш и искаш да се похвалиш, нали за това е форума
Просто има мацки на които бремеността не се отрзява добре - аз например надебелявам за двама, нищо че ям за половин човек, погрознявам, друсат ме контракции и т.н. Винаги съм се радвала на хубави бременни без проблеми, нищо че никога няма да съм в тая група Mr. Green
Етке - аз и на 20 като бях пак бях на същото дередже, и на 34 пак, та не е от ЕГН-то  Grinning
Геника наистина изследват на генетично ниво и е много вероятно, бактериите да не се засекат при стандартно изсладване в друга лаборатория, което пък донякъде е успокоително, защото значи че са в съвсем малко количество
Aluin миналата година по време на н-тото на брой лечение верно ми се искаше да съм циганка - я гледай как по 10деца имат и нищо им няма Joy

# 143
  • Варна
Добро утро , мамчета. Изкарах една спокойна нощ и не мога да се събудя направо, абе друго си е да спиш в твоето легло, на твоето място Grinning
Досега ви четох, и искам да гушна *MILADY* , ей така за успокоение и моля те , мила, никога не се изкарвай ти виновната. Нали не правиш това нарочна, ей така да ти е гадно после? , разбира се, че всяка една от нас иска най-доброто за бебчето си и се грижи за него още от зачеването му. Не си ти виновна, случило се, станало е , сега само да се молим всички да мине много бързо и да се успокоиш вече, аз вярвам в това Hug Hug Hug
Прегръдка и за всички други болнички, оправяйте се милички Hug
FROLIC , няма нищо по-хубаво от твоето състояние, а и като си добре и спокойна, бебчо също. А иначе относно режима ти на хранене, мога само да те поздравя, че успяваш да го спазваш, аз за себе си не успях, а исках здравословен начин на хранене. През останалото време все диети лишаване това онова, а ми сега пък нека угодя на себе си и на апетита си Mr. Green Mr. Green
Така милички, оставям ви, че ще правя торта, обещала съм на моята приятелка в Царево, за където ще излитаме утре, че ще й направя торта Hug

# 144

Привет, привет!

Минавам на бързичко, че малката ме дърпа да излизаме ва разходка!

Милейди, няма да повтарям написаното от момичетата преди, НО - не се самообвинявай! Нищо от това, което се случва не го правиш нарочно, Лекарствата са по-малко опасни от инфекцията! Бебето вече е достатъчно голямо, за да се увреди, важно е ти да се оправиш! Плюс това, Далацин е локално - нали? Не се резорбира в кръвта - спокойно!
Скоро всичко ще е наред! Hug

Frolic разбира се, че ще споделяш! Нали затова е форума!
Просто в случая се получи ситуация ала - "на чужд гръб и сто тояги са малко".
За добро или лошо, бремеността е състояние, което не на 100% е под контрола на майката.
Всички искаме да се чувстваме перфектно, да продължим с предишния си живот, да изглеждаме като от реклама за перфектана майка, НО природата понякога има други планове Wink
Рецептата ти за съжаление не е универсална (макар и много да помага), така, че не е хубаво да се внушава чувство за вина в околните, сякаш не правят всичко по правилния начин, за да се чувстват добре!
Стискам палци да не разбереш защо момичетата се почувстваха леееееекинко засегнати! Hug

До после, сладурки!

# 145
Здравейте мами  Hug
*MILADY* миличка ти не си виновна за нищо ,просто по някога има изпитания които трябва да преодолеем и след това следва най сладката част, Hug те и съм сигорна че накрая ще се радваш на още една жива и здрава малка принцеска .
Точи стискам палчета да се похвалиш с хубави новинки  newsm10
На всички ви пожелавам хубав и успешен ден  Peace

# 146
Добро утро  Hug
Милейди, не се обвинявай, мила, просто някои организми сме по-предлазположени към инфекции. Бъди спокойна, така най-много ще помогнеш на бебчето  Heart Eyes
За здравословното хранене - ами аз поне се опитвам да се храня здравословно. Въпреки това от началото на бременността се чувствам като затворник  Tired. Преди припках като козичка и карах мъжа ми да си правим разходки по 3-4 часа в почивните дни, а сега не ставам от дивана. Снощи се насилих да направя кратка разходка и направо не можех да ходя изправена - така ми беше стегнат корема от контракции. И това е всеки път. Преди това 5м плътно гадене и повръщане, толкова ужасни, че едва се завличах до банята. После киселини, от които повръщах. Сега получавам и кошмарни болки в кръста от време на време, за които и хапчетата не помагат.... Здравословното хранене за съжаление не действа при мен. Явно всичко си е до организъм, както Ета казва. Но ще изтърпим, щом сме я докарали до тук, вече само по-добре ще става  Wink
Фролик, не се обиждай, а се радвай на хубавата си бременност  Hug
Хубав ден на всички  Heart Eyes

# 147
Мисля, че не сме се разбрали. Сигурно съм прозвучала като някой смахнат гуру, а  най-малко аз съм човека, който да проповядва по темата, не че не вярвам в здравословието. Също така не мисля,че физическото състояние се определя от това как ядем - може да живееш само на дюнери и пак да си добре, нали. ПРОСТО СПОДЕЛИХ Crossing Arms

# 148
ОК, обаче споделеното тук се чете от много хора и служи освен за наше облекчение и като информация за много, които четат.

Представи си млада бременна чете поста ти и си казва "ето, аз съм виновна, ядох шоколадова вафла/сладолед/торта и за това сега имам контракции, болки и т.н." примерно

А всъщност шоколадът дори е препоръчителен - какаото съдържа магнезий, който успокоява гладките мускули като матката (Ласи да ме поправи ако бъркам  Wink)

Не кръстосвай ръце сърдито, продължавай да си спазваш режимът, който те кара да се чувстваш добре  Hug

# 149
Още веднъж ви благодаря, че ми ударихте едно приятелско рамо в дупката, в която пак си позволих да изпадна. От страни може и да изглежда превзето, но наистина има моменти, когато човек му изпуска края и се предава, а около мен получавам най- вече хокане, че трябвало да се стегна, от мен зависело всичко с бебето да е наред и тн. и ми става още по- болно някак, че се провалям да съм вечно позитивна, спокойна и тн. Огромно благодаря за разбирането и вниманието ви   bouquet  Heart Eyes  Сега се моля наистина локалното приложение да не навреди на беба, а и да успея с един курс да ги гътна тези поредни гадини, пък дано поне до края да го докарам вече без повече популации...после ще си гъбясвам на воля и спокойствие....

За вината- ами знам, че звучи детинско и наистина не зависи уж от мен да се случват тези неща, но някак съзнанието ми ме предава и си казвам, че ако правя толкова много, пазя се, изследвам се, чета и се образовам непрекъснато по тези въпроси и въпреки това нещата се сриват, то значи все пак не правя нещо точно както трябва и съответно мога да съм и по- добра в грижите си.....Сега предполагам, че вече окончателно ще ме сметнете за луда калинка и то и аз от страни сигурно така бих си помислила......Аз съм болезнен перфекционист и това ми е голям проблем в личностното ми одобрение  Tired

Frolic , всички разбраха желанието ти да бъдеш полезна, мила...просто опита учи (а ти си още в началото на пътя си в областта на детепродукцията  Wink ), че храната е много важна, но не е дори и частица от гаранцията за лека бременност и при теб е добре, че живота ти е спестил тежките уроци, но за повечето от нас той не винаги е така щедър и за това думите ти бяха приети като поучение без сериозна обосновка. За това и си позволих да ти кажа, че аз, а съм сигурна и доста други жени тук, имаме тези ценности на живот при равни други обстоятелства, но това няма значение, защото сега тялото ни е в много малка част под наш контрол. И аз искам да спортувам, но ето че съм на легло по лекарско настояване.....ако се метна на пътеката, която ми боде очите до леглото ми всеки ден, единственото което ще постигна е да се отправям към болницата за раждане съвсем скоро, а не лека и безпроблемна бременност  Wink Никой не е искал да те хока- просто по- обръгналите не се съгласиха изцяло с казаното от теб на база на личния си опит вече. Не се чувствай засегната- тук сме да си помагаме и да си споделяме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт