Машина за хляб - 18 част

  • 56 599
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 1 982
Момичета, аз пак да питам дали някой има хлебопекарна ФИФ?
Много ми се иска да разбера дали има отложен старт и как се ползва? newsm78
  bouquet

# 586
  • София
  • Мнения: 4 557
Аз съм с ФИФ. Има отложен старт. Отстрани на екранчето има два бутона "+" и "-". Всяко натискане ти увеличава/намалява времето с 10 минути (не съм у нас и разказвам по памет).
Ползва се така:
1. Слагаш продуктите като внимаваш солта, захарта и маята да не се допират. Маята я сипваш върху брашното - най-отгоре. Да не се мокри.
2. Избираш необходимата програма. На дисплея се показва оставащото време - например 3:13 (основна програма - №1, 750 грама нормална коричка).
3. Нагласяш таймера така, че като към часа в момента прибавиш изписаното време да се получи момента за изваждане на хляба. Например в 7:00 сутринта слагаш всичко и избираш програмата. Искаш хлябът да е готов в 19:30 вечерта. Натискаш "+" докато на екранчето не се изпише 12:33 (приблизително).
4. Натискаш бутона за стартиране. Светват и зелената и червената светлинка на дисплея.

Това е. Успех.

# 587
  • Мнения: 1 982
Аз съм с ФИФ.
Това е. Успех.
Много благодаря! Hug  bouquet
Само да питам, да слагам ли по малко олио, защото първият хляб много трудно го извадих?

# 588
  • София
  • Мнения: 6 232
аз си мажа стабилно бъркалките с олио,както някой беше посъветвал тук и нямам проблем с ваденето-макар че,след толкова месене и бъркане, не знам какво остава по нея
А за отложения старт нали си знаеш-само изпитана рецепта по всички пропорции и грамажи,че мъжът ми награбил първата, която видял,за да ме  "изненада".... и, определено беше успял  ooooh!

# 589
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 717
Хайде и от мен ПърПин  (Пърленката на Пина)



Наистина е много вкусна.

# 590
  • София
  • Мнения: 4 557
Snarky Chimpfanny,

Слагай си олио спокойно. Към всяка рецепта можеш да добавяш мазнина. Аз лично предпочитам масло - придава аромат на хляба.

# 591
  • София
  • Мнения: 388
Здравейте! Досега рецептата,която най-много ми е допаднала е тази,която на предната страница sta е похвалила като бирен хляб. Хич не ми се вярваше,но стана разкошен,мекичък,....
 Явно поради по-голямото количество олио,което имаше в тази рецепта за пръв път успях да си извадя лесно хляба и то при положение,че предварително извадих бъркалките. Искам да питам,когато слагате масло,разтопено ли го слагате или само размекнато-моята машина подгрява предварително.

# 592
  • Мнения: 9 785
.... когато слагате масло,разтопено ли го слагате или само размекнато...

Размекнато Peace.

# 593
  • Мнения: 383
Цитат
...марката е Morphy Richards..

Здравейте момичета и момчета,  Hug

Аня, честита придобивка, Morphy Richards е една от най добрите ...

мани рецептите от книжката и,  опитай тези

# 594
  • Германия
  • Мнения: 29
Здравейте за втори път ви пиша. Следя почти редовно темата ви и вземам идеи от вас. Аз имам машина от 9 месеца и от тогава не купуваме хляб, много сме доволни.
Днес обаче ми се случи нещо смешно. Почнах да правя хляб, но не ми достигна брашното, та добавих грис. За моя голяма изненада хляба стана страхотно вкусен.
Направих го със бяло брашно, ръжени трици, слънчогледови и тиквени семки, и гриса.
Ето и резултата.

# 595
  • Мнения: 9 785
Има доста рецепти с грис, така че аз не се учудвам на добрия резултат Peace. Често при дооформянето на тестото добавям грис, царевично брашно, трици, овесени ядки или нещо от сорта.

# 596
  • София
  • Мнения: 3 249
От гриста като че ли става по-пухкав...Утре ще взема да го пробвам този бирен хляб newsm78

# 597
  • София
  • Мнения: 6 738
Цитат
...марката е Morphy Richards..
Аня, честита придобивка, Morphy Richards е една от най добрите ...
  bouquet  bouquet мерси! радвам се да го чуя Simple Smile
иначе за рецептите - само 1вия опит беше от книжката, сега съм си копирала доста именно от тази тема Wink
снощи ядохме пици по тесто от твоя пост май беше, сутринта сложих продуктите и след работа имахме готово втасало тесто Simple Smile, мъжете в къщи 'апнаха с кеф.

Искам да питам,когато слагате масло,разтопено ли го слагате или само размекнато-моята машина подгрява предварително.
нищо не затоплям - нито вода, нито пък яйцата вадя предварително от хладилника. на моята в упътването пише, че спокойно всичко може да се слага от хладилника.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 11:48 от Аня♥♥

# 598
  • Русе
  • Мнения: 7 941
Чета ви редовно, смъквам си рецепти и ме е яд че случих на такава скапана пекарна. Дано я оправят скоро или да ми я подновят че направо ми убиват желанието  Sad
А вие не спирайте да бъркате вкуснотии и да пишете рецептите  Hug

# 599
  • Добрич
  • Мнения: 1 184
Здравейте, изпечени хлебарки! Изчетох доста от темите за хлебопекарните/избирателно четох/ за това моля да ме извините, ако вече е коментирано.
Имам от две седмици машина Мулинекс 5000 .Пека вече хляб редовно. Но у дома се оплакват че хляба се троши и е трудно да се реже една нормална филия. Обикновено режем по-дебела , за да не се начупи/натроши.
Това нормално ли е?
Има ли начин да стане хляба по-жилав, а не толкова трошлив?

Общи условия

Активация на акаунт