Августинки 2009 - тема № 59

• 15 669
  • 294
  •   1
Отговори
# 270
Честито на новите мами. Да са им живи и здрави бебоците. Да носят много радост и любов на мама и тати.

Въпрос до родилите мами !!! Как обличате бебоците???? Ние сме на 15 дни и до сега сме все с боди с дълъг ръкав, ританки и чорапи, за да са топли крачетата. Днес обаче като бяхме в парка на мен ми беше толкова топло, че не знам бебчо как не се свари. Все си мисля, че към 3-4 може да е с къс ръкав , а да му обличам дълъг, към 6 и за през нощта.  newsm12 Хммммм , не знам . Вие какво ще ме посъветвате?

Аз искам да се оплача. Кърмата ми почти спря. Днес ми изписаха хапчета за спиране. Та да разкаже за моята одисея с кърменето. Коластра не съм имала никога , нито прреди да родя, нито след. На третия ден в болницата ми дойде кърмата. Течеше все едно има цели литри, но всъщност съвсем не беше така. Беба не ми помогна много, не искаше да суче колкото и да я карам. Тогава започнах да се седя. Стигнах до извода, че кърмата ми е много малко - събирах по 20 мл на цедене от 2-те гърди. Това беше най-голямото количество, което съъм имала. От 5 дни вече събирам капките в буквалния смисъл. Днес вече ми предписаха хапчета за окончателно спиране. Още не съм ги купила и ми е адски криво, но.....

# 271
Въпрос до родилите мами !!! Как обличате бебоците???? Ние сме на 15 дни и до сега сме все с боди с дълъг ръкав, ританки и чорапи, за да са топли крачетата. Днес обаче като бяхме в парка на мен ми беше толкова топло, че не знам бебчо как не се свари. Все си мисля, че към 3-4 може да е с къс ръкав , а да му обличам дълъг, към 6 и за през нощта.  newsm12 Хммммм , не знам . Вие какво ще ме посъветвате?

Точно така обличам и аз  Simple Smile През деня е с боди потник и отгоре гащеризонче с къси ръкави и крачоли. Имам пелена за завиване, но не прекалявам и с нея. Чорапки задълже. Това е за през деня, независимо дали сме навън или вкъщи. След банята в 19 часа обличам боди с къс ръкав, ританки и тънка памучна жилетка. Или боди къс ръкав и гащеризонче тип пижамка, с дълъг ръкав и крачол. Така спинка и седи облечен вкъщи.

За кърменето....аз не се давам  Laughing Малко много...бутам цицка в устата  Laughing

# 272
За дрехите - ние и през деня и вечерта в къщи сме с боди с къс ръкав и чорапки само, защото въпреки че вървят два климатика в другите стаи и са отворени вратите да охлаждат  в стаята на малкия е почти винаги 27 градуса и трудно смъкваме по надолу. Вие като сте толкова облечени на какви градуси спинкат бебчетата ви? Питам, за да проверя да не би аз да греша в обличането, че това ми е постоянно в мислите.

# 273
Извинявам се че така нахлувам в темата ви, но нека помогнем на Поли  Praynig
http://www.facebook.com/profile.php?id=1623164709&ref=name#/ … 486425&ref=mf

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12199006#msg12199006

# 274
КЪРМЕЙКИ, ДА СЪОБЩЯ ВЕДНАГА НОВИНАТА:  ТАЗИ НОЩ В 01.00 Ч., ЕЙНДЖЪЛ 1, Е СТАНАЛА МАМА НА ПРЕКРАСНО МОМИЧЕНЦЕ - 3550 ГР., 52 СМ.!!! МАМА И БЕБКА СЕ ЧУВСТВАТ ДОБРЕ!  newsm51 newsm51   bouquet   bouquet ДА ИМ Е ЖИВА И ЗДРАВА, И КРАСИВА И УМНА КАТО МАМА!! (ТАТИ НЕ ГО ЗНАЕМ КАКЪВ Е УБАВЕЦ..  Mr. Green )

# 275
Честито на Ейнджъл, Цветче, Винету и Трейси! Да са им живи и здрави бебчетата!  bouquet

Силви Д - нали говорихме за упойките - вчера ми направиха теста - надраскване с 13 различни медикамента по ръката, след което отчитат показанията след 20 и след 60 минути. Мисля, че не трябва да имаш никакви притеснения - казаха ми, че при планово секцио този тест така или иначе го правят преди самата процедура, пък и докторката каза, че ако има нещо притеснително почти веднага се виждало - още в момента на накапването.

Момичета като ви чета - направо се шашкам сега и за кърменето - преди все си мислех - естествен процес - всичко ще си дойде от само себе си, ама сега..................... Цяла наука си е и като гледам много зависи от майката - незнам дали имам достатъчно интуиция за това, за опит пък да не говорим! Simple Smile

# 276
Честито на Ейнджъл1, Цветче, Винету и Трейси! Да са им живи и здрави бебоците и много да ги радват!

Тъкмо си мислех, че нещо има затишие в темата и няма бебоци. Вчера питах акушерката каква е тенденцията за раждане на бебета -преди ли термин се раждат повече и тя каза, че всичко е много индивидуално и дори фазите на луната оказват огромно значение не толкова термини. Когато луната била растяща отделението се препълвало, а от днес май е новолуние, така, че май ще има бебевалеж пак.
Аз вчера бях на преглед при заместващата лекарка и много се успокоих, вече съм готова да раждам по всяко време, не да чакам моята лекарка. Ама все ми се струва, че ще си имаме Дева Simple Smile . Иначе плацентата ми е добра, водите са достатъчно, тоновете също са си ок, обаче си имам и контракции, които не усещам. Питам как да разбера, че не са подготвителни и акушерката каза: "Повярвай ми със сигурност ще разбереш!" Grinning

# 277
Честити бебчета на Винету, Треиси и Ейджълс, да са им живи и здрави!

Захира много правилно ти го е казала Simple Smile Няма да ги сбъркаш, не се притеснявай.

В къщи е около 25 градуса, и ми е с дълго ръкавче. Обаче имам само 2 жилетки, а другите дрешки са прекалено зимни, та май ще трябва да купувам, или като питат какво да носят да казвам - жилетка Simple Smile Често хълца, както и често повръща, или на мен ми се струва, че е често, защото Юлето не ми е повръщала въобще. А той доста си и суче де. Днес мисля  да слагам компреси от зелеви листа, защото под лявата мишница буцата си седи и не се маха, явно има запушено каналче.
А нашия мъж от сега е с характер, иска да спи при нас, а не сам в леглото си. За сега му угаждам, ама да видим, че с кака и тати в леглото не е много мястото. А каката, само да ревне бебето и веднага се буди (може и тя да се разплаче). Как ще свикне не знам.

А за нощното кърмене Биа, това си е съвсем нормално, някой бебчета доста рано започват да се хранят на 4-5ч нощно време, което си е супер за мама Simple Smile

# 278
ЧЕСТИТО НА ЦВЕТЕ, ТРЕЙСИ, ВИНЕТУ И ЕЙНДЖЪЛ! ДА СА ВИ ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И ЛАКОМИ БЕБОЦИТЕ! newsm51 newsm51 newsm51
Прекрасни новини за добро утро, искаме още  Heart Eyes

# 279
честито на ейнджъл,винету,цвете и трейси,да са им живи и здрави малките сладури

имам една питанка към мамите,които са раждали секцио-сърбът ли ви коремите? мен така ме сърби че едвам издържам,вие как сте?

# 280
  • София
Честито Бебче на Ейнджъл 1 Да е сладко и красиво като мама и да е на татко слабостта!
Защо имам чувството ,че от ЦУМ-ските бебета само ние останахме 2 в 1 newsm78.
Че на всичкото отгоре тази сутрин ми е избил и херпес на устната,да видим доки с какво ще разреши да го мажа?

# 281
Gerinelka  нещо се губи newsm78. Днес май трябваше да е на тонове.

Да питам вече родилите мами идват ли ви много гости - приятели и роднини да ви видят и да видят бебето? Аз честно казано се притеснявам от такива стълпотворения вкъщи при новоодено, а няма как да им се каже на хората да поизчакат малко да му укрепне организмът на бебето. От сега всеки се кани да идва кой на изписване, кой вкъщи, а примерно след изписването идвали ли са ви гости направо вкъщи? Едва ли ще ми е до това, хайде родителите, братя, сестри - да, ама останалите....

# 282
Захира аз също бях много против идването на много хора на изписването, а за вкъщи да не говорим. За мое голямо нещастие моят мъж беше събрал целия китайски народ долу в двора на Шейново. Когато погледнах през прозореца и видях за какво чидо става въпрос ми призля. Ядосах се и настроението ми се вкисна ужасно. Много му се скарах, да не говорим, че аз тактично обеснявах по телефона, че ще сме само семейството, а те долу се събрали кой ли не. Както и да е ...таткото отнесе едно мини скандалче за това, което беше направил и беше помолен той да обясни на гостите, че няма да идват в нас. Така и стана. Видяха бебето за 10 минути от далече и си се прибрахме. Моят съвет е да предупредиш мъжа ти, че не искаш никой на изписването.
Сега вече я показвам, но не я държа сред много приятели. По 2-ма най-много. Не давам да я пипат изобщо, гледат от далече и това е. Мисля да им позволя чак след 40-те дни. Когато се разхождаме в парка понякога се случва квартални познати да накацат над количката и да ви кажа направо изпадам в ужас. Суеверна съмм и всеки път след като се приберем и мия очичките 3 пъти със студена вода.

# 283
Zahiraka нали се разбрахме - дружно ще се ражда! Аз защо си губих времето да правя сдружение?!  Grinning
Няма само Цвети, Бия и Сънчо я! Следващата тройка сме Любопитка, моя милост и ти!  Joy
Дава ми се  Thinking, че след 25-ти е много добре да се ражда, така че момичета - бъдете готови!

Ехха Ейнджъл 1 си има бебче! Да и е живо и здраво и мнооого послушно!
 Hug   bouquet  Heart Eyes
Какво ли име последно е решила за малката принцеска?  newsm78

# 284
  • Пловдив
Здравейте всички. Честито на всички нови мами. Да са им живи и здрави бебоците, да ги слушат много и да ги радват Simple Smile

Аз се загубих известно време, защото на мен също ми се случи най-прекрасното нещо на света. На 13.08 към 1 ч през нощта със спешно секцио извадиха моя немирник: Огнян, 3750г., 51 см.
Аз се чувствам доста зле. Отпаднала съм, нямам апетит и съм изпаднала в някаква депресия. Но като цяло всичко е наред, мъникът е добре, кърмя го (въпреки ужасната болка) и се надявам с всеки изминал ден да се подобряваме.

Това е за сега. Аз исках само да се разпиша. Не знам как минава естественото раждане (много много много се надявах да родя нормално  Rolling Eyes ), но секциото е нещо ужасно. Дано с годините да забравя за преживяването и да се върна към желанието си да имам поне 3 деца.

Всичко най- най- на августовските мами.

Общи условия

Активация на акаунт