Машина за хляб - 18 част

• 56 569
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,

подариха ми за рожденния ден така желаната от мен хлебопекарна, надявам се да приемете в отбора една начинаеща мераклийка. И така първия ми опит беше с експресен хляб, стана много хубав, само дето малко рано го нарязах. Сега ми предстоят козуначени кифлички за закуска, моля помогнете. В рецептата пише 1 пакетче суха мая, аз имам само на кубче, изобщо какво е съотношението на сухата и прясната мая. И друго - програмата за месене и втасване, програмата за тесто за пица ли е? Модела на машината ми е Мулинекс 3000. Предварително ви благодаря  Hug

# 526
  • Разград
Здравейте,

подариха ми за рожденния ден така желаната от мен хлебопекарна, надявам се да приемете в отбора една начинаеща мераклийка. И така първия ми опит беше с експресен хляб, стана много хубав, само дето малко рано го нарязах. Сега ми предстоят козуначени кифлички за закуска, моля помогнете. В рецептата пише 1 пакетче суха мая, аз имам само на кубче, изобщо какво е съотношението на сухата и прясната мая. И друго - програмата за месене и втасване, програмата за тесто за пица ли е? Модела на машината ми е Мулинекс 3000. Предварително ви благодаря  Hug

Честита машинка,със здраве да си я ползваш.Същата е като моята.За маята,предполагам става въпрос за пакетче от 7 гр суха мая,която е=на половин кубче прясна мая.
А програмата за месене+втасване при мен е 6-1,30часа.

# 527
  • София
Мале пак съм на зор!
Правя тутманика на TheNMaster и направо ужас ме хвана као почнах да слагам брашно,ми то до тук съм сложила около 600 гр. и като го меси пак лепне.
Трябва ли да стане на топка както хляба?
Имам чувството, че перката не може да смогне и ме е страх да не се счупи.
Помагайте моля ви! Praynig Praynig Praynig
Сипвам брашно а то си стои отгоре, не може да се поеме...

# 528
  • Разград
Малечка,сега прегледах рецептата.Програмата е само месене,ако нещо те притеснява можеш да доомесиш тестото на ръка,няма да е проблем и после да оформиш.

# 529
  • София
Така и направих, явно продуктите са доста и  се затрудни, та го извади и сега го меся на ръка. Ще кажа после дали е станало нещо Hug

# 530
  • Разград
Така и направих, явно продуктите са доста и  се затрудни, та го извади и сега го меся на ръка. Ще кажа после дали е станало нещо Hug

И аз утре мисля да го направя.
Ще чакам да кажеш,може и да снимаш.

# 531
  • София
...съм чела, че яйцата първо се разбиват преди да се сложат в машината. Нека и някой опитен да се изкаже, че и аз още съм лаик...

Хич не се имам за опитна, но никога нищо не разбивам предварително.
Днес пуснах един хляб с 1 яйце и айрян и добре, че по навик поглеждам вътре отвреме-навреме. Та видях, че съм забравила да сложа бъркалката hahaha. После беше едно ровене в сместта, едно бъчкане ooooh!, докато и намеря мястото, ама си влезе bowuu. И хляба си стана даже. Един голям, голям Whistling...

Късмет - аз веднъж забравих да сложа бъркалката при отложен старт ииии... после се наложи да сменя машината.  Tired

Аз сякаш бях питала и преди, ама или не съм запомнила отговора, или... абе, с 2 думи - блейка.
Та някой знае ли къде се продава меласа? Мерак ми е да го пробвам тоз' хляб - пък никъде не съм виждала...

# 532
VK и аз я свърших тази с бъркалките LaughingДобре,че мъжо ги видя да си седят до машинката,а тя тъкмо започваше да меси,та спасихме положението ooooh!
Иначе да се похваля и аз като Bobby_Alex получих хлебопекарна за рождения ден Mr. GreenМойта е Северин с 2-те бъркалки.Досега е спретнала 2 хляба и един кекс Simple SmileАма нещо ме притеснява ,че са им доста дебелички корите-така ли трябва да е всъщност? newsm78

# 533
Кати, а какво точно наложи смяната на машината? Сигурно е прегряла нещо.
За меласа - не знам къде се продава.
За кората - зависи от рецептата и от програмата, а също и от степента на изпичане. Пускайте на най-светла коричка ако предпочитате.

# 534
danip Аз не съм забравяла да слагам бъркалката, но пък и не съм застрахована Joy Сроко и на мен може да се случи  bouquet
С тези въглехидрати...Половината багаж от морето не мога да си намеря. Кое къде прибрах не е ясно и до ден днешен hahaha

# 535
Аз сякаш бях питала и преди, ама или не съм запомнила отговора, или... абе, с 2 думи - блейка.
Та някой знае ли къде се продава меласа? Мерак ми е да го пробвам тоз' хляб - пък никъде не съм виждала...

katiABV, аз съм си взимала от тук, но не съм очарована от хляба с меласа, странен аромат има според мен меласата. Незнам дали има и други видове, които да нямат специфичен мирис ....

# 536
  • София
Кати, а какво точно наложи смяната на машината? Сигурно е прегряла нещо.
За меласа - не знам къде се продава.
За кората - зависи от рецептата и от програмата, а също и от степента на изпичане. Пускайте на най-светла коричка ако предпочитате.

Оста на контейнерчето взе да не се върти.

# 537
Олиииии VK,извинявай EmbarassedКакво съм прочела и аз не знам,ама че нищо не съм запомнила се вижда Embarassed  hahaha

# 538
да се похваля с първия ми наистина успешен хляб:

по основната рецепта за бял хляб от книжката към хлебопекарната. откакто пускам вече тестото на 11 програма (само месене и втасване) и пека във фурната, няма грешка!  Flutter

# 539
sunkoЧестито! Много хубаво хляб Hug

Общи условия

Активация на акаунт