Машина за хляб - 18 част

• 56 612
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
Здравейте,
аз съм от 2 години с Мулинекс 5000.
Не я използвам всекидневно, но ми прави впечатление,
че когато се използва пр.мляко, хлябът е с по-мека кора отстрани и по-добре изпечен отгоре,
докато със вода се образува дебела кора отстрани, но не и отгоре.

До сега рецептата, която най ми е допаднала е на Бирен хляб на marulka_s

# 571
Аня, какво стана с хляба, каква е тая течност на дъното, дето е станала newsm78? Следи ли тестото отначало?
DDimitrova, сигурно за рецептата на Котка става въпрос? Много ми допадна и на мен.

# 572
  • София
Аня, какво стана с хляба, каква е тая течност на дъното, дето е станала newsm78? Следи ли тестото отначало?
ето влизам в темата да се похваля в първия си хляб!

снощи с мъжо стояхме до 12:30 посред нощ да го дочакаме, за първи хляб стана перфектен!!! само отгоре коричката не беше така хрупкава както встрани отдолу, но предполагам, че това е нормално, т.к. реотаните на фурната са отдолу. и също така захарта леко се усеща и ще я намаля за следващия път, но иначе хлебчето е мнооого вкусно. Party имаше малко течност - сякаш от кис. мляко докато втасваше, но после явно се пое, бухна достатъчно. утре ще увелича и дозата, да направя голям хляб. Simple Smile

# 573
  • София
Аня, честита ти машинка и само вкусни неща да приготвяш.  Simple Smile

Аз пък съм сложила да се приготвя пърленка с розмарин.  Wink

# 574
  • София
Аня, честита ти машинка и само вкусни неща да приготвяш.  Simple Smile
 bouquet

тук сложих снимки и на хлебопекарната, който е в процес на разучаване и купуване може да му е от полза, купих я от англ. ибей, всичко ми излезе 50-55 лв., марката е Morphy Richards, прави хляб 700гр, 900гр и 1150гр.

# 575
  • Дълбоката провинция
Аня,честита машинка!хлебчето се е получило много добре Peace
Поли,май на Котка беше рецептата  newsm78 ,ама не си спомням точно Blush

# 576
DDimitrova, много апетитно изглежда, дай рецептата. Simple Smile
Веднага :
Пърленка с розмарин на pina

220мл прясно мляко
40гр масло ( предварително разстопено)
350гр бяло брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пак. суха мая

Пускам в машината да се омеси и втаса на програма от 1.30h.После оформям в тава,оставям да се отпусне 15 мин., намазвам с олио и наръсвам с розмарин.Пека на 220градуса,предварително загрята фурна за 15 минути

Това го направих вчера. Тъкмо го снимах и докато се обърна - вече го нямаше. Ето това се получи

# 577
  • София
DDimitrova, много апетитно изглежда, дай рецептата. Simple Smile
Пърленка с розмарин на pina

Това го направих вчера. Тъкмо го снимах и докато се обърна - вече го нямаше. Ето това се получи

Пърленката я правя много често - страхотна е  bouquet
А ползваме същото тесто и за пица Wink

# 578
  • Дълбоката провинция
Sissa, smile3501
А по въпроса с "изчезването''...другия път-двойна доза newsm47

# 579
  • София
пърленката е чудна, но следващия път няма да сложа розмарин. Сега съм заредила кекса на Дуня. Simple Smile

# 580
Sissa, smile3501
А по въпроса с "изчезването''...другия път-двойна доза newsm47
о, да....
сега мятам милинките по рецептата на мама цоцолана, но моля кажете колко тесто. защото "колкото поеме" за мен е пълна загадка

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 19:38 от Sissa

# 581
  • София
кекса стана много добре и излезна много лесно, но аз и сложих най-напред олиото. Peace

# 582
  • София
и аз снощи правих кекс, т.е. шоколадовия хляб с орехи и Нескуик, страхотен е! хем ние в къщи сме скептични към сладките хлябове, но това е супер, особено за закуска с кафенцето, ммм   chef рецептата я взех от другата тема с рецептите, а който иска снимка тук  Flutter

сутринта преди работа заредих машинката на отложения старт на програма тесто, довечера пици ще вечеряме. Simple Smile изобщо много й се кефя, страхотна работа върши, мъжо и децата и те се навъртат край мен да гледат и на тях им е интересно. Laughing единственото, което отчитам като липса е, че няма програма само печене, но дано и не се налага да допичам, засега 2-те хлебчета си станаха екстра.

# 583
Намерих аз рецептата на Мама Цоцолана аз милинките в друг форум - явно интернет пространството е малко  Wink и ги метнах още вчера, тази сутрин ги опеках. Направих 1/2 доза и докато взема фотоапарат това остана http://media.snimka.bg/4294/014842961.jpg Mr. Green Смених само заливката, че и без това откакто я имаме тази машина всички диете паднаха в канала....Много сполучлива рецепта.

# 584
Хляб с добавка на трици:

Общи условия

Активация на акаунт