Януарчетата в креватчетата се изправят и главички над решетката подават

• 12 560
  • 299
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ви за отговорите за ключовете!
Ето ни и нас
преди

и сега

# 256
  • Русе
  - има и по-ранни, но не съм ги качила в интернет. Тази е на няколко дни в къщи.

иии

Ще ми се да ви почерпя и за седмата ни месечинка, но нямам много време, а и настроение да търся подходящи картинки. Моята принцеса снощи вдигна 38,1 температура в д-то, което е около 37,6. Дадох Панадол, но тази сутрин към 5ч. Т беше същата. Горкото дете е едно отпаднало. Избили са й 2 зъбчета горе. Явно това я мъчи. Преди 2-3 вечери плака до 22:30, а иначе заспива в 20ч. Обадихме се на педи и каза да купя Нурофен и Калгел за венците. Ако продължава така утре да я заведа при нея. Сега спи. Ще премеря Т като стане. Дано е спаднала. Иначе във вторник сме на мерки и теглилки така или иначе.
Целувки от нас и по-специално на Марио, Калоян, Далия, Йоанна, Алек, Преслав и Калин!

# 257
  • Русе
Ето от по-ранните Grinning

- това е първата от 13.05.2008г.

- тази е от 03.09.2008г.

- а тази е от РД

# 258
здравейте мацки
честити месечинки на всички бебчковци живи,здрави и винаги усмихнати
днес оставих малката при майка ми имах малко работа и познайте какво е обядвала(не майка, а Селин)- брашнена каша с кисело мляко нейно производство и много и харесаллоо според майка  #Crazyимаше малко  smile3512 но станалото станало

# 259
  • София
Здравейте, момичета
http://royalbabyboutique.com/shop/images/girl-diaper-cake.jpg
Черпя и аз за месечинката на ЙоЙо,. как лети това време и честитя и на Марио, Карина, Преслав, Калоян, Далия, Алек  bouquet
Момичета, наистина много са пораснали дечицата ни и всички са прекрасни, да са живи и здрави Heart Eyes
Любито- миличка, дано по-бързо да се оправи Кари и да не я мъчат тези зъбки Hug, и ЙоЙо е по-кисела заради тях, но засега не е вдигала Т, дано и да не вдига Praynig
Еспа- благодаря, че си се сетила, за месечинката на ЙоЙо и супер изкарване на морето, и ние отиваме в четвъртък Hug
И аз май няма да мога да пиша, че имам много неща да оправям до сряда, а после заминаваме, ще ми липсвате, момичета, и вие, и дечицата Hug Heart Eyes Hug

# 260
Ралче, весело и безпроблемно да си изкарате на морето.
lubito , бързо да се оправяте.
Момичета, дайте идеи за следобедно хранене. Засега съм давала само плодово пюре+кърма/ каша ( понякога + кърма, понякога само каша). Иска ми се да разнообразя newsm78 Кисел още не съм давала, нещо друго като идея  Thinking

# 261
Еее, супер идейка  Peace

Преди:

Сега:

Какъв е бил космато шимпанзе, а  hahaha

# 262
  • Пловдив
Привет мили дами!

Дано не сте ме забравили,че нещо рядко се появявам на последък.............но ви чета редовно.
Включвам се и аз в инициативата "преди-сега" и то с цели 3 бебета  Laughing Родени са на 22,23 и 24 януари и ние мамите им бяхме в една стая в родилното.От ляво на дясно:Латинка /моя племенница между другото/,Станислав и наша Гергана.

и на тази снимка са в същия ред  Joy

На заминаващите на море-приятно изкарване!Ние май последни ще видим морето..........заминаваме на 02.09...........дано не се развали времето само!
Иначе Гери пълзи и се мъчи да става вече.С малко помощ седи стабилно на краката си изправена.Зъби нямаме,а от другите умения сме усвоили само "боц" Wink
Пепи-след обедното хранене аз давам плодово пюре или каша.............и не мога да измисля друго.

Лека вечер на всички! Hug

# 263
  • Варна
Супер е това за преди и  сега
Колко много са порастнали дребосъчковците и какви хубави деца са станали
Ето ни и нас . Няколко часа след раждането в болницата http://zlatiko.snimka.bg/children/rajdane-dancho.334312.10210607
и миналата седмица вкъщи http://zlatiko.snimka.bg/family/decata-yuli-avgust.409557.14353124

# 264
Здравейте! Сиси, много хубава идея! Peace И всички бебоци са много хубави! Hug Ето го и Георги преди и сега :
Усмихнатата Сиси, дано по-бързо се разсеят всички тревоги и всичко е наред Praynig!
Пепи, и аз след обед двам плод/ пюре или настърган/  и каша. Новото което въведох сега е за закуска грис със масло и сирене и кисел за вечеря... Днес подквасих мляко - решила съм да го въведа като следобедно хранене с бисквитка. По препоръка на педиатърката го оставих да ври 10 мин. преди да го снема от котлона.

# 265
Добра ви вечер!
Честита осма месечинка на Пъпешчо, Калоян и Далия и седма на Йоанна, Алек, Карина, Преслав и Калин
Ние се завърнахме пак от балкана и до сега се оправяхме Whistling.Еспа весело изкарване на морето,знам какво е да стягаш багаж с бебе Crazy,честно казано и за 1 и за 10 дни багажа май все е еднакво количвество hahaha. Ние ще ходим на 7 септември. Hug
Пепи аз следобед давам млечна каша на Хумана,много я харесва.В нея слагам или плодово пюре или малко пресен банан или пъпеш. Peace
Добре дошла на новата мама Hug
Супер идеята за преди и сега.Ето я Йоана-калпазана.Преди:
и миналата седмица на балкана: голям зор да стъпва hahaha
Хайде лека вечер,че имам 3 перални за пране и прстиране Crazy

# 266
Здравейте! Имам нужда от помощ! Дъщеря ми отказва да яде и пие всичко друго освен кърма, а тя ми свършва. Захранвам я от 2 месеца и когато се опитах да заменя едно хранене максималното количество, което изяжда е половин бурканче от малките хип - около 60 гр. Вечер заспива само докато суче, гушната в мене, иначе изпада в истерия. Също започва да плаче само като ме види да се задавам с шишето - абсурд да я дохранвам - сменихме 2 вида мляко (Фризо и Нан) и двата не ги докосва. Напоследък отказва да пие дори вода... На килограми е 6580 и е 64см а се роди 3500 - това дето на 6 месеца трбва да си удвои теглото май ако се получи на 8мия ще съм доволна. Последните 2 месеца е качила по 200гр а на см е пораснала само 1!
Започвам да изподам в паника и не знам какво да правя! Започнах да и пъхам пюре в устата на сила,а  винаги съм си мислила, че никогяа няма да причиня това на детето си. ДАли иманякой с такива пробеми и как се справя????????

# 267
Добро утро! Малчо за поредна нощ не ме остави да спя  Tired Вече направо побеснявам и ми писна през 2-3 часа да иска да суче  #Cussing out Не може ли да си спи спокойно най-сетне, аз искам пауза от 4-5 часа, не повече  #Cussing out  Rolling Eyes Ще му спра крушата да видя от нея ли се получава така...  Tired

Репичке, не мога да ти дам много съвети. Имам 2 основни:

1. Питай педиатъра си.
2. Пусни направо една тема в кърмаческия форум, там има повече момичета, минали по пътя на захранването и може и да има някой, който ще ти даде правилни насоки. Само да ти кажа - може в тази тема да опишеш режима, който имахте преди проблема, как се е хранила (чака ли с нетърпение манджата, отваря ли широко устичка..).

Ето все пак и моите разсъждения по проблема ти:
След като нищо друго не яде освен кърма това ти е идеалният момент да изхвърлиш добавките от АМ. Давай й само кърма. Прекъсни за малко захранването, успокой се и се кърмете. Щом само това иска - дай й го. Казваш, че количеството кърма е намаляло. След като махнеш АМ и твърда храна и почнеш често-често да й даваш да суче, кърмата трябва да се нормализира. Направи си така една почивка от няколко дни и пак опитай с малко количество твърда храна. Ако пак се дърпа - продължи почивката. Не се притеснявай, че ще изостанете със захранването - няма нищо страшно в това и няма закъде да бързате.

А неспокойна ли е по принцип? Питам, понеже може и зъби да й никнат  Thinking. Чувала съм, че в тези случаи някои дечица напълно отказват да ядат... Ако мислиш, че е възможно, пробвай да й намажеш венците с някое гелче да видиш дали нещо ще се промени.

А педи какво казва за растежа? 200 гр. ми се виждат малко малко, но не чак толкова зле. Но хич не съм експерт и не мога нищо да кажа... Абе вземи пусни наистина една тема отделна..

Айде, успех.

П.П. Да се оплача и още - правихме проба манту и няма абсолютно никаква реакция...  Sad Днес ще ходим да я разчитат уж, ама си знам, че ще се наложи да му бият ваксината  Sad Горкото ми дете, само го бодат и го притесняват напоследък Sad

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 08:21 от Smiling_Sisi

# 268
Репичке, да допълня само към казаното от Сиси, че може да си вземеш лактогонен чай за увеличаване на лактацията и много течности!
А за кг -  Георги е 7,300, а вече сме в 9-ти месец!
Успех!

# 269
Миналата седмица във вторник бяхме на консултация, педи я нямаше, имаше заместник. Трябваше да ни бият ваксината за хепатит  и отказаха защото Моника не била пораснала въобще и качила много малко, не и стигала кърмата (викат ни  пак утре, когато нашето педи ще се е върнала) - от тука тръгнаха притесненията.
АМ дадох за първи път тогава = до сега винаги е била само на кърма никога не бях дохранвала, щом отказва сега мляко значи и стига кърмата по пътя на логиката
а иначе тя суче постоянно - от месец отказва и биберона залъгалка, защо и е като има зърно  Rolling Eyes Joy Само като ме види протяга ръчички  към мен, започва да ми дърпа дрехите или се опитва да ме захапе през тях въобще сташна картинка е  ooooh! чувам я как удря 2-3 гълтока и после само си го държи в устата, след малко пак, така и заспива. Онзи ден ме хвана един гаден вирус, бях с темепература и не исках да я гушкам защото направо и парех и тя се потеше много покрай мен - голяма истертия беше - баща и се опитваше да я приспи в другата стая,но накрая пак си я взех при мен и само докато видя зърното и обърна очичките. Притеснявам се че съм и създала такъв лош навик и не знама как ще я отучвам, сега чак се усетих - какво ще правя когато кътмата ми наистина спре!? Иначе  за храненето не се притеснявам толкова вече - може би е заради зъбките- венчето и е подуто и бяло и гризе всичко което и попадне пред погледа и до което се докопа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт