Машина за хляб - 18 част

  • 56 509
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 748
Аз да кажа какъв експеримент си направих ,незная дали някой е писал за това.Направих хляба с айрян на основна програма и стана страхотен и реших да го направя на бързата програма ,но стана много сбит и тестен......така ,че на бързата с айрян вече не Naughty

# 691
  • Мнения: 521
Аз да кажа какъв експеримент си направих ,незная дали някой е писал за това.Направих хляба с айрян на основна програма и стана страхотен и реших да го направя на бързата програма ,но стана много сбит и тестен......така ,че на бързата с айрян вече не Naughty

Аз правя на бързата програма хляб с айрян  и става супер рецептата е от книжката към  хлебопекарната и там  е с вода  но аз го правя с айрян и става много хубав.

# 692
  • Мнения: 9 785
Аз да кажа какъв експеримент си направих ,незная дали някой е писал за това.Направих хляба с айрян на основна програма и стана страхотен и реших да го направя на бързата програма ,но стана много сбит и тестен......така ,че на бързата с айрян вече не Naughty

Не е от айряна Wink.

VK, обикновено се навъртам Laughing.

# 693
  • София
  • Мнения: 6 232
VK, сега влизам и чета за "бягството" на козунака  Sad Ти вади ли го преди последното втасване?Когато го правих първия път на основна програма за белия хляб и не знаех колко пъти втасва,при първото втасване беше до ръба на формата,после бъркалката малко го врътна, но не му смали кой знае колко размера. Ако го бях оставила,предполагам,щеше да хукне из цялата форма.Но реших,че би трябвало вече да е дошло време за второ втасване,извадих го и сплетох,той,явно се поохлади малко и като го върнах,до печенето стигна едно малко пръстче под ръба,което си го навакса,като почна да се пече. След този опит вече го слагам само на програмата за сладък хляб и понеже съм доста туткава със сплитането, сигурно бая го поохлаждам преди да го върна, но след изпичане е точно на ръба,като втасва до два пръста под него.
...или,наистина,яйцата да са ти били по-големички  newsm78 Аз уж купувам L, ама все ги докарвам малко по-големички от гълъбови  Close

skela,правила съм хляба с айрян на бързата програма,но с три спирания и е ставал много вкусен-не ми се вярва, причината за това,че е сбит,да е от млякото  newsm78
eli_dechkin , искрено ти съчуствам spoko Знам,колко е гадно да си купиш нещо с огромен мерак и желание и то да тръгне наопаки,като всеки път ти иде да вземеш големия чук и да го направиш на парченца  Sad Аз съм така с противната пералня,която трябваше да е една от "най-безшумните",но при всяко центрофугиране ни забива мозъка  Twisted Evil,отложеният й старт се движи с 40-50 минути закъснение...обаче,това са й последни месеци- до Коледа #2gunfire Защо не пишеш директно на фирмата-производител и да им се оплачеш с картинки  newsm78 Преди години майка ми имаше такъв проблем с една кафе-машина-влачихме я,влачихме по сервизи-нито я оправят, нито я сменят, полудях-писах в Централата... и ни дадоха нова Simple Smile Скоро така направих с една запалка на мъжа ми,за която дадох пари,колкото за една фурна за хляб от среден клас-това,взе, че се счупи,гаранцията "не го покривала"...но вече чакаме новата Wink Понякога работи,когато наистина държат на името си  newsm10

# 694
  • София
  • Мнения: 2 776
Момичета, моля помогнете - в момента има на промоция в Метро Аляска ВМ2600, по 2 броя, с една приятелка се чудим дали да си купим, все пак е 2 пъти по-ефтина от Мулинекс.
Почетох малко в интернет за тях - една мама имаше два пъти проблем със силиконовите уплътнения на буркалките, пукали се. Та има ли и други със същия проблем? Други проблеми?
Второ - бъркалките и какви са - пластмасови или метални?
Струва ли си да купя тази марка и модел?

Благодаря   bouquet

# 695
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Момичета, моля помогнете - в момента има на промоция в Метро Аляска ВМ2600, по 2 броя, с една приятелка се чудим дали да си купим, все пак е 2 пъти по-ефтина от Мулинекс.
Почетох малко в интернет за тях - една мама имаше два пъти проблем със силиконовите уплътнения на буркалките, пукали се. Та има ли и други със същия проблем? Други проблеми?
Второ - бъркалките и какви са - пластмасови или метални?
Струва ли си да купя тази марка и модел?

Благодаря   bouquet

Взимайте и не се чудете.Много са удачни и в някой случай по добри от прехвалените Мулинекси.

# 696
  • Мнения: 9 785
Момичета, моля помогнете - в момента има на промоция в Метро Аляска ВМ2600, по 2 броя, с една приятелка се чудим дали да си купим, все пак е 2 пъти по-ефтина от Мулинекс.
Почетох малко в интернет за тях - една мама имаше два пъти проблем със силиконовите уплътнения на буркалките, пукали се. Та има ли и други със същия проблем? Други проблеми?
Второ - бъркалките и какви са - пластмасови или метални?
Струва ли си да купя тази марка и модел?

Благодаря   bouquet

Аз съм с Аляска. Имам я от една година и нещо. Проблеми досега не ми е правила. Много съм доволна. Единственото нещо, което може да не ти допадне е вертикалният контейнер. Но на мен не ми пречи това. С една бъркалка е - метална.

# 697
  • Мнения: 678
Момичета, моля помогнете - в момента има на промоция в Метро Аляска ВМ2600, по 2 броя, с една приятелка се чудим дали да си купим, все пак е 2 пъти по-ефтина от Мулинекс.
Почетох малко в интернет за тях - една мама имаше два пъти проблем със силиконовите уплътнения на буркалките, пукали се. Та има ли и други със същия проблем? Други проблеми?
Второ - бъркалките и какви са - пластмасови или метални?
Струва ли си да купя тази марка и модел?

Благодаря   bouquet

Аз съм с Аляска. Имам я от една година и нещо. Проблеми досега не ми е правила. Много съм доволна. Единственото нещо, което може да не ти допадне е вертикалният контейнер. Но на мен не ми пречи това. С една бъркалка е - метална.


И нашата е същата.Доволни сме,като попаднеш на хубави рецепти хляба  става супер.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 16:05 от Пепито

# 698
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Отдавна не съм правила нещо по така,та за днес една месеница

# 699
  • Мнения: 2 752
Не разбрах за козунака - предварително ли разбърквате яйцата със захарта? В книжката е дадено да се слагат направо в контейнерчето.

# 700
  • Мнения: 1
Момичета, аз имам проблем с машинката. От известно време пуска масло. Досега изпускаше само от долната част на бъркалката, от външната страна. Току що извадих хляба и имаше масло по бъркалката и в самия хляб. Не мога да се сетя кой имаше подобен проблем преди време и какво е решението му?  newsm78
И аз имам същия проблем. Какво да я правя?

# 701
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Не разбрах за козунака - предварително ли разбърквате яйцата със захарта? В книжката е дадено да се слагат направо в контейнерчето.

Можеш да го направиш,по-добре ще е за козунака.

# 702
  • Мнения: 1 982
Момичета, моят шоколадов хляб нещо не стана. Беше много глетав, а и вкусът му е един странен. ooooh!
Сега съм заредила да правя обикновен хляб, дано поне той стане, че нещо напоследък не ми върви готвенето. Tired

# 703
  • Мнения: 678
Пуснах хляб с айрян по рецепта на polin_a ,остава 12 мин до края на печенето,направо опря стъклото.Няколко пъти съм го правила досега не  е ставал толкова огромен.Ако успея ,че го снимам,че батериите се зареждат.

Ето го и хляба:
http://pepe.snimka.bg/baby/andjela.82112.14920901

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 17:37 от Пепито

# 704
  • Мнения: 734
И аз да се похваля. Направих хубав ръжен хляб с кисело мляко от страницата с рецептите.
Тук четох за гриса и затова половината от бялото брашно го замених с пшеничен грис. Стана малко по-пухкав от обикновения ръжен хляб (или на мен така ми са струва?!) и е вкусно.
Благодаря на всички момичета от форума - вие ме "навихте" (без да знаете) да си взема хлебопекарна, а и рецептите от тук са по-сполучливи от тези в книжката.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт