МАРТенско дете игриво - грее, като слънцето щастливо!

• 10 284
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
Леле, верно ли стерилизирате? Аз съм чела до 4ия месец, но аз към втория спрях, оттогава всичко само с вода и сапун. То не ползваме и неща за стерилизиране така или иначе (освен помпата, нея винаги), но аз отдавна не, че не го пазя, просто не го държа стерилен. Като се замисля до какви неща влиза в обсег, които дори не мога да почистя, и след като не се храни с друго, освен от гърдата ми, не виждам смисъл да трепя бактерии на едно място, като ще ги има на друго.

Иначе мерси за отговорите за бибката, и аз се надявам да е период. Той не е такъв пристрастителен, веднъж я отказа, дано пак. А за вредите от пръстчето знам, просто предпочитам да наблюдавам и контролирам процеса, вместо да тикам биберони за щяло и нещяло.

# 31
Пак съм аз  Grinning

Честито и на другите бебоци от 12-ти!

Да отчета малко мерки и теглилки: вече големия мъж е 9200 и 70 см.  Whistling

Педито каза да го отучвам от нощното хранене вече  Crazy Ами той суче само към 12-1 и то по-скоро за успокоение и после в 5 или 6 сутринта! Опитах в 12 да давам вода,но не става.Единственото ,което постигам е кански рев!
Иначе и ние се успиваме на ръце,без биберон/него го ползва за чесалка Mr. Green/,но по-сложната част е оставянето в леглото като заспи.Ако не е на голяма възглавница,която да имитира ,че е гушнат се буди и пищи!Ужас!Това важи за следобедното и вечерното успиване.Сутрин и въобще,когато е в количката на разходка заспива сам/пу-пу/

Почваме и месни пюрета по препоръка на лекарката.

# 32
  • София
записвам се на 3та стр. Crazy
Честито зъбче на Боби!
Честити месечинки на празнуващите! Hug
Дез, майка ми има петна - доколкото знам остават за цял живот Rolling Eyes Преди правеше някакви избелващи маски с кисело мляко, но ефектът е временен. Виждам Окич друго е писала, че на нейни приятелки изчезнали, не знам.
Мама Бебчо, уау! Какви мерки  Crazy, бравос! Peace Hug
За буденето - ако е само два пъти съм супер бодра  Tired Напоследък е голямо мрънкане, дори и само да го гушна и пак се укротява. И зъбите, както и коликите явно няма да са ни лек период.  Tired Rolling Eyes

# 33
  • София
Ето почерпка от нас, по случай петото месече

Честито и на останалите, родени на 12  bouquet
Бодливке, Ч.Р.Д!!!  bouquet Бъди щастлива и винаги обичана!!!
Пишете и мен за срещата на Банкя.

# 34
Здравейте.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБОЦИТЕ НИ ОТ 12!!! newsm67

Елвинг,и ние ще сме така явно и с коликите,а и със зъбите.Днес е много зле положението,направо ми истеричи и аз си изпускам нервите вече. Cry
Прегръдки за всички,повече нямам време да пиша. Hug

# 35
Иначе за срещичката у Тони съм толкова мераклийка. Единствено не знам как и дали ще се справя сама с Биба - нямам проблем с шофирането, но още ми държи влага мрънкането ескалиращо до истеричен рев... Даже вчера си направих устата татето да си вземе отпуска за петък и да ходим заедно. Ама той пък се притеснява, че ще е единствен мъж... Ама ще видим де - като нищо ще дойда - мечка страх, мен не страх. Другото, което си мислех е, че няма да успеем точно за 11, че тя Биба спи до това време, че понякога и до 11.30 (сутрешния й сън), но ако не е проблем ще позакъснеем. Зеленко пиши ме засега и може да ми пуснеш указанията на ЛС.

Така докато пиша ми хрумна, че може и ние да се комбинираме с някоя мама и бебе (например Никита или някоя друга...) ще го измислим.

Как ще е единствен мъж? Нашият тати нали също си е в къщи... Laughing Няма да е сам - дори ще ги подпиваме от биричката. Wink Joy

Зеленко, благодаря и на теб за рецептата с триците. Peace Съгласна съм за указанията - не се бях сетила за лични. Peace

# 36
Здравейте от нас  Hug
Честито зъбче на Борката. Това с пуканките съм го чувала.
Честито на месечинките, да са живи и здрави малките сладурчета.
Ангела ще я захраня след 6-ти месец и мисля д е с ХИП. Иначе момиченцето ни се отучи от нощното ядене саминко, нииииииикакви усилия не сме полагали за това. Е, на две седмици се буди по веднъж към 5 часа, но предимно заспива вечер и става чак сутринта на другия ден.
Гледам някаква срещичка ще има при Тони. Мислех си да се отсрамим поне веднъж това лято, че все не успяваме да ви видим. Зеленко, пиши ни. Може и с таткото или поне ще ни докара. Их, че ми стана готино като си помисля  Mr. Green
Айде, че имам сто неща да направя докато зверчето спи. после иска цялото ми внимание. Глезотийка!

# 37
Благодаря за темичката, Нинче!
Честито зъбче на Борката! И на месечинките!

На Марти като му проби и второто - малко се кротна! От 2 нощи повече спи, тази нощ се буди само веднъж и даже доста спа преди обяд, явно си отпочина. Бях забравила колко лъчезарно е малкото ми момченце!

Обаче горе вече се е подул венеца  #Crazy, веднага ли ни чака следващ зъб, що ли  newsm78? Явно и аз сега трябва да наблягам на поспиването с бебето преди да е дошла следващата атака!

# 38
 doh Покрай моите си неволи забравих да благодаря за темата,Нинче!!!  bouquet
И на Борката честито зъбче!!! Hug Hug Hug

# 39
Привет и от нас Hug

А такаааа, за 11:00 сме много ЗА Peace Peace Peace
Бройте ни и нас за срещичката при Тони. Живи и здрави ще сме четирима Party
Тони, ако може на лични да ми пуснеш и на мен адрес или карта как да стигнем Hug

Като гледам има доста кърмачета, които ес будат нощем все още. Абе знаех си аз, че кърмачето си е по-лигаво бебе. Аз съм решила ад си купя поне електронен часовник, та да следя в колко часа ес буди. Ще се пробвам и вече да й пробутвам кърма с шише та да свиква  с мисълга за биберона  Mr. Green Ще трябва да купя и някое и друго шише по този повод.

Не съм съгласна с "лигавото бебе". Моите и двете са кърмачета (каката беше допреди година) и от 2-месечни си спят по цяла нощ. Та "лигавото бебе" не е от това, че е кърмаче, а си е от детето. Също и от предната тема доста мами споделиха, че бебоците им кърмачета си спят по цяла нощ Peace. Явно това е период на израстване и всяко дете го преодолява рано или късно Peace
А ти защо искаш да я свикваш с биберона newsm78. Не ти ли е по-лесно да я сложиш на гърдата и щом заспи хайде в леглото.

bouquet

# 40
Честито зъбче на Борката и честити месечинки на бебоците!  bouquet
Очаквам в най-скоро време и ние да имаме зъбче, целия венец на Радо е побелял, като топче е, почна да яде по-малко, постоянно се плюнчи и мрънка.

# 41
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА! Ние с малката сме ок-тя расте и хапва и сме заедно навсякъде по кафета и гости-не мога да я оставя-просто не искам друг да я гледа.колкото до кг-те за които говорите и с това проблем нямам имам още 1-2 но вече съм 49 и не се шашкам-без никакви диети,просто  спокойствие мисля!за нашия татко да кажа ами няма такъв мъж просто-лягам си аз в другата спаля към 23ч.и ги оставям-кога ядат,кога спят и се преповиват незнам Joy но моя се справя прекрасно и аз съм спокойна.На другия ден съм отпочинала , усмихната и готова за нови подвизи с малката и секс  Laughing
с акита и памперси също моя няма проблеми дори много често решава аз да си почивам те да се оправят сами,което мен ме устройва-ходя на маникюр,прическа и т.н.все пак искам да се поддържам от време на време!
колкото до спането на бебчетата Ванина заспива към 9.30- и става към 7ч.не се събужда през ноща-като исключа първия месец сега всичко е ок!хапва си плодови пюрета и сокчета на хип.Много ми се идваше на тази среща но за съжаление отново не съм в софия-сега съм на морето малко с приятелка за ден- два,мъжа ми реши че е време да почина той да гледа Вани -та така.попрочетох ви с кафето на балкона...
Да добавя за петната и аз имах но с упорито мазане 3 месеца ми се махнаха-мазах се само с лосиона на кокона майка-но трябва да си упорит-сутрин и вечер!
Ванина си заспива в леглото без да имаме никакви проблеми
това за сега-усмихнат ден

# 42
Нинче  Hug  bouquet
Честито зъбче на Борката  tooth

# 43
  • София
Зори-тв,  Shocked навлече си форумската завист сега! Какъв е този мъж?!  Crazy Браво!  Peace Дали да не го прочета на моичкия?   Twisted Evil Thinking Laughing
Алекс-мама, явно си е до дете  Tired , по-чувствителни ли са, какво ли - няма да ни е леко. Дано като поотраснат станат поне послушни.  Praynig Това съм го чувала - че ревливите бебета били добри деца. Да видим  Whistling Баткото беше много ревлив и той като бебе, сега продължава в същия дух, та май горното е по-скоро за самоуспокоение  Joy Crazy

# 44
Елвинг,недей така ме отчайва! Laughing А дано пък се укротят като поотраснат,ама до тогава ще съм луднала вече. ooooh! Ти като имаш опит сигурно по-добре го понасяш това положение,ама аз направо нервите ми не издържат. Tired Tired Tired
Той като го боли нещо,истеричи и реве,ама и ей така като му няма нищо,пак постоянно си мрънка и хленчи като го оставя и накрая пак рев.С тези ш......колики се научи на ръце,колкото и да ми е болно някой като ми каже така.И сега вече е непрекъснато хленчене.Няма оставяне.Вашите така ли са,бе хора,направо не издържам понякога.Айде кажете за успокоение,че не съм сама. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт