Машина за хляб - 18 част

• 56 598
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
  • Дълбоката провинция
Здравейте!Снощи правих Пърленка с розмарин...
http://ddimitrova.snimka.bg/hobby/hlebopekarna-mashina.213543.14800147
Много добре се получи GrinningСамо ,че нямах розмарин и сложих малко червен пипер и чубрица.Много вкусна стана...Омесих я в машината Mr. Green и я изпекох във фурната.Но спокойно можех да оставя тестото да се изпече в машинката,беше напълнило контейнерчето и аз така се изкуших да не се цапам LaughingЕ  отказах се и си го направих по рецептата.

# 541
  • София
DDimitrova, много апетитно изглежда, дай рецептата. Simple Smile

# 542
  • Дълбоката провинция
Веднага :
Пърленка с розмарин на pina

220мл прясно мляко
40гр масло ( предварително разстопено)
350гр бяло брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пак. суха мая

Пускам в машината да се омеси и втаса на програма от 1.30h.После оформям в тава,оставям да се отпусне 15 мин., намазвам с олио и наръсвам с розмарин.Пека на 220градуса,предварително загрята фурна за 15 минути

# 543
Пърленката е страхотна! Ще се пробва!
Аз пък искам рецепта за кекса на Дуня...   bouquet

# 544
  • Дълбоката провинция
Пърленката е страхотна! Ще се пробва!
Аз пък искам рецепта за кекса на Дуня...   bouquet
Това е рецептата:
 КЕКС dunia53 В МАШИНАТА ЗА ХЛЯБ
6 ЯЙЦА
2 ЧАЕНИ ЧАШИ ЗАХАР
1 ЧАЕНА ЧАША ОЛИО
1 ЧАЕНА ЧАША КИСЕЛО МЛЯКО
3 ЧАЕНИ ЧАШИ БРАШНО
1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА СОДА
1 БАКПУЛВЕР
2 ВАНИЛИИ
ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ И ОРЕХИ ИЛИ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ
РАЗБИВАМ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЯЙЦАТА И ЗАХАРТА С МИКСЕР И ИЗСИПВАМ В КАЗАНЧЕТО НА МАШИНАТА.СЛЕД ТОВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНО СЛАГАМ КИСЕЛОТО МЛЯКО,ОЛИОТО И НАЙ НАКРАЯ БРАШНОТО ЗАЕДНО С БАКПУЛВЕРА
А ето и линк към Блога:
http://dunia53.blog.bg/hobi/2009/07/02/keks-dunia53-v-mashinata-za-hliab.357650

# 545
  • Географският център на България-Габрово
Имайте предвид,че тази рецепта за кекс е за голямо количество.Тези които имат в машинките си опция за голямо количество хляб от рода на 1.500гр.Защото много бухва и да не излезе от контейнерчето ако е с по малък контейнер.

# 546
Благодаря за рецептата! Моята машинка е до 1кг., Мулинекс 2000. Надявам се кекса да не тръгне да си ходи.  Mr. Green Laughing
Искам да попитам само, цяло пакетче бакпулвер ли се слага? Винаги като гледам рецепти с бакпулвер се чудя какво ще рече 1 бакпулвер, тъй като поне според мен в пакетчето е доста като количество.  newsm78

# 547
  • София
Веднага :
Пърленка с розмарин на pina

220мл прясно мляко
40гр масло ( предварително разстопено)
350гр бяло брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пак. суха мая

Пускам в машината да се омеси и втаса на програма от 1.30h.После оформям в тава,оставям да се отпусне 15 мин., намазвам с олио и наръсвам с розмарин.Пека на 220градуса,предварително загрята фурна за 15 минути

супер си, това е чудна закуска.   bouquet

# 548
Питката наистина изглежда страхотно и аз ще пробвам.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 17:19 от Sissa

# 549
да се похваля с първия ми наистина успешен хляб:

по основната рецепта за бял хляб от книжката към хлебопекарната. откакто пускам вече тестото на 11 програма (само месене и втасване) и пека във фурната, няма грешка!  Flutter

Аз пък да се оплача. След 3 успешни хляба оплесках четвъртия, но не знам защо. Правя обикновен хляб, но винаги досега съм го правела с мая за хляб на кубчета от магазина. Този път решх да пробвам със суха мая на Д-р Йоткер. Освен това смених и брашното. Свеки донесе от Кауфланд някво за промоция по 19 или 29 стотинки не разбрах - тип 500 на наша кухня. Резултатът е дупка по средата на хляба и цвета не беше бял, а сивкав. Дали е от маята? Какво ще кажете  newsm78

# 550
д николова,
този сив цвят няма да е от маята, от нещо друго ще е. Може би от брашното.

# 551
Брашното е калпаво и според мен.

# 552
  • Разград
От брашното е.И аз си купих от същото да пробвам.Правих и хляб,и питки,и курабийки.Само курабийките станаха,но пък тях ги месих на ръка.Хляба и питките отидоха в кофата.В нашата Билла са смъкнали цената на брашното Clever,на 0,59 лв.Купих си от него,по съвет на момичета от форума.Правих хляб и съм доволна от резултата.

# 553
от брашното е Peace

DDimitrova - видях в галерията ти страхотно изглеждащи милинки? би ли споделила рецептата или насочила къде да търся. Предполагам че се правят хлебопекарната машина?!?

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 17:46 от Sissa

# 554
DDimitrova, би ли ми казала как извади кекса от контейнера? Мажеш ли предварително стените с олио?
Два пъти правя кекс и все в изваждането се провалям  Cry

Общи условия

Активация на акаунт