Машина за хляб - 18 част

• 56 563
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Аня♥♥ , дали бих могла да те помоля да ми напишеш, може и на лични, рецептата за шоколадовия хляб?
Побърках се от търсене и не я открих.
Благодаря предварително.  bouquet

# 601
  • София
А тестото,докато се меси,като на картинката от предните страници ли ти изглежда? с достатъчно течност,без да лепне и без да се рони? Другото,за което се сещам е  мазнината  newsm78 Аз съм новак,но досега не съм докарвала трошлив хляб /машината ми е твоят модел,но с франзелките/-дори след 3 дни може и да се яде и да се реже без никакъв проблем на перфектни тънки филии. Слагам поне по две пълни супени лъжици олио или зехтин,даже напоследък и половинка отгоре

# 602
  • Германия
От гриста като че ли става по-пухкав...

Точно така се получи и моя пухкав.
Май от този ми погрешен опит, ще продължавам така да си правя и бъдещите хлебчета с грис вътре, защото определено ми хареса повече.

# 603
  • София
ооо,определено ме зарибихте  yes още утре ще взема да опитам и аз с грис,че днеска съм заредила пърнозърнест

# 604
  • Стара Загора
И при мен е така хляба, троши се и е прекалено плътен, а на следващия ден не става за ядене.
Ядем го само топъл. Не знам при другите типове хляб как е, не съм пробвала още.

# 605
  • София
И при мен е така хляба, троши се и е прекалено плътен, а на следващия ден не става за ядене.
Ядем го само топъл. Не знам при другите типове хляб как е, не съм пробвала още.
ами не е нормално да е така, да не би брашното да идва в повече? На мен при никой вид не ми се е получавало така.

# 606
Утре ще дояждаме италианския хляб с подправки-супер е Peaceи зареждам машинката да ми спретне едно бирено хлебче-така апетитно ми изглежда Simple Smile
На мен не ми е ставал хляб на трохи до сега.Не знам защо така ви се получава,да не би проблема да е в брашното?То и аз съм новак с пекарна на 1 седмица LaughingИмам комат ръжен хляб от 3 дни и се реже и си е ок.

# 607
Ето ме и мен пак при вас , вече с пъвия си хляб , според мен стана много добре хрупкава коричка и мекичък от вътре тази сутрин си е все така хубав. Пекох на програмта за основен хляб със средно препичане на коричката и стана за 3часа и 18 мин .Тази вечер ще пробвам и експресния хляб който е з апо кратко време да видим дали ще се получи като този .
Единственото което не и харесах на машинката е че за основния хляб и за пълно зърнестия няма отложен старт.
http://media.snimka.bg/4314/014883368.jpg
http://media.snimka.bg/4314/014883367.jpg

# 608
  • Стара Загора
Петя, пробвах варианта с по-малко брашно, но се получи ефекта с падналото тесто.

Ердинч беше споменал преди време, че ако се добави лим. сок се активизира маята.
Някой пробвал ли е, и забелязахте ли промяна? В кой момент се добавя и колко?

pepitta_84 честит първи хляб  Wink, чудесно изглежда.

# 609
  • София
аз слагам винаги лимонов сок,когато го правя с вода-1 ч.л-във водата, в началото. Даже за ръжения, с айряна,пак бях сложила и стана идеален. Не смея само когато е с прясно мляко и си го чакам, но на отложен старт използвам сухо мляко и пак не го пропускам

# 610
  • София
Петя, пробвах варианта с по-малко брашно, но се получи ефекта с падналото тесто.

Ердинч беше споменал преди време, че ако се добави лим. сок се активизира маята.
Някой пробвал ли е, и забелязахте ли промяна? В кой момент се добавя и колко?

pepitta_84 честит първи хляб  Wink, чудесно изглежда.

ами лимоновия сок не е за активиране на маята, а за образуване на по-хубави глутенови нишки. Захарта активира маята. Peace Ами да не би да прекаляваш с маята, за да ти спада хлебчето? Аз никога не слагам цяло пакетче на един път, а на няколко пъти. Меря си само с лъжичката. Или ти е калпаво брашното или прекаляваш много с него, за да ти става толкова твърд и трошлив хляба. Ако ти е малко брашното няма да се надуе хубаво, но вдигне ли се и после спадне ли по средата, много ти е дошла маята.

# 611
  • Добрич
petia_tag, виждам че си наясно и за това отправям пак въпроса си вече конкретно към теб.
Защо не мога да режа хляб на нормални филии, а трябва да са по дебелички за да не се троши?
Тестото ми уж е наред, хляба се изпича добре, на вкус е хубав, но .....

Ето и снимки как изглежда изпечен.

http://mpetkova.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.422676.14886348

Следващият път ще снимам и тестото...

# 612
  • София
petia_tag, виждам че си наясно и за това отправям пак въпроса си вече конкретно към теб.
Защо не мога да режа хляб на нормални филии, а трябва да са по дебелички за да не се троши?
Тестото ми уж е наред, хляба се изпича добре, на вкус е хубав, но .....

Ето и снимки как изглежда изпечен.

http://mpetkova.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.422676.14886348

Следващият път ще снимам и тестото...
ами той на снимката си изглежда наред. Тестото трябва на пипане да е твърдо, но не съвсем. Да не лепне, но и да не ти седи като на "люспи" и да остава брашно вътре. Ако според теб всичко е ОК и с количествата брашно и мая, освен брашното да е калпаво. newsm78
Аз отскоро имам хлебопекарна, но от години точа и меся и се ориентирам по вид и пипане, но общо взето такива са причините за неуспеха.

# 613
  • Добрич
 smile3525 Благодаря ти , че ме насочваш. Ще пробвам с друго брашно и ако е по-добро , ще кача снимки да се похваля

# 614
Хляб с бяло и ръжено брашно на програма Сандвич:

Общи условия

Активация на акаунт