Машина за хляб - 18 част

• 56 579
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Аз снощи пак се пробвах  почти стана.Но почти.Рецептата пак беше от книжката,обикновен френски хляб.всичко беше наред,станаха 2 топки(понеже е с 2 бъркалки),после 1 голяма.започна да втаства и се наду идеално,точно като на снимката от книжката...ииии като започна да пече...ТУФ....спадна супер много.Изчакахме го,зпече е и отгоре остана суров,а вътре ...абе ставаше.но като се смачка в пръстите става на тесто...много се ядоса и мъжо каза да не съм я ползвала вече..оффф..... ooooh!VK,ще съм много благодарна за ръководството.Сега ще видя и рецептата от 32-ра стр.и ще го направя.А ти как спираш машинката в процес на работа?Моята се опитвах да я стопирам докато месеше(защото едната бъркала се затрудни-не я бяхме сложили правилно,това беше първият път още),но тя изобщо не ме отрази..продължи си работата.
А да питам и за маята,каква ползвате?Аз и 2та пъти правих с на Д-р.Йоткер...  bouquetБлаодаря за помощта!

# 511
И аз ползвам на Йоткер. Ръководството ще ти го пратя на лични, да си го разпечаташ. Дано ти свърши работа. Спирам я като натискам бутона за "старт".

# 512
# 513
  • София
аз пък да се похваля- пробвах си отложения старт-с изпитана рецепта за бял хляб , с всичките му корекции-малко допълнително брашно, малко мазнина-беше се справила блестящо! Само мъжът ми го беше оставил във формичката,като го е извадил от фурната и малко ми се беше овлажнила горната коричка, а я обичаме хрупкава,но на вкус беше идеален. Смених и олиото със зехтин и определено, се беше получил добре  newsm10
vencislavka, аз си намерих една турска суха, в златиста опаковка,много съм доволна от нея, има я и жива, също я изпробвах,дори снощи за черен хляб- стана чудесен и надут. Накупих и Д-р Йоткер,но пакетчетата май са по-малки от другото и много бързо ми свършват,като сложа 2 ч.л.

# 514
Каква е разликата между "живата" и умрялата  hahaha шеувам се..и нормалната?

# 515
  • София
ако трябва да съм честна, за себе  си не открих разлика  newsm78 и с двете се надува еднакво. Пробвах, защото  майките на приятелките ми,които правят козунаци и месят съм чувала,че си предпочитат жива, та и аз,барабар Петко с жените, реших да взема "жива". Сигурно има значение, ако се мъчиш на ръка, но за машината, май нямаше  Wink Харесва всичко, което й сложа

# 516
Турската е 11 гр а Йоткер е 7гр. На мен ми е по-удобно да ползвам Йоткер, защото просто си изсипвам пакетчето, а на турската трябва да тегля, за да отдела 7 гр. За разлика в цената не съм гледала - стотинки е.
Жива ползвах преди когато, веднъж месих питка за прохождането на сина. Но когато купувах мая веднъж ме попитаха "суха" или "замразена", чак тогава разбрах, че има суха мая Embarassed И от тогава си ползвам нея. Тоест от както имам машина де Embarassed

# 517
VK,станааааааааааа!Стана идеален,просто перфектен,но идва малък за нашата машинка,така че ще го пробвам в двойна доза  Crazy Утре ще се мъча панетон да правя,ако имаш съвети...Simple Smile   bouquet
А да попитам яйцата кога и как се слагат?

# 518
о, незнам какво е това,  но съм чела, че яйцата първо се разбиват преди да се сложат в машината. Нека и някой опитен да се изкаже, че и аз още съм лаик.
Поздравления за хляба. Внимавай двойната доза да не ти дойде много. Пресметни! 500 гр брашно х2 е 1 кг + 300мл вода х2 е 600 и общо идва към 1,600 кг Rolling Eyes

# 519
  • София
панетоне се съм правила, но миналата седмица направих козунак и преди това разбих яйцата със захарта,ванилията и лимоновата кора до побеляване-в рецептата се слагаха направо, не знам дали от предварителното разбиване или от пропорциите, но едвам го удържах да не излезне от формата  Simple Smile

# 520
  • Разград
VK,станааааааааааа!Стана идеален,просто перфектен,но идва малък за нашата машинка,така че ще го пробвам в двойна доза  Crazy Утре ще се мъча панетон да правя,ако имаш съвети...Simple Smile   bouquet
А да попитам яйцата кога и как се слагат?

Аз съм правила панетоне по рецепта пусната от Мама Цоцоланка,но търсачката ми дава грешка и не мога да я открия.Има тема за това,опитай и ти с търсачката.
Много добре е обяснено,следваш съветите и няма да имаш проблем,се пече във фурната,но пък ти можеш да опиташ да печеш в машината.

# 521
о, незнам какво е това,  но съм чела, че яйцата първо се разбиват преди да се сложат в машината. Нека и някой опитен да се изкаже, че и аз още съм лаик.
Поздравления за хляба. Внимавай двойната доза да не ти дойде много. Пресметни! 500 гр брашно х2 е 1 кг + 300мл вода х2 е 600 и общо идва към 1,600 кг Rolling Eyes
Ох,да  Blush машинката побира 1.125..ще търся рецепта като твоята но с по-голям грамаж Simple Smile или ако увелича на 750 гр.брашно и 450 вода..в тоя случай трябват 2 пакетчета мая,нали?хм..има да пробвамммм Simple Smile А хляба го направих на първа програма-нормален хляб и много ме озадачи че бърка близо час и нещо,започна да втасва и после пак бърка....после пак втаса,но по-малко от първият път  newsm78

# 522
  • София
За маята ми се мерна из рецептите,че бяха дали мерки за хляб: на 500 гр. брашно -1/4 от кубчето за прясна и 2 ч.л. за суха-аз така го спазвам и пропорционално увеличавам,ако слагам повече брашно,защото и,ако прекалиш с маята,пак не става хляба

# 523
  • София
Аз снощи пак се пробвах  почти стана.Но почти.Рецептата пак беше от книжката,обикновен френски хляб.всичко беше наред,станаха 2 топки(понеже е с 2 бъркалки),после 1 голяма.започна да втаства и се наду идеално,точно като на снимката от книжката...ииии като започна да пече...ТУФ....спадна супер много.Изчакахме го,зпече е и отгоре остана суров,а вътре ...абе ставаше.но като се смачка в пръстите става на тесто...много се ядоса и мъжо каза да не съм я ползвала вече..оффф..... ooooh!VK,ще съм много благодарна за ръководството.Сега ще видя и рецептата от 32-ра стр.и ще го направя.А ти как спираш машинката в процес на работа?Моята се опитвах да я стопирам докато месеше(защото едната бъркала се затрудни-не я бяхме сложили правилно,това беше първият път още),но тя изобщо не ме отрази..продължи си работата.
А да питам и за маята,каква ползвате?Аз и 2та пъти правих с на Д-р.Йоткер...  bouquetБлаодаря за помощта!
може много мая да си сложила. Мери си с лъжичката към хлебопекарната, а не да слагаш цяло пакетче на един хляб. Peace

# 524
...съм чела, че яйцата първо се разбиват преди да се сложат в машината. Нека и някой опитен да се изкаже, че и аз още съм лаик...

Хич не се имам за опитна, но никога нищо не разбивам предварително.
Днес пуснах един хляб с 1 яйце и айрян и добре, че по навик поглеждам вътре отвреме-навреме. Та видях, че съм забравила да сложа бъркалката hahaha. После беше едно ровене в сместта, едно бъчкане ooooh!, докато и намеря мястото, ама си влезе bowuu. И хляба си стана даже. Един голям, голям Whistling...

Общи условия

Активация на акаунт