Машина за хляб - 18 част

• 56 513
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Петя, Мулинексът е този с багетите. Хич не ми става твърда горната коричка ... никога не е била  Rolling Eyes Виж страничните са по-твърдички, но TheNMaster да, права си че ползвам бързата програма вече - само нея   Outta Joint дали е от това  newsm78 но пък хич не е мокър ... то се вижда по страничните корички, че е изпечен добре. а, твойта пък била с един реотан  Rolling Eyes оф, не знам вече, ама така хич не ми се нрави. ще пробвам да намаля маята пък да видим  Praynig
Хриси, аз веднъж като правих черно хлебче, ми се получи много тесто. това което беше в повече го направих на възелчета, поръсих го със сусам и във фурната. Ето  резултата - по-апетитни бяха от хлебчето  Peace

не бих си играла с багетите  Rolling Eyes

веднъж само съм ги правила - хубави бяха, но не знам кога ще ги правя пак.

VK, успех  Peace

# 676
Хляб с грис:

# 677
  • В сърцето на живота!
polin_a халяба ти е много красив,прилича на шапчица Crazy Hug

# 678
Все така ми стават отгоре, ама явно е от машината.

# 679
Уфф, сега сложих да правя шоколадовият хляб с орехи. И май не улучих брашното. Ама като нямам везна, освен с чаени чаши, с друго не мога да меря. Стискайте палци да излезе нещо. Praynig

# 680
Момичета моля ви някоя от вас която е с Мулинекс да ми каже на коя програма да слагам продукти за бял хляб с отложен старт , защото за основната програма моята няма отложен , а ми се иска да си го зареждам сутрин и вечер като се приберем да си имаме топъл хляб.
И още въпросче дайте ми рецепта за сладко от сини сливи да си направя в машинката.

Koй от  моделите на Мулинекс  е твоята?

Модела ми е OW 3000
Между другото снощи направих хляб на експресната програма и се получи много добре само дето не бухна толкова колкото на основната програма.За тази вечер съм запланувала царевичен хляб, но нямам програма за него ще го пусна на някоя друга , но коя нз
Моята е ОW 2000  и има отложен  старт на всички програми  с изключение  на бързата програма и тази за месене и втасване.

# 681
Момичета, аз имам проблем с машинката. От известно време пуска масло. Досега изпускаше само от долната част на бъркалката, от външната страна. Току що извадих хляба и имаше масло по бъркалката и в самия хляб. Не мога да се сетя кой имаше подобен проблем преди време и какво е решението му?  newsm78

# 682
люби, за Бъни се сещам, но не се навърта наоколо да каже какво стана. Май проблема изчезна от самосебе си.

# 683
polin_a хляба ти наистина е страхотен! Ако ми подшушниш рецептата, обещавам да го направя Crazy Или поне да се опитам Embarassed
Козунака - загрях фураната на 200 и го преместих там, след опита му да излезне от формата, но и там не се кротна. Толкова се наду, че изхвърли горките стафидки, които бях сложила отгоре и захарта на дъното на печката и замириса на препечено вино. От горе силно се зачерви, да не кажа - изгоря и побързах да намаля температурата на 150 и да пусна вентилатора. След малко, обаче реших, че и този път късмета на начинаещия не работи и се предадах. Изкарах го, извадих го от формата и го оставих да изпръхне. Срам не срам, занесах половината в мама, и те от кортуазия казаха, че е много хубав Crazy Едва ли не! За другия път съм решила да го пека във фурната.
Благодаря за помощта  bouquet

# 684
VK, можело да сложиш фолио отгоре и да допечеш с него, за да не прегори и на по-ниска Т, като е тръгнала тъй работата. Всъщност колко минути оставаха до края на програмата? А пък ти като не си го опитала, не си мерило за вкуса му Laughing, тъй че може и да е бил Ок. Вярвай на мама Peace.
За хляба с грис ще се опитам да напиша някаква рецепта, че малко на око го правих, щото много се изучих и аз напоследък Mr. Green.

130мл прясно мляко
150 мл вода
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 с.л. зехтин
Насипах отгоре брашно, но наистина не знам колко. Сипвах директно от пакета. Разбира се, по-малко, отколкото трябва. Примерно ако за един нормален хляб отиват 500 г брашно, аз да съм сложила 400.
1 пакет суха мая на Йоткер
Пуснах основната програма 3 часа. И започнах пак от пакета да посипвам грис. Пак на око. Но тъй като тестото имаше нужда да добавям още, реших да спра с гриса /достраша ме/, и продължих пак с брашно до хубава топка.
По някое време взе, че ми спря тока, ама добре, че бързо го пуснаха, та програмата си продължи нататък. И ми щукна да посипя отгоре сусам. Обикновено не уцелвам точният момент, затова при ваденето част от него изпопада, но пак си остана доволно количество. Още не го знам как е отвътре, че го правих късно и не съм го рязала. Утре ще го "прегледам" Laughing.

# 685
Аз пак да се оплача. Машината спря да меси и сега втасва. Та нещото вътре въобще не ми прилича на тесто, по-скоро ми прилича на много гъста смес за кекс. newsm78
Незнам какво ще излезе накрая, дано поне става за ядене. Praynig

# 686
Аз пак да се оплача. Машината спря да меси и сега втасва. Та нещото вътре въобще не ми прилича на тесто, по-скоро ми прилича на много гъста смес за кекс. newsm78
Незнам какво ще излезе накрая, дано поне става за ядене. Praynig

При този хляб дали важи правилото за добавяне на брашно до оформяне на хубава топка? Ти прави ли го това?

Аз бих го извадила от контейнера, бих го доомесила на ръка и бих го пекла в обикновена фурна.

# 687
polin_a , вече е свирено положението. Но за следващият път ще го пробвам. Peace

# 688
  • Русе
Аз явно се оказах най-големия карък на света. Днес ми се обадиха че пекарната е готова, бягам, вземам, зареждам хляб и след 3 часа и кусур..... ИЗНЕНАДА- хляба пак неопечен.  TiredВече сили нямам да се разправям.
Утре ще "омеся" още един и ако не стане, ще ме чуе града като отида да я върна ПАК. Уф

# 689
polin_a Оставаха точно 33 мин когато го преместих. Виж, за фолио не се сетих, но това е от липса на опит и рутина и...паника. Ама ще си науча урока  Peace
За това хлебче с грис мисля, че схванах. Като започна да го правя, но няма да е днес, че бая хляб се насъбра и мъжо взе да мрънка, че ядял "стар" хляб./ гачили, баба му все топъл е яла Joy/, ако имам въпроси ще питам, дано си наоколо  Praynig
eli_dechkin Дано ти стане днес хлебчето. Ако не, моля те, постарай се и ние да те чуем, че чак аз взех да се ядосвам на "вашия" сервиз. Същия филм е с моята пералня. Гаранционна е, а вече втори път в рамките на два месеца ще и сменят лагерите, че и програматора и замина и, като наеме центрофугата забравя да спре. Дет` се вика "стопих и лагерите" hahaha

Общи условия

Активация на акаунт