Машина за хляб - 18 част

  • 56 456
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 111
Здравейте,
Като слагате пшеничени трици, овесени ядки или трици намалявате ли брашното и с колко?
Какво количество овесени ядки слагате?

# 91
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте,
Като слагате пшеничени трици, овесени ядки или трици намалявате ли брашното и с колко?
Какво количество овесени ядки слагате?


Да ти кажа,аз вече не меря брашното.Още в началото слагам всички добавки+брашно.После,в процес на месене,ако е необходимо прибавям брашно.
Овесени ядки слагам пак на око,но сигурно е около 2 сл.

# 92
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Поредварително се извинявам за тъпите въпроси  Embarassed Embarassed Embarassed
От днес и аз съм Ларердутска хлебарка. Пробвах машината и се получи много вкусно хлебче, но отначало се вдигна, след което спадна в средата и стана като кладенче. Дали това е от брашното или може да е друга причината?  newsm78 Продуктите слагах в реда, който сте описали.... Надявам се утре на поправителния да се справя по- добре!
Каква марка бяло брашно ползвате, за да станат хлебчетата наистина бели?
И още- дайте ми, моля, рецепта за хляб от 900г?
Знам, че на "опитните в занаята", им се виждат глупави въпросите! Още веднъж моля за извинение- не мога да се ориентирам, а много искам да зарадвам моите в къщи....

Повечето тук ползваме брашно на Софимел-екстра(син пакет).
Значи,гледай в рецептите брашното да е около 500 гр+другите неща и се получава хляб около 900 гр.

# 93
  • Мнения: 56
Много Ви благодаря момичата за бързият отговор  bouquet  bouquet  bouquet

# 94
  • Мнения: 30
Добър дееееен  Grinning Grinning Grinning
е, аз успях !   chef
Снощи направих най-прекрасния прекрасен хляб, изпълнил цялата кошница на пекарната.
Довечера ще го режем, защото нощес нямаше как. Сигурна съм,ч е ще е и вкусен.
Благодаря още веднъж на тези, които ми помогнаха тук!
  bouquet

# 95
  • София
  • Мнения: 4 552
Момичета,бихте ли дали мнение за тази машина Praynig Простете,ако някъде е обсъждано Embarassed
Цената много ме устройва,а иначе за друго незнам какво да гледам Thinking


Дес,

Не бих си купила точно такава. Обемът е малък, няма програми и няма отложен старт. За 100 лева можеш да си купиш машинка Bifinett (мисля, че така се казваше) със всички екстри до 1250 грама в Магазини Немски център в София или в ТСМ в страната.

stefi73,

Изчисти си  кутията. Не мога да ти изпратя ЛС.

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 09:21 от Raya

# 96
  • Мнения: 2 126
Raya,искрени благодарности Hug

# 97
  • Дълбоката провинция
  • Мнения: 205
Здравейте! GrinningДнес е позамряла темата...Или не ви се е готвило cook ?мен и днес не ме е напуснало вдъхновението и стопих лагерите на машината newsm65!Може би това се дължи на факта ,че съм на диета и готвенето ме успокоява или поне се наяждам с уханни аромати #Cussing outДнес правих "Въздушни питки"  http://ddimitrova.snimka.bg/hobby/hlebopekarna-mashina.213543    ,които за съжаление забравих и те малко превтасаха ooooh!Въпреки това на вкус са превъзходни...И естествено милинките,които със сигурност ще сънувам  :  http://ddimitrova.snimka.bg/hobby/hlebopekarna-mashina.213543.14175135   ...Досега не бях правила по-прекрасно и вкусно нещо.Съветвам тези,които не са ги пробвали да не чакат PeaceРазбира се, имам неща за доизкусоряване,но следващия път ще се поправя  chef

# 98
  • Мнения: 383
Какви ядки и семена слагате? Слагала съм сусам , мак и ленено семе. Какво друго?

Освен това слагам овесени трици,овесени ядки,слънчогледови семки.

+ пшеничен зародиш, смляно гроздово семе, смляно ленено семе, смляно семе от нар, смлян чесън, варено жито, маково семе(син и бял), черен сусам, маслини, строшени лешници, бадеми и орехи и др подобни ядки, също така понякога слагам кориандър и кимион

поздрави,

# 99
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
  • Мнения: 387

Повечето тук ползваме брашно на Софимел-екстра(син пакет).
Значи,гледай в рецептите брашното да е около 500 гр+другите неща и се получава хляб около 900 гр.

благодаря!
все още опитвам- днес направих хлебчето с Ементал- стана много вкусно и се опече горе- долу добре, можеше още малко да се зачерви, но ако с тези темпове "надобрявам", скоро ще се фукам със снимки   cook.
всичко дължа на вас, които давате съвети, рецепти и споделяте опит във форума.   lovekiss

# 100
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Привет и от мен Wink Аз вчера направих оризовия хляб като спазвах съвета на дядо хаджия и стана много добър на вкус, но явно маята му беше много. Дълго преди печенето тестото беше на шупли като префтасало и след изпичане хляба спадна посредата.Другия път ще сложа по малко мая. Peace
Ето и рецептата :
300мл. вода
1/4кубче прясна мая разтворена във водата /според мен може да се намали с малко/
2-3с.л. олио.
350гр. бяло брашно
150гр. оризово
1ч.л. сол.
1с.л.захар

Снощи видях на пакета, че имаше и рецепта за питки само от оризово брашно. Ще пробвам и тях.

# 101
  • Мнения: 56
DDimitrova  дай рецепта на кекса, много хубаво изглежда  Peace

# 102
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Димитрова,много добре си се справила Peace.Милинките изглеждат много вкусни,а за питките-важното е да се изядат,следващият път ще станат.А по коя рецепта ги направи?

# 103
# 104
  • Мнения: 111
Димитрова питките са страхотни. Дай рецепта

Общи условия

Активация на акаунт