МАРТенско дете игриво - грее, като слънцето щастливо!

• 10 284
  • 290
  •   1
Отговори
# 15
Предната тема я пропуснах, направо пиша, да си излея мъката, макар, че можете да ми се смеете.
Дариян от известно време спи адски неспокойно вечер. Преди само за повъртваше и успявах да го залъжа, а сега направо кокори очи, заревава и не мога просто да го обърна на една страна и да си доспи. По този повод ползвах повече залъгалка и някак си съм успяла да го отуча от пръстчето и сега ми е много мъчно. Усетих се, когато забелязах как последните дни повече му я тикам, а палец той лапва инциндентно само навън в количката, никога вкъщи. Не заради самия пръст, а заради това, че благодарение на него успяваше да се самоуспокои и самоприспи. А сега не стига, че и заради зъбите е нервен, ами не се и сеща да си засмуче и да заспи и е много кисел, което ме принуждава постоянно да му тикам тая гума, не за да млъкне, просто виждам, че има нужда да си суче, а не се сещам сам да си помогне. А той е толкова лъчезарно дете, изобщо не искам да свиква с тоя биберон и да ходи затапен постоянно с него, а с палчето се успокоява и за минути се приспива. Нощем пак така, изобщо не си прекъсваше съня. Пфу, значи. Знам какво ще ми кажете де, ама на мен ми харесв а да си гледам естествено детето и снощи, когато за пореден път ставах, за да му давам биберон и много се обвинявах, че съм му отнела тази хубава и за него и за мен възможност да заспива самостоятелно.

Иначе, както казах - много го мъчат зъбите, постоянно като куче хапе всичко, лиги се точат на поразия, вероятно и заради това се буди по-често. Иначе нощното хранене успешно го борим, с полюшкване и биба (тя не ми пречи чак толкова поне вечер, просто се притеснявам да не се пристрасти допълнително и да стане като онези деца, които постоянно ходят с прикачен на тях биберон, извинявам се, ако тук има такива). Та, нощем рядко кърмя, но това разбира се, не означава, че спя, просто се буди и успявам почти винаги без кърмене да го унеса.

Та, така наоплаквах ви се. Сега само набързо да го похваля, че не съм писала отдавна. Бяхме с него на бунгала на Камчия, по цял ден под сянка на плажа, къпахме го в басейнче със затоплена морска вода. Да, да знам - пълно безумие, ама имаме безстрашен татко, с който не се излиза на глава, но пък да чукна, нищо му няма на малкия, много му хареса, определено го закалихме добре и с разлики в температурите и с бацили Simple Smile

Поздрави от морето, тук вече осезаемо е по-хладно и приятно за разходки дори обедните часове.

# 16
Вие правите ли тези неща като излезе зъбче- да купите бяла дрешка да са бели зъбките и да изпукате пуканки? Тук някъде по форума бях чела, че досега не го знаех. А засега нямаме никакви признаци на озъбване още Wink

Ей, това не го бях чула  Laughing Много е сладко  Grinning

Оки4, банана ан Хипп пише, че е 100% само плод  Peace И май наистина е така, защото като отворя пюрето и на следващия ден е потъмняло. Не е такова жълто, както в началото.

Бодливка, успех с Дюкана  Grinning Слънцето ще ти е гид и пример  Grinning

# 17
  • София

Ето малко почерпка и за нашата месечинка днес.
Честито и на другите от 12ти!

За петната - аз по лицето нямам, но по цялата останала част от тялото имам разни такива релефни образувания. Докато бях бременна, четох че се махали, но при мен още си стоят. Надявам се да се махнат по някое време.

Nagaina, много добре разбирам, какво имаш предвид. Аз по едно време имах същите терзания, когато малкия пак происка биба. Той като новородено си я цокаше, после я отказа тотално и си смучеше палеца. Аз тогава се притеснявах, да не му изтънее пръста и други подобни, но когато по едно време пак реши, че иска биба, почнах да се терзая, че така ще се пристрасти към нея и няма да може сам да се успокоява. Но и това беше до време. В момента рядко я засмуква за повече от 5 минути, общо взето само за приспиване. Заспи ли веднъж, после я плюе и си спи спокойно. Така че, не се притеснявай излишно, може да е само период. Hug

Нинче,   bouquet

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 11:01 от jivotinche

# 18
  • София
Оки4, банана ан Хипп пише, че е 100% само плод  Peace И май наистина е така, защото като отворя пюрето и на следващия ден е потъмняло. Не е такова жълто, както в началото.
Тцъ- виж какво има- Банани 125 гр. След 4-ти м. Състав: банани 70%, ябълков сок, лимонов сок, оризово нишесте, витамин С.
Това от форумския справочник го извадих, но и на живо гледах някакъв банан, който пак имаше лимонов сок- ще да е този сигурно...
Нищо, де- не ми е толкова зор- то банан има в ябълка с банан и е 80 към 20- т.е. 100% плод, просто исках да увелича банана, но ако не намеря- така ще е.
Мечо Пуух Аз съм намислила да взимам нещо бяло като излезе зъбче. И пуканки бих изпукала, но ако намеря да взема от тази царевица, която се пука в тенджера, че нямаме мокровеле...
Нагаина, ами- естествено, естествено, ама големи поразии може да направи този пръст- чела си, сигурно, знаеш. И бибероната е страшно коварна, но аз се успокоявам, че поне е анатомична. Знаеш ли, някои деца след време  се връщат към пръстчето- така че не си загубила каузата напълно Sunglasses

Не съм благодарила за темата- ето- сега   bouquet

# 19
Здравейте момичета!Ние малко се позагубихме и сме пропуснали 2-3 темички но ще наваксаме.Иначе сме добре растем, смеем се точим си лигите и ядем всичко що ни попадне Joy
Честито на всички месечинки днес.Честито зъбче на бебока на Цветка.
Нинче  bouquet
Слънце  Hug
На всички желая много слънчев и усмихнат ден.

# 20
  • София
Здравейте и от нас.

Да дам идея за триците и аз... за солена закуска:
3 с.л. трици (цялата доза за деня!!!)
2 яйца (може само белтъците - като за Тони_ст, за жлъчката проблем е жълтъкът, доколкото знам)
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
чубрица и други подправки ("солени"), които харесвате
1-2 с.л. извара - по-желание

Разбърква се с пасатор директно в съда, в който ще се пече (капака на йената, за да стане по-тънко) и веднага се пуска в микровълновата (ако постои, разбърква се пак, иначе яйцата се утаяват на дъното и става по-кофти) на макс. мощност: 5 минути без извара или 6 мин. с извара.
Получава се много приятно нещо с вкус на хляб, чудесен аромат и много върви с някакво режимно месо на сандвич, намазано с извара също и въобще както го харесвате. Ако сте със зеленчуци, колелце нарязан домат върви супер.

Позамислих се за адреса за срещата и... ами аз съм малко от параноиците и не смятам, че е разумно да го пуснем ей така из общата тема, барабар с указанията за пътя, та предлагам който ще дойде, да му пускаме ЛС....

СПЕЦИАЛНА ДВАНАДЕСЕТА СОФИЙСКА СРЕщА в БАНКЯ на гости на Тони_ст този ПЕТЪК - 14.08.2009 от 11 ч.
Моля, записвайте се: зелено човече, Дърта маймуна.

# 21
  • София
Добро утро и от нас!
Цвети, честито ви зъбче!
Бодливка, успех с режима! И аз съм решила като спра да кърмя да направя един Дюкан, ама ще ми е за сефте, тъй че от време на време ще се допитвам до теб и Слънцето!  Peace
Ох, исках и още неща да пиша, ама някой се събуди и хич не е на това мнение...
Хубав ден от нас!

# 22
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile

Вчера, въпреки лошото време успяхме да излезем и да се разходим за около час. та отидохме до ДМ на Стамболийски. Аз уж го познавам от Пловдив магазина, но не бях заглеждала много бебешките продукти... защо ли.... Та вчера понакупих малко пюренца - малките зеленчукови за захранване наистина са по 1,79, но нямаше много оглям избор, а и част бяха изкупени. Накупих и няколко плодови. те пък бяха по 1,99 (не знам как е цената им на другите магазини) Та Oki4 взех и първият банан на ХИП - специално го зачетох сега та съдържа 99.2 % банани, лимонов сок концентрат и витамин С. Струва ми се че е пренебрежимо малко като добавка, явно за да издържа по-дълго като се отвори все пак. Дават го да се използва до 3 дни след отварянето като междинно хранене или като десерт.
Исках да поразгледам по-дълго, но Биба се размрънка и излязоха навън да ме чакат с татко й, а то взе и да капе... та набързо приключих. Но поне ни е близко и пак ще ида. Взех и едни мокри кърпички на тяхната марка babylove - 2 пакета от 70 бр за 5.99.

Иначе за срещичката у Тони съм толкова мераклийка. Единствено не знам как и дали ще се справя сама с Биба - нямам проблем с шофирането, но още ми държи влага мрънкането ескалиращо до истеричен рев... Даже вчера си направих устата татето да си вземе отпуска за петък и да ходим заедно. Ама той пък се притеснява, че ще е единствен мъж... Ама ще видим де - като нищо ще дойда - мечка страх, мен не страх. Другото, което си мислех е, че няма да успеем точно за 11, че тя Биба спи до това време, че понякога и до 11.30 (сутрешния й сън), но ако не е проблем ще позакъснеем. Зеленко пиши ме засега и може да ми пуснеш указанията на ЛС.

Така докато пиша ми хрумна, че може и ние да се комбинираме с някоя мама и бебе (например Никита или някоя друга...) ще го измислим.

Хайде дано днес се появи малко слънчице, че да направим по-нормална разходка. мести, мечто... като гледам как си ръми...

# 23
Mерси ви за пожеланията,много съм мотивирана,вкл.и от мъжа ми. Peace
Чудни рецепти за триците,копнах си ги!
зелено човече ти "стара" дюканке... Mr. Green имаш и много хубави рецепти за пиле в плик и във фолио,копнах си ги и тях! Wink

Тази нощ като никога децата не се събуждаха,Ади всъщност се буди по веднъж(давам малко вода/чай и си заспива)а нощес и пропусна.Май това ми беше от тях подаръка за РД. Mr. Green

Изварявате ли още? Аз спрях сега,от как стана на 5м-нали скоро ще се захранваме а на лъжичките ми пише че не се изваряват,та си казах че е безсмислено..

veselina_s_p как бих могла да се заблудя за количката,нали се оглеждам сега за такава. Wink Много е хубава!От къде я взе и за колко? Rolling Eyes Аз засега съм харесала тази или тази . Не съм гледала още в май тойса,ако има по-евтини ще я взема от там ест. Money

# 24
  • Стара Загора
Зеленкото ви е дала й соления вариант, но на мен лично не ми е вкусен. Сладкото ми е по добре. Вместо мед - може течен подсладител. В Дюкан-а няма мед!
Окич ям го всяка сутрин вече 4 месеца - и не ми омръзва. От време на време съм си правила и палачинки на тефлона сутрин за закуска, но не ми стигат и пак съм гладна, а кекса ми е супер.
Честити месечинки на днешната дата на всички пораснали слънчица!!!

# 25
Нинче, благодаря за темата!

По повод бибата, докато бяхме на балкана ,дойде моята приятелка с дъщеря си на 2г и половина.Следобедния сън беше с приспиване на ръце и биба в уста,но не я смучеше ,а само и стоеше в устата.През другото време оба4е не прави така.

Честити месечинки на звера и на другите сладури от 12.  bouquet

# 26
     Здравейте, отдавна не съм писала, но бяхме на море с малката, после на гости на свекитата една седмица и изобщо големи пътешественици сме. Морето много добре й понесе, но ние водихме и майка ми с нас , така че общо взето докато ходихме на плаж, тя я гледаше. Все пак тогава бяха най-големите жеги и не беше съвсем за малко бебе. Но  и Кали успя да види морето и даже си топна крачето в басейна Simple Smile Вече си има и международен паспорт, защото септември ще пътуваме и до Гърция Simple Smile Ходихме да я снимаме, много сладка снимчица се получи Simple Smile

И ние вече започнахме захранването - със зеленчуково пюре на обяд. Досега съм давала картоф, тиква, днес мисля да дам и морков. Морковът все ме притесняваше да не я запече, тъй като акаше на 3-4 дни веднъж, но от 2-3 дни й давам и по няколко лъжици круша следобяд и явно от нея акото й се отприщи. Дано се нормализират нещата с това акане.

Относно депресиите , които обземат някои от нас- ми и аз съм така, хем доста пътуваме с мъжа ми, уж се разнообразяваме... обаче нищо не е както преди. Не ме разбирайте погрешно, обичам си много детето, но съзнанието ми е вечно ангажирано с него и някак си не мога да отпусна съвсем, където и да излизаме и да ходим, все ми е едно напрегнато.

За буденето през нощта - след 40 - я ден Кали започна да спи по цяла нощ, но пък като стана на 2 месеца и половина за почна да се буди по няколко пъти и до ден днешен е така. Не знам какво стана - кърмата ли почна да не й стига, зъбки ли са, но по 2- 3 на нощ се пробужда и мрънка. Даже понякога суче от гърдата ми не толкова за няждане, колкото за успокоение.

И за финал да ви се похваля - ние най- накрая решихме да правим сватба - на 05. 09. 2009 г. Още малко остана и много се вълнуваме и двамата Simple Smile

# 27
Да дам идея за триците и аз... за солена закуска:
3 с.л. трици (цялата доза за деня!!!)
2 яйца (може само белтъците - като за Тони_ст, за жлъчката проблем е жълтъкът, доколкото знам)
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
чубрица и други подправки ("солени"), които харесвате
1-2 с.л. извара - по-желание

Разбърква се с пасатор директно в съда, в който ще се пече (капака на йената, за да стане по-тънко) и веднага се пуска в микровълновата (ако постои, разбърква се пак, иначе яйцата се утаяват на дъното и става по-кофти) на макс. мощност: 5 минути без извара или 6 мин. с извара.
Получава се много приятно нещо с вкус на хляб, чудесен аромат и много върви с някакво режимно месо на сандвич, намазано с извара също и въобще както го харесвате. Ако сте със зеленчуци, колелце нарязан домат върви супер.

Това звучи супер. Нищо, че не съм на Дюрак може да си спретна такава закуска  Grinning
Аз си правех от палачинките тогава и много ги харесвах. Един път ис правих и от какаовите кексчета и станаха разкошни  Peace

Бодливка, количката я взехме от Метро. Беше към 60-70лв  Peace Иначе и аз гледах този вариант 3 в 1, но нещо много пластмасов ми стои  Thinking Тази количка е като истинска  Peace И е много маневрена и лека  Mr. Green  Whistling

За бибата, аз не знам кое е по-голямото зло  Rolling Eyes Маги биба неискаше и аз бях много доволна. Но, като си откри палеза на 6мес и до сега не го е пуснала  Tired Е, вярно само се приспива с него, но е ужасен навик. И никакви мазила не помогнаха  Tired А аз в началото слушах пак новите теории, че бебетата било нормално да си смучат палеца и да не ес притеснявам. Сами щяли да се откажат към годинка и нещо. Глупости  Tired Ако бях започнала да я мажа с онази гадост още в началото, сигурно нямаше да й се задълбочи толкова този гаден навик  Tired

Стаси, хубаво сте го решили  Grinning Нашата сватба беше на 06,09  Grinning

# 28
  • София
За Дюканските палачинки, има си трикове, за да не се разкъсват, там на онзи блогосайт има доооста варианти, навремето и аз дадох своя принос  Mr. Green Иначе имаше и доста брожения за подсладителя, та и аз се бях позамислила по едно време и бях минала на солена закуска... а, да, тази рецепта (солената), не върви самостоятелно, по-добре се комбинира с месце или друго като вид сандвич  Peace

БОДЛИВКАWhistling Whistling Whistling
Иначе аз стерилизирам все още и съм решила да карам по книжка до шестия месец, т.е. още 1 седмица... но аз ползвам само лъжички и контейнерчета за капките, та не знам дали се брои.... играчките само ги мия или пера...

СПЕЦИАЛНА ДВАНАДЕСЕТА СОФИЙСКА СРЕщА в БАНКЯ на гости на Тони_ст този ПЕТЪК - 14.08.2009 от 11 ч.
Моля, записвайте се: зелено човече, Дърта маймуна, ТаняР

# 29
  • София
 Пускам карта на Банкя и се връщам да ви чета Party
http://maps.google.com/maps?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0+%D0 … itle&resnum=1

Общи условия

Активация на акаунт