Машина за хляб - 18 част

  • 56 606
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 4 916
DDimitrova, би ли ми казала как извади кекса от контейнера? Мажеш ли предварително стените с олио?
Два пъти правя кекс и все в изваждането се провалям  Cry

Да не го вадиш докато е още горещ? Защото тогава се вади най-трудно.

# 556
  • Разград
  • Мнения: 3 114
DDimitrova, би ли ми казала как извади кекса от контейнера? Мажеш ли предварително стените с олио?
Два пъти правя кекс и все в изваждането се провалям  Cry

Когато се изпече внимателно с дървена шпатула отделям стените на кекса и след това обръщам контейнерчето.

# 557
  • София
  • Мнения: 2 649
по принцип от обикновени форми кекс и блат се вадят напълно изстинали, би трябвало и тука да е така.

# 558
  • Мнения: 310
пробвах и горещ и студен- разпада се, ще опитам с шпатула, като изстине

# 559
  • Мнения: 622
И на мен кексовете ми се разпадат...  Tired

# 560
  • Мнения: 1 982
Здравейте момичета, от днес си имам хлебопекарна ФиФ. Даже сега я пуснах да прави един хляб, по една програма, само нея знам.
Исках да питам, ако някой има такава машина дали може да пообясни малко повечко за нея, има ли отложен старт, кое за какво е..... Praynig
Досега търсих в нета упътване на български език, но никъде няма. Sad

# 561
  • София
  • Мнения: 6 738
и аз съм вече с хлебопекарна!!! Party Party Party

днес си взех английската, мъжо току що я изми и сега ще я разучаваме. Simple Smile

абе един глупав сигурно въпрос - бъркалките ви в каква форма са, аз не знам защо очаквах да е като тези на миксера, пък то е едно малко като желязно езиче, това дребно чудо ли меси хляба? Embarassed Thinking

# 562
  • Мнения: 622
абе един глупав сигурно въпрос - бъркалките ви в каква форма са, аз не знам защо очаквах да е като тези на миксера, пък то е едно малко като желязно езиче, това дребно чудо ли меси хляба? Embarassed Thinking

Точно то меси хляба.  Mr. Green Laughing
Честита придобивка!  Hug

# 563
  • София
  • Мнения: 6 738
абе един глупав сигурно въпрос - бъркалките ви в каква форма са, аз не знам защо очаквах да е като тези на миксера, пък то е едно малко като желязно езиче, това дребно чудо ли меси хляба? Embarassed Thinking

Точно то меси хляба.  Mr. Green Laughing
Честита придобивка!  Hug
  bouquet Hug  bouquet

# 564
  • Русе
  • Мнения: 7 942
lubopitko, прочетох че си с Мулинекс 2000. Изпича ли ти хляба или се налага да го доопичаш във фурната?
Аз имам същата ( не, тя е на сервиза , аз само я ползвам от време на време  #Cussing out) и не ми изпича хляба. Сега за трети път е на ремонт  Sad

# 565
  • Мнения: 622
Изпича ми се Ели, отстрани коричката е супер, отвътре също е изпечен, само отгоре е малко блед, но му свикнах и обикновено го оставям на включена машина след като е свършила програмата и придобива лек "загар". Ти за това ли си я дала на ремонт или има друг проблем?  newsm78 Сигурно си писала, но не съм прочела...  Embarassed

# 566
  • Русе
  • Мнения: 7 942
На най-препечена коричка си остава бял като снежец. Допичах във фурната. Първо за това я дадох, после изгоря и пак замина. Върнаха ми я, проба и хляба пак бял. Е, пак я върнах. И сега ако се скапе, жалбата не им мърда. Яд ме е, ама много, че от магазина искат да подам жалба срещу сервиза а не срещу тях. Че аз я купих от Техно.... а не от сервиза  Crossing Arms

# 567
  • Дълбоката провинция
  • Мнения: 205
от брашното е Peace

DDimitrova - видях в галерията ти страхотно изглеждащи милинки? би ли споделила рецептата или насочила къде да търся. Предполагам че се правят хлебопекарната машина?!?
Рецептата е на Мама Цоцоланка

Милинки:

1 коф. кисело мляко с на върха на ножа хлебна сода(сода бикарбонат)
1 ч.ч. прясно мляко(или вода)
1 с.л. сол
1 с.л. олио
1/2 с.л. оцет
1 яйце
мая цяло кубче
брашно, колкото поеме

Олио
Галета
1 кафена л. сол

Омесва се тесто. По принцип аз го бъркам в хлебопекарната на програма месене и втасване. Меси 30 мин., втасва 1 ч. След това откъсвам една малка топка и правя от нея едно фитилче. Фитилчето го нарязвам на 2 или на три пънчета и ги нареждам в тава, назана с олио. По снимката - преди печене - може да се оринтирате какво имам предвид. Може да се остави около 10-15 мин. готовата тава да втаса. През това време включвате печката на 180гр. Слагате тавата във фурната. Когато се изпълнят празните места, вадите тавата. През това време - на котлона сте нагряли олио, с малко сол. Като е загряло, слагате галета и бъркате енергично. Щом няма вече празни места в тавата, вадите я от фурната, заливате със сместа от олио и галета. Помагате си с лъжица за да разпределите сместта. Печете до готовност.

За кексовете да ви кажа аз какво правя...Като се изпече обръщам контейнера и намокрям гъба със студена вода,минавам няколко пъти дъното и отстрани,като всеки път пак охлаждам гъбата с вода.После го "тръсвам " и кекса си излиза PeaceНе ми се е разпадал до сега Laughing
Polin a ,пробвах твоята идея за Ароматни багети изпечени на хляб Mr. Green,стана страхотен,но не можах да го снимам,защото се преполови за отрицателно време #Crazy

# 568
  • Мнения: 69
Аз пък днес направих панетоне  Heart Eyes стана сперско!Малко увеличих дозата от рецептата(която е на първа страница-от на пина май беше) и панетонето ми тръгна навънка  Joy но стана идеален  Party Party

# 569
  • София
  • Мнения: 6 738
eli_dechkin, моя приятелка е със същия модел и прави много хубав хляб. така че явно при твоята има някакъв проблем и е редно да ти я подменят с нова. представям си колко те е яд...

аз да докладвам, че първото ми хлебче засега върви добре, хубава топчица стана, ама нещо много малка ми се струва  newsm78 то вярно, че ще втасва, но от това как ще се изпече 900 гр. хляб  Rolling Eyes ползвах рецепта от книжлето на фурната, по рецепта има 4 с.л. масло (олио сложих), струваше ми се много, но реших да спазвам пропорциите. само сега като втасва виждам, че се е отцедила малко течност на дъното Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт