На пазар в Лозенград и Одрин -3

• 318 603
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • Там някъде......
Честита да ви е новата 2010 година!Да имате много парички за екскурзии и пазаруване!Аз сега разбирам за този закон на митницата.Може ли някой по подробно да обясни,защото все пак е добра информация.До сега не сме плащали ДДС на митницата за някои дребни покупки като за 2-3 блузки,1-2 панталона ,преилни препарати за домашни нужди не с цел търговия.И тях ли ще се наложи да плащаме ако отново отидем на пазар?Ако днес някой ходи нека да сподели какво е положението дори и за цените на цигарите дали са се повишили и на безмитна например за LM и Muratti.Ще чакам да разкажете за да знаем дали ще си заслужава отново да ходим до Одрин.

# 391
             Момичета разбрах за цените на чаршафите и праха ,но ако може някой да ми каже ценат на златото ,ще му бъда много благодарна. И цената на златото ако заменяш.

# 392
  • Там някъде......
Виж xoli,цените на златото е от 50-60 лири за грам.не навсякъде могат да ти вземат златото освен ако не купиш нещо от тях.Аз също се бях навила ,но накрая отидох в Хасково понеже има голям избор на злато и оттам си купих колие.там започва от 35 лева за грам и нагоре.Ако имаш злато което искаш да смениш ,даваш го и ти го смятат грам за грам и само плащаш изработката по 10 лева на грам.

# 393
          [bСладка капка,благодаря ти много.Че то тук е много по евтино.

# 394
Здравейте,момичета,за много години,да сте живи и здрави и в джобчето да има парички за много покупки.
Вчера бяхме в Одрин-страхотно време и добър пазар,не сме плащали на митницата ддс.Има много разпродажби навсякъде-и в ендер и в уайкики са по 50% намаленията,в кипа напазарувахме доста неща и там имаше доста изгодни неща,взех бебешки бодита памучни за 1 лира бройката и дамски чоропогащници с ликра по 1 лира,чорапи мъжки и дамски за по 1 лира,аколко домакински принадлежности имаше за по1-2 лири,просто главата ми се замая от стоки,доматите в кипа бяха по 1,19 лира,мандарините по 1,60,портокали по 0,99.
Следващия път сме решили да отидем до Лозенград и да видим за чаршафи и завивки  на тач,дано е скоро.
Това е засега от мен,лека вечер на всички!

# 395
Фабриката на TAC  не е в Чорлу, а в град SARAY

# 396
Цитат
Само по 2 кутии цигари от безмитния
При пътуване със самолет можем да носим по два стека

Само по две кутии цигари от безмитен магазин можем да внасяме в страната. Промяната вчера беше обнародвана в Държавен вестник и вече е в сила. Така при влизане в страната от Сърбия, Македония или Турция можем да си купим от безмитния магазин само по две кутии (40 бройки цигари). Досега лимитът за безмитен внос на цигари беше по два стека на човек. Промяната се прави заради куфарните търговци, обясниха от Агенция "Митници". В пограничните райони цели семейства се изхранваха, като по няколко пъти всеки ден преминаваха през границата и внасяха безмитни цигари. Те очевидно не са за лично потребление, а се продават в страната. Цените на цигарите в съседните страни, които не са част от ЕС, са доста по-ниски от цените в България. С новите акцизи от 1 януари 2010 г. цигарите в България вече струват по 4-6 лв. Така при продажбата на цигари от съседните страни, за които не са платени акцизи у нас, може да се спечелят по 2-3 лв. на кутия.
Нови по-ниски лимити има за внос и на другите тютюневи изделия. Без да се плащат ДДС, акцизи и мита, може да се внасят до 40 цигари или 10 пури, или 20 пурети, или 50 г тютюн за пушене. Новите правила се отнасят за пътниците, които влизат през сухопътните, морските и речните граници на страната с държави извън ЕС. Новото ограничение например важи и за украинците, които идват по море. За пътуващите със самолет лимитът остава без промяна: 200 къса цигари (2 стека), пури - 50 броя, пурети - 100 броя, или тютюн за пушене - 250 грама. Без промяна остава алкохолът, който може да се купува от безмитния магазин.  Може да се внасят по 1 литър високоградусов алкохол и два литра с алкохолно съдържание под 22 об.%. Няма ограничение за вноса на непенливите вина и бирата. Ако влизате от страни от ЕС като Румъния и Гърция, може да се носят по четири стека с цигари.
Стефан Кючуков

# 397
Асамарис,слушах го вчера това,няма да мога да купувам на мъжо вече от безмитния,а аз взимах наистина само по 2 стека,много жалко.

# 398
Искам да попитам, знаете ли дали в Чорлу магазините и фабриките работят в неделя?

# 399
дайте инфо за границата какво можем да си вкарваме от турция и по колко

# 400
  • Бургас
Аз пък прочъах цигари на един колега от митницата миналата седмица, не ми донесе с обяснението , че за да си купиш цигари вече е необхоидмо престоят в Турция да е минимум 72 часа ....

# 401
запис да ви следя...
мислим др месец да мръднем на пазар там Simple Smile

# 402
има ли някой който е ходил след нова година и знае какви са забраните на нашите митници за внос от турция
кое можем да внесем и по колко
...прах...омекотители....баклава....дрехи...и т.н.
ще съм благодарен на всеки който знае и отговори а не да предполага
нещо я зарязахте темата за одрин
не ходите ли?
има ли няма ли пазар...????
айде пишете

# 403
Здравейте,момичета,за много години,да сте живи и здрави и в джобчето да има парички за много покупки.
Вчера бяхме в Одрин-страхотно време и добър пазар,не сме плащали на митницата ддс.Има много разпродажби навсякъде-и в ендер и в уайкики са по 50% намаленията,в кипа напазарувахме доста неща и там имаше доста изгодни неща,взех бебешки бодита памучни за 1 лира бройката и дамски чоропогащници с ликра по 1 лира,чорапи мъжки и дамски за по 1 лира,аколко домакински принадлежности имаше за по1-2 лири,просто главата ми се замая от стоки,доматите в кипа бяха по 1,19 лира,мандарините по 1,60,портокали по 0,99.
Следващия път сме решили да отидем до Лозенград и да видим за чаршафи и завивки  на тач,дано е скоро.

Копирах си поста от 10 януари.

# 404
Следващия път сме решили да отидем до Лозенград и да видим за чаршафи и завивки  на тач,дано е скоро.

Копирах си поста от 10 януари.

И защо беше нужно да си копираш поста от преди месец и то с грешно инфо??? newsm78
Всички цени в момента са по-високи и на доматите и на портокалите- над 1.50 дори повече.Това се отнася за Kipa,колкото до дрехите-нямам наблюдения.Който се интересува от промоциите в големите маркети може да разгледа сайтовете им. PeaceАз винаги от там се ориентирам Wink

А да ви попитам някои знае ли къде има магазин за семена-такива за краставици,домати...на нашия градски пазар ги продават купени от турция,но доста по-скъпи.....И знаете ли къде има магазин изцяло за прежди-всякакви и пухени и по-обикновени.Моята свекърва веднъж е влезнала по случайност и сега неможе да се ориентира къде се намира.Ще ви бъда благодарна.

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 11:00 от miss_kissesil

Общи условия

Активация на акаунт