ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 143 262
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • София
не е точно така
просто организмът престава да произвежда въпросните вещества, разчитайки, че ги получава от стероидите
и след това бавно се задвижва отново, за да започне
а при дългосрочна терапия съвсем престава
май надбъбречната жлеза беше, но не съм се старала да запомня...
но не е задължително да се върне артрита при спирането им, зависи постигната ли е ремисия, или не

та, не се пристрастява организма и не от спирането се завръща артрита

# 136
Здравейте!Днес ходих ме при доцент Михайлова понеже малката всеки ден я боли ту едното ту другото краче но не силно,също така от вчера се оплаква,че лявото краче я боли отзад.Михайлова каза че има малко вода в коляното и ни изписа Волтарен и Ранитидин и сума-ти изследвания.Но така или иначе каза,че все още е с неуточнена диагноза.Можели някой да ми каже дали ще има проблем да и дават лекарството в детската градина.

# 137
А по колко пъти на ден трябва да гиприема, та се налага в детската да й ги дават?

# 138
Трябва да ги пие сутрин,обед и вечер по1/2.Искам да попитам някой дали е пробвал или ходи на хомеопатия.Понеже мисля да пробвам само не знам дали хомеопата няма да спре Волтарена а ако го спре как ли ще реагира доц.Михайлова.Дали няма да на вреда повече на детенце,ох не знам моля за мнение.

# 139
Мирослава, според мен първо си минете курса на лечение с Волтарен, остани си по възможност в къщи щом детето в момента е с възпаление. Не мисля че ходенето на градина е удачно, защото колкото и да се пазят, в градините винаги има някое болно, кашлящо и сополиво дете, нещо което точно сега не е необходимо на твоето. Детето ти се нуждае от почивка. След като излезнат резултатите, и няма болки, опитай и с хомеопатия.

# 140
marycery  благодаря за отговора.Аз вече започнах да и давам лекарствата и понеже в момента е добре затова искам да си ходи на детска,На всичкото отгоре сега съм на нова работа и още нямам и месец та няма как да си стоя в къщи но разбира се ако се наложи ще намери-ме с тате решение.  bouquet  bouquet  bouquet

# 141
Венци,преди да започнем ни направиха мнооого изследвания,защото Енбрел е мощен имуносупресор и съвсем не е безобиден,т.е.трябва просто да няма накъде за да го започнат,затова твоите лекари не го препоръчват.Аз съм чела на доста места,че може да се прилага след 2 год./явно в крайни случаи/,но на листовката пише -за деца над4 год.И мноооого възможни странични ефекти вкл.и автоимунни заболявания!!!Според мен започването беше правилно защото при 24 мг Метилпреднизолон ЦРП-220-определено е краен случай.Дано и при нас да подейства глобулина,а вие защо не опитате пак с него?Лисички защо е против?

# 142
Венци,преди да започнем ни направиха мнооого изследвания,защото Енбрел е мощен имуносупресор и съвсем не е безобиден,т.е.трябва просто да няма накъде за да го започнат,затова твоите лекари не го препоръчват.Аз съм чела на доста места,че може да се прилага след 2 год./явно в крайни случаи/,но на листовката пише -за деца над4 год.И мноооого възможни странични ефекти вкл.и автоимунни заболявания!!!Според мен започването беше правилно защото при 24 мг Метилпреднизолон ЦРП-220-определено е краен случай.Дано и при нас да подейства глобулина,а вие защо не опитате пак с него?Лисички защо е против?

ами лисички казва че за него било нямало смисъл..но е факт че сега сме постоянно болни и дори да не сме пак като вземем да намаляме и се обостря.сега сме на 2години и 8 месеца и тежим13кг и пием по 2 таблетки метил преднизолон сутрин а надругия ден 1/4 и така ги редуваме но сега преди да махнем 1/4 му се поду крачето отдолу стъпалото и го болеше.незнам само сегашния рецедив дали нее по силен или глобулина преди е бил ключа към всичко.иначе вие сигурни ли сте че несте имали някъква инфекция +артрита за да дава такова голямо възпаление въпреки огромната доза  Метилпреднизолон 24мг.
Искъм да кажа нещо на всички.моята сестра жевее в САЩ и постоянно я карам да чете из техните форуми и казва че там наи масово лекували децата с по нов имуносупресор от енбрела.маи се казваше кинезис.а сега набирали доброволци за още по ново лекарство.и дано наи сетне измислят лек за нашите дечица.

# 143
  • София
венци, това не е огромна доза
моят син е доста по-голям на възраст, но е слаб
та на 20 килограма тегло пиеше по 6 табл. дневно метилпреднизолон, с месеци
и освен това - енбрел - хубаво, ама поне метотрексат не пиете ли
защото енбрел има смисъл да се дава, ако метотрексатът не дава резултат

# 144
possessed
ами от 4 месеца сме на метотрексат но от постоянни настинки,вируси и инфекции ни се сабира общо около 1,5месеца  да го е пил.
valski
вие от самото начало ли сте с такава висока възпалителна активност или се разгърщаше с всеки следващ рецидив.защото нали ревматоидния артрит си е прогресиращо заболяване.

# 145
Ние от един месец сме на Енбрел. И тук го включват след 4 год. възраст.
Лекарката ни увери, че страничните му ефекти са по-безобидни от тези на кортикостероидите. Пием и Метотрексат. Имаме голямо подобрение за този месец - нямаше никакво движение в китката, а сега сме с 65 градуса на горе и 90 на долу.  Simple Smile
Лечението с Енбрела продължава 2 години.

# 146
И ние да се отчетем, от днес баткото ни куца. Оплаква се че го боли коляното, тазобедрената става и едната китка. Ако продължава така, и ние ще посетиме Стефанов другата седмица.

# 147
  • София
Венци, аз не го спирах при боледуване
рискувах да давам, защото предпочитах да оправим проблема със ставите
а при нас беше страшно

ефектът на Метотрексатът се постига след минимум три-четири месеца активно пиене
и с появяването на този ефект, отпада необходимостта от кортизон

# 148
ми незнам ние много се наплашихме още с второто даване на метотрексат.дадохме го и на сутринта беше на легло.цяла седмица не иска да става,не иска да яде,стана клечка.явно е бил леко болен и стана мнооого болен.

Pepy вие в Канада ли се лекувате или се бъркам.кажи нещо повече за лечението в чужбина.моята сестра е в САЩ и ми говори за други лекарства и няколко изследвания повече.но като цяло  резултата МАИЧЕ е долу горе същия.

# 149
Тук медикаментозното лечение е като в България - пием си преднизона и метотрексата. Два пъти ни инжектираха американският аналог на Ледерлона в ставите. За разлика от България,  това става под пълна упойка и самата манипулация се извършва под ултразвуково наблюдение.
С лекуващия лекар се срещаме на 1,5 месеца, но всяка седмица имаме среща с нашият терапевт за рехабилитация. Редуваме басейна  и залата с играчките.
Всички процедури са под формата на игра. С нетърпение очакваме тези дни.
За съжаление в Бг може само да си мечтаем за такова рехабилитационно отделение и такова отношение към децата ни.
След като навършихме 4г. започнахме Енбрел. Тук работят предимно с Ремикейд и Енбрел. Опита сочи, че някои деца се повлияват от Енбрела, други от Ремикейда. Ако едното не подейства до 6 м. се заменя с другото.
При нас  имаше ефект още след първата инжекция.
Предстои ни намаляване и спиране на преднизона, а след няколко месеца и на метотрексата.
Надяваме се след 2 години да спрем всички лекарства. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт