Машина за хляб - 18 част

  • 56 539
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 37
че аз ако така ще му добавям неща от време на време,по -добре мама по традиционния начин да си меси всичко на ръка

# 646
  • София
  • Мнения: 372
вижте какъв проблем имам. ако някой ми помогне  Praynig Hug  bouquet
значи хлябът не ми изглежда превтасал - формата отгоре му е добре. НО като почнеш да режеш, отгоре се отчупва коричката. не мога да отрежа цяла филия  Cry и като го погледнеш разрязан се вижда ... ама ей сега ще го снимам да видите  ooooh!


този е с повече пълнозърнесто брашно, но като правя само типов е още по-издут - изпълва цялото казанче и пак така ...
маята ли ми е много?

и друго - тефлона на бъркалките се изтрива!!! нормално ли е това? значи осава в тестото! изтрит е в горната част, по ръбчето! при вас така ли е?

# 647
  • София
  • Мнения: 2 649
addicted™ , ние май сме с еднакви машини, Мулинекс 5000? Хлябът ти изглежда наред, но имам един въпрос, да не би да ти става много твърда коричката и затова да ти се чупи коричката? За мен това е минуса на нашите мощни хлебопекарни. Корите стават много твърди. Аз затова завивам в кърпа и още докато е леко топъл го слагам в найлонов плик и те омекват. Никога не ми са се разчупвали хлебчетата, единствено може да ми се троши повече коричката, одкато поомекне. Но аз по принцип правя и бял хляб, правила съм само ръжен по рецепта на natalyna, но и той ми е получлив.
На мен не ми се изтрива нищо по бъркалките.

че аз ако така ще му добавям неща от време на време,по -добре мама по традиционния начин да си меси всичко на ръка
аз вече не правя нищо на ръка. Simple Smile Как ще блъскам и меся, това за 15 мин. да следиш мекотата на тестото е нищо работа. Аз и затова толкова си мечтаех за машинка, освен, че винаги ще имам пресен и висококачествен хляб, вече карай на блъскането на козунаци и затоплянето на цялата къща. Wink

# 648
  • София
  • Мнения: 6 738
вижте какъв проблем имам. ако някой ми помогне  Praynig Hug  bouquet
значи хлябът не ми изглежда превтасал - формата отгоре му е добре. НО като почнеш да режеш, отгоре се отчупва коричката. не мога да отрежа цяла филия  Cry и като го погледнеш разрязан се вижда ... ама ей сега ще го снимам да видите  ooooh!
и на мен снощи така ми се получи, но не всички филии ми се разпадаха при рязането... не знам от какво е, но не ни попречи да го изядем. Mr. Green

майка ми прави дозите и всичко,знам че като меря хляба след като го извадя от машината  в домакинското канторче показва от 1,300 кг до 1,400 кг
би ли ми дала рецептата за толкова голям хляб? моята я дават до 1.150кг. (прибл., нали ги преобръщам от англ. мерки) и снощи направих такъв, но гледам, че може още малко да побере докато стигне до прозорчето  Laughing, пък в къщи се яде доста хляб, а и искам да имам доза за по-голям хляб като ще идват гости.

а с козунаци на мен не ми се занимава (все още  Mr. Green), едно, че не сме му фенове, и друго - засега искам да изпипам рецепти, които сами се 'готвят' в машинката. Simple Smile

# 649
  • София
  • Мнения: 3 249
Нали съм заплес...да видим какво ще сътворя след 3 часа...Реших да правя хляб с айрян. По инерция обаче си сложих и сухо мляко...Къде ми е акъла, не знам...
Аня, мисля че в такъв случай 1.5 кг ще и дойде много на машинката ти. Или някой с Аляска да даде рецепта за 1.200 кг...

# 650
  • Мнения: 5 001
Момичета,аз имам Мулинекс с приставака за багетите....Тя(хлебопекарната) има 2 реотана единият е долу,а другият е по-нагоре.

Купих на нашите хлебопекарна Мулинекс 5000.Уж същата като мойта,но е с един реотан(долу)....
Забелязах,че когато правим хляб на Бързата програма за хляб,тогава тава това с отчупването на коричката....И хляба седи някакси по-мокър.За целта включихме на 14 програма(готвене) за 10 мин.
После извадихме хлебчето и го покрихме с кърпа.След изстиването нямаше проблеми вече....

# 651
  • София
  • Мнения: 6 738
Аня, мисля че в такъв случай 1.5 кг ще и дойде много на машинката ти. Или някой с Аляска да даде рецепта за 1.200 кг...
ами аз в книжката имам такива рецепти - за 2.5oz, което е почти 1.150кг. ама си мисля (така си мисля, де), че може да поеме още - ще я следя докато втасва и пече да не излезе от контейнерчето.

а вие как процедирате като ще ви идват гости - щото моя мъж и децата (пък и аз сега) хапват доста хлебец, а дойде ли баща ми или свекъра  Crazy още повече върви. един такъв хляб на ядене мисля няма да стига  Rolling Eyes

# 652
  • София
  • Мнения: 6 232
TheNMaster , и аз съм с тази за багети и да те питам, пробвала ли си вече багетите?  и питането ми е основно дали ако се замеси тесто за повечко от четири,после могат да се изпекат без проблем на два пъти в машинката,понеже в книжката пишеше,че машината трябвало да почива поне час след печенето  newsm78 Исках да се представя пред гости, без да използвам фурната,ама така с четири,за кого по напред  Rolling Eyes

# 653
  • София
  • Мнения: 6 232
Аня, и мен ме човърка този въпрос  newsm78 Ние двамата си изяждаме почти един хляб, за празниците съм поканила гости и се чудя как да го комбинирам, така че да стигне за всички-май няма да се мине с едно печене,понеже друг вариант не виждам  Tired

# 654
  • Мнения: 5 001
TheNMaster , и аз съм с тази за багети и да те питам, пробвала ли си вече багетите?  и питането ми е основно дали ако се замеси тесто за повечко от четири,после могат да се изпекат без проблем на два пъти в машинката,понеже в книжката пишеше,че машината трябвало да почива поне час след печенето  newsm78 Исках да се представя пред гости, без да използвам фурната,ама така с четири,за кого по напред  Rolling Eyes
Не става за съжаление това дето си го намислила,защото машината няма да е изстинала и багетите няма да станат както трябва....
На един цикъл можеш да направиш само 4 бройки...После трябва да почиваш 1 час и да правиш другата доза...
Аз затова правих само няколко пъти и сега само хляб правя....

# 655
  • София
  • Мнения: 6 738
Аня, и мен ме човърка този въпрос  newsm78 Ние двамата си изяждаме почти един хляб, за празниците съм поканила гости и се чудя как да го комбинирам, така че да стигне за всички-май няма да се мине с едно печене,понеже друг вариант не виждам  Tired
да но нали пише да изстине хубаво машинката и тогава пак да се зареди (така пише на моята, гледам и на другите е така). Rolling Eyes а при мен гости-роднини идват по за 2-3 дни, горката машинка, ще й се вземе акълеца. hahaha hahaha

# 656
  • София
  • Мнения: 6 232
за съжаление, явно няма да я бъде тази  Twisted Evil  нито с двойното зареждане едно след друго на хляб , нито с франзелите Sad

# 657
  • Мнения: 37
hristina21 ,
когато чакаме гости, майка ми прави 1 хляб сутрин ,1 обяд, и вечер пак 1,за да има 1 за ядене и 1 за резерва. нашите гости по една филия ядат дори най-яшните се озорват на 2
да оточня правим хляб 1,300 кг,по рецепта за 1,500 кг

# 658
  • Мнения: 60
Извинявайте, но незнам дали въпросът ми е за тази тема, но 7гр суха мая на колко от живата съответстват

# 659
  • Мнения: 5 001
за съжаление, явно няма да я бъде тази  Twisted Evil  нито с двойното зареждане едно след друго на хляб , нито с франзелите Sad
Оооо,горкото.... Hug Hug Hug

А защо не пуснеш машината на месене и втасване програма ....Да си замесиш едно хубаво тесто да си оформиш питка,да втаса втори път вече в тавата и да я изпечеш във фурната?Така ще имаш доволно количество вкусен хляб за всички.... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Аз така бих направила....

Общи условия

Активация на акаунт