АВГУСТовската тайфа готви щура веселба

• 13 197
  • 300
  •   1
Отговори
# 225

В коя църква ги кръстихте? И доволни ли сте? - В църквата в "Лагера" заради свещеника. Доволни.
Какво се носи в църквата от родителите и от кръстниците? - Кръстника донесе новите дрехи на царицата Simple Smile и кръстче. Носи се : 2 хавлиени кърпи, 2 сапуна, акт за раждане на детето (копие), китка (направиха ни я в църквата), свещи се купуват на място и по желание нещо за почерпка (вино , бонбони, питка )
Какво подарихте на кръстниците?
- нищо  Embarassed дори не сме се и сетили, че трябва  Embarassed

# 226
  • София
Britt, Ellle, Barabar,благодаря за отговорите Peace

Месо яде всеки ден, но специално телешко отказва.
Червена чушка и сок от червено цвекло ще пробвам, дано се харесат.

Ellle, не се притеснявай,ще се оправи пишлето.Всички мъжки майки минаваме през това Peace

Интрижке,най-добре попитай в църквата, в която решите какво се носи за кръщене.В "Света Неделя" например,ти дават листче с изброените неща,които трябва да донесеш в деня на кръщенето Peace

# 227
  • Бургас/Пз
Интрижке, ние още не сме правили кръщене, но знам , че в Бургас в църквите искат и олио. Peace

Момичета, аз да ви питам минахте ли вече на АМ 3. Аз още давам на Калоян двойката на Нутрилон, но днес ми казаха в магазина , че след годинката може и тройката?

# 228
Барабар, и преди съм казвала, че Цветина не се повлия от 3-месечно лечение с Феронат. Само за един месец на чай от суха коприва от аптеката всичко беше 6 !!! Ако искаш опитай, но за мен това е решението.

Танче, не съм правила кръщенета все още, но всичко е както са казали момичетата: нова дрешка, пита, свещи, здравец, хавлии. В Сливен също искат олио.

Ани, Марти мина на Фризо3. Има лек вкус на Ванилия - хареса му  Wink

# 229
  • Бургас/Пз
Сега като видях, че Малчева е писала за копривата се сетих че и на мене това ми правеха като бях малка, чай от коприва. Аз винаги съм била с нисък хемоглобин, дори и сега! Peace

# 230
Ха, това с копривата наистина ще го пробвам, щом е изпитано! Благодаря за съвета.
Колкото до млякото - аз от Аптамил 2 минах на Верея Simple Smile
И понеже цял ден се включвам с по едно-две изречения, за днес последното ще е "Лека нощ на всички!". За мен нощта започва, че много се изморих!

# 231
  • София
Благодаря на всички за отговорите. Ще ми се кръщенето да е в "Света София" тъй като и на празника на София ще го направим Peace

Ние от 10ти месец сме на Лактана Био 3, но мисля да мина на розов Хип 3, че нещо от Лактаната ака по-рядко като чели..

Мартин втора вечер е адски кисел и само реве, дори в момента с баща му са легнали на спалнята да се приспиват и той пак хленчи. И с гелче го мазах, и Дентинокс му давах нищо.. пак няма да се спи тази нощ, а утре сутринта рано ще го водим да му вземат кръв.. Педито каза, че трябва да е на гладно, а вода може ли да му дам newsm78

Иначе днес навън направи 2ве крачки сам, но още мисля, че го е страх да се отпусне и да тръгне самостоятелно.

Лека и спокойна нощ на всички!

# 232
Здравейте от нас!
Честит рожден ден на всички новършили годинка!Да са живи и здрави и много послушни!
Почивката ни мина страхотно,но и много бързо,на Петър му пробиха 2 зъбчета от горе и вече има 5 броя,ходи все по стабилно и прави много бели.
За млякото пие Хип3,това е засега пускам няколко снимки да ги видите с кака му!

# 233
  • Варна
Здравейте момичета!
Да ви питам правят ли се някакви изследвания на годинка, защото на последната консултация педито нищо не спомена а пък и аз забравих да питам. Като ви чета виждам че  са разправяте за хемоглобин и се чудя дали пропускаме нещо newsm78

# 234
Честит рожден ден на мъжката компания днес Никола, Иван, Дени и Цветомир! Много здраве и щастливо детство!

Пепчо, взимат се кръв и урина на годинката  Peace.

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 13:02 от Ellle

# 235
А този чай от коприва от каква възраст може да се дава?

# 236
Попаднах на интересни статии. Ако ви интересува можете да погледнете:
Кърмене на … 80;на
Референтн& … 77;ца
Брит, чай от коприва може да се дава след 2 месеца. Виж тук: http://www.mamaibebe.com/?id=211
Сега четох, че може също да се прибавя коприва на прах към пюрета, супи, манджи или каквото там яде детето: http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?f=7&t=12882.
Какво ви е мнението за черния дроб, може ли да се дава вече?

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 12:57 от Ellle

# 237
Ама там наистина пише да се дава на 2 месечно бебе Shocked, аз си мислех, че за годинка и два месеца става дума  Confused Аз имам някакъв спомен за поне 10 месеца  Rolling Eyes Мисля съдържа хистамин, а и листните зеленчуци са доста нитратни. Доколкото знам могат обаче да вдигнат хемолобина заради хлорофила. Цвеклото е добър източник на желязо, но трябва да знаем как да го приготвим Ето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211371.0
За черния дроб от Косе Босе знам, че може да се дава, ако е от качествено пюре. Има доста схеми за захранване, които го въвеждат преди 9-10 месеца.  newsm78 Това знам.

# 238
Ние правихме кръщене на 15.08 Малката много плака, но иначе мина добре. Носихме хавлии, тоалетен сапун, олио, червено вино, жито, питка с мед, нови дрехи. Ето и снимка

# 239
  • Бургас/Пз
Брит, ти няма да даваш самата коприва, а само отварата. Иначе вече спокойно могат да ядат и коприва и спанак и лапад. Даже в детската кухня доста често дават спанак.

Общи условия

Активация на акаунт