Машина за хляб - 18 част

• 55 691
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
eli_dechkin  - съжалявам, че така се получават нещата, дано се оправи все пак за да не ти се губи мерака. 

Не знам да се оплача ли? Да се похваля ли - вчера както бях писала заредих машината с продуктите за хляб с песто (маслинена паста) и понеже никой не се включи да ме упъти за програма, реших да я пусна на тази за основен хляб. Естествено нищо не се получи според мен, но не и според домашните ми - направо ометоха онова маслинено хлебоподобие, което излезе от машината. То вид никакъв нямаше, определено не втаса и не се надигна, но се опече и миришеше здраво на маслини. Ще чакам някои който е правил все пак по тази рецепта да се включи и да каже как да го опеча това чудо, че да заприлича на хляб.

# 481
eli_dechkin  - съжалявам, че така се получават нещата, дано се оправи все пак за да не ти се губи мерака. 

Не знам да се оплача ли? Да се похваля ли - вчера както бях писала заредих машината с продуктите за хляб с песто (маслинена паста) и понеже никой не се включи да ме упъти за програма, реших да я пусна на тази за основен хляб. Естествено нищо не се получи според мен, но не и според домашните ми - направо ометоха онова маслинено хлебоподобие, което излезе от машината. То вид никакъв нямаше, определено не втаса и не се надигна, но се опече и миришеше здраво на маслини. Ще чакам някои който е правил все пак по тази рецепта да се включи и да каже как да го опеча това чудо, че да заприлича на хляб.
Незнам каква ти е машинката,но рецептата с песто за моята машинка е на програма с продължителност 0.58 мин.
При такава програма пише при мен ,че хлябът е по-малък и по-груб в сравнения с ускорената,която е пък 1час и 40 мин.

# 482
  • София
ето от мен за днес едно ръжено хлебче с кисело мляко по рецепта на natalyna. Много е хубаво.  Peace Миналата седмица го правих за гостито при семейството на мъжа ми и сега го направих за трети път за майка ми, защото моят мъж само бял хляб яде. На мен също много ми допадна и ви го препоръчвам.

# 483
Незнам каква ти е машинката,но рецептата с песто за моята машинка е на програма с продължителност 0.58 мин.
При такава програма пише при мен ,че хлябът е по-малък и по-груб в сравнения с ускорената,която е пък 1час и 40 мин.
машината ми е Мулинекс 5000 и от 2 седимици я ползвам, за това неоткрих такава програма.

# 484
Sissa,правила съм хляб и питки с маслини.Получава се отличен резултат.Да не би брашното или маята да не са в ред  newsm78

# 485
Всъщност аз не правя хляб с добавка маслини, а направих този по рецепта пусната от mjoy:

Хляб с песто (маслинова паста)

за 750гр :
 - топла вода (48градуса) - 270мл
 - песто (от готовите сосове-традиционно) - 3 супени лъжици
 - мляко на прах - 1 1/3 с.л.
 - захар - 1 1/3 с.л.
 - сол - 1/2 ч.л.
 - брашно за хляб - 380 гр.
 - суха мая - 3 ч.л.

Пестото (може да се замени и с готовите маслинови пасти, които се продават и получаваме "маслинов хляб") се разтваря в топлата вода. Всичко останало се поставя в посочения ред. Аз леко редуцирам захарта до около 2 ч.л.
Машината нагласям на програма за 58 мин. цвят - medium. Хлябът остава леко влажен, аз лично дозапичам за още 15мин.
Много бърз и много ароматен хляб - идеален за сандвичи.

# 486
Аз също съм пускала рецепта за хляб с песто, но и моят е за бърза програма. Не че няма да стане и на основна. Не е това проблема.

Сега се загледах в тази рецепта. Като пусна машинката, гледа ли тестото? Брашното дали беше достатъчно?

# 487
  • Разград
max-mama, нося я в магазина, нали оттам съм я купила. Те я пращат във Варна където е сервиза.

Отиваш в магазина и им казваш за последно,че в закона за защита на потребителите пише еди какво си,питаш дали ще ти я сменят и ако ти откажат им казваш,че ще подадеш жалба до комисията и го правиш наистина.

Sissa,освен въпросите на Полин и аз да попитам,от къде ти е брашното,в смисъл кой е производителя?
Че,аз си купих едно брашно от Кауфланд,да го пробвам,хляба изобщо не се надигна при печенето,само при самото втасване и толкова си остана.Не че не ставаше за ядене,но нямаше нищо общо с хляба,който винаги ми се е получавал.Знам,че е от брашното,защото го пробвах и на едни питки,същата работа,хвърлих ги.Та,може да е от брашното. 

# 488
  • Дълбоката провинция
Похвал:  http://ddimitrova.snimka.bg/hobby/hlebopekarna-mashina.213543.14718104  -Хляб с натурална закваска.Знам ,че не е много за тази тема,но все пак използвах и машината за замесването GrinningБъни много ме заинтригува с тази закваска и си я отгледах...А днес си направих и хлебчето.Много ми хареса,ама май само на мен SadНе искат да го ядат вкъщи,но само могат да съжаляват Crossing ArmsДругия път ще сложа и семена,дори мисля и с някаква зелена подправка да пробвам PartyА сега ще си го хапна с бобец Laughing

# 489
DDimitrova, че що да не е за тази тема? Аз и сладки съм показвала тук. Все в машината меся, няма да се цапам я? Хляба ти изглежда много добре Peace. Тъй че: Похвал Laughing!

# 490
  • Разград
Похвал:  http://ddimitrova.snimka.bg/hobby/hlebopekarna-mashina.213543.14718104  -Хляб с натурална закваска.Знам ,че не е много за тази тема,но все пак използвах и машината за замесването GrinningБъни много ме заинтригува с тази закваска и си я отгледах...А днес си направих и хлебчето.Много ми хареса,ама май само на мен SadНе искат да го ядат вкъщи,но само могат да съжаляват Crossing ArmsДругия път ще сложа и семена,дори мисля и с някаква зелена подправка да пробвам PartyА сега ще си го хапна с бобец Laughing

Браво.Чудесно си изглежда хлебчето. Peace
Аз още не мога да се престраша да се пробвам,но един ден ще го направя.

# 491
  • Дълбоката провинция
polin a, max mama  bouquet Много е лесно с тая закваска Party,да не кажа мързеливо smile3532.Не цапам нищо,само сипвам вода ,сол,брашно (на око) и закваската...Направо се влюбих в този хляб JoyМирише и има вкус на едновремешния  хляб от "селската фурна".А пък е и икономичен-с половин филийка преяждаш smile3503

# 492
Момичета,аз още проучвам разни марки и модели newsm78Имам питане Blush-тия машинки Северин могат ли да се видят някъде на живо или само оnline се поръчват?

# 493
  • София
polin a, max mama  bouquet Много е лесно с тая закваска Party,да не кажа мързеливо smile3532.Не цапам нищо,само сипвам вода ,сол,брашно (на око) и закваската...Направо се влюбих в този хляб JoyМирише и има вкус на едновремешния  хляб от "селската фурна".А пък е и икономичен-с половин филийка преяждаш smile3503

Извинявам се, но съм пропуснала закваската, дали е удобно да помоля за линк?

# 494

Извинявам се, но съм пропуснала закваската, дали е удобно да помоля за линк?

Има на първа страница

Общи условия

Активация на акаунт