Януарчетата в креватчетата се изправят и главички над решетката подават

• 13 048
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
bili_bili, дано скоро имате успех. На Анчето сливите й действаха много добре. Но, както при всичко друго, така и тук - всяко дете си е различно.
Буболече, много ти е хубава момата! Да е жива и здрава Преслава и много да ви радва!
Снимките на Патилина са много хубави! Страхотни очи имате!
Бързо оздравяване на всички болни дечица!  Hug

И аз като Емски влизам да се похваля, че Анчето си има първо зъбче.  Party Усетих го с пръста си, че ми драска. Иначе тя не ми дава да видя колко се е показало, но си се усеща на пипане. Важното е, че изби без проблеми - нямаше температура или разстройство. Единствено се будеше по няколко пъти на нощ да яде.  Crazy Даже и апетита си не беше загубила.  Wink

Ето малко снимки и от нас.

# 91
Здравейте мамчета и от нас!
Буболече,малката Преслава е прелестна,много радосто да ви носи това малко човече.
Патилина,много мили снимки,а децата още повече Heart Eyes
Честити първи зъбчета на Аничка и на Рая tooth
Оля,снимките на Анчето са прекрасни Hug
Всички дечица да оздравяват по бързо,Марио и той е болничък,избиват му още 2-ва зъба,има Т, вече 3ден,зачервено гърло ,малко кашля,отказва да папка,ходихме на лекар вирусна инфекция,изписаха ни и лекарства и така.... Confusedпо скоро да се оправя Praynig

# 92
Мили момичета, благодаря ви за милите думи, както ми е разнежено тези дни, вие ме разчувствахте още по-вече...  Hug Hug Hug

Доника, Любопитка,да още е зима, ама май и се вижда вече края, днес беше около 20 градуса С...

Относно стоенето, Дани не само че не иска да стои, ми не може и седнал още... само подпрян на възглавници стои няколко минути и после се обръща по корем  bowuu
И със захранването сме доникъде, в началото зяпаше, лапаше и го държеше в устата, после лапаше и плюеше, следващото беше зяпа, но слага езиче и го избутва, а сега изобщо не отваря уста дори- голяма мъка... А така ми се иска поне той да не е злояд  newsm78... Надявам се с плодовите пюрета да е по-добре... Praynig

Vanila, bili, стискам палци скоро да се оправяте!
Рал4е, и ние имаме червено конче...
green eyes, разкошна е Анчето, много пухкавичка  Hug
Хубав и усмихнат ден от нас с Данинцето  Hug

# 93
Евжене, много мерси за инфото   bouquet Ние още мислим за столчето и сондираме пазара. Казваш, че това, че столчето се разширява е удобство зе бебчо, така ли?
да, това е мн удобна опция. Като порасне детето се разширява или пък зимата когато е навлечено също се разширява настрани. Използвала съм я тази опция. Кети сега я возя в сторчето когато не возя брат й. За нея (тя е 20кг) разширявам сторчето. За Тони, обратното свивам го

# 94
Ураааа,  добре сме вече, свърши я работата, ама мнгооо гъсто просто не знам как излезе. Мисля ,че кайсиите помогнаха понеже имаше от нея вътре сори за обяснението Sick
Сега остава всеки ден да го прави ,че да мога да продължа със захранването все пак,че го спряхме за доста време.
И сега въпрос, аз смятам ,че се запече от картофа , това какво означава че не мога да и давам ли вече понеже ме е страх да не стане пак така.
Иначе си карам по старата схема ,наред е тиквата после смятам броколи ама не съм много сигурна.
desisladka бързо да се оправя мъничето сладко Hug
И ние имаме червено конче от както се  е родила, само го сменям защото той и умалява.
И не на последно място честито на новите съблезъби тигърчета
Ето ги и нашите първи две http://www.bgbaby.net/gabrielka/uplimg/mb_0555c9d29852ac836c600d … 8d193_mainpic.jpg
(ама хубаво си е разчекнала устата, нали), и сега забелязвам ,че и горните венци са се надули може и от там да избият едни два зъба скоро време. Joy

# 95
Леле, момичета, много хубава среща си направихме, радвам се, че се събрахме толкова много народ!!!  Mr. Green Бяхме Калина, Аделина, Мила, Виктор, Калоян и аз!!!! За съжаление снимки нямаме, понеже Калина и Ади си тръгнаха сравнително скоро, а разсеяната ми глава забрави да ги снима (щото иначе не се виждаме всеки ден и трябваше да отбележа колко е пораснала Ади).. После се снимахме с Вики и Мила, ноооо тези снимки са спешъл едишън и си остават за нас  Sunglasses.

Та - благодаря на дошлите, а останалите.... ми срещайте си се в Южния парк или Борисовата например, че е по-близо до... вас  Peace

Хубава вечер!

# 96
Здравейте, момичета и от нас. Аз идвам директно с един въпрос. Аз въведох зеленчуковите пюрета и от 3-4 дена плодовите. Сега трябва ли да въведа каша. Изобщо какъв е смисъла от кашата? Кога да я въведа? По кое време? И каква?  newsm78  newsm78  newsm78 Май доста ми бяха въпросите ама единствено въпроса с кашата ми остана недоизяснен. Благодарп ви предварително.  Hug

Всички болнички бебенца да оздравяват на мига  Praynig

# 97
Здравейте.
Чакаме снимки от срещата.
Смисълът на кашата е въвеждането на зърнени храни, които са богати на белтъци и витамини. Според новите изследвания, кашите са много добра храна и изобщо не "помпат", и могат да се дават всеки ден аки детето ги харесва. В библиотеката на захранването има мнооого информация и ако искаш Сиска погледни там.
Аз каша още не съм дала, днес дадох месо - заешко на гербер - е много му хареса. Още ще мъча с домашните, та да видим. Иначе яде варена царевица, смуче хляб /майка ми му дава  #Crazy/, много харесва сладолед и масълце /карам малко ПЗ, комбинирано с обикновеното/. Каквото види да ядем и пием иска да опита и се ориентира, че става въпрос за вкусотии  hahaha.
Патилина, чудесни сте.
Буболече и Преслава е страхотна  Heart Eyes.
Били и при нас е проблем със запичането, но аз на всяка смяна го държа над леген. Вече много успешно практикувам ЕБХ и мисля, че това му помага. Пробвай с пъпеш да разхлабваш. Може да даваш картоф, но пак започни по малко. При Марти, категорично морковът е проблем.
Марио да оздравява бързо и всички болни също.
Марти има един зъб и другите не знам кога ще се появят. С тоя зъб гризе всичко що докопа.
Айде до скоро - почивката ми се отразява чудесно.

# 98
нашата Преслава е порастнала с 3 см и е качила 480 грама, вече яде около 100 грама външно хранене, продължавам да съм строга към захранването и не давам на никой да ми ги храни Grinning
зъби нямаме, честито на всички с такива, да са здрави и другите да никнат бързо и безболезнено

# 99
Честита седма месечинка на Дивна и Ева и на всички други сладурковци, на които съм изпуснала месечинките тези дни

BubolecheMeche, много, много е сладка малката бубулечка Heart Eyes. Да ви е жива и здрава
Патилинке, бях се затъжила за теб! Страхотни снимки, жалко, че големите ти дечица са си тръгнали вече. Силна прегрътка от мен, представям си колко ти е криво сега Hug
tobito, Ивко голям сладур. Честита седма месечинка на патерици
Сладурче, дано скоро ви свърши ремонта. Знам какъв ужас е да правиш баня, още изпитвам стрес, като се сетя за нашия ремонт на банята, а той свърши преди 2 години ooooh!
krebstein, много ти е сладко малкото съкровище
Пепи, как е Настя, оправя ли се вече. Много голяма сладурка е
Билянче, много хубави снимки
Данче, еее стига с тея болести, бързо да се оправя бебчо от хремата
Ели, дано не се отбива Александрина. И аз се присъединявам към съветите на Любопитка – пробвай да я кърмиш на тъмно и нощем докато спи. Много ви е сладка снимката
Smiling_Sisi, бързо и безпроблемно да избие зъбчето на Калата, после чакаме зъбати снимки
Били, радвам се че Габи си е облекчила стомахчето, че и ти се беше притеснила доста. Много хубаво си показва зъбките
Мим, чакаме снимки и разакз от кръщенето
vanilla80, бързо оздравяване
ral4e:), аз не съм връзвала червено конче, не вярвам в такива работи
deni_d81, Сами изобщо не може да се изправя, той и да сяда само още не може. Но според мен не се тревожи, щом малчо успява сам да се изправи – значи е готов.
green eyes, много е слънчева Аничка. Честито зъбче!
desisladka, дано бързо избият зъбките на Пъпешчо! Той май е нашия рекордьор по брой зъбки
siska8607, за кашите от записките ми от Косе Босе
Цитат
Мога ли да давам всеки ден каша?Изобщо колко пъти седмично се препоръчва?

Може всеки ден, дори е силно препоръчително.
Добре е всеки ден да се предлага нещо зърнено - количеството е горе-долу колкото количеството на плодовете или зеленчуците за деня. Зърнените храни са едновременно калорични (което е много важно за възрастта 6-12 м.) и богати на важни витамини и минерали (В1, растителни белтъчини, желязо и др.).

Ако се предлага каша наполовина с плодове например, това се равнявa на 3-4 пъти каша седмично в пълна доза. Няма проблем да се дава всеки ден по половин или цяла доза. Освен това съвременните готови каши са направени така, че да се усвояват максимално ефективно от организма без това да води до напълняване; домашните каши могат да се приготвят без захар и други подобрители. С това са свързани и актуалните препоръки за често предлагане на каша.

С напредване на захранването кашата се заменя с други зърнени храни, но отново се спазва принципа да се дават всеки ден и в подходяща пропорция спрямо другите основни групи храни.
С кое да стартирам - ориз или елда? По прочетено тук като че ли препоръчително реда е елда - ориз
Ориз.
Елдата традиционно е първа каша в руските схеми на захранване - но дори и там тя е една от първите каши, наравно с ориза и царевицата.
Оризът е по-щадящ за стомахчето.

При дете с някакви алергични прояви оризът е по-добър избор. Елдата не е силен хранителен алерген, но има други алергенни прояви, които се проявяват при контакт с брашно от елда и пр.

Ориз = 6 м.
Кафяв ориз = 6-7 м.
Елда = 7 м. (може и на 6 м.)
Царевица = 7-8 м. 
Просо = 7-8 м. (има препоръки и за 6 м., и за 9 м.)
Амарант = 7-9 м.
Киноа = 7-9 м.

Оризовата каша е добра за начало. Ако оризът не е въведен, това позволява комбиниране на ориз с въведените зеленчуци.
Елдата е добро продължение. Не е тежка за захранено дете, не е сериозен алерген, регулира стомахчето, добавя още желязо и важни белтъчини. Може да се редува равностойно с ориза.

Царевицата не е толкова ценна - няма важна хранителна стойност и не е безобидна откъм алергии. Ако не е в голямо количество или е под формата на царевично нишесте, може около 6-7 м., иначе около 8 м. Може да се въведе преди просото защото често присъства в състава на готови пюрета или за да се предлага многозърнеста каша или кисел за разнообразие.

Просото не е съвсем леко за храносмилането, но се приема сравнително добре и има отлична хранителна ценност. Може да се включи през 7-8 м., евентуално малко преди това като съставка на каша или като заместител на ориза в зеленчуково пюре. Добре се съчетава със зеленчуци, особено такива с повече желязо, не само като самостоятелна каша.

Киноата има отлични хранителни качества, по-добри от тези на останалите зърнени храни по няколко показателя. Освен това не е типичен алерген. Не е задължително да се бърза с нея – когато детенцето напредне със захранването, например около 9 м., тогава може да се включи като самостоятелна каша и да се използват хранителните ѝ предимства. Преди това по-важни остават класическите зърна (ориз, царевица и т.н.) и успешното им включване им в менюто. След това вече може да се разнообразява с различни зърнени храни и комбинации.

Амарантът се въвежда подобно на киноата – може да бъде едно от безглутеновите зърна, но може и да се даде след въвеждането на глутена с цел по-богато хранително меню. Амарантът е след киноата като хранителна ценност.

И аз се оциклих, уфф голяма гадост, така се надявах да поживея още малко безметежно

Лелееее, изписала съм цял ферман! ooooh!
Хубава и безревлива нощ  bouquet

# 100
добро утро,тъй като сам първа да поднеса и кафенцето слънчев и усмихнат ден на всички
честит имен ден на всички празнуващи

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 15:07 от sisa2780

# 101
Честит имен ден на всички прекрасни дами, които носят името Мария! Честит празник и на днесните месечинковци и имен ден на Марио (на Деси)!

Сиси, дай снимките с Мила, че съм се затъжила (нищо, че са спешъл едишън  Joy).

# 102
Дорбо утро мамчета!
Честит празник на всички именници и на всички християни  bouquet
Сиси,мерси за кафето.
Еспа,Марио е с 4зъба и сега му избиват горен и долен резец по диагонал Mr. Greenмай-найстина е рекордъор Party
За кашите /мерси за инфото на Еспа/давам му всеки ден,той много си я обича.
Марио вече е по добре не е вдигал Т от вчера следобяд,но пък се подриска Confused,дадох му снощи хидрасек,ще видим как ще е  днес,пооправя се милия....
Малка почерпка от днешния ми именник
Момичета,редактирам се Mr. Greenедното зъбче на Марио е пробило вече венеца,чакам другото,та вече е с 5 зъба и 6 на-път Crazy

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 15:12 от desisladka

# 103
  • София
Честит ви ден на майката !!!
 Честит имен ден на всички наши Марии, Преслав(и) и Марио разбира се.
Специален поздрав за тях Simple Smile

# 104
  • Русе
Hello! Честит имен ден на празнуващите! Буболече, малката Преслава е много сладка. Много да ви радва!
Ние още не сядаме стабилно, но днес ходихме на детска площадка и се полюляхме:

Глутен и аз не съм въвела. Той всъщност как се въвежда? Като дам 1-2 лъжички каша с глутен и постепенно да увеличавам ли?  newsm78 И да додавам от кашата без глутен междувременно докато се нахрани. Сигурно така. Това беше риторичен въпрос. Все се каня да пробвам от белите памперси, но като ми свършат тези. Някой написа, ( съжалявам,не помня вече кой) че играта за тази година е свършила. А знае ли се кога започва новата? Че нали събирам за уолкър, да не е след като проходи  Laughing пък и да не съм ги събирала до сега напразно.

Общи условия

Активация на акаунт