ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 141 995
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте отново момичета. Ние вече се лекуваме при д-р Стефанов. Оказва се при нас, че заболяването е тръгнало от очите и после е засегнало коляното. Имали само 5 случая досега такива. Във вторник ще разберем точна диагноза. Вече започнахме лечение с метотрексат, но се оказва че в България го няма това лекарство. Ако някой има в повече или не му трябва моля да ми пише. Ще сме много благодарни  Praynig

# 661
Момичета, честита Коледа! Желая много здраве на вас и вашето семейство, много усмивки и без никаква болка на малките слънчица в къщи! Поздрави и много щастие! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 662
Весела Коледа и от нас. Да са ни живи и здрави децата и ние покрай тях.  Hug Simple Smile Heart Eyes

# 663
begbie, извинявам се , че пиша чак сега, но това артрита да започне от очите съвсем не е изолиран случай, напротив. Тъй, като артрита и увеита са заболявания на съединителната тъкан, обикновено се отнася за едно и също заболяване проявило се в различни форми. Естествено увеита може да се дължи и на диабет или да провокиран от външна намеса или травма, но когато другите неща се отхвърлят то в повечето случаи се касае за Ювенилен артрит. От многото неща които съм изчела по принцип при 80%от момчетата ЮХА започва в очите и обратното при момичетата започва от ставите, заради природната особеност момичетата да са с халтави стави. Най-често заболяването при момичетата започнало около 2г възраст има най-добри шансове за трайна ремисия, ако се овладее бързо, колкото по-големи проявяват заболяването толкова по-трудно е овладяването.
Ако мога да помогна с повече информация насреща съм.

Ако родителите на ИВА ДИМИТРОВА ЛОЗАНОВА, 15г, диагноза Увеит и Юха, четат тук да се свържат с мен имам информация за тях и клиниката в Германия!!!

# 664
Мишел, благодаря че писа  Hug
По принцип каквато и информация да получа винаги съм благодарна. За съжаление темата е позамряла и понякога се чувствам като пате в калчища. Бяхме започнали да понамаляваме дозата, но с епоявиха пак преципитати и в двете очи ( които водят по принцип до сраствания )и пак ни дигнаха дозата и изкарахме курс с капки. Офтамоложката беше доста изненадана, защото за нея "очите бяха излекувани", но аз си имам едно на ум и ходим всеки месец. Сега след изкарана настинка ще сме на преглед при Стефанов. Междудругото като се замисля какво съм правила по различно, че да се появят пак тези преципитати, стигнах до извода , че това е клеевата тинктура. Давах по 7 капки на ден, след консултация със Стефанов. Не знам може и да не съм права, но аз реших да я спра. Някой да има наблюдения или мнение по въпроса? Сега само давам витамин Д, фолиева к-на и сироп с пчелно млечице. А какво мислите за Умкалор при настинка?
МИшел, на какви условия трябва да отговаряш, за да се лекуваш в чужбина?
И друг въпрос имам - Ема пие лекарства вече от 3,5 месеца, вече е изпила 100 таблетки медрол. Още колко ще продължава с лекарствата, при вас как е? Започна да я болят бъбреци ..уж..знам ли..като си помисля това каква отрова е..не знам..

# 665
. От многото неща които съм изчела по принцип при 80%от момчетата ЮХА започва в очите и обратното при момичетата започва от ставите, заради природната особеност момичетата да са с халтави стави. Най-често заболяването при момичетата започнало около 2г възраст има най-добри шансове за трайна ремисия, ако се овладее бързо, колкото по-големи проявяват заболяването толкова по-трудно е овладяването.
Ако мога да помогна с повече информация насреща съм.
Ема е с халтави стави!! И друго сега говорихме с татко й..когато беше точно на 2 годинки ни извикаха в яслата, защото детето " не може да стой на краката си". Тогава педиатърката й пусна изследване за AST и беше в норма, ходихме на ортопед всичко беше наред!! Оправи се от самосебе си на същия ден и ...забравихме за случилото се. А дали всичко не е започнало от там?? ooooh!

# 666
begbie , точно така започна при нас. Точно в яслата на две Еми не можеше да си стои на краката един ден. После започна да накуцва сутрин, мислехме, че е паднала, че се е наранила... ортопеди, травматолози, после решиха, че баледува -няколко антибиотика, даката след 2м ходене по мъките, попаднахме на лекар, който, щом я видя, каза, тя е за ревматолог. След това попаднахме при Др Лисички, Др Михайлова и накрая останахме при Др Стефанов. Не искам да те плаша, но при Еми имаше страхотни странични ефекти от лекарствата- направо не искамда си спомням.
Средата на март се прибирам в БГ, звънни ми, ще ти разкажа по-обстойно за всичко, което те интересува.

# 667
zdraveite,mnogo otdavna ne sam pisala. Mogia sin e s revmatoiden artrit v te6ka forma.Predlagat ni le4enie s Aktemra. Vaprosa mi e dali niakoi go e polzval i kakvi sa mu vpe4atleniata. Mnogo sam razdvoena.
Blagodaria vi!

# 668
Zoior, нямам информация, надявам се някой да се включи. Ние пък подготвяме документи за ТЕЛК, чудя се дали въобще има смисъл. Някой беше писал, че изкуствено намаляват процентите..ще пиша пак

# 669
zoior, много съжалявам за детенцето ти, ако искаш пиши ми на ЛС. За съжаление аз не мога да ти дам информация за този препарат, но мога да ти дам друга информация...
begbie как е Ема?
Има смисъл разбира се от ТЕЛК, това Ви се полага. Да наистина са започнали да намаляват процентите, но ако се наложи обжалвай, но предполагам, че няма да се наложи, аз имам опит и с това, но ТЕЛК се полага на детето!

# 670
Мишел  Hug Ема е добре, да чукна на дърво. При последния преглед Стефанов каза, че ставите са добре, но очите трябва да ги следим, там е слабото място. В този ред на мисли много съм благодарна на офтамоложката й, защото явно прие присърце проблема и не й пречи да я притесняваме на две седмици жената, а почти не й плащаме...чудо жена. А и за мен е важно, че я гледа един и същ специалист. А за ТЕЛК-а подадохме документи и ще чакаме 3 месеца, при децата така било....може би чакат да им мине. А твоята Ема как е? Как се развиват нещата при вас?

# 671
Моята Еми е добре! Пу-пу!
Радвам се, че сте добре. Дано по-скоро да се оправят дечицата!  Hug

# 672
ТЕЛК направете на детето,ще Ви е нужен. Има право и си търсете правата.
Мишел   Много съм зле с техниката,направо се омотах и не мога да ти пиша на лични.Напиши ми ти ,надявам се да го прочета. Embarassed
За Актемра никой не пише ,а настъпи времето да решавам и направо не знам.
Някой беше питал за Енбрел. Ние сме го слагали 4г и половина.В началото имаше много добър резултат,но с времето нещата се върнаха,организма свикна. Казаха,че не е подходящ за системните форми като нашата,но го казаха след толкова много време,нали  Rolling Eyes Та как да се доверя сега,но като нямам голям избор направо не знам.........

# 673
zoior, за съжаление не познавам този медикамент (ние сме на ембрел), но бих те посъветвала да се консултираш с д-р Стефанов.
Успех!

# 674
Pepy, Stefanov ne sme go pitali li4no,no sa kolegi s na6ata lekarka. Ne viarvam da se namesi s mnenie.
 Za sega sam re6ila da probvame,dnes mu napravix mantu na sina mi,koeto e zadalgitelno za da se po4ne le4enieto. Pak dai boge vsi4ko da e nared. 6te vi kaga posle kak e ot parva raka. Kazvat ,4e e po-xubavo lekarstvo za nas ot enbrela.Stiskaite palci. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт