СЕПТЕМВРИйчето се стяга за купони с торти, мляко и балони!!!

• 15 037
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Честито на малката Нона!!!Да расте голяма и здрава!!!
Е пораснаха децата!!!
Аз се вълнувам като малко дете за тоя пусти рожден ден!!!Вчера се докарах и с нов тоалет и доволна...ще ходя на маникюр и педикюр след малко и по задачки.
Оставила съм Вики на майка и те обикалят улиците!!!
Даруша честито на патерички мила,да си много обичана и щастлива!!!  bouquet
За съня и ние сме проблемни ,ама вече се примирявам.Маи ще пробвам като Ирини таткой да спи с нея известно време.
За обувките-с две ръце за Рихтер ама в нащо село няма...затова сме с Примиджи.Ходи боса по принцип ,но като е кофти времето няма начин.
Бора честито ви количка !
Имах да пиша още толкова ама трябва да изчезвам ,пусто време все не стига...
Ето по едно кафенце от мен...

# 166
Дзак измежду купчините дрехи за пренареждане!
Вчера успях да отхвърля  много работа по детската стая и съм доволна от себе си. Ако не ми мине котка път и днес успея да се справя с останалата част от задачките, ще се гордея със себе си.
Децата се справят прекрасно като детегледачки и това много ми помага. Малкия се опитва да ми виси по краката, но те му намират забавления.
Освен по стаята им, вчера работих и по външния им вид - използвах разпродажбите и навземах хубави обущета за есента и по-големи дрешки, особено за каката (че за баткото ми дават познати от техните момчета).
За спането - искам да си похваля гарджето. От извстно време насам заспива към 22 ч, събужда се към 3 през нощта и после спи до към 6-7-8 (днес например до 7,30!). Моята тактика е - лягам при него в бебешкото креватче (вече го извадих от люлката, че е опасен с изправянето), посуче си малко, заспи и аз ставам. През нощта пак така. Хем той доволен, хем аз наспана. Креватчето му е стандарт 70/140 и успявам да се събера нагъната на 100 ката. Joy

Да е жива и здрава Нона! Наздраве на Мама Сидония!   bouquet

# 167
  • София
Здравейте!
ЧРД на Нона-да е жива и здрава и да радва мама и тати.
Бора-честита количка-да си я карате  безаварийно.
Даруша-ЧРД на патерица-да си много обичана мама и съпруга.
Снощи пак ме цокаха цяла нощ и не помня да съм спала-това е при нас за съня Grinning
Асе-относно написаното от тебе- цитирам" Господ праща повече на тези, които харчат повече"-де да беше така ooooh! -много малко хора ги огрява това послание.Някой в очакването му такива кредити набиват,защото не могат да се спрат да харчат според чергата си...
За обувките сега съм взела на Перлина-рязанки,а за есента на Чико от промоция.

# 168
Честит рожден ден сладка Нона  love001 newsm59 nbirthday newsm38  Gift  bigdance2  ura
Пожелавам ти да растеш здрава и усмихната за радост на мама и тате  bouquet
Ние сме добре Кристиянчо шета в хола и се чуди къде да бръкне и какво да извади Joy
Лек ден на всички Hug Hug Hug

# 169
  • София
Честита годинка на Нона! Здрава, усмихната и игрива, да й върви много във всичко!
Мила се буди тая нощ само веднъж, и доста от времето си спа на креватчето, пу-пу дано стабилизираме това положение Praynig
Хубав ден на всички! Hug

# 170
ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА НОНА!ЗДРАВА, ПАЛАВА И ЩАСТЛИВА ДА БЪДЕ! Честит празник на цялото семейство!

Адаш, абсолютно съм съгласна. Обувките, особено тези за прохождане трябва да са нови, защото всяко детенце има своя стъпка. Тези, за които споменах Спаси ги е обувал няколко пъти преди да започне да стъпва като хората и  ги слагах на Джи  в дъждовните дни.
За неспането и кърменето - абсолютно е закономерно. Спаси започна да спи по цяла нощ едва когато му включих АМ освен кърмата. Причините сме ги изброявали много пъти - свикване на гушене, бързо изпразване на стомахчето и ред други причини. Мона, евала, мацка. Много приятен за четене пост!  Peace
Вечи, представих си те в легълцето при Елиас. Бих искала да можеше да се снимаш отстрани и да те видя през прекрасния ти обектив .  Laughing
Бора, честито ванче! Звучи много много приятно! Със здраве и на хубави местенца да ви вози!
Асе, нямам и аз бус, душа...

# 171
Честит Рожден Ден на НОНА!! Да е здрава, умна и красива, дива и щастлива  Grinning
Неам бус, Асе и не се и сещам кой има  newsm78.
Бора, честита ви кола! Безаварийно каране и още много семейно щастие да ви носи.
Вики, за миг си помислих, че тази снимка ти си я правила. Би било идейно на фона на нашия форум  Sunglasses

Мъжо домъкна едни боровинки снощи и тази сутрих се облажих с бананов шейк с боровинки и соево мляко  eat Много добър цвят придоби  Mr. Green

# 172
  • София
Привет банда! Честит Рожден Ден на Нончето! Еййй започна се, а?  Whistling Party
Ние се завърнахме от Гръцкото море, изкарахме прекрасно! Хич не ми се искаше да се връщаме! Тео обожаваше водата и камъните в пясъка! Ще пусна снимки да гледате но малко по-късно! Освен това не забравяйте че този уикенд сте на рожден ден!!!!!! Подробности и официална покана ще пиша довечера!

# 173
Честито на сладката Нона и от нас Heart EyesЗдраве и безгрижно детство Heart Eyes
За обувчиците ние сме с Колев и Колев.С 300 зора ги намерихме-номер 15/16 явно не е много масов Whistling
Диде добре дошли отново HugМятай снимките насм.Ние за съжление няма да можем да дойдем да ви поздравим.В петък заминаваме с тати н море Mr. GreenНо ще ви поздрвавим по телефона Hug
http://mirence.snimka.bg/daily/prosht-pulnik.411991 Ето това са нашите обещани снимки от прощъпулника Embarassed
Ставам,че Моначето иска да си играе с мама Crazy

# 174
Добре заварили  Sunglasses

Гледам любимата ми тема за съня обсъждате. Аз нещо ново няма да кажа  Wink, знае се в кой "лагер" сме. Но имам нагледни примери за подчертаване, че не точно ние учим детето, а то нас. Тоест ще защитавам революционната теория, че кърмачките на поискване вероятно кърмят по цяла нощ не защото са го планирали предварително преди раждането, а защото детето е изявило желание и нужда.

Моята дъщеря до 4.5 месеца е спала в леглото си и се будеше точно по веднъж нощем - към 5 ам. Аз не спях добре в тази конфигурация, но това е друг въпрос. Но виж, проблеми със заспиването, особено през деня, имаше от мига на раждането си. Такъв й е темпераментът и не съм го аз изградила (освен генетично може би Simple Smile) Взех си я от неонатологията на 3 дни и тогава вече не спеше  Twisted Evil
Приютих я на спалнята при мен от петия месец, защото тогава започна да се буди по-често нощем и не ми се ставаше. Първоначално изкарваше първия сън в кошарата и я взимах след първото събуждане, но после прецених, че е вече тежка и кръстът ми е по-мил.
Също така по собствена инициатива около 7-ия месец спря да спи в количката (а преди спеше САМО там денем) и започна да заспива с цица на спалнята.
Ако има нещо, което да ми тежи в ситуацията, е че денем почти никога не успявам да се измъкна - сънят й е лек и трябва да спя или поне да лежа с нея. Нощем съм окей (освен в отделни кризисни дни със зъби и т.н.), спим си удобно всеки в своята половина и единственият компромис е, че таткото е заточен в друга стая.
Честно казано хиляди пъти предпочитам дете, което суче неколкократно в просъница и спи до 8-8.30, отколкото такова, което спи "цяла нощ" и трябва да го забавлявам от 5-6 сутринта. Въпрос на приоритети, както са забелязали и други по-горе. Моите са да не ставам рано и да не чувам бебешки плач  Heart Eyes

# 175
Дзак и днес...
Още бистрите сънищата на бебоците...
Параходче, какви приоритети, бе душа? Всичко е до бебока. Като реши съкровището, че няма да спи до по-късно от 6:00, никого не пита дали му се спи и какви са му приоритетите. Буди се и толкоз.
Не знам...не завиждам на мамите, които не спят и разнасят бебоци по нощите. Аз не бих издържала най-вероятно.

Забравих да напиша, че Марти всъщност се разбужда на няколко пъти нощем. Размърдва се, намира си млякото, засуква бибата и отнася пак.

Еййй, как щях да забравя:
Честит първи рожден ден на сладката Нона!!!

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 13:51 от Шматка

# 176
Честит първи рожден ден на Нона! Да расте здрава, палава и заобиколена от много любов!

# 177
Честит 1-ви рожден ден на Нона!

На Даруша, честит рожден ден на патерици!

За съня - ами мойте гарджета и двете поспаливи. Виктор спря да се буди за нощно хранене преди да стане на 2 месеца. Оги сука по един път нощем до към 7-я месец май. Като цяло спи доста по-спокойно от батко си. Изключително рядко се буди. Виктор като малък много се будеше заради биберона. Ама пустия му биберон - все успяваше да го изхвърли зад борда.  Laughing
Иначе и аз съм от тези, които трябва да се наспят. Може само по 6 часа да спя на денонощие, ама това да са 6 часа без прекъсване. Иначе и 12 часа да спя, ако е разпокъсано, все едно че изобщо не съм спала.
Моят калпазанин също се научи да се катери по леглата. Изкуството на слизането още не го е овладял обаче. Да върви не ще, ама за катерене щом е - първи.
Виктор проходи бос, а след това беше с КК. Иначе от българските обувки най много харесвам Капчица. Виктор е все с такива от както стана на 11 месеца. Много хубава кожа, много са му удобни и са доста издържливи. С тези негови издевателства над обувките, които прави докато караше камиончето, а сега и колелото. Нито един чифт не е успял да скъса. Много съм доволна и на Оги също ще купувам обувки на Капчица.
По-късно днес сме на консултация и ще дам отчет колко е пораснал юнака.

# 178
На всяка манджа - мерудия Mr. Green
И нашият дивак се катери където свари. Кацва на облегалката на дивана, примерно, и може да си стърчи там с часове Laughing
Ей го на:

А любимото му местенце е в ляво на снимката - щръкнал но плота и ме наблюдава как готвя cook

Слизането още не му е сила. Примирил се е, явно, че ще се пада...и се мята направо с главата напред, вече не прави опити за нормално слизане Joy Joy

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 14:02 от Шматка

# 179
  • София
Мире-Монката много пораснала и много сладка е станала Heart Eyes
Параход-тъкмо се чудех къде се изгуби. newsm78

Ето обещаните снимки от моята прословута баня.
http://kazama.snimka.bg/daily/banyata-na-tedi.412002.14253986

Общи условия

Активация на акаунт