Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват конците в тестото за козунак?
Как се прави козунак?
Какво да правите, ако тестото за козунак стане сплетено или омекнало след втасване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват конците в тестото за козунак?
Конците в тестото за козунак са силно изразени глутенови нишки, които се образуват от разтягане на тестото, особено по време на месене с мазнина. Те се появяват в тесто с течна и твърда мазнина и са по-рядко срещани в хляб без мазнина. Нормално еластично тесто, добре омесено и втасало, осигурява добра основа за конци.
-
Как се прави козунак?
-
Какво да правите, ако тестото за козунак стане сплетено или омекнало след втасване?
Ако тестото е било правилно замесено, то трябва да е идеално за работа след първото втасване. Прекомерното месене не се препоръчва; вместо това леко премесете тестото с няколко движения и натиск, за да го направите лесно за оформяне. Избягвайте добавянето на повече брашно или мазнина, тъй като това може да доведе до лепкаво и разлято тесто. Ако тестото е прекалено лепкаво или се разлива, това може да означава, че е било премесено твърде меко или е престояло твърде дълго. За да избегнете това, уверете се, че първоначалната консистенция на тестото е правилна.
-
Какво представлява маята в тестените изделия?
-
Какво да правите, ако тестото за козунака не поема течностите?
Миналата седмица го правих за гостито при семейството на мъжа ми и сега го направих за трети път за майка ми, защото моят мъж само бял хляб яде. На мен също много ми допадна и ви го препоръчвам.
Бъни много ме заинтригува с тази закваска и си я отгледах...А днес си направих и хлебчето.Много ми хареса,ама май само на мен
Не искат да го ядат вкъщи,но само могат да съжаляват
Другия път ще сложа и семена,дори мисля и с някаква зелена подправка да пробвам
А сега ще си го хапна с бобец
Много е лесно с тая закваска
.Не цапам нищо,само сипвам вода ,сол,брашно (на око) и закваската...Направо се влюбих в този хляб
Мирише и има вкус на едновремешния хляб от "селската фурна".А пък е и икономичен-с половин филийка преяждаш
-тия машинки Северин могат ли да се видят някъде на живо или само оnline се поръчват?