Дариян от известно време спи адски неспокойно вечер. Преди само за повъртваше и успявах да го залъжа, а сега направо кокори очи, заревава и не мога просто да го обърна на една страна и да си доспи. По този повод ползвах повече залъгалка и някак си съм успяла да го отуча от пръстчето и сега ми е много мъчно. Усетих се, когато забелязах как последните дни повече му я тикам, а палец той лапва инциндентно само навън в количката, никога вкъщи. Не заради самия пръст, а заради това, че благодарение на него успяваше да се самоуспокои и самоприспи. А сега не стига, че и заради зъбите е нервен, ами не се и сеща да си засмуче и да заспи и е много кисел, което ме принуждава постоянно да му тикам тая гума, не за да млъкне, просто виждам, че има нужда да си суче, а не се сещам сам да си помогне. А той е толкова лъчезарно дете, изобщо не искам да свиква с тоя биберон и да ходи затапен постоянно с него, а с палчето се успокоява и за минути се приспива. Нощем пак така, изобщо не си прекъсваше съня. Пфу, значи. Знам какво ще ми кажете де, ама на мен ми харесв а да си гледам естествено детето и снощи, когато за пореден път ставах, за да му давам биберон и много се обвинявах, че съм му отнела тази хубава и за него и за мен възможност да заспива самостоятелно.
Иначе, както казах - много го мъчат зъбите, постоянно като куче хапе всичко, лиги се точат на поразия, вероятно и заради това се буди по-често. Иначе нощното хранене успешно го борим, с полюшкване и биба (тя не ми пречи чак толкова поне вечер, просто се притеснявам да не се пристрасти допълнително и да стане като онези деца, които постоянно ходят с прикачен на тях биберон, извинявам се, ако тук има такива). Та, нощем рядко кърмя, но това разбира се, не означава, че спя, просто се буди и успявам почти винаги без кърмене да го унеса.
Та, така наоплаквах ви се. Сега само набързо да го похваля, че не съм писала отдавна. Бяхме с него на бунгала на Камчия, по цял ден под сянка на плажа, къпахме го в басейнче със затоплена морска вода. Да, да знам - пълно безумие, ама имаме безстрашен татко, с който не се излиза на глава, но пък да чукна, нищо му няма на малкия, много му хареса, определено го закалихме добре и с разлики в температурите и с бацили

Поздрави от морето, тук вече осезаемо е по-хладно и приятно за разходки дори обедните часове.