ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 141 898
  • 753
  •   2
Отговори
# 120
Принас така се стекоха нещата,че дъщеря ми беше близо 1,6м в ремисия и д-р Лисички каза,че детето е много добре няма проблеми и ако случайно има нещо да и давам нурофен и да мажеме с фастумгел.После се появи проблем с очите но д-р Лисички вече го нямаше и ни пое доц.Михайлова но каза,че очите нямали връзка с артрита но в последствие се оказа,че връзка има и вече несме с диагноза реактивен артрит а диагнозата е юношески артрит-други.но пак нени изписаха нищо.

# 121
Проблемът с очите иридоциклит ли е
д-р Лисички вече е в Токуда.....
Реактивния артрит доколкото знам се лекува, т.е не се влиза в ремисия
Сега как сте
с очите имам впредвид
Как така нищо не са й изписали  Rolling Eyes
Нищо ли не пиете в момента

# 122
Точната диагноза е.keratitis,uveitis med.cohjunctivitis et strabismus oc.bex     Или доколкото ми обясниха  на дясното око има единични мъглявини с прегъващ долен венозен клон и леко отслабен рефлекс.Носиме очила и сме под наблюдение. Колкото до артрита вече нищо немога да разбера,нищо не пие и сме на контролен преглед на 05.12 от болницата ни изписаха на30.10.09   и 3 дена след това се оплака от болки в дясното краче  но не е имала температура и скованост.Съпругат ми се обади на Михайлова да пита какво да правиме но пак нищо не предписа,каза да пиеме нурофен. ох незнам ама нещо нее както трябва.

# 123
Боледувала ли е през това време
грип, настинка, разстройство или нещо друго

# 124
ами по принцип настинки е карала но нищо сериозно.Досега като я заболят крачетата и давам Нурофен и маже-ме с фастумгел и най много до 3 дена и преминава,не винаги вдига температура.Общо взето мога да кажа,че рядко боледува.Отидохме на комисия за освобождаване от имунизация и се оказа че трябва да ни се потвърди диагнозата но се оказа друга.  bouquet

# 125
Моят съвет е пак да ви прегледа Лисички. Защо не запишете един час за преглед, всеки вторник прегледите са по здравна каса.

# 126
ами незнам дали не е малко кофти да отида пак при него.Нали бяхме при него и той като се премести ние се прехвърлихме към Михайлова. Ади и днес се оплаква ,че я болят крачетата и дясното е леко зачервено.

# 127
Изобщо не е кофти, просто сте останали в същата болница, но сега го търсиш за мнение, защото си притеснена.

# 128
miroslava-1 повече от едно мнение никога не е излишно. Да ти кажа , когато става въпрос за децата, въобще не се замислям да говоря с повече от един специалист, та дори им нося и амбулаторните листове и казвам кой какво е предложил.
А що се отнася до детето, според мен, щом сте с чести болки, мисля че не е лошо да ви назначат някакво подържащо лечение. Хубаво е да направите и нови изследвания на детето - пълна кръвна картина, АСТ, секрети от нослето и гърлото. Не се отказвай, щом детето го боли, значи има възпаление. Обади се на лекуващата лекарка, обади се в Токуда и ако трябва идете на платем прием при Лисички, но не оставяй нещата така.

# 129
miroslava-1 и аз мисля, че трябва дя настояваш за изследвания
щом го боли детето значи има нещо..
Ние от снощи сме с температура 38, гърлото е ок, кашлица няма, хрема също   newsm78
ходихме при личната и дишането е добре....сега чакам изследванията

# 130
Отговарям на Венци за Енбрела-пием Мето почти година,Енбрела си го купуваме сами-600 лв м
есечно и продължаваме Медрола по 2.5 тб -15кг сме.А вие какво решихте за гамаглобулините нямам време да търся инфо за тяхлДали ще бъдат добри при системна форма?

# 131
  • София
и аз не смятам, че е проблем да се консултирате и с Лисички
за лекарствата съм на малко по-различно мнение
не е задължително при редки и траещи по един-два дни болки да се започва агресивно лечение
децата ще си ги боли тук и там доживот, то вече е предопределено
а изследванията ги пуска и личен лекар
ако не сте със серонегативен артрит, тогава пускаш за ревмофактор, пълна кръвна картина, ЦРП, утайка и това е
за Лисички е добре и АСАТ и АЛАТ да има, защото лечението се влияе от сътоянието на черният дроб
всичките ги пуска наша ЛЛ ежемесечно

# 132
аз пак не разбрах някои контролира ли вземането на енбрел и кои го назначи защото в БГ го дават само над 4 годиишни деца.за имуновенина(гамагард) съм много за тъи като доц. михаилова ни го е вливала 2 пъти и трябва да ти кажа че въобще не сме се разболяли нито веднъж през това време и от първия път намалихме и спряхме стероидите и влезнахме в ремисия.но доктор Лисички казва че за него е безмисленно и не ние е правил гамагард,но сега от втория рецедив не можем да намалим стероидите вече няколко месеца и все се разболяваме от нещо или като намаляме става пак рецидив.така че ако можете да си го позволите около 500лв на вливане излиза.като мисля че повече от 3 пъти не може да се прави (но незнам на година или въобще)
но незнам дали не е от самото заболяване.тъи като нали се води рецидивиращо демек става все по зле с всеки рецидив.

# 133
  • София
хъм, не е задължително да е по-зле с всеки рецидив
май
за енбрела - не знам

ПП към предишният ми пост
реактивен артрит е /много груо обяснено/ като грип на ставите
има голям процент вероятност с антибиотици да се излекува и да няма повторение
има вероятност, обаче, и да са първи признаци за артрит
лошото е, че не винаги може да се хване, преди да се развихри с пълна сила....

# 134
също за стероидите знам че организма се престрастява към тях и иска все по големи количества.а ако ги спреш артрита се враща с двоина сила.

Общи условия

Активация на акаунт