АВГУСТовската тайфа готви щура веселба

• 13 197
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
Ралфи, първо добре завърнала се  Hug Честно казано докато четох поста ти доста поревах, но аз и аз като Светлето съм си философски настроена към живота и цитирам Брит

Никой, никой не заслужава толкова много, че да ти отнеме радостта от първите стъпки на детето. Когато ти е най-трудно, погледни си златото и намери смисъл да продължиш напред, въпреки, че те е страх, колкото и да е трудно.
Достатъчно си правила компромиси, животът е пред теб в твоите ръце и това е Виктор, а той е победител и трябва да се учиш от него. Горе главата, избърши сълзите и покажи на човекът, който те е наранил, че той е сбъркал... нека той се чувства зле  - не ти.  Hug

Винаги сме на среща и за хубавите и за лошите моменти!

Светле,  Hug   bouquet Без коментар - страхотен човек си, така се прави!  Hug

Асе, писали сме едновременно, прегръщам и теб, възхищавам се на такива силни хора като вас!  Hug

# 211
Ralfi, момичетата преди мен са казали толкова много, че няма какво да добавя. Наистина появата на малкото човече в семейството е коренна промяна и не всички могат да я приемат. Какъвто избор да направиш, мисли първо за детето и за себе си, и после за всичко останало.

Светла мамаHug.

# 212
Ралфи последно мила по темата :

Има щастие и след това  Peace Говоря пак от опит - втори брак , второ слънчице и се чувствам наистина щастлива, спокойна, гледана, глезена и сигурна, че имам силно мъжко рамо, на което да се опра. Същото важи в пълна сила и за децата ми. Heart Eyes И повярвай ми Господ си знае работата, но трябва да си помогнеш ти, за да ти помогне той. Аз лично преди години си дадох сметка, че счупената стомничка колкото и да я лепиш, лепеното винаги се вижда и на моменти дразни, и аз не бих могла да живея по този начин.  Peace

А ето  и пълния текст на Г.Г.Маркес - 13 фрази за живота (които ми помогнаха да погледна от различен ъгъл и внесоха покой в душата ми ) :

"  1. Обичам те, не затова какъв си ти, а за това какъв съм аз, когато съм до теб.

2. Никой не заслужава да лееш сълзи за него, а този който заслужава това, никога няма да те разплаче.

3. Само защото някой не те обича, както на теб ти се иска, не значи, че не те обича от все сърце.

4. Истински приятел е този, който ти подава ръка и докосва сърцето ти.

5. Най-много ти липсва този, който е до теб, но ти знаеш, че никога няма да е твой.

6. Никога не се разделяй с усмивката си, дори и когато ти е тъжно, ... откъде да знаеш, може някой в тоз момент да се влюби в нея.

7. За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят. - (това си ти за Виктор)

8. Не си губи времето с човек, на когото му е все едно дали си до него..

9. Може би Бог иска да срещнеш няколко неподходящи личности, преди да срещнеш човека за теб, за да бъдеш на ясно със себе си.

10. Не плачи, когато всичко свърши, усмихни се, че нещо ти се е случило.

11. Винаги ще има хора, които ще те нараняват, но, за всеки случай, трябва да продължиш да вярваш в хората.

12. Стани по-добър човек, и гледай да си наясно със себе си, преди да срещнеш някого с надеждата, че той ще разбере що за човек си ти.

13. Не си давай много-много зор, най-хубавите работи се случват, когато най-малко ги очакваш. "

Целувки  Hug

# 213
Светла Мама не мога да не споделя,че се възхитих на споделеното от теб.Завиждам най искрено на жени взели толкова важни решения в живота,защото независимо,че не си в завидно положение успяваш да съхраниш ценности с които не само ще вървиш по силна и уверена на пред в ПРАВИЛНИЯ път,най вече за детенце Hug.Аз не изхождам от личен опит,но когато бях дете ежедневно си мислех и желаех да взема решение вместо майка ми която в опити да съхрани семейството си,загуби себе си.Сега е на 50гд и ежедневно се обвинява за безсилието през годините,на фона но изтърпяното и всичките компромиси е самичка.На Ралфи мога да кажа че страх ще има винаги,но да се вгледа в любознателното проходило детенце и да се поучи от неговата смелост,на всяка негова усмивка да се усмихваш и ти Hug

# 214
  • Пловдив
Ralfi  Hug
Бъди много силна и вдигни глава високо, защото до теб е най-ценното нещо в живота - твоето детенце.
Момичетата са ти дали много хубави съвети. Аз също мисля, че с такъв човек нямаш бъдеще. Загуби ли се доверието между двама души, вече нещата не са същите.
svetla_mama  Hug
Асе  Hug, тези фрази на Маркес са страхотни.

Сега малко отчет  Mr. Green. В понеделник бяхме на консултация - 9 400 гр. и 81 см. Пъпчето ще го лепим след 2 седмици, че след като махнах предната лепенка и кожата стана на ранички  Confused. Уж малко се е прибрало пъпчето, но не съвсем.
Педито му забели и пишлето и много го боля милия. После като пишкаше така плачеше  Cry. Сега е добре, мазах с гентамицин.
Попитах за ортопед и ми каза, че се ходело на 1 и 3 м. като проходели по-стабилно.

Честит първи рожден ден на Тамара на Муциту newsm59

# 215
# 216
  • София
Днес излязоха резултатите от кръвната картина на Боби.
Хемоглобина му е нисък- 103 Tired Засега решихме да пробваме да го вдигнем с храна, но аз май се съмнявам че ще стане.То с това злоядо човече мога ли да се разбера Thinking

Някой с подобни резултати да сподели какво ще предприеме Rolling Eyes

Светле, Hug от мен

# 217
Ние последно бяхме със 72.. Дори шум на сърцето ни откриха. Започнахме желязо, но Точица получи разстройство и го спряхме след седмица. Шумът си мина от самосебе си.
За вдигането на хемоглобина - всеки ден трябва са яде месо. Най-добре се усвоява желязото от комбинацията телешко+броколи или грах. Печената червена чушка също помага много, но не трябва да се прекалява, че е алерген.
Ние може би пак ще започнем желязо, защото нашето желязо доказано е ниско (не само хемоглобина), но ще давам половин доза пък ще видим. Давам го с плод богат на вит Ц. Доки каза сокчета, но Точица сокчетата я отвръщават.

# 218
Светле, АсеHug!
Пинки, на Ивайло беше 110 (при все, че е само на кърма) и педи веднага изписа Малтофер  Crossing Arms. Дадох му първия ден само, ама то детето не иска да го пие. Дърпа се, бута лъжици и колко му влезе в устата не знам. Реших да не го мъча. Сега му правя всеки ден единствената супа, от която склонява да хапне няколко лъжички - пилешка. Давам и парченца варено месце да гризка. Той плюе всичко, но се надявам да влиза нещо в коремчето. Чудя се и аз какво да го правя...
Ние пък имахме проблем с урината - два пъти беше с бактерии и на третия вече е чиста. Съмняват се, че е от пишлето дето не е забелено добре, но все пак педи препоръча от отидем на уролог. В Елхово и Ямбол разбира се няма добри специалисти и най-вероятно ще "отскочим" до Стара Загора. Задала съм на сестра ми бойната задача да търси детски специалист.
Андонова и ние май ще си имаме проблеми с това забелване, но все се надявам да стане от самосебе си  Rolling Eyes. За пъпчето не се притеснявай, ще се оправи  Hug. И какви са тези 81см, направо ме разби  Shocked!

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 15:45 от Ellle

# 219
Пинки, ние заковахме на вашия резултат - 103. Педиатърката изписа Малтофер, ама въобще не мисля да го тъпча с лекарство в продължение на три месеца ("пък след това ще видим"). Казаха ми, че и сокът от червено цвекло помага, вчера ми давах, като го смесих с ябълка, и го изпи с голям кеф. И месо.
Пък аз смятам след месец да му проверя хемоглобина и ако няма резултат, тогава вече ще взема по-сериозни мерки. Сигурно медицинските лица се хващат за главите, като четат за подобни самолечения  Mr. Green Обаче за всяко нещо да изписват лекарства - е, това не е моят начин!  Naughty

# 220
  • София
Момичета, имам няколко питания към тези, които кръстиха децата си в София /питах преди няколко дни, но явно не сте забелязали/:

В коя църква ги кръстихте? И доволни ли сте?
Какво се носи в църквата от родителите и от кръстниците?
Какво подарихте на кръстниците?

Ще съм много благодарна на всеки, които ми отговори, защото сега започваме да се готвим за кръщенете на 17ти Peace

# 221

В коя църква ги кръстихте? И доволни ли сте?В църквата в Банкя ,2 попа и една певица пеят. Доволни Simple Smile
Какво се носи в църквата от родителите и от кръстниците? кръстниците купиха роклята. Носи се букетче със здравец, сапун, пешкир за бебето и ми искаха и пешкир за църквата  newsm78
по чаша за кафе и още нещо май, но не помня какво. А, да! Един атлас с творбите на известен архитект.

# 222
Момичета, имам няколко питания към тези, които кръстиха децата си в София /питах преди няколко дни, но явно не сте забелязали/:

В коя църква ги кръстихте? И доволни ли сте? В църквата на Красно село, но ние отидохме при познат свещеник. Църквата е в ремонт, и Жаки я кръстиха в една импровизиана стаичка. Аз държах повече на свещеника, отколкто на мястото.
Какво се носи в църквата от родителите и от кръстниците? Кръстниците бяха взели роклята, кръстчето и чорапките. Ние носихме голяма кърпа за бебето, сапун и малка кърпа за свещеника, букетче здравец, акт за раждане на деттео. Ти където  да отидеш би трябвало да ти дадат списък с нещата, кото трябва да носите. Може би има разлики в разл.църкви.
Ние нищо не подарихме  newsm78 Тя ми е като сестра и въобще не сме го обсъждали даже.

Ще съм много благодарна на всеки, които ми отговори, защото сега започваме да се готвим за кръщенете на 17ти Peace

# 223
  • Пловдив
Ellle, толкова е висок  Rolling Eyes. Преди 45 дни беше 78 см, с тия килограми толкова кльощав изглежда  ooooh!.
Педито каза да изчакам за урината, че да не излезнат еритроцити заради забелването. Почти изцяло е забелен, но тя каза, че имало време до 2-3 годинка трябвало да стане  Thinking.

Интрига, на нашето кръщене носехме една пита с мед, бонбони и сладки за почерпка.
Искаха зехтин, сапун и хавлия за църквата.
Кръсницата беше купила дрешки за преобличане, халатче и едно златно кръстче, а ние и подарихме икона, която купихме от църквата и попа я освети заедно с кръстчето на Дани. Свещи си купихме от църквата.

# 224

В коя църква ги кръстихте? И доволни ли сте?
Какво се носи в църквата от родителите и от кръстниците?

Аз бях преди доста време кръстница и това, което си спомням, е, че носех подаръци за малката - рокля (нова дрешка, за да се преоблече) и златни обички (традицията е да се подарява кръстче). На мен родителите на момиченцето ми подариха парфюм, който също може да не е съвсем в традициите, но беше със страхотен аромат  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт