ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 141 961
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Имам малко детенце с диагноза "Ревматоиден артрит" . Искам да попитам, мога ли да му давам сутрин натурален сок от бъз , че много боледуваме, противопоказно ли е за това състояние???

# 691
Asence, аз давах черен бъз по една лъжица всяка сутрин и всяка вечер, последните две зими, както и по-често, когато е болна. Според Др.Стефанов, всички витамини и стимуланти, които идват от градината, не от аптеката не са вредни. Естествено всичко трябва да е с мярка.

# 692
Благодаря Мишел. Ще давам на детето сок от бъз.  Hug

# 693
Искам да попитам при артрита на коляното как се подува коляното? Като цяло ли е подуто или над капачката? Дъщеря ми има оток над капачката на колянцето (стои като възглавничка) и има болка отзад като кляка? Ортопеда казва, че има нарушена ставна капсула, ревматолога артрит и аз вече незнам какво да мисля и правя, като всички изследвания са ок.

# 694
tazivania, при моята дъщеричка се подуваше точно така-оток над капачката и леко надолу, и отзад в свивката втвърдяване, болка и нарушено движение.
Искрено се надявам да не е артрит при вас, но съвета ми е -потърси повече мнения.
Къде ходите на ревматолог?

# 695
Ами ходили сме в Пловдив в ревмокардиологично отделение и в София при доц. Михайлова. Мнението на доц. Михайлова, е че може би има някаква лека форма на артрит. При нас няма никаква сутрешна скованост, единствено има болка отзад когато кляка много до долу иначе се движи без никакви проблеми, подскача, даже все се караме да си почива по-малко. Препоръката на доц. Михайлова е да сложим ледерлон една ампула, която съм я взела, но все още не сме я сложили, защото бяхме болни. Колянцето беше значително по-добре, но след вируса и лудо подскачане сега пак се наду. Вчера и взех наколенка и я сложихме днес, казаха че е добре да я носи докато се движи. Вие къде се лекувате и с какво? Как се развиха нещата при вас? Аз съм толкова объркана, че вече поставям под въпрос дори собствените си решение. При положение, че всички изследвания са в норма, дори явгуст когато забелязах крачето, че е доста подуто изледванията бяха перфектни, а лекарите казват, че пак може да е артрит. Незнам какво да мисля вече, изследванията са ок ,а искат да и дават лекарства за артрит.

# 696
Да, може да е артрит, за съжаление, дори и изследванията да са в норма, при нас не бяха. Доц. Михайлова е много добра, но аз ви съветвам да се разходите до София и да посетите Доц, Стефанов, в Педиатрията или Д-р Лисички в Токуда. Дъщеря ми беше диагностицирана, когато беше на две, от тогава съм изчела почти всичко за това заболяване, на езиците, които ми позволяват да го правя, но не съм лекар... Съвета ми е да потърсите още едно мнение.

Моята дъщеричка е добре, пу-пу, но с много борба...

# 697
Благодаря за съвета, може би ще отидем за още едно мнение. Исках да пипитам за ледерлона, като е кортико стеройд не крие ли много рискове? Обърквам се, защото всеки с диагноза или съмнение за артрит е имал поне едно или две отклонения в изследванията или пък скованост, а при нас нищо само оток, Но пък и травма, която не се оправя вече 4-ри месеца и това не ми се връзва.

# 698
Аз за съжаление познавам доста случаи, като вашия, без отклонения в показателите. В интерес на истината, при моето момиченце в началото също нямаше отклонения в изследванията, нямаше оток, а само лека сутрешна скованост, която преминаваше за около 10тина минути, за съжаление, докато попаднем на правилните лекари, два месеца изпи 3 АБ, мазахме с какво ли не, и преживя три ренгенови снимки, защото имаха съмнения за травма, междувременно състоянието и изведнъж рязко се влоши, за около няколко часа, вдигна температура и ставите на коленете и се подуха, като балони и по спешност в Пирогов, от там в Педиатрията, изследвания, инжекции, системи...
Познавам случай на деца с артрит, които са със силно нарушено зрение, които никога не са имали болки и дори оплаквания в ставите... Съветвам Ви, все пак да потърсите още едно мнение, дано да се окаже, че детенцето е здраво и притесненията Ви са били, напразни.
За Ледерлона, не се притеснявайте, толкова, понякога тези лекарства са нужни все пак. Това е висококачествен препарат, който има за цел да спре възпалението, на място. Ледерлона е кортикостероид с локално приложение, той е депо-действието му продължава в продължение на по-дълъг период от време и определено има по-малко странично действие от кортизоните приемани през устата. Пожелавам по-скоро да оздравее детенце и да нямате нужда от Ледерлона. Hug

# 699
Здравейте, подарявам медрол 4 мг 50 таблетки със срок на годност 04/2014
Ако някой има нужда да пише да му ги пратя
Имам нужда от две ампули ледерлон, който има повече да пише /купувам/
Поздрави на всички

# 700
Предлагам три ампули Ледерлон 20мг.
Срок на годност 08.2015г.
Цена 22лв./бр.

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 17:42 от Topka123

# 701
Здравейте! Някой от вас ходил ли е на някаква рехабилитация с детето си по Здравна каса и каква е препоръчителна за юношески артрит?

# 702
Здравейте, трябват ми две ампули Ледерлон 20мг./купувам/
Благодаря предварително.

# 703
Здравейте,и аз се нуждая от Ледерлон 1 ампула/купувам/или който знае начин за снабдяване да ми пише моля.А за рехабилитацията-имаме нужда и смятам сериозно да разпитам за пътеките по Здр .каса.

# 704
Здравейте,и аз се нуждая от Ледерлон 1 ампула/купувам/или който знае начин за снабдяване да ми пише моля.А за рехабилитацията-имаме нужда и смятам сериозно да разпитам за пътеките по Здр .каса.
При кой лекар сте?Нан нас д-р Стефанов ни уреди със лидерлон от други майки.Иначе го поръчахме от Германия.

Общи условия

Активация на акаунт