На пазар в Лозенград и Одрин -3

• 318 573
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Утре сме в Лозенград, ако някой друг е там да се обади  Laughing
Панаир експорт, никой ли не се сеща къде беше?  Rolling Eyes
ЕЕЕ съжалявам че късно се вклячвам панаирето е на толкова лесно място от главната уличка свиваш надолу /ляво/ само надолу и то улицата свършва в него, но предния път нищо нямаше, само летни стоки и то без пари направо.
А за стоката 2-3 бр прах не е проблем, до 360 евро стока можеш да носиш но да не е в пазарни количества /например 100 фанелки по 1 лв/. Затова много пъти съм казвала пазете с ибележките фактурите от където пазарите за да нямате проблем на границата. Като пътувате влезте вътре и някъде по масат или другаде трябва да има едни много интерсни книжки аз пътувам в европа ли беше или в чужбина и вътре си пише всичко къде и коло може и за кафето също, понеже сега за кафето промениха закона.
Дано да сте го намерили и да се си пазарили добри и сполучливи стоки.

# 286
Ru_mi , вчера в друга тема писах, но ме помня ти ли питаше ...  Embarassed

http://evelinr.com/index.php?nAction=100030

Два пъти съм ходила с тази фирма - доволна съм  Peace

# 287
Ками* видях,благодаря ти!

# 288
  • Там някъде......
И аз минавам да се отчета.Днес времето беше чудесно за пазар и ние решихме да отидем до Одрин.БЪрзо минахме митницата към 11.30 часа.От капалъ чарши на центъра купихме дамски долнища на анцузи за по 15 лири.Една чанта на щерката за училище 10 лири.На мъжо блуза от Адидас за 50 лири.Домашни чехли за подаръци по 5 лири.ПОсле отидохме до голямата джамия Селимие,там също имало Капалъ чарши и по-евтини стоки от тази на центъра ,но кой да знае.От магазина с кожените облекла купихме една дамска чантичка за през гърба от естествена кожа.Тя струваше 39 лири,но човека ни я даде за 20 лева ,аз я платих в български пари,защото лирите ни свършиха.Това е добре,че вървят и евро и БГ лева.От безмитния купихме доста цигари.Голямо криене падаше и този път ни се случи един митничар.Той се позаяде и искаше да ни взема останалите цигари ,но мъжо нали е оправен се сетиха и ни ги остави.Та така днешния ден мина много добре и с малко повече притеснение на връщане заради цигарите.В КИпа не сме ходили.Мислехме но ни свършиха парите и си казвам,че винаги има следващ път! Praynig

# 289
Здравейте,ние сме големи фенове на Waikiki  и искам да попитам този новия магазин по-голям ли е от кипа и къде се намира -ориентир-Мола? newsm78

# 290
Само да попитам горе долу с колко турски лири тръгвате и особено ако ходите за първи път.Къде ги обменята и колко е курса в момента.

# 291
Само да попитам горе долу с колко турски лири тръгвате и особено ако ходите за първи път.Къде ги обменята и колко е курса в момента.
Руми,обменяме ги на границата за 0.93 лв.за лира,обменям около сто лева,ако свършат пазарувам с български пари и евро.
Сладка,честито за покупките,със здраве да си ги ползвате.
Аз днес не отидох до Одрин,но все едно съм била там,леля ми ми беше напазарувала добре-предимно храна.

# 292
mimeto26, Г-жа Шуши  много ви благодаря за отговорите и желанието да ми помогнете   bouquet  bouquet
А сега да дам моя отчет. Тръгнахме от Варна в 5 часа сутринта и в 11 вече бяхме в Одрин. С приятелката ми попуснахме културната част от екскурзията и се впуснахме като изтървани хиени  Laughing в див и обезумял шопинг. А ако не бях занравила да купя и плодови сапуни всичко щеше да е по план, ама карай, нали и за следващия път трябва да има  Peace
Наистина не открих магазин ан Дисни в ОДрин, но за сметка на това пък купих на малчо страхотна масичка и столче с Макуин само за 30 лири. В Wikiki имаше голямо намаление и мнгоооооо народ. Всеки бута, дърпа, мери, децата реват-ужас. Но имаше много хубави дрешки за малчугани. Само, че....и тук ударих на камък. Търся аз размери за моето мишле, което в момента е 120см и все попадам на 6г- 116см, а следващият наличен размер е 8г.-128см. Само да отбележа, че малчо е на 3год и 7 месеца, но е доста голям и както сама се убедих с ръст на 7 годишен  Laughing. Та хващам една продавачка под ръка и се опитвам да изпрося размер 7г.-121 см. Офффф, ама как като тя нищо др. освен турски не говори и само ми повтаря "Йок, Йок". Вика тя една своя колежка, която о, щастие говори страхотен английски. Разбра ме момичето какво търся, но...."ами аз съм нова. Днес ми е първият работен ден и още не съм ориентирана кое къде е, но съм сигурна ,че размер за 7г няма."  #Crazy Прерових всички дрешки за момченца и наистина такъв размер не съществува. В магазина им в Кипа положението беше същото. Странна работа. НЯкой може ли да ми даде разумно обяснение защо този размер липсва?
А иначе имаше и доста прилични блузи за татковците.
Прах за пране си купихме от Кипа в Одрин, Ариел 7,5кг=11,5 кг- 23 лири, Персил 6кг=9кг- 21 лири. Имаше страхотни прахосмукачки с воден филтър само за 99 лири и ако имаше място в микробусчето щях да си грабна една  Laughing Цените на балсамите и шампоаните Елсев на Лориал за в пъти по- ниски, както на детската козметика и влажни кърпички. Грабнях няколко омекотитела и сладки, желирани бонбони и Бонибон. Открих и чорапки с така желания МАкуин Светкавицата само за 1,5 лири. НА втория етаж н аКипа има детски магазин и там има голямо разнообразие от играчки, но цените са като в БГ. Все пак аз приключих с коледните подаръци, благодарение на този магазин. Такова разнообразие не съм виждала никъде другаде.
От там се отправихме за Къркларели- Панаир Експорт. Купихме си баклава за 8лв килограма и шапки на Адидас за 5 лири Laughing Там праха за пране беше по-скъп от Кипа в Одрин, но в центъра на града имаше Персил за 18 лв. Хапнахме кщфтаци и рибка и беж към Бг.
Следващият път задължително ще пътувам индивидуално, за да не ми мърмори никой, че на света има много криви и незадоволени същества и за да си напълна предоволно колата  : Mr. Green
Весело и ползотворно пазаруване на всички!

# 293
  • Бургас
Добро утро на всички и докато пия сутрешното кафе да споделя впчетления и аз .
Първо - на границата вчера обменяха лев/лира 1:1, не е болка за умиралка, но смених в Бургас за 0.95 лв .
Второ - На митницата никой не си направи труда да провери нищо друго освен паспортите и кой съответно кой е .
Трето - Повече бях впечатлена от духа на град Одрин, отколкото от изгодните възможности за пазаруване . От тук нататък - оставям бРоенето и почвам подред.
Магазаин УАЙКИКИ има на главната улица в Одрин , с/у много красив фонтан, там като че ли фонтаните бележат всяко кръстовище и всяко по ключово място. Магазина е на 4 нива и вчера беше наистина лудница, излязохс  празни ръце преди да се задуша . Иначе имаше интересни неща, извън промоциите , но на аналагочни цени както и тук, пример - блузка момчешка плетиво за 6 годинки , цена около25-30 лири , промоционалните отделения към 2 часа следобед бяха поопразнени.
Мернах хубави дамски палта - около 150-160 лири, панталон - 40 лири . Обувки и чанти - изкуствена кожа на около 40-50 лева, ботуши естествена  от 120-160 лева, Цените са ориентировъчни , не съм се втелявала в тях особено . чанти - нищо оосбено като модели.
По чаршиите към джамиите - уникална атмосфера, повече удоволствие за душата, отколкото за  джоба Simple Smile
Исках да купя якенце на малкия - за всичко, което ми хареса ми съобщиха цени като 75 лири, на друго място - 60, незнам дали аз съм разбрала неправилно (всичко това ми го изписваха на калкулатор).
Отчетох се като покупки - прах естествено - персил 6 кг колор + 4 л омекотител = 18 лв, ариел бяло пране 6 кг -19 лв.
В Кипа - вече адски ме болеше кръст, крака .... не успях да разгледам много добре, имахме около 30 ина лири и ги оставихме там за пoсредствени неща. Магазина за играчки беше интересен, детксия център ми хареса, към него имаше и място за хранене и кафе, наречено Паша дюнер.
Моя извод като за първи път е, че за съботно- неделна разходка със семейството е приятно и разнообразяващо.

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 19:44 от Z-Тина

# 294
  • На черешатааа
Здравейте момичета. В сряда ми предстои посещение в Одрин, та въпроса ми е има ли  някаде онлайн карта на града  Rolling Eyes , че забравих кое каде беше? Благодаря  предварително  Hug

# 295
Здравейте момичета. В сряда ми предстои посещение в Одрин, та въпроса ми е има ли  някаде онлайн карта на града  Rolling Eyes , че забравих кое каде беше? Благодаря  предварително  Hug
Виж на първа страница в темата ни,там мисля,че има карти.
Момичета,честити ви придобивки,със здраве да си ги ползвате.
З-Тина,вчера леля ми бяха в Одрин и лирата на границата са я сменили за 0.90 лв.,а ако искате да пазарувате дрехи и чанти идете на синия пазар,тези чанти всичките там са за по 10 лири.

# 296
  • Бургас
З-Тина,вчера леля ми бяха в Одрин и лирата на границата са я сменили за 0.90 лв.,а ако искате да пазарувате дрехи и чанти идете на синия пазар,тези чанти всичките там са за по 10 лири.

Незнам на какво се дължи това.... но на гишето на турската митница това получихме като отговор , беше към 7 ч сутринта - лира = 1 лев
А син пазар какво означаваше ??  newsm78
Аз влязох само в пазара на голямата джамия и се разходихме по няколкото улици , които оформят центъра.

# 297
  • Варна и...духом на Босфора
 HugЗдравейте! Интересува ме каква е цената на един пакет кори за баклава или за баница ,не знам точно как е определението ,че през септември бяхме в Одрин на връщане от Истанбул,но нямахме никакво време за обикаляне, а също и да попитам дали има такива кори от които правят Гюлляч. Може ли също да ме ориентирате къде е Синия пазар в Одрин? Благодаря предварително! Hug

# 298
Сладка,минахме през църквата"Свети Константин и Елена" и оттам някак си завъртяхме,излиза се на едно кръстовище,на което от ляво има Тракийски университет,нагоре по улицата и после в една от пресечките завихме надясно,не знам дали ме разбра,но тамошните жители ще ви обяснят по-подробно.
Редеми,копирах си поста от предните страници,не съм много по обясненията,но ако ме пуснат някъде няма да се изгубя Joy,един пакет кори е около 2 лири,а такива кори за гюлляч(макар,че не знам какво е това,ако може малко инфо)провери в кипа,килър или питай оттам,откъдето ще си купиш корите.

# 299
  • Там някъде......
Къде се намира Синия пазар,ако може някоя карта ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт