Машина за хляб - 18 част

• 56 476
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
polin_a , давала ли си рецептата на кракерите? Изглеждат доста добре, а скоро не съм чела темата, та може да съм пропуснала рецептата...  Embarassed

# 256
  • сусурлево
polin_a не знаех че вече може и така Mr. Green мерси.

Когато си купуваш уред от Метро, не ти попълват нищо в гаранционната карта. Прибираш се в къщи, пробваш, и ако има проблем, се връщаш в магазина. Същото се случва и ако нещото се повреди, докато е в гаранция Peace.
Shocked не мисля ,че е така .Просто не издават гаранции, а кат осе прибереш у дома в срок (мисля,че е 30дни) трябва да си рег.уреда в указания на листовката сайт иначе уреда няма гаранция . И рег.ли уреда в интернет гаранцията се удължава от 2 на 3 години

# 257
  • сусурлево
Здравейте, вчера най-сетне мъжат ми удовлетвори моето дългоочаквано желание за хлебопекарна и се сдобих с Мулинекс 5000. Може ли да се присъединя към вас?
Признавам, че не съм изчела написаното до сега, но само искам да попитам, със сухо мляко ли работите за програмите за хляб? Извинявам се, ако сте го коментирали, но зареждам да се пече първото ми хлебче и много се чудих, защо почти всички рецепти са със сухо мляко.
трудно се четът 18 теми за машина за хляб  Shocked , но на мен ми е интересно какво толкова пише и се заемам да чета тази вечер

# 258
Отдавна не съм писала,та да се разпиша:
Първо и аз съм с Аляска,купувана от Метро,за Велик ден бяха пак на промоция 2 бр,та ги разделихме със сестра ми.Много ни харесва,мъжо първо беше скепрично настроен,но сега да го видите,хляба му става винаги супер.
Второ машинката може да се пробва дали загрява и бърка още в Метро след касова зона.
Трето гаранция дават 2 години,запазва се фактурата и гаранционната карта вътре в кутията.
Това е от мен.
Впрочем до сега в машинката съм направила мармалади от:малини +череши
                                                                                                   кайсии
                                                                                                  праскови
                                                                                                  ябълки +круши
Сега чакаме и сините сливи и дюлите Wink  

# 259
  • В сърцето на живота!
Добре де,ако след касова зона тази машинка не работи какво правим?Едва ли ще ми върнат парите...

# 260
polin_a , давала ли си рецептата на кракерите? Изглеждат доста добре, а скоро не съм чела темата, та може да съм пропуснала рецептата...  Embarassed

ЗАПОВЯДАЙ

За гаранциите в Метро нито ще споря, нито пък искам. Това, което съм написала, е това, което са ми казвали от магазина. Последно купувахме една съдомиялна за родителите ми и когато попитахме къде да пробваме /не че не знаем/, това ни отговориха - не се пробва, гаранция не се попълва. Само при проблем по-късно. Никой не ми е казвал да регистрирам каквото и да било, че да ми важала гаранцията. Единствено пазя фактура винаги. Но стига сме спамили вече по въпроса. Най-добре на място в магазина да се уточняват тези неща.

# 261
Благодаря за рецептата Полинка, ще я пробвам тези дни и ще докладвам.  Peace

# 262
  • сусурлево
най -дребното Ровента което съм купувала от метро  - е ми не си рег.гаранциата и сега неважи . Преса за коса тази година ми подариха - там също трябва да се рег. гаранциата . Вътре има гаранц.карта тя не е попълнена и подпечатана , но има инструкции къде се регистрира и т.н и т.н няма да задълбавам

# 263
  • София
polin a, Ясмина, благодаря ви! На мъжа ми също му хареса хлебчето, но ме пита:"не може ли да е с коричка като на заводския хляб?" Предполагам, че в хлебопекарната всички рецепти за хляб стават с такава коричка и ако искам да е с друга или подобна на заводския, трябва да пека в печката.

# 264
polin a, Ясмина, благодаря ви! На мъжа ми също му хареса хлебчето, но ме пита:"не може ли да е с коричка като на заводския хляб?" Предполагам, че в хлебопекарната всички рецепти за хляб стават с такава коричка и ако искам да е с друга или подобна на заводския, трябва да пека в печката.

Някои машинки наистина не изпичат много отгоре. А също и някои програми. Избирай по-препечена коричка, а варианта с печката също е добър, стига да ти се занимава. Всъщност е въпрос на вкус. Аз с по-бяла кора по го харесвам хляба.

# 265
  • София

Някои машинки наистина не изпичат много отгоре. А също и някои програми. Избирай по-препечена коричка, а варианта с печката също е добър, стига да ти се занимава. Всъщност е въпрос на вкус. Аз с по-бяла кора по го харесвам хляба.
не, той нямаше предвид да е по-препечена, аз имам функция за три степени на препеченост, а да е такава като на този големия заводски хляб, който и в детството ни си беше същия. Аз нямам възможност с тия две малки деца да си играя и с фурната, ще му свикне. Simple Smile

# 266
  • София
не, той нямаше предвид да е по-препечена, аз имам функция за три степени на препеченост, а да е такава като на този големия заводски хляб, който и в детството ни си беше същия. Аз нямам възможност с тия две малки деца да си играя и с фурната, ще му свикне. Simple Smile

Вида и вкуса на коричката зависи от рецептата и от програмата. Пробвай да сложиш в хляба едно яйце (чукаш го в мерителната чаша и доливаш течност до указаните милилитри). С прясно мляко също се получава по-златиста коричка. Основната програма прави по-дебела коричка от тази за бял хляб, а и хлябът не става толкова "къдрав" отгоре. По-рядкото тесто, както и по-твърдото променят вида на кората.

Проба - грешка, проба - грешка и накрая ще се получи.
Успех.

# 267
  • София

Вида и вкуса на коричката зависи от рецептата и от програмата. Пробвай да сложиш в хляба едно яйце (чукаш го в мерителната чаша и доливаш течност до указаните милилитри). С прясно мляко също се получава по-златиста коричка. Основната програма прави по-дебела коричка от тази за бял хляб, а и хлябът не става толкова "къдрав" отгоре. По-рядкото тесто, както и по-твърдото променят вида на кората.

Успех.
благодаря ти, ще пробвам и с яйце. Иначе правих хлебчето по основната програма за бял хляб. Мисля да го направя още един-два пъти и да изпробвам и другите програми за бял хляб. А има ли начих коричката да не става на другия ден толкова твърда? Сега го пипнах и е доста твърда и чуплива. Като е пресен е ОК, но сега не ми се нрави така. Thinking

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 11:54 от petia_tag

# 268
Raya ми взе думата - вида на хляба зависи от рецептата. Например, когато е с кисело мляко, става рошав отгоре Laughing

# 269

Успех.
благодаря ти, ще пробвам и с яйце. Иначе правих хлебчето по основната програма за бял хляб. Мисля да го направя още един-два пъти и да изпробвам и другите програми за бял хляб. А има ли начих коричката да не става на другия ден толкова твърда? Сега го пипнах и е доста твърда и чуплива. Като е пресен е ОК, но сега не ми се нрави така. Thinking

За да не става кората твърда след няколко часа,първо като го изкарам още горещ,го слагам на скаричка/такова метално за горещи съдове/,след като изстине го прибирам в торбичка и така коричката омеква на следващия ден.

Общи условия

Активация на акаунт