Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 46-та тема

  • 78 528
  • 654
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  • Мнения: 2 671
Свинско печено:

# 346
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Еха, Пепика, какви питки си завъртяла само, разкошни, майсторка си и това е  bouquet
Марулка, да ти е живо и здраво детенце и всички вкъщи, не виждам само скаличките, за което ме е яд, както и не виждам казънлъшките понички на Мариета Sad
Дудинка, ако знаеш как ми се доядоха постните ти летни ястия, и тези и предишните...облизвам се пред монитора Shocked
Харесаха ми много и едни пържени бухти по напред, на Тари тазартир...браво на всички, справили сте се чудесно и много вкусно което е най важното.
Аз се отчитам с ципура на фурна и сепии в доматен сос от днес и вчера






Тук е страшно горещо и почти не готвя, карам го на доматки, сиренце и сурови чушки през деня Tired

# 347
  • Мнения: 1 777
За днес едно обикновено постно прясно зеле.

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 22:17 от Pety

# 348
  • Мнения: 7 433
  Pepika,прекрасни питки!Особена последната! Heart Eyes
 Нордина,бобът с яйце ми изглежда много хубаво.А колко красиво си го поднесла! Flutter
 Пети,бих хапнала от зелето ти!Често ме изкушават твоите вкусотийки! Wink
 Линдита,и твоята рибка не бих пропуснала! newsm22

# 349
  • Мнения: 7 433
  Момичета,някой държи ли връзка със сладкодумната ни Крисче?Нещо ми се губи напоследък.... Thinking
  Лято е....ваканции....но все-пак.... Rolling Eyes

# 350
  • Мнения: 9 474
сигурно си хубава и слаба и затова се чудят  Hug



и млада е  Peace допълвам, виждам я на живо чат-пат  Wink Пеп  Hug

За вечеря хапвахме салати и мезета, но за десерт имахме Фритиран сладолед по Драго. Момичета, не е голяма врътня, който се престраши да направи - чудесен и съвсем лесен е  Peace С фина хрупкава коричка, ухаеща на канела и студен сладолед  Crazy



# 351
  • Мнения: 1 104
Здравейте!
Пепика, невероятни са ти питките! Поздравления   bouquet
Аз днес готвих това:
пълнени тиквички и салата " Табуле"
мъфини от бутер тесто с плънка от сирене, яйца и розмарин
Желая лека вечер на всички кулинарки Wink

# 352
  • Мнения: 7 433
Пеп-4о,нямам думи каква си майсторка!Браво за пържения сладолед! smile3501 smile3501 smile3501

# 353
  • Мнения: 1 777
Пеп-4о,нямам думи каква си майсторка!Браво за пържения сладолед! smile3501 smile3501 smile3501
ППВД  bouquet

# 354
  • Мнения: 9 474
Пеп-4о,нямам думи каква си майсторка!Браво за пържения сладолед! smile3501 smile3501 smile3501
ППВД  bouquet

ГГЗ  Embarassed

# 355
# 356
  • Мнения: 1 236

В неделя бях в Метро,имаше фазани.Много им се чудих,ама като не знам как се приготвят...Ако някой има рецепта,моля     Praynig    да я сподели...   

Писах рецепти, обаче натиснах погрешния бутон и всичко изчезна. И понеже не ми се пише пак надълго, да ти кажа накратко за фазаните: имат по-сухо от пилешкото месо, затова ако се пекат трябва да се мажат обилно с масло и по възможност да се увият в резени бекон\пушени гърди. Ръси се и обилно с чер пипер.
Като количество един печен фазан е достатъчен за двама души, по-едрите стават и за трима. Ако се готви в тенджерка, пак същото, но там вече може и да минеш по-икономично  Laughing

При печенето е желателно или да се поливат с течност начесто (на 15мин) или да се увият с фолио. Естествено, ако искаш да се зачерви добре, махаш фолиото половин час преди края на печенето. Пече се над час, някъде 90мин на 180С. Проверява за готовност се като се бодне с вилица - сокът да е прозрачен а не розов.
Обикновено към фазан се сервират сладникави неща. Например карамелизирани ябълки.
Сос може да се направи като се използва течността останала в тавата след печенето, към което се добавя малко сладко червено вино (или 1ч вино плюс 1сл мед или захар), и се сгъсти до сос с малко брашно.
Подходящи вина за готвене на фазан са порто, мадейра, калвадос.

Фазаните от този сезон са по-млади и са подходящи за печене. По-старите (уловени зимата) се готвят най-добре на яхния. Може да се готвят цели или на парчета. Месото първо се запържва да се зачерви, добавя се лук и бекон на кубчета да се позапържи, после се добавя вино. Може да се добавят цели печурки, моркови, варени кестени. Слага се още дафинов лист и чер пипер и се оставя да къкри около час. Накрая месото се изважда, а течността в тенджерката се сгъстява с брашно да се получи сос. Гарнира се с картофено пюре.

И за да не е без хич по темата:
Пица с шунка и гъби, и зелена салатка с прясна бамя.


# 357
  • Мнения: 3 050
еха, страхотен сладолед - яла съм подобен на заведение  Heart Eyes ето  Grinning  бях права, че е хубава и млада   Grinning
марабу, интересен и вкусен кекс  Grinning
от мен една малко лоша снимка на пържени пипер и домате  Heart Eyes

# 358
  • София
  • Мнения: 4 181
Момичета няма да ми стигне деня да ви изброявам страхотни неща сте готвили  bouquet

Rumya, мога ли да те помоля за рецептата за свинското печено страшно ме съблазни, а и винаги съм искала да приготвя нещо подобно.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 08:58 от vangobi

# 359
  • Мнения: 351
От вчера питка и боровинков чийзкейк със стара снимка



Общи условия

Активация на акаунт