СЕПТЕМВРИйчето се стяга за купони с торти, мляко и балони!!!

• 15 037
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Честит рожден ден на малката Нона с прекрасното име  Heart Eyes
Да е най_щастливото дете й пожелавам, а на мама   bouquet
А zащо да се е zапочнало сега, нямахме ли и юлско рождениче  newsm78 Ще погледна...
Дарушка и на теб на много zдраве и щастливи мигове   bouquet
Дидка  Hug
Хаха, Шмати, като маймунче е клекнал и гледа там, много сладка снимка  Joy
Ей, Параходче, не сме на "лагери", просто си говорим  Hug . И не е само до приоритети  Wink Моите са да спя цяла нощ и до късно сутрин, ама... Крис ставаше чак до детската градина в 7ч като с часовник в главицата. Малката обаче сега се "съобраzява" повече с мен  Joy Спи от 22ч до към 9-10 сутрин. Та не се оплаквам, пу пу.
Абе zависимостта между неспането и кърмрнето си я има, аz чак четейки тук го установих. Преди не се бях zамисляла, тъй като нямам дълъг опит в кърменето, zнаете  Rolling Eyes
И си го обяснявам много лесно. Ето дъщеря ми.. полzва биберон zалъгалка. Заспива с него, после й иzпада.. Но в повечето случаи е блиzо около нея и сама си го намира в просъница преz нощта, та аz дори и не раzбирам обикновено, но съм я виждала как си го напипва(е понякога има и нощи като предната, дето няколко пъти имаше мрънкане и неспокоен сън, не zнам zащо, не съм свикнала и ми е леко кофти, мааалко ненаспано). Та така, явно повечето бебета си се пристрастяват към нещо zа цокане в таzи въzраст. И не могат беz него и ревностно си го искат. И когато това нещо е цицата на мама е доста сложно и zа двете страни, в смисъл почти винаги е равностойно на неспокоен сън и zа двамата. И си мисля(не каzвам нищо на никой, само си раzсъждавам), че те дори не сучат, zа да се zасищат нощем вече, а го правят само от навик, поне теzи, които сучат по n-пъти, както се иzраzявате...
Тъкмо zа това, докато са били по_малки, някои дечица не са се събуждали толкова често преz нощта, а сега го правят. Търсят си "zалъгалката" просто, свикнали са и не приемат друго. Преди е било само от глад, после са се "иzхитрили", така да се каже.
И Ана Мари не спеше с биба в устата почти никога като по_малка, сега обаче преz доста голяма част от нощта май бибата й е там... Ще се отучваме, ама дано е лесно като при батко й. Мисля да пробвам, когато е на около година и половина, пък ще видим.. При него така беше оптимално, от веднъж и беz нито една сълzа. Но... деца всякакви, както всички zнаем  Wink
Иначе Шейлето сигурно е права, че никой човешки индивид не спи непробудно. Просто не всички имат нужда от нещо специално, zа да zаспят пак. Това е до навик, мисля..
В тоя ред, Петка, браво zа успехите с Яна. И весело иzкарване на Мадона  Hug
Ей, редактирам zаради Крумчо, да е жив и zдрав и на мама и тате радостта   bouquet

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 14:38 от Сова

# 181
Честит първи рожден ден на красавицата Нона. Много здраве и прекрасно детство изпълнено с много смях и радост.

Ехе снощи Яна след като заспа в 8 и половина спа до 3 и половина без да се разбуди, голям кеф  Party ПОсле я взех при нас  Heart Eyes

Аз пък нещо хич не съм фен на Икеа. Имаме няколко неща от тях, но малко са дърварски и чак толкова супер евтини не са. Е разбира се има и евтинийки, но по-свесните мебели са си на солидна цена. Но и тук адски много се купуват. Готино е, че като се сетиш след 3 години, че гардероба и е малък и можеш да си купиш още от него  Laughing
Цяла сутрин пиша, ако не е вече актуално  Embarassed. Сега ще прочета какво сте донаписали

# 182
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,НОНИ!МНОГО УСМИВКИ И ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО! newsm59 newsm38
Параходче,подкрепям с две ръце тезата за съня! Peace Гого се будеше точно на 3часа първите 4-5месеца,после започна да спи непробудно в леглото си до към седмия месец и като се започна едно ставане посреднощ,един рев ....  ooooh! ВЗимам го при мен,пак реве,давам биба-пак реве  ooooh! Като му дам да суче заспива мигновенно  Confused Не съм искала и аз да ставам по 2-3пъти на нощ да кърмя,особено след като свикнах отново да си спя през ноща,ама кой ме пита..... Rolling Eyes Нищо не спасява положението-оставя ли го да поплаче,положението става неконтролируемо-изпада в истерия и после мнооого трудно успявам да го приспя  Crazy И сега процедирам по следния начин:приспивам го на гърдата,оставям го в неговото легло и при първото му пробуждане го взимам при мен и му давам да суче-заспива  веднага,аз обаче също и за това не ставам да го върна в неговото легло,а си го оставям до мен и като ревне пак-давам цицата,заспива и така......Не знам до кога ще е това положение,но....ще слушаме шефа! Peace Избор нямам! Ей,каката беше друго нещо-от втория месец спеше непробудно по цяла нощ-от 23ч до 10-10.30ч  Grinning Рай ви казвам!Ама сега Гого си наваксва и заради нея  Wink
Мире,Мони много сладка! Heart Eyes Бонбон голям  Hug
Стеф,банята е станала страхотна  Peace Браво!
Шмати,Марти е застанал като сумист  Mr. Green Мноооооого е готин! Heart Eyes

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 14:15 от penelopi

# 183
Здравейте!
Вчера нашето момченце Крум навърши 1 годинка!
Вече ззпочват рождените дни и ще зачестяват, аз едва ли ще смогна да чета всичко и да не пропусна някой.

Затова искам да пожелая на всички да посрещнат първите годинки на дечицата в пълно здраве, душевен мир и щастие!
Нека сме добри родители, нека имаме достатъчно време и емоции за децата си и за личния си душевен конфорт!
Нека децата растът здрави, щастливи и разумни!

Днес специални поздрави и на Нона!

# 184
Piaf, що не сте в списъка, бе, душо? Така да изтървем рожденика ooooh!
Живи и здрави да сте с Крумчо и да се слушате!!!

# 185
Piaf да ти е жив и здрав малкия мъж на патерици newsm59  bigdance2  ura вярно че ви няма в списъка, сигурно е станала някаква грешка newsm78
Мире, Мони е голяма сладурана наистина се е променила и е станала още по сладка, пу- пу да ти е жива и здрава.

# 186
  • София
Пиаф да ти е жив и здрав Крумчо, да има много щастливо детство и късмет през целия живот    bouquet
Стефина, банята е много стилна, секси и изобщо супер, със здраве да си я ползвате!
Шмате, хе-хе-хе "Кацнал на един диван" - много сладък! Тази снимка е за конкурс Peace

# 187
Ей, честито на рожденичетата!  newsm38

Стеф, хубава баня, обичам червено и аз Grinning
За загубването - мерси, че попита  Heart Eyes - малко внимание си пообръщахме с таткото, че пак беше две седмици в странство до 11-и. Не съм стигнала до компа.

Аз па имам фейсбук, ако и да съм рискова група - който ще, да се обади да го ад-на Simple Smile В интернет съм от 1998 и ми е почти все така хубаво Grinning Ей го, без мрежата и вас нямаше да познавам!

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 14:39 от Параход

# 188
Почнах аz, както преди преz пост  Crazy
Мире, Монката е КУКЛА  Heart Eyes А питката с крачетата е прекрасна, много ме впечатли... Кой я е иzмислил? Чак ми се иска и аz да направя, ако можех.. Но не zнам дали и прощъпулник ще правя.
А zа обувките, аz май малко се иzсилих тоя път. Има си още от 7мия месец едни като цвички, кожени буйки. Тях ги скапа от носене, че тука нали не е много жега  Rolling Eyes . В БГ оба,е беше само боса. Иначе купих сандалки на Елефантен, но крачето й иzрастна доста бърzо zа месец и нещо и вече са й абсолютно точни, ще омаляват. А не ги е нослила почти, в БГ беше много топло.
Повече ме е яд обаче, че купих и едни Саламендер_ки, zатворени отпред, есенни, прекрасни и много намалени... Но ги купих още май или юни, преди да пътуваме zа БГ, с идеята да й стават есента, когато вероятно ще ходи.. Да ама, май няма да е така, zащото карачето й е порастнало повече от колкото съм очаквала и като гледам, ще й омалеят преди да им дойде времето.. Като zа кукла са, zатова ме е яд, много са красиви. Но ще си останат май с етикетите, ще трябва подарявам на някой..
Тъй, да видите колко е било хубаво, като ме нямаше  Mr. Green

# 189
Деска, споко, две сме.
От днес нямаме топла вода в Младост #Cussing out #Cussing out Цял месец нещо ще сменят ooooh! И вече успях да се попаря с водата от котлона и, въпреки това, детето още няма с какво да се изкъпе #Cussing out Нямам думи! В днешни дни да грея вода и да се поливам като...Много съм бясна на тая тема. Пък и едва вчера разбрах - поне едно проточно бойлерче можехме да си купим предварително. Сега ще чакаме заплати...

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 15:12 от Шматка

# 190
  • софия
ехоооо

как сте бе, ние бяхме малко в Дуспат...

на дребната много й хареса, ходихме на ягодинската пещера и на дяволското гърло , ама на 2рата не я вкарах, че като знам стълбите там какви са... в Ягодинската пещера само сочеше и си говореше на равно с гид-а, супер интересно й беше... починахме си (главно аз) вече не ходя след нея в готовност да я хвана и ми е райско от много месеци бях забравила какво е да си седнеш в градинката и да си бърбориш с майчетата на спокойствие, тя пада, става, пада, става... бори децата (те нали всички са по-големи от нас) иска си играчки, катери се по пързалките, голям кеф... който ви плаши, че "оохоооо само да проходи ще видиш какво те чака" НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ....

и така ние... татко ни чакаше с голямо нетърпение (ние бяхме с майчетата от квартала) и сега по старому, в петък ще командировам Мишонка малко при майка, че от 2 месеца е плътно с мен и ми се ще да поизляза малко без дете... може би в малките часове на ноща и да се напия с приятели Simple SmileSimple SmileSimple Smile (как звучи само)

теория за съня и аз имам,  но няма да споменавам, все пак тук има по-вещи (тези дето ме познават знаят какво имам в превдид Simple Smile )

ще пусна малко по късно снимки, че не са от нашия апарат и са "олеле, майко" ама няма как спомен са...

Шмат,
мила, съчуствам, най-гадно е без вода, особенно топла....

Мире, малката е невероятен бонбон...

# 191
Момичета много ви благодаря BlushМили думи и поздрави за моето детенце EmbarassedБлагодаря ви отново
Совичка мила питката я правих аз,а общо взето взаимствах от идеи в интернет.Много,ама много ми помогн Ирини Heart Eyes,за което и благодаря.
Пиафче хайде мила да ти е здраво и силно момчето Heart EyesМного да ви радва
Шмати ама той е като Спайдермен бе JoyОнова чудо нали така заставаше по покривите.Много е сладък твоя мъж Heart Eyes

# 192
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН и на КРУМ!! Втората годинка да е още по-вълнуваща и да расте здрав и щастлив!

Честно казано хиляди пъти предпочитам дете, което суче неколкократно в просъница и спи до 8-8.30, отколкото такова, което спи "цяла нощ" и трябва да го забавлявам от 5-6 сутринта. Въпрос на приоритети, както са забелязали и други по-горе. Моите са да не ставам рано и да не чувам бебешки плач  Heart Eyes

Хехе, аз естествено решавам веднага, че за моето гардже става въпрос  Mr. Green Ама Данчо спи непробудно до 6, когато хапва и после пак си заспива човечето до към 8-8и30. Не ставам в 6, но ако се будеше тогава окончателно, щях да ставам - къде ще ходя?!  Laughing Иначе, Параходка, "твоят лагер" си е супер и приоритетите ти също. Тук ставаше въпрос за случаите, когато на майчетата вече това им носи известна доза дискомфорт. Иначе е ясно, че ако нещо не ти пречи по никакъв начин, ще си го правиш колкото искаш и както поискаш  Peace

Деска, и аз съм му взела на разбойника едни маркови скейтърски кецки с идеята да ги носи сега на есен. Ама май съм си направила сметките без кръчмар  Grinning Кво да праиш - гъзарията изисква жертви  Laughing

Шмате, много готина снимка. Пакостник малък, маймун  Hug ЗА водата, просто колкото и да коментираме.. файда няма  Confused

Стефина, супер много се радвам за хубавата ви и чисто нова баня! Голям зор беше  Simple Smile На мен най-много ми допаднаха свежите жабчета на пода  Heart Eyes

Дидишонка,  добре завърнали се. СКоро пак на среща в парка  Grinning

Изнизвам се, че преди малко чух Данчо как се напъва  Mr. Green ....

# 193
Мда, днес определено съм адска досада Embarassed

Абе, Миреее, ма Монката е страхотна, беее 4470 Бонбон пълен! И ти е одрала кожляка Wink
Дидишон, ай честита "свобода" по площадките! И лек завид за пещерите и за Доспат . Аз последно (ако помните) бях из оня район на палатки, бременна в края на осмия месец. Ееех, че ми беше  гот! Ама от Дяволското гърло и Ягодинската видях само...навалицата пред входа Mr. Green
Малката и сладка Дидка ми бях забравила, че е за тая седмица, ама сега се "сверих", та ще врънкам мъж ми да присъстваме. Нещо да носим?

# 194
Шмат! Паднах от смях с малкият жабок на канапето  Joy

Мирке, мерси за снимките. А защо не си ти на тях? Коя е жената в повечето от тях?

Ирина, не съм казала никъде че вреди, просто че не е исторически нормалното положение.

Мона, точно това казах и аз, че нашата култура така ни е предразположила. Това добре, но бебетата идват готови за друга култура, имат си очаквания. Както кончето като се роди и се изправя и търси майка и сучи, така и нашите бебета се раждат с определени очаквания - че ще са близо до мама, че ще спят до нея, ще са носени по цял ден... За тях нашата култура е напълно незнайно обкръжение. Еволюцията ще отнеме доста повече от сто години за да ги подготви за това самостоятелно съжителство което ги посреща днес в западните "развити" култури. Те се нагласят по накакъв начин, да, но това не е което природата е закодирала в тях.
Всъшност моят коментар беше, че нашите очаквания за това кое е 'нормално' не са реалистични и от там идват проблемите. В племената където бебето спи при мама без на никой да му и идва на ум да ги разделя, майките нямат никаква идея колко често малкото се събужда през нощта и даже се смеят като им е зададен въпроса. Това не е проблем, не е нещо което е даже на радара им.
Пример:
Едно семейство отиват на почивка на хотел и си знаят че там се сервира само сурова храна. Друго отиват, но им е казано от някаква си агенция, че всеки хотел трябва да сервира готвено. И двете семейства получават същото на масата, но едното ще си хапне и ще си продължи с деня, докато другото ще е ядосано, ще се муси, ще ходи да се бори с директори и тем подобни и най-накрая ще има много неприятна почивка...или ще е толкова упорито, че хотела който никога не е готвил, но тъй като се опитва да се примири с клиентите, ще се прегъне на две и ще измисли някакси да сервира готвено, колкото и да им омирише досега прекрасно работещият сурово ящен бизнес.

Нищо им няма на децата, въпреки че им се ядосваме. Ние сме се променили в последните няколко години и сега те не пасват в нашият живот, въпреки че те си пристигат така както са били милиони години.

И да, кърмене по желание = повече кърмене, просто защото това е което малките имат нужда и което искат ако някой ги пита  Peace

Анамар, прочетох няколко книги, но тези две ми бяха най-интересни:
http://www.amazon.com/Our-Babies-Ourselves-Biology-Culture/dp/0385483627
http://www.amazon.com/Children-Different-Worlds-Formation-Behavior/dp/0674116178

Общи условия

Активация на акаунт