Августинки 2009 - тема № 59

• 15 669
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
Днес Даниел има рожден ден! Да се почерпим за здраве

Да ти е жив и здрав!

Poly_Zoe, айде стискам палци всичко да е наред, божа работа, знаеш ли, може и преди четвъртък да тръгне.

Мерси Трейси, дано, и аз много се надявам, но предполагам ще си дочакам 20ти като гледам как се развиват нещата. А, ти, кво става с тия твойте контракции, още ли ги имаш? Аз не вярвах че толкова дълго ще изкараш, мислех си, че най-много ден два откакто те почнаха и ще си родила.

Цввети  Hug, голямо 10х за подробния разказ! Много ми беше интересно, че и мен пак това ме чака това в четвъртък. Голям кураж ми даде, че може да мине бързо, че с първото 12 часа се мотах, пък ме хвана леко и параноята.

Ra_iv, минават тези проблеми, помен не остава от тях, още малко изтърпи и после няма да съжаляваш. Просто организмът ти сега се нагажда към нуждите на бебето и докато се регулират нещата и позагрубеят зърната ще ти е трудно, но скоро трябва всичко да тръгне нормално и без болки. Но не спирай да кърмиш и не давай с биберон, ако можеш и силиконови зърна не ползвай, знам че боли много, но така ще минат много по-бързо проблемите. Ако много боли, изцеди малко кърма точно преди кърмене, за да поомекне гърдата и зърната да излязат хубаво, и натрий с лед зърното и ареолата, студеното прави кожата нечувствителна и няма да усещаш много силна болка. Гледай също бебето да поеме колкото се може повече от ареолата в устата.

# 226
Днес Даниел има рожден ден! Да се почерпим за здраве

Да ти е жив и здрав!

Poly_Zoe, айде стискам палци всичко да е наред, божа работа, знаеш ли, може и преди четвъртък да тръгне.

Мерси Трейси, дано, и аз много се надявам, но предполагам ще си дочакам 20ти като гледам как се развиват нещата. А, ти, кво става с тия твойте контракции, още ли ги имаш? Аз не вярвах че толкова дълго ще изкараш, мислех си, че най-много ден два откакто те почнаха и ще си родила.

Цвети  Hug, голямо 10х за подробния разказ! Много ми беше интересно, че и мен пак това ме чака това в четвъртък. Голям кураж ми даде, че може да мине бързо, че с първото 12 часа се мотах, пък ме хвана леко и параноята.

Ra_iv, минават тези проблеми, помен не остава от тях, още малко изтърпи и после няма да съжаляваш. Просто организмът ти сега се нагажда към нуждите на бебето и докато се регулират нещата и позагрубеят зърната ще ти е трудно, но скоро трябва всичко да тръгне нормално и без болки. Но не спирай да кърмиш и не давай с биберон, ако можеш и силиконови зърна не ползвай, знам че боли много, но така ще минат много по-бързо проблемите. Ако много боли, изцеди малко кърма точно преди кърмене, за да поомекне гърдата и зърната да излязат хубаво, и натрий с лед зърното и ареолата, студеното прави кожата нечувствителна и няма да усещаш много силна болка. Гледай също бебето да поеме колкото се може повече от ареолата в устата.

Пепеджийнс
, честит рожден ден на Дани, да ти е жив и здрав и много да ви радва.
Поли, аз днеска май ще раждам, стискайте палци всичко да е наред.
Цвети, наистина мерси за подробния разказ, много е интересно за неродилите.
Айде чао от мен  Hug

# 227
Честито на новите майчета    bouquet  bouquet  bouquet Бързо възстановяване и много радостни мигове ви пожелавам!
Пепе, честит рожденик! Да е здрав, весел и послушен батко!
Добре дошли на завърналите се мами! Добре сте си изкарали в ТК. Снимките ви са страхотни. Цвети, изпаднах в умиление като видях как малката му се радва  Heart Eyes
Янче, някой май беше пуснал адресите с аптеките, където продават Ифакол. В Ремедиум има, около 23 лв беше.
Гери, още 1 глас "ЗА", аз също вече нямам търпение като гледам малките буболечета. Дани вече отпадна от дружината, тя май роди точно на термина си.
Като ви чета какви проблеми имате с кърменето, се моля да успея да се справя с всичките трудности. Твърдо съм решила да не се отказвам, дано по-бързо да се нагодя като му дойде времето Praynig
Трейси, стискаме палци и чакаме да се похвалиш Hug

# 228
  • София
Добро утро!
Честити сладурковци и сладурки - много са сладки и да са живи и здрави!
На мамите бързо възстановяване и лесно и безболезнено кърмене!   bouquet

pepejeans да те радва много рожденика Simple Smile

Трейси много стиснати палци  Peace

Аз от няколко дни само ви чета, че вкъщи още се местят разни неща и е малко като склад - купихме най-накрая леглото и количката и то място за нас не остана май  ooooh!  Rolling Eyes

Чудех се само за мамите със секцио, тестваха ли ви за алергии към упойките, че вчера ми казаха, че няма нужда и само 5 дни да съм пиела Кларитин - пък то вътре си пише, че не се препоръчва при бременност  newsm78

# 229
  • Ах, морето
pepejeans , честит рожден ден на малкия голям батко! Да ви е жив и здрав и много да ви слуша!

А аз мислех, че, живот и здраве, само моите деца ще бъдат с толкова близки рождени дни, но явно не само ние сме "работили" по едно и също време.  Wink А вие при повечко късмет може и в един ден да празнувате два празника.  Hug

# 230
Здравейтеее Simple Smile Аз днес съм мнооого доволна, понеже спахме като къпани от 1.30 до 5 и после от 5.30 до 9.20 - хихихихи, за вотри път май само такава хубава нощ изкарваме, като по еталон Simple Smile Wink Идея си нямам дали е заради по-ранното от обикновено къпане, или по-голямата доза Еспумизан, която дадохме, или от чаят от копър за кърмачета, който и АЗ 3 пъти през деня бях пила... Simple Smile

ДОБРЕ ДОШЛИ НА БИА, ЦВЕТИ И СЪНЧООО!! Разбрах аз за вашия болничен купон и чак ви завидях, че не съм раждала и аз по това време, хихи Wink Simple Smile супер снимки и бебоци!!! Simple Smile

ЦВЕТИ: ама твоят мъник е Митко, а не Димитър така ли? Я колко интересно Simple Smile

ТРЕЙСИ: ДНЕС ЩЕ РАЖДАШ??? лелеее ами хайде няма да разпитваме, но да ти пожелая много късмет и кураж!!! Simple Smile

ДАНЧЕ: Уффф миличка не разбрах коментара за Анди на татито ви "Бобко, не гледай тати да не я полазиш" какво се има предвид? Simple Smile В крайна сметка харесал ли е снахата или не??? Simple Smile Simple Smile Simple Smile А забравих да ти кажа, че наш Бобко е абсолютно копие на баща си. И на Миро показах и той вика същото! Направо уникално мини копие!!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

PЕPEJEANS:  Да ти е жив и здрав рожденникът и ти покрай него майче, че си се мъчила на днешния ден да го раждаш Simple Smile

ХАРИЕЛА: хихи, и на мен денят ми минава в това, добавям и пране, гладене и оригване хаха Simple Smile Simple Smile

СИЛВИ: тесто за упойки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си направи! То не е препоръчително (задължително дори) само за секцио, но и за норлано раждащи, които биха искали епидурална. Моят док малко несериозно се отнесе, предполагам като повечето, казвайки 'нали не си алергична към нищо, не ти трябва тест', а аз му викам 'ааа как да не съм алергична, алергична съм към храни, животни, полени,прах и каквото се сетите' и той се ококори и ми вика 'ааа тогава иди да ти направят тест!' Как така просто предположи, че не съм алергична към нищо не знам!! И то след като АЗ попитах дали не трябва да ми се направи тест за упойки! И да ти кажа добре че ми направиха, оказа се, че към много важни медикаменти съм алергична, като Лидола например и още едно...

МОЛЯ, КОЙТО ПРЕДИ Е ПУСКАЛ ЛИНК С АПТЕКИТЕ, В КОИТО СЕ ПРОДАВА ТОЗИ ИНФАКОЛ ДА ГО ПУСНЕ ПАК!!!!!! ТЕНКС!

Лек ден на всички Simple Smile

# 231
Пепеджийнс, да ти е жив и здрав рожденника! Много щастие и безгрижно детство му желая!  smile3525

Цвети, добре дошла  Hug Много е хубав Митко  Grinning Hug Да ви е жив и здрав!

трейси с теб сме  Hug Praynig

Яни  Laughing Точно, защото много я хареса таткото, казваше и на сина си да не я гледа още за да не я "полази" демек, че ще и се нахвърли любовно  Laughing Много били малки още за любов  Laughing

# 232
Янче, мисля че на този сайт имаше координати на аптеките в София и страната, където се продава - http://infacol-bg.com/, но сега пише, че е в процес на реконструкция. В София едната верига е Ремедиум, миналата седмица го купих от там. Тук можеш да видиш адресите http://www.remedium-bg.com/showpage.php?PageID=1 Не си спомням кои бяха другите аптеки.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 10:44 от liubopitka

# 233
Здравейте!
Не съм ви изчела на цяло,ама нямам време.
Ние се кърмим на поискване и аз съм вече на ръба на силите си.И през нощта се кърмим.Ама е много горещо в стаята-27 градуса и милия направо се сварява.Облякла съм го с боди и чорапки само.Вие как сте с температурата на стаята?Отделно и влажността е много висока.Абе... ooooh!
Кога ще започне да се храни на 3 часа?!
Аз си мисля,че имаме малко колики,но докторката каза че коликите почвали след 15-тия ден.
Данче, мерси много. HugСладурче е той.Прилича точно на батко си като бебе.Simple Smile
А кой каза,че раждането било най-хубавото и безболезнено нещо?Иринче ти ли беше?Аз съм на друго мнение по въпроса. LaughingНаправо ми се щеше да съм умряла...
ra_iv, и аз бях със страхотни рагади,ама се оправиха зърната.Мазах с Гермастан и с кърма,ама повечко с кърма,та може и само с нея да пробваш.
Ама не му се пие много вода на мъника.Знам,че ще кажете,че кърмените бебета нямат нужда от вода,ама в тая жега се притеснявам да не се обезводни нещо.какво ще кажете по въпроса?
Янче,ти си много сладка мама.Вече като гледам си се възстановила.Браво!Аз си взех един колан, носих го 2 дена и го хвърлих-много ме болеше корема от него.Дано все пак коремчето се поприбере.Някоя от вас прави ли вече коремни преси?Чудя се дали може вече да почвам.
Целувки от мен!Ако имам време после пак съм тука!(а може и някой смс за родила мама да ме накара да вляза Heart Eyes)

# 234
СЛАВЕНЧЕ мерси много за комплимента Simple Smile Аз се възстанових напълно за точно 1 седмица, действително доста бързо, макар, че в болницата имаше и по-бързо възстановяващи се от мен, но аз съм си доволна. Хайде качи и ти някоя снимка на теб, освен на сладкия Вальо, че да те видим и теб като майчица Simple Smile

Коликите при нас започнаха още на 7мия ден! Отговорно бих заявила, че в ТОВА отношение докторите незнайно защо излизат адски некомпетентни. Всичката литература изчетена от мен показва, че бебето може да има колики от първия ден на раждането, а и опитът на много мами тук във форума показва, че специален ДЕН за това няма!! Славенче гледай дали се гърчи, свива крачета към корема и ръчички в юмручета!!

Кърменето: не се отчайвай! Нормално е в началото да яде колкото и кога си поиска! И ранички е нормално да се появят от честата употрева на зърната Simple Smile Но аз вече ти писах и преди 2-3- дни да не се отчайваш, а режимът ще видиш как той лека полека ще си го направи на 3 часа Wink Simple Smile

Колан и аз не съм ползвала, тъй като в тези жеги спарва, а и докторът ми каза, че матката така или иначе ЩЕ се свие, със или без колани, гащи и т.н. Нямало смисъл да се 'насилва' този процес и аз съм съгласна Simple Smile

За водата: Анди хич не иска вода, даже едва едва веднъж на ден успявам да й дам малко чай с копър. Друго освен кърма не признава Simple Smile Мрази и всякакви биберони, не е глупава хитрушата, иска си само истинското зърно Simple Smile Simple Smile

ДАНЧЕ: аааа, ох успокоих се, че сме минали първия кастинг при таткото хихихихи Wink Simple Smile

ЛЮБОПИТКА: мерси много мила, пращам ти прегръдки, тъй като смайлитата не ми работят (освен усмихнатите) хаха Simple Smile

# 235
Добре дошли на Иринчето, Цвети,  Биа!
Много хубави разкази и снимки, особено тази с тримата левенти Laughing а и аз с нетърпение чакам окуражаващият разказ на Иринчето за безболезнено раждане! Такива истории ми действат много окуражаващо! Ние пак сме без никаква вода, не само топла. Стават някакви аварии и си мисля, че както няма вода добре, че бебка още не се е появила...

# 236
  • София
Добро утро! Или по-скоро само Утро! Още не сме се появили,нещо почнах да се поизнервям. Още не сме си просрочили датата,ама пък до края ли ще седи вътре? Дъщеря на баща си,който е всеизвестен със закъсненията си #Crazy
Данче вчера ходих за нагреватели,свършили,еми естествено! Хората ще ни викат: Вие от Младост ли сте или просто така си миришете?   Е, аз поне ще се окъпя в родилния дом,но определено няма да ида там с пресен душ ooooh! Не стига че ми е нервничко,а ми е и потничко Laughing Сега съм сложила слънчева вода,пък да видим колко ще е топла!
Пепеджинс ЧРД на баткото,да слуша и помага още повече,пък вие да му купите най-страхотната играчка!
Добре дошли си на всички родили мами, гледам в ТК било веселба! Цвети,благодарим за разказа,пък каката каква ви е любвеобилна!
Имам предложение към чакащите: Дайте да ги раждаме тези деца,аз по цял ден и говоря на моята колко е хубаво навън, какво легълце сме и купили,количка...
Не ми се ходи пак на тонове и пак да си говорим с доки,че ние писнало той да ме гледа бременна,пък аз отново да съм там през деня, а не по нощите,да го измъкна от блажен сън!

# 237
Giuli и аз следобед съм на лекар и вече кроя планове къде да ходя да се окъпя  или как да си домъкна до вкъщи по-голямо количество вода Laughing вие поне студена  си имате!
Хайде пожелавам ти вече да раждаш щом нямаш търпение.

# 238

Чудех се само за мамите със секцио, тестваха ли ви за алергии към упойките, че вчера ми казаха, че няма нужда и само 5 дни да съм пиела Кларитин - пък то вътре си пише, че не се препоръчва при бременност  newsm78

Силви Д аз мисля да раждам с епидурална упойка и мен също не искаха да ме тестват - не било необходимо ако нямам някакви доказани алергии. Аз обаче настоях и днес към 4 часа ще ходя на тест. Даже още миналата седмица щяха да ми правят но анестезиоложката работеше в момента и ме върна - аз обаче съм нахална и днес пак ще ходя. Незнам до колко е необходимо - просто се презастраховам - иначе са ми казвали, че преди секцио правят някакъв тест на момента. Може би също е леко одраскване с веществото по ръката.

Кларитин -антибиотик ли е!? То на повечето лекарства пише, че не са препоръчителни - особено на антибиотиците, но когато бебетата са големи вече не е страшно. Проблем е в началото, когато се формират органите.

# 239
  • София
ssiillvvyy аз май с главната анестезиоложка говорих вчера, ама ей така на вратата. Имам алергии или по-скоро непоносимости към разни неща, ама според нея то не било баш алергия ако само повръщаш или се подуваш като балон от нещо  Shocked Явно алергия е като направо в шок изпадаш - де да знам.
Иначе аз също много исках да ме тестват, ама явно на момента каквото е - ще си драйфам после...
Кларитин е антихистамин- дават го при сенна хрема примерно. Малко ти подтиска имунните реакци, ама май ще пропусна 1н ден и утре ще си питам лекарката дето ми следи бременноста какво мисли по тоя въпрос...

Общи условия

Активация на акаунт