ДЕКЕМВРИйски мами, радват се на лятото засмяни!

• 11 470
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Milady аз обаче ще ти се поскарам и ще кажа това, което не искаш да чуваш от близките си - я се стегни бе момиче. Разбира се че не си виновна, ама в нищичко. Просто живота ни поднася изпитания, а ние трябва да се справяме с тях, помисли малко през колко по-лоши неща си минала. Радвай се, че бебенцето е добре. И миличка, не е лошо човек да е перфекционист, обаче лично моето мнение е, че ти си вредиш в момента с това. Просто се самозадълбочаваш в момента, пускай си изследванията, пий си лекарствата, НО не мисли постоянно и само за това. Ти според мен си го разбрала, но ти трябва явно още един последен тласък да излезеш от дупката. Радвай се на другото си детенце и си мисли колко прекрасно ще бъде Декември, всички вкъщи, край елхата и т.н. Дано си ме разбрала   bouquet

Фролик радвай се на прекрасната си бременност, продължавай в същия дух, завиждам на твоята упоритост. При всички положения здравословно хранене и начин на живот е по-добре за всички, бременни и небременни.

# 151
Лелелеее .. за една сутрин 3 страници сте изписали...  Crazy
Ама така става, когато някой сподели мнение, различно от на другите ... скачате веднага. FROLIC, не се шашкай, и мен ме нападаха така преди Hug Както ми казваха - отдай го на хормоните  Crazy
Аз ще кажа всеки да се хапва и да прави каквото смята за добре и това е. Ако е било погрешно ... ще си носи и последствията. Но никой отстрани не може да казва дали е грешно или не според различните схващания. Така че .. намерете своя начин на бременеене и нека той да бъде правилния за вас! Hug

Та.. вижте сега какво ме накарахте да правя - току що ставам и заради вас веднага започвам да философствам със сънлив бреми мозък... Tired
Отивам да си мия зъбите и да закуско-обядвам и .. да не чета повече спорове, че да не ми преседне някой залък Peace

На тези с проблемчета, инфекцийки и т.н. пожелавам да изчезват тея гадове възможно най-бързо и да не ги виждат повече! Party
Айде .. като се разсъня, може пак да драсна нещо...

# 152
  • София
Привет, момичета! Как сме днес? Забелязах спор4ето за здравословноното хранене и леката бременност, но според мен ве4е не е спор - накрая всички стигнахте до едно. Всеки има собствено виждане за начина на живот и той може да влияе на здравето в определена степен, но когато са намесени хормончетата и настапват, такива драстични промени в тялото ни , влиянието и е минимално..... Не мисля, че Фролик е искала да засегне някого - просто тук всеки пише каквото му е на сърцето в момент, доста често без да се замисли а и без да знае че ще настъпи някой по пръстите  newsm78 newsm78
Милеиди и другите мамчета с 'гадинки', пожелавам ви скоро да се благополучно с тях   Hug
Иначе Милеиди найстина е добре малко да се 'поодпуснеш' относно непрестанните си притесненията. Вероятно имаш предишен 'лош' опит със заболявания и за това имаш основания за страховете си. Ти си знаеш най-добре. Но помисли и за тревогите който беб4о усеща все пак.... А за многото лекарства не се тревожи - докторите са за да им се доверим все пак. Аз лично съм зъболекарка и за мен това е най- трудния момент - да се доверя! Но в крайна сметка без доверие нито те могат да си вършат работата нито ние да получим лечението, което изискваме в крайна сметка.
Уф писанието ми взе да звучи като лекция  newsm78 явно лежането не ми се отразява добре  #Crazy #Crazy
Ина4е за резултатите ет-ке мислия още в понеделник да почна да звъня по тел на лабораторията (установих че е нац. ген. лаб.) еветуално за ранните резултати.....  newsm78 а може и да не издържа и да звънна още в петък.....   Grinning
 Накрая ми се иска да споделя нещо за нераждалите до сега мамчета, като мен. Вчера докато чаках за амниото бях в отделението с родилите предните дни. По едно време докараха бебчетата за хранене.....  baby_neutral  Малки беб4ета на по 2 дни спинкаха в креватчетата си. Едното беше точно до мен.... невероятна гледка - малко човече, изглеждаше саваршенно в съня си.... Предполагам, не - сигурна съм, че чувството към собственото бебче е 100 пъти по силно, а усещането невероятно.....  Сигурна съм, че си заслужава всичко - режими, ядене, лежане, лекарства, болки и болежки и т.н.
Дано всяка от нас накрая гушне своето здраво и невероятно човеченце   bouquet

# 153
Добър ден...вече.
Голяма дискусия сте заформили. Наистина, здравостловното хранене не е гаранция за спокойна и лека бременност. Много от нас са го изпитали на свой гръб. Други в момента го изпитват.
Фролик, радвай се, че нямаш проблеми, но не мисли, че те са свързани със здравословния ти начин на живот. Виж ме мен. До вчера бях пушка, сега се влача по корем от болки. А да кажеш, че не се старая да живея здравословно...просто на всеки организъм различно се отразява бременността. И както казва Милейди, нямаме власт над това, което ни се случва. Никой не се чувства засегнат, нали? Затова сме тук, да споделяме, да си помагаме. Една ще е съгласна, друга - не. Но сме различни и това е хубавото.
Милейди, приеми го като още едно от препятствията по пътя към бленуваното детенце. Искам да те успокоя по някакъв начин, но знам, че се чувстваш безпомощна и уморена от проблемите, идващи един след друг. Мисли за момента, когато ще гушнеш твоето малко момиченце.  Hug
Снощи и аз си поревах. Вместо да се оправям, аз се превивах от болки почти цяла нощ, като нищо не ми помогна. Нито спазмолитиците, нито промяната на положението. Днес, за щастие съм по-добре. Довечера съм на преглед, да видим дали всичко е наред с бебончо.
За малко да забравя - Точи, радвам се, че всичко е минало добре. Сега чакаме добрите резултати.

# 154
аз на съвсем друга тема ще забия.. но искам да попитам работещите мами от кога мислите да си пускате 45те дни полагаеми преди раждането..
Майка ми е счетоводител и казва че е хубаво да се вземе от 1 ноември за да се води че целия октомври съм работила.. има ли такова нещо? и ако се пусне на 24.10 както се полага (8 декември ми е термина) дали октомври ще ми се води за цял месец осигурен..
хмм знам че е малко рано, но тука правим едни сметки на работа и май от другата седмица мога да си излезна да си почивам.. та затова ми е важно да знам..
благодаря ви предварително..  bowuu

# 155
въй въй въй - какъв дискушън...

Ми аз като страничен наблюдател току що изчел всичко, да си кажа - че всички сте прави за себе си  Grinning
Принципно - ако се живее по-здравословно - лошо няма. Но както казвате и другите - не е необходимо и достатъчно условие.
Особено пък бременността е много странно състояние - и ако едни са добре спортувайки и здравословно хранейки се /аз също се стремя към това тази си бременност и определено мисля че ми действа позитивно/, други са щастливи ядейки свинско с вафли  Laughing и това е просто повече от прекрасно! Важно е нещата да са естествени и без насилие.
А кой какво ще го сполети и Божа Работа - препятствия никнат на пътя ни едно подир друго и в това е интригата на живота. Да ставаме по-силни, стъпвайки върху препятствията си и преодолявайки ги... за да се радваме на кратки победи и да продължим още и още натам, към следващите си препятствия!

Милейди - стискам ти палци сега вече да ги умориш тези гадове, каквито и да са те! Не се притеснявай от мазилата - знам че всякакви инфекции е 100 пъти по-добре да се лекуват с каквито там трябва лекарства, отколкото да се оставят да виреят. Добре че си отишла и установила точно какъв е причинителя защото сега ще се лекуваш правилно! Сигурна съм че ще ги умориш, а бебо ще е добре!!!! Мисли позитивно и разсейвай мислите си с други неща, не се концентрирай върху проблема и той ще те отмине лека полека!
Аз също имам някакво течение , не мога да кажа че е силно, но има лек мирис, преди месец ми беше чиста микробиологията в Тина Киркова /дали я правят качествено там!?/. Чудя се и се мая. След 1 седмица съм за 2 седмици на море та си мисля дали не е по-добре тогава да си направя нова, че ако случайно залепя някоя гъба да ги моря накуп после... Преди пиех цитросепт капки и ми помогнаха да ми се махнат гъбички от устата, които се появиха след антибиотика който пих в 10г.с. Та се чудя дали да не ги почна пак, профилактично - те не вредят на плода. Билкови са. Но току виж уморят някоя друга незнайна гад, ако се е появила. Май ще ги почна пак.

Choosy, ама какви тези ужасни болки при теб!? Менструални ли са? Кажи как е минал доктора? Какво каза - много странно - толкова силни болки да имаш, ч еда не можеш да спиш! Дано скоро разберат причината и да се действа адекватно! Моля се да си добре!!!

Точица!, ти си герой! Мина през "страшната процедура" успешно и вече е зад гърба ти! Стискам палци да са добри резултатите и наистина вярвам че ще са и да отпаднат притесненията ти!!!

Вчера след 24 часово празнуване на рождения ден на Ели направо съм изморена днес! Три пъти духа торти на различни места - големи празненства, голямо нещо!
Сумати подаръци и веселби! Чудесно е да се радваш с детето ти! Тези които имат знаят, а тези които ще имат за пръв път ще се насладят! Просто наистина осмисля битието ни!
Вечерта се събрахме с малки дечица - от бебешката майчинска тема - когато бях бременна с Ели - имахме 5 много силни приятелства - останаха и оцеляха във времето. И оттогава всеки РД празнуваме заедно - 5 дечица - толкова гот - родени са през седмица едно от друго. Ще поровя да ви подбер 5 снимки от раждането им досега. Надявам се, че и тук ще заформим някое трайно запознанство - което да има силите да оцелее през годините и да можем да срещаме малките си съкровища, които сега са в тумбаците!
По тоя повод отивам да чета за срещата какво става -  надявам се че ще мога да дойда другата седмица!

# 156
за моя изненада , много хора наоколо изпаднаха в какви ли не емоционални дупки , довели до необходимостта от професионално лечение . та по стечение на обстоятелствата научих едно - " стегни се " , " я виж как всичко всъщност ти е наред "  и т.н не помагат , а само насаждат допълнително чувство за вина . удачният подход бил " спокойно , наистина има проблем , но ще намерим начин да се справим "  . освен това е нужно търпение и разбиране от страна на околните , а не пришпорване и бързо търсене на резултати !
*MILADY*  ,  дай си малко време и ще ти мине ! за лечението , другите по-добре са го казали - вярвай на избрания доктор !  а съветите , да не се изследваш ми звучат  " зарови глава в пясъка като щраус " или " блажени незнаещите" . това с положителното мислене , нещо много се изтърка напоследък . какво - ще си влачим гъбички или нещо друго , което изисква лечние в името на здравето на бебко , но няма да вземаме мерки , щото сакън  да не прецакаме положителното мислене !

а вас не ви ли дразни , когато за всичко , от което изкажете недоволство , обвиняват хормоните ? верно , удобно оправдание е , но често абсолютно невярно ,поне при мен .

Choosy , късаш ми сърцето с тези болки ! няма ли начин да се облекчат?
tochica , ауууу , зъболекар , значи ! звучи страховито  Laughing!
Aluin , аз съм от тия дето тепърва ще започват работа ! пу , пу , дано само стане Laughing!

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 13:52 от oska

# 157
Aluin до колкото знам 45-те дни ти се изчисляват спрямо термина, който ти е определил наблюдаващия генеколог и не зависят от теб като период. Не можеш да ги изтегляш напред, можеш единствено да загубиш част от тях ако останеш по-дълго на работа.

П.С. Тия дни нямам много сили да пиша, пък и време, че съм на  работа  но да поздравя Ели на Колибри и She'R за рождените дни.
Радвам се, че при Точица всичко е минало добре и стискам палци за резултатите Simple Smile

Дано всички с проблеми да ги решат, а храненето ... всеки както го разбира Simple Smile

Целувки на всички   bouquet

# 158
а коя е темата за срещите?!??

# 159
Колибри, аз бях писала, но сигурно си пропуснала. Десния ми бъбрек е с хидронефроза/задържа урина/, оттам и болките.

# 160
# 161
Здравейте мили момичета, аз да почерпя, че вчера се Бракувахме с моят скъп.... и вече сме официално женени married 1dating

# 162
Aluin до колкото знам 45-те дни ти се изчисляват спрямо термина, който ти е определил наблюдаващия генеколог и не зависят от теб като период. Не можеш да ги изтегляш напред, можеш единствено да загубиш част от тях ако останеш по-дълго на работа.

хмм значи трябва да питам и доктора дали може за да е по сигурно..  ами добре де ако се забави бебето стават повече от 45 дни.. Simple Smile ..

oska верно ли тепърва ще почваш? ама че системи имало

йеее АМБЪР честитоо!

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 14:49 от Aluin

# 163
честито на новобрачните ! много  , много години любов и търпение ! да се плодите и множите колкото си искате и да богатеете за да си го позволите Laughing !

снимки , снимки , снимки ........?!

Aluin , ами така реши шефа , щото свърши ремонта на яслата на сина му ! а шефът е моя милост Laughing!

# 164
......снимки , снимки , снимки ........?!

Aluin , ами така реши шефа , щото свърши ремонта на яслата на сина му ! а шефът е моя милост Laughing!

Бяхме само ние и кумовете, не сме правили голямо джамбуре....ама ако държите да видите кит в бяло....и то не с рокля ами....ох.....в дрехи за китове...ще кача Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт