ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 141 963
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Стискаме, дано да помогне на детенце  Praynig

# 676
Не знам дали все още търсиш мнение за Актемрата? Детето ни е на Актемра от почти година и половина. За мен то е правилното лекарство защото подтиска интерлевкин 6, който явно е проблемът при децата със системна форма, докато другите биологични лекарства са насочени към други протеини. Лекарството даде много бърз ефект при нас. Всъщност ние не сме били на други биологични лекарства. Предполагам знаеш че от 25 март Актемра се отпуска с протоколи от НЗОК - кандидатстването отнема сигурно месец. За мен минусите на лекарството са много по-малко от КК-те, метотрексата и другите лекарства. Дано не бъркам, но това е мнението ни за година и половина.

# 677
Зойор ,започвайте Актемрата и недей да мъчиш себе си и детето.Ще видиш как добре ще му се отрази.Ние също сме от година и половина и съм доволна.Е,втората зима доста боледувахме ,но самото заболяване се повлиява много добре.

# 678
Здравейте, мамчета
Доста дълго не съм писала и въобще влизала тук
Но първи клас, малкия на ясли, аз на работа и време все не остава
Ана е с варицела от 2-3 дни и я караме доста тежко
Михлех, че я карала преди 4 години, но или тогава не сме били с варицела и я повтаря, което доста рядко се случва
Някой минавал ли е по "този път"....Доста ми е притеснено
Поздрави

# 679
Ние изкарахме варицела преди 2 години. Давах Рус токсикодендрон и мина много леко.
Може да погледнеш тук: http://homeohelp.eu/bg/homeopatiya-za-vsichki/homeopatiya-i-detz … -homeopatiya.html
Бързо оздравяване!

# 680
Angie , надвам се детенце да е по-добре. По принцип има защо да се притесняваш, но искрено се надявам да мине по-леко. Обади се на ревматолога да попиташ какъв препарат да даваш за да патушиш силата на шарката. Мои съвет от опит- гледай очите! Много често при варицелата се отключва увеит.
Желая скорошно оздравяване!  Hug

# 681
Здравейте предстои ни явяване пред комисия за отпускане по здравна каса на енбрел може ли някой който е минавал  по тоя път да ми каже какви документи ще ми искат .Благодаря предварително.

# 682
  • в белята
Здравейте,
сина ми е  на 3 год. и в сряда сутринта отказа да стъпи на лявото краче и каза ,че го боли.Притесних се ,защото той е с много висок праг на болка и за да каже ,че го боли и да откаже даже и да стъпи на него ,значи болката е много голяма.Веднага отидохме на ортопед ,той каза ,че имаме  лек проблем с тазобедрената става ,която обаче не е подута или  зачервена и само   при натиск боли.Изпрати ни на УНГ ,защото при децата трета сливица или нелекувана ангина възпалявала ставите.Да ама според УНГ ни няма нищо - леко уголемени сливици и едни сополи дето неможем да ги оправим ,защото в нослето си имаме срастване .Носен и гърлен секрет без разтеж,стерилна урина също ,но на кръвните изследвания оттайка 9 т.с. в норма  ,а левкоцити 14,5 при горна граница 11,температура няма.......... ха сега има инфекция но къде ?Януари изкара мононуклеоза и от тогава попи доста време Изопринозин и Леотон..........възможноли е това де е отключило нещо?Бяхме и при проф.Владимиров и според него ставата ни е възпалена от бактерия ,тогава още не нибяха излезнали резултати от секретите.Джи пито ни даде направление за ревматолог ,но няма за следващите няколко седмици свободни часове.Дотук лечение никакво ,само Нурофен,а и него него боли явно вече толкова много ,защото пак си тича.Какви изследвания да пусна още ,за да ида при ревматолога с пълен набор и да несе мотаем много?

# 683
  • София
Македонка луда - четейки те си спомних, как зимата снаха ми обясняваше за детенце отключило артрит точно в следствие на пиене на Изопринозин. Бяха му казала да си почива повечко.
Подробности не знам. може и да не е това при вас, но разбери точно какво е на детенце, за да не губиш време в лечението.
Може и някакъв реактивен артрит да прави.

# 684
македонка луда ЦРП и АНА

# 685
Здравейте . Пиша и аз в тази тема . Момче на 20 години съм. Преди около месец (началото на май) коляното и глезена ми се подуха много без абсолютно никаква причина. Отидох в ревматологията на Урвич ,там лежах няколко дни - правиха ми един куп изследвания и в крайна сметка ме изписаха с диагноза реактивен артрит и неуточнена генеза. Суе ми беше 60 ,Реактивния протеин 77. После ми дадоха да пия някви хапчета сулфасалазин и диклофенак. Ефект имаше ,болките изчезнаха ,но подутината и затоплянето си останаха. В края на месеца пак дадох кръвни изследвания- СУЕ 115 ,Реактивен протеин 57. След една седмица отново- СУЕ 78 РЕАКТИВЕН ПРОТЕИН 185. Сега в последните дни се чувствам доста добре ,ходя си нормално ,вече почти не е подут глезена ,коляното въобще. Единствено са леко по-топли и отидох днес пак да дам кръв и СУЕ 104 ,реактивния протеин също 104. е добре кво е тва?? Хем се чувствам по-добре хем тея показатели изобщо не спадат. Ту едното скача ,ту другото писна ми вече!! Каква може да е причината ,на някой случвало ли му се е подобно нещо?? И още нещо как може да имам артрит при положение че всички имунни показатели са ми добри ,там антитела също ,ревма фактор отрицателен всички останали кръвни показатели са ми в норма ,възможно ли е да имам артрит ако всичко друго ми е в ред освен СУЕ и реактивния протеин??

# 686
raybeez за съжаление може...

# 687
да ,но при мен не е ревматоиден артрит и въобще нз дали е артрит ,но тея показатели  ми лазят по нервите вече...

# 688
По принцип реактивния артрит, ако не се уточни причината, тя би трябвало да е някакво възпаление, може да се хронифицира и да се превърне в ревматоиден артрит...

# 689
Здравейте! От август месец детенцето ми (момиченце на 7 г.) е с оток на лявото коляно. Направихме абсолютно всички изслевания и кръвни и ехографски, при които няма нито едно отклонени и всичко е в норма или отрицателно. Направих три пъти изследването аст в три различни лаборатории и всички пъти беше отрицателно. Няма сутрешна скованост , бяга по цял ден и не може да се спре. Казва, че я боли когато я натисна под капачката на коляното, но само при натиск и когато кляка много до долу има болка на свивката на коляното (има бейкър киста на същото коляно).  Отока ту малко намаляваше ту пак се появяваше, но не е спадал изцяло. Диагнозата беше реактивен артрит, но вече казват че май е хроничен. Направихме и втори пълни изследвания в началото на октомври, които отнова са в норма и никъде няма отклонения, но лекарите казват, че е артрит. Водих я и на ортопед и той каза, че за него детето има нарушаване на ставната капсула и препоръча по малко натоварване. Но възможно ли е такава травма да не отшумява вече три месеца? Вече и аз незнам какво да мисля артрит ли е или не, в момента сме на волтарен и ходим на физиотерапия, но казват, че ако няма ефект ще пием резохин. Моля, ако някои е чувал за подобен случай или има мнение да го сподели. Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт