Машина за хляб - 18 част

  • 55 580
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 622
В момента втасва козунака на Пина. Чудя се дали след последното премесване да го извадя и да го сплета, ама ще видим...  Thinking

# 721
  • Мнения: 1 147
По повод на Аляските - преди 2-3 години някъде имаше един модел с две бъркалки (BM 2000), после пуснаха този с една (BM 2600) и сега май само той се предлага, стария модел не съм го виждала от както пуснаха този с една бъркалка ...

# 722
  • София
  • Мнения: 2 649
момичета, пробвал ли е някой този австралийския хляб Дъмпер? Дали си струва да се направи? За един час какъв ли ще стане?

# 723
  • Разград
  • Мнения: 3 114
В момента втасва козунака на Пина. Чудя се дали след последното премесване да го извадя и да го сплета, ама ще видим...  Thinking

Незнам дали не е късно за отговор,но бих те посъветвала да го сплетеш,по-добре ще изглежда.

# 724
  • Мнения: 2 752
Да споделя за снощния резултат - козунака стана, но нямаше вкуса на козунака, с който сме свикнали. Направих го точно по рецептата от книжката - захарта ми се стори малко, така се и оказа - не беше много сладък. Иначе и на мен от куртоазия ми казваха, че е хубав  Laughing

# 725
  • София
  • Мнения: 2 649
Да споделя за снощния резултат - козунака стана, но нямаше вкуса на козунака, с който сме свикнали. Направих го точно по рецептата от книжката - захарта ми се стори малко, така се и оказа - не беше много сладък. Иначе и на мен от куртоазия ми казваха, че е хубав  Laughing
в какъв смисъл различен? Ти по рецептата на Пина ли го прави или от книжката? Иначе можеш малко да увеличиш захарта, но не прекалявай, защото забавя втасването и козунакът става по-сбит.

# 726
  • Мнения: 622
В момента втасва козунака на Пина. Чудя се дали след последното премесване да го извадя и да го сплета, ама ще видим...  Thinking

Незнам дали не е късно за отговор,но бих те посъветвала да го сплетеш,по-добре ще изглежда.

Нали съм блейка, сплетох го по средата на последното втасване и плетката хич не се получи.  Mr. Green Хич не ме бива в плетенето на козунаци.  Blush Иначе козунака се наду страшно много, отгоре не се изпече хубаво (по разбираеми причини) и го допекох във фурната. В момента е завит с кърпа, а мъжа ми само се навърта около него като котарак.  Joy hahaha

Редактирам си поста: козунака стана супер! В момента с мъжа ми го нагъваме врял- врял.  Joy Според него трябвало още захар, не му е достатъчно сладък, но на мен ми харесва. Сложих му стафиди, мисля другия път да сложа и орехи.  Thinking

Последна редакция: нд, 20 сеп 2009, 12:57 от lubopitko

# 727
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 766
lubopitko, аз като пека в машината, плета най-обикновената тройна плетка.  Peace

Фата Моргана, да знаеш, че по рецептата в книжката никога няма да получиш козунак с традиоционния за нас вкус. На мен ми мяза малко на сладък хляб. Така че подбери някоя от хилядите рецепти, дадени от специалистките тук.

# 728
  • Мнения: 2 752
Да споделя за снощния резултат - козунака стана, но нямаше вкуса на козунака, с който сме свикнали. Направих го точно по рецептата от книжката - захарта ми се стори малко, така се и оказа - не беше много сладък. Иначе и на мен от куртоазия ми казваха, че е хубав  Laughing
в какъв смисъл различен? Ти по рецептата на Пина ли го прави или от книжката? Иначе можеш малко да увеличиш захарта, но не прекалявай, защото забавя втасването и козунакът става по-сбит.

По рецептата от книжката (Мулинекс имам). Следващия път със сигурност ще сложа повече захар - просто не беше сладък, а и не го сплетох. Приличаше на лееко сладък бухнал хляб повече, отколкото на козунак.
Как точно разбирате момента кога да го сплетете? Стафидите и шоколада сложих като избипка машината, но за сплитането не се престраших  newsm78

# 729
  • Мнения: 2 752
lubopitko, аз като пека в машината, плета най-обикновената тройна плетка.  Peace

Фата Моргана, да знаеш, че по рецептата в книжката никога няма да получиш козунак с традиоционния за нас вкус. На мен ми мяза малко на сладък хляб. Така че подбери някоя от хилядите рецепти, дадени от специалистките тук.

Това и ще направя следващия път! Благодаря ви на всички, много ми помагате   bouquet

# 730
  • Разград
  • Мнения: 3 114
fata_morgana ,в книжката трябва да имаш таблица с програмите,разбити по минути.Тестото за козунака се вади за сплитане след последното премесване(от 10 секунди),преди последното втасване.Като капака на машината трябва да е затворен,докато ти сплиташ,за да не се охлади.Цялото действие става за около 3 минути,на мен толкова ми отне първият път,после съм се справяла и за 2.

# 731
  • Мнения: 2 752
Макс-мама,   bouquet

# 732
  • Мнения: 4 916
Току-що направих за първи път хляб грахам  Flutter Стана много хубав  Peace

# 733
  • София
  • Мнения: 2 649
Редактирам си поста: козунака стана супер! В момента с мъжа ми го нагъваме врял- врял.  Joy Според него трябвало още захар, не му е достатъчно сладък, но на мен ми харесва. Сложих му стафиди, мисля другия път да сложа и орехи.  Thinking
когато е топъл, няма да разбереш дали е достатъчно захарта. Трябва да изстина и ще видиш, че е достатъчно. Peace

# 734
  • Мнения: 622
Милето и аз тройна плетка оплетох, ама целия фасон се развали, защото козунака преля от формата и стана с формата на гъба.  Mr. Green
Петя, сега го опитах изстинал, на мен ми е достатъчно сладък, на който не му харесва, да не го яде.  Naughty Laughing Само трябваше да е е изпечен една идея повече, но за другия път ще знам и ще го сложа малко на допълнително печене.

Общи условия

Активация на акаунт