ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 141 998
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Забравих да спомена че имам някои неща за подсилване на имунитета но др. Стефанов ми каза да не ги давам те са Цитросепт и Коластра .Даже имаше цяло предаване за тази коластра при Гала гледах го и реших на своя глава да ги взема .Искам също така и да попитам дали някои има мнение за Шуслеровите соли и за тях говориха но незнам дори да ги давам мисля че няма да навредят  newsm78

# 646
  • София
Деси доклокот знам не е добре да подсилваш имунитета изкуствено, защото и болестта става по-агресивна т.е засилваш я и нея

Иначе за шуслеровите соли- пробвай, но не пийте по няколко наведнъж. И те са като хомеопатията- не са напълно безвредни. Най-добре е да се консултираш с някого по този въпрос. Но си струва да се пробва.

# 647
Говорила съм с Д-р Стефанов, какво може да се дава в нашия конкретен случай и не смея да давам препоръки.

Мога да кажа, къде според мене сгреших преди това.

Преди да се разболее синът ми го лекувах сама с Осцилококцинум за последните 10 години. Бях писала и преди, че според доста хомеопати това е добър хомеопатичен продукт, но е много силен и не бива да се използва без лекарско наблюдение, камо ли както е написано на листовката всяха седмица да се взима профилактично. Може да доведе до отключване на много автоимунни заболявания.
Давах му и Имун съпорт, който също има много активни съставки, и може и от него да се е получило заболяването. До момента на разболяването му не е боледувал сериозно от нищо.

В момента ако има грип или настинка, давам единствено чай от Джинджифил, който има и силно антисептично действие и ако има някъде възпаление го потушава.

Дано да съм била полезна.

Заинтригува ме с този чай от Джинджифил.
Може ли някаква марка, честно казано не съм виждала досега..., или не съм обръщала внимание.
Синът ми пие много и всякакви чайове постоянно, така, че ще му го взема.
Аз също давах коластра известно време, но не по схема, не редовно.
Поръчвах си за мен и му давах и на него, но е изпил не повече от бурканче/180 май бяха вътре/ за 2 години.
Ревматоложката ни каза да го спрем обаче.
Цитросепт и Зиртек съм му давала, разни витаминозни сиропчета като беше малък, витамини дъвчащи и Есберитокс.
Не съм прекалявала с подсилването, с профилактичните/за всеки случай/ стимулатори.
Дори не съм се замисляла дали е възможно с имуностимулатори да съм му отключила заболяването.., все пак е автоимунно и дреме като бомба със закъснител в теб...., така мисля.
Не се обвинявай и не задълбавай в това от къде е дошло-фактите са факти и не е нито в твой, нито в негов плюс да се упрекваш.
А Осцилококцинума наистина беше доста популярен и все още е сред много майки, именно тук и то не отдавна прочетох за тези му странични ефекти.
Съвсем не е толкова безвреден, колкото го рекламират.
Ползвала съм го един единствен път и дотам.
Нашата педиатърка не е почитател на даването на лекарства за щяло и нещяло и никога не ме е подкрепяла в намеренията ми да давам имуностимуланти и витамини.
И добре, че почти винаги съм я слушала.
Рибки на Витабор и желирани бонбончета на Супрадин давам, рибено масло, но след като го диагностицираха артрита.

# 648
Знам,че не е хубаво да подсилвам имунната система но ние пак често боледуваме почти цяла зима сме болни и затова понеже ни е слаб имунитета всякакъв вирус не ни подминава .А за тази зелена енергия ми се иска да я пробвам понеже по горе прочетох че е пробвана от една майка ,всъщност и ние сме при др Стефанов щом е казал няма проблем.Ние  имаме проблем със сливиците по точно с третата и сега ни предстои да я махнем понеже при леко възпаление на сливиците веднага и има болка в крачетата започва да накуцва и айде пак увеличаваме медрола и волтарена Стефанов ми каза че третата сливица ни пречи на лечението бяхме стигнали до мн минимална доза медрол 1/2 през ден а волтарена го бяхме спрели но пак се възпалиха сливиците и пак болни и започнахме като че ли отначало .Незнам от една страна се опитвам да го подсилвам с храни с повече витамини но не става само с тях  newsm78.Сега искам поне да го пазя до махането на сливицата понеже пък сега не можем да я махнем защото не са ни хубави изледванията имаме утайка 27                                                                                                                                                                     Искам да попитам мамите вашата утайка колко е или колко е била най високата?

# 649
Нашата утайка когато ни поставиха диагнозата беше 60,после след месец 22,но тогава кашля почти два месеца ,последно е 4!Интересното е че когато и беше много надуто коляното утайката беше 8,а црп винаги е бил отрицателен???Леко завишени левкоцити поддържаше 12-15!Има ли и други с добри резултати и такава диагноза???????При нас също стана проблем като намаляхме преднизолона на 1 през ден,затова сега пак отначало и волтарена стана 4 месеца си го пием  SadНе сме ходили още на унг за трета сливица,но и двата пъти като се поду имахме стрептококи и още не сме ги изчистили!нашата педиатърка смята че там ни е проблема!

# 650
црп винаги е бил отрицателен
Какво значи отрицателен?
Аз и по-напред питах какви са референтните ви стойности, понеже явно всяка лаборатория ги работи различно.
Аз съм пускала на 4 места/ 3 във Варна и 1 път в Плевен/ и досега знак - или + не съм видяла.
А АНА как ви ги изследват?
Стефанов беше учуден от стойностите ни предния път.., дайте пример как изглежда едно изследване в софийска лаборатория.

# 651
Нашите изледвания по принцип ги правим в Стара Загора но последните ги правихме в Казанлък референдните стойности на ЦРП е 5 а ние имахме 3 Утайката реф. стойност е 18 а ние имахме 27 ,а в София когато ни правиха изледвания там бяха мн добри ЦРП-0,76 утайка-1 но пак не обърнах внимание на реф. стойности понеже се зарадвах на добрите резултати .

# 652
Zozka81 и ние имаме стрептококи и ние не сме ги изчистили обясняват ни че по принцип всеки човек си има тази бактерия но при някои е повече както при моя син пием повече чай противовъзпалителни ,а за третата сливица ще я махаме но за другите не ми се иска понеже Стефанов каза че това е нож с две остриета ако ги махнем и да не дава господ слезе на долу ще стане по лошо да развие някаква плевмония затова за сега само третата ще искам да запазя другите две .Вие какво сте предприели за стрептококите ?

# 653
  • София
Заинтригува ме с този чай от Джинджифил.
Може ли някаква марка, честно казано не съм виждала досега..., или не съм обръщала внимание.
Синът ми пие много и всякакви чайове постоянно, така, че ще му го взема.

Джиндифила е корен, който се продава на щандовете за плодове и зеленчуци в по-големите супермаркети(Кауфланд, Била, Карфур и т.н.). Наподобява земна ябълка като външен вид. Та за чая. Обелва се горната кора, режат се 5-6 тънки филийки за ч.ч и се попарва за около 5-10мин. Това е. Леко е лютив. Ако много недоволства синът ми му го подслаждам. Има и джинджифил на прах, но него не го ползвам. Корена, дори и да се отреже от него издържа поне месец в хладилника.

Друго, което се сетих, че давах всеки ден, докато болестта беше активна, е лимони с мед. Изстисквам един лимон и слагам 2 лъжици хубав естествен мед в 0.5л вода. Затварям шишето и го разбивам много добре, като шейк-става на малки балончета. Трябва да го изпие до 15 минути след това.

Изкуствени витамини не смея в момента да давам.

Относно изследванията. При нас към момента всички изследвания са в норма. Утайката последно беше 5, левкоцити 4.0, а ЦРП е било винаги в долната граница на нормата.  В момента, когато болестта беше активна имаше утайка 60 за доста дълъг период от време(над месец), която спадна много бавно. АНА профил не сме правили, но другото изследване, което е АНА скрининг също беше в нормата и Д-р Стефанов, каза че няма нужда от АНА профил.

# 654
ЦРП го дават до 5 отрицателен,а над 5 положителен,зависи от техниката на лабораторията!май по старите отбелязват + и -!Повечето са високочувствителни и ги отбелязват с цифри!Нашето все е 0,и нещо,само веднъж беше 1!За АНА също има три вида тест!При нас на единия излезе +++,след месец правих в частна лаборатория в София и беше 0,58!Странна работа?Нищо не разбирам честно казано,какви са изследванията които доказват тази диагноза или е достатъчно да е подута ставата?За стрептокока пихме два антибиотика,защото имаше кашлица,но сега като е добре казаха да изчакаме,ако усетя че се разболява по антибиограмата ще ни изпишат пак антибиотик!Иначе личната препоръча да пием веднъж в седмицата стрепкококцинум 15 по десет гранули поне 3 месеца!За сливиците и на мен ми казаха да не ги пипаме!За третата мисля да видим как е,защото някой казват че тя е сладка среда за бактерии и може от тези стрептококи да се предизвикват и възпаления по ставите!Преди е имало някакви инжекции бензацилин или нещо подобно които са биели,но вече ги няма!

# 655
  • София
ЦРП го дават до 5 отрицателен,а над 5 положителен,зависи от техниката на лабораторията!май по старите отбелязват + и -!Повечето са високочувствителни и ги отбелязват с цифри!Нашето все е 0,и нещо,само веднъж беше 1!

Да така е. И на нашите изследвания е отбелязано то 0 до 4.5 в норма. Нашето е 0.1...., което е на долната граница.

# 656
А за стафилококи имате ли мнение ?

# 657
Здравейте,подарявам Енбрел25 мг-3 спр.,срока му изтича до края на януари,направо ще е жалко да се похаби така.Не е мръдвал от хладилника.

# 658
Здравейте. Аз съм нова в темата. Ден след като се роди малкия на каката й се поду колянцето и започна да накуцва и все още до този момент. Първо отидохме на ортопед, той каза че сме за ревматолог. AST-то беше 288. Вув Варна отидохме при доцент Върбанова, тя ни предписа волтарен, След 1 седмица без подобрение увеличи дозата и назначи изследвания. Отделно забелязах, че очите й се зачервяват и след преглед се оказа,че има и преден увеит. Сега капем капки по 4 пъти на ден, Във вторник трябва да ни излезе епикризата и резултата от изследванията, но тъй като болката се мести и се включиха и други стави, както и увеита е ясно, ч е е юношески артрит. Не можахме да намерим телефона на д-р Стефанов ( ако може някой да ми го изпрати  Praynig ) и се насочихме към д-р Телчарова - някой да е бил при нея, има ли отзиви?

# 659
Здравейте моята малка дъщеричка от 1 година е с ревматоиден артрит .Нас ни лекува д-р Телчарова и аз съм много доволна от нея но всички лекари в детска ревматология в София са много добри .Сега ние чакаме протокола от здравната каса за отпускане на Енбрел.Отначало заболяването започна от пръстчетата на едната ръка след това  в глезените и най накрая в колената .След лечението с метотраксат и медрол по схема пръстчетата и глезените повече не са я болели и подували останаха само колената а те се подуват като намалим дозата на медрола .При последния ни престой в болницата и сложиха ледерлон и в двете колена и сега е добре .Сега си чакаме новото лекарство и започваме да се лекуваме с него дано нещата да се оправят и да нямаме повече проблеми това желая и на всички деца .

Общи условия

Активация на акаунт