Машина за хляб - 18 част

  • 56 530
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 9 785
...
Аз имам пак въпрос - изчаквате ли хляба и кекса да изстинат за да ги извадите от ваничката на машината? Кога изваждате ваничката - веднага като свърши програмата или по-късно?
Благодаря

Аз винаги оставям хляба поне половин час вътре. От самата топлина се доопича още мъничко. Но не трябва да се прекалява, че става влажен.

# 286
  • Мнения: 622
И аз обикновено изчаквам хляба около половин час, понякога го вадя и веднага. Имах няколко несполучливи опити с кекс- опитах се да го извадя веднага след печенето и целият се натроши, въобще не можах да го извадя от контейнерчето.  ooooh!
В момента хрупам кракери- наистина са страхотни.  Party

# 287
  • София
  • Мнения: 2 649
днес правих селски хляб по рецепта на Ердинич, много повече ми хареса от този от книжката. Лошото е, че ми се разчупи страхотно като го вадих. Дали защото няма олио в рецептата да сложа на бъркалките? Не смея още да дебна и да ги вадя, има ли друга причина, за да стане това? Направо долната кора остана във формата. Дали не е защото тръгнах да го вадя горещ, ама детето даде много зор за топло хлебче. Thinking

# 288
  • София
  • Мнения: 3 249
Аз крекери ще правя след 2 седмици....Баткото ще има "ден ден" и мъдря менюто...Мисля и пица да спретна на децата...Само времето дано ми стигне, че с двамата всичко ми е като мисия невъзможна.
Пробвах хляб от готова смес - Зеленчуков на Техра...Мнооого вкусен, ама нещо с маята не се нагоди, май му дойде малко в повече...та ще намалям.
За Метро - аз лично не съм имала проблеми с връщане на стока и пари - коректни са в това отношение Peace

# 289
  • Мнения: 46
днес правих селски хляб по рецепта на Ердинич, много повече ми хареса от този от книжката. Лошото е, че ми се разчупи страхотно като го вадих. Дали защото няма олио в рецептата да сложа на бъркалките? Не смея още да дебна и да ги вадя, има ли друга причина, за да стане това? Направо долната кора остана във формата. Дали не е защото тръгнах да го вадя горещ, ама детето даде много зор за топло хлебче. Thinking

Аз засега съм правила общо 4 хляба. Три от тях са селски точно по рецептата на Ердинич. Никога не ми са се разчупвали. Напровитав стават супер. Днес направих френски хляб. Не знам по чия рецепта. Просто намерих една в интернет. Стана супер!

# 290
  • Мнения: 61
да се похваля с успешно изпечен кекс 1000гр. (програма 6) по рецепта от книжката на Мулинекс  Grinning

наложи се да добавям при месенето още 4-5 с.л. брашно,за да стане хубава топка. беше бухнал нагоре като хълмче и за да стане равен докато втасваше набързо го заравних, после отново си бухна,този път в перфектната форма   chef явно трябва да се експериментира докато се налучка  Peace

# 291
  • Мнения: 111
Здравейте,
И аз най-после си снимах произведенията - хляб с пълнозърнесто брашно за мен и хляб с бяло брашно за мъжа ми.
Някой ползвал ли е пълнозърнестото брашно на Панонино? Купих от него, но още не съм го ползвала. Дали ще стане?

# 292
  • Мнения: 111
Как се слагат снимки? Не мога да се справя

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 12:34 от suzana50

# 293
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Как се слагат снимки? Не мога да се справя

Сузана прочети по обстойно темата от тук и ще разбереш как да слагаш снимки занапред

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

# 294
# 295
  • Мнения: 111
Е най-после



# 296
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
suzana50 браво Party

# 297
  • Мнения: 111
Благодаря на всички за помощта
Сега като правя хляба с айран нямам никакви проблеми с изпичането на хляба на Мулинекс 200030

# 298
  • Дълбоката провинция
  • Мнения: 205
Оплак! smile3518Правих в машината хляба на Андрей Райчев,много вкусна ми се видя,но не мога да си спомня кой я беше написал BlushСтана абсолютна тухла!!! ConfusedМоже ли някой,който го е пробвал да каже малко повече подробности Praynig

# 299
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Оплак! smile3518Правих в машината хляба на Андрей Райчев,много вкусна ми се видя,но не мога да си спомня кой я беше написал BlushСтана абсолютна тухла!!! ConfusedМоже ли някой,който го е пробвал да каже малко повече подробности Praynig

По тази рецепта ли прави хляба

200 г пшеничени трици
100 г ръжено брашно
1 кофичка кисело мляко
2 с. л. слънчогледово семе
2 с. л. тиквено семе
2 с. л. маково семе
2 с. л. ленено семе
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. чесън на прах
зехтин за намазване
Ако е по нея струва ми се,че брашното и триците са малко,на цяла кофичка кисело мляко при положение,че се пече в машина за хляб а не във фурната

Общи условия

Активация на акаунт