Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 46-та тема

• 78 496
  • 654
  •   1
Отговори
# 315
  • София
От мен днес Къпкейк с праскови по рецепта на esy.

Еsy, благодаря ти много  smile3525за вкусната рецепта, станаха настина страхотни.

# 316
 Пеп-4о,развесели ме! hahaha Joy

# 317
  • варненка от София
Ех, момичета, момичета, позагубих се, но покрай бебка не ми остава време много, готвя на бързо или поръчваме готови и неща и така минаваме. Надявам се скоро да влезна в ритъм и да навестявам често любимата тема. Видях, супер апетитни неща, майсторици сте и това си е.

Ние в събота правихме погача на малката и по този повод освен питката правих сладичко:

скалички:

кекс с фанта:

и самата погача:

# 318
Картофени кюфтета с кайма е днешната вечеря в къщи

Искам да приготвя пенкейкчетата на Pety,но нещо технологията по печенето им не ми е мн ясна.Трябва в малък тиган ли за да станат толкова малки кръгчета newsm78

# 319
  • Bulgaria-Italia

Може ли рецептата? Изглежда вкусно.
И у нас има пъдпъдъци, но досега винаги съм ги правила по един и същи начин - печено-задушени с подправки.

Инеса, ще напиша тези дни, че времето е кът и ще ти пратя на ЛС. Чудесни бяха, тъй като за пръв път правех пъдпъдъци, си писах старателно и стоях на тръни, докато мъжо каже, че са вкусни. Оооооообаче - канапетата от соса бяха пък мнооооого вуксни, аз на тях наблегнах  Laughing

Искам и аз рецептата за пъдпъдъците ,като сУпрУга на ловец  Joy

От мен панирани телешки котлети с панирани цветове от тиквички

# 320
От мен днес Къпкейк с праскови по рецепта на esy.

Еsy, благодаря ти много  smile3525за вкусната рецепта, станаха настина страхотни.

Много се радвам, че са ви харесали!Много са вкусни, а и твоите изглеждат неустоимо   bouquet

# 321
Искам да приготвя пенкейкчетата на Pety,но нещо технологията по печенето им не ми е мн ясна.Трябва в малък тиган ли за да станат толкова малки кръгчета newsm78
Тигана няма значение ,сместа е гъста а не е като за палачинки.Колкото изсипеш в тигана толкова големи стават.За тези на снимката съм изсипвала по 1/4ч.ч.(мерителните).
Само първия път намазвам леко тигана с масло ,след това не мажа.

# 322
  • София
Отдавна не съм се включвала, но ви следя, доколкото мога, тук е пълно с вкусотии  Peace
От мен някои стари неща:

Сандвич:

Пай с боровинки:

Пай с малини:

# 323
# 324
  • Sofia
Селма,
Ето рецептата за бухтичките:
2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, брашно за меко тесто за точене. Разточват се на кора около 5мм и се режат ромбчета, пържи се в сгорещена мазнина - не поемат много. Могат да се замесят от вечерта и тестото да престои в хладилника - стават по-мекички. Може да се добави и сиренце в тестото. Да добавя, че тези от снимката са половин доза - излизат много, а и се подуват доста, но вътре са кухи.

А това е една измислена тортичка надве-натри:

# 325
Добро утре! Grinning
Бях се засилила да правя пенкейкчета,но се оказа че нямам бакпулвер Blush
И сътворих тези палачинки,който сеп олучиха леко по дебели,но еластични и не се чупят при навиване.Сложх в тестото овесени трици,идеални станаха - с мед и сладко от малини Peace

# 326
  • София

Нямаше ме три дни и не ми стигнаха два часа да ви изчета и да се насладя на всички вкусотии!
Бяхме на селската ни къща в Монтанско и ходихме на Огоста за риба.Хванахме малко....., колкото за една супичка.
За пръв път ни се случва да хванем  попчета в река.....мислех си, че попчето е морска риба.....

Колко добри хора има в селото - носеха ни градински домати,чушки, краставици,грозде....нямат нищо общо с тези, които купувам тук от пазара.....Как ухаят само доматите.... Направих си и любимата салата с печен патладжан.

Една съседка ни донесе и   петленце, та днес направих  супичка - боже, каква е вкусна и как ухае на домашно пиле.....

За десерт направих сладкиша с кокос и шоколад на Котка

# 327
  • София
Ех, Рени, страшно носталгични снимки  Hug И вкусни, вкусни............
Да даде Господ, от 1 септември си заминавам на вилата, да хапвам домашни доматки и краставички и да посръбвам домашна ракийка  Wink
Разбира се, ще тръгна с цялата ми папка с вашите рецепти   bouquet

# 328
  • Варна
рени55 ,сигурна ли си че са попчета. Направила си и снимка , но не е много ясна.
А аз направо ти завидях за домашното петле и салатата от пресни/селски/ зеленчуци.
А иначе темата върви с пълна скорост и понеже почти нищо интересно не съм правила не пускам и снимки.
А такива супер шоколадови неща сте приготвили че направо  #Crazy
Копнах си рецептите и се каня тези дни да се пробвам да ги направя, ако стават за снимка ще ги покажа.
Селма, тази торта "Бедният студент "изглежда страхотно. Hug
А за пътпадъците на Пеп-4о нямам думи.
Абе жена от къде да търся сега пътпадъци. newsm78

# 329
Готвите си вие...при мен нищо интересно,само ви чета .
Правих браунито на Берина,ама не стигна до снимка...едно такова мекичко,шоколадово.
В неделя бях в Метро,имаше фазани.Много им се чудих,ама като не знам как се приготвят...Ако някой има рецепта,моля     Praynig    да я сподели...   

Общи условия

Активация на акаунт