Август месец е в средата, в Търново пак на мода е кърмата

• 14 007
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
  • Велико Търново
Здравейте.. преди малко се чух с Краси ... родила е със секцио..както се и предполагаше...малката красавица е с мерки 2800,50 см...Казва се Даниела.. да е жива и здрава..и скоро ги очакваме по парковете

# 196
  • Stuck in a moment
Браво Моника за смелостта да продължиш своята битка! И всъщност тя е битка за всички майки и всички бебета, нали, можеше някоя от нас да я сполети това! Дано получиш възмездие. Аз пуснах блога ти на едно-две места, където се сетя ще информирам, за да се избегне такава тежка трагедия - понеже смятам, че съдба тук е грешна дума.

# 197
Здравейте!Извинявайте,че се мушкам в темата ви.ТРябва ми клиника по стерилитет за да си правя изследвания.Къде в Търново има?Благодаря!

# 198
  • Велико Търново
Здравейте!Извинявайте,че се мушкам в темата ви.ТРябва ми клиника по стерилитет за да си правя изследвания.Къде в Търново има?Благодаря!

Плевен!
http://www.ivfpleven.com/index.php?l=3

# 199
Аз оттам идвам.Но трябва да ми се направят някой хормони и за да не ходя пак до там,ч е съм от Попово,ми предложиха да си направя изследванията в Търново или Русе,което ми е по-близо.

# 200
Моника,прегръщам те силно,днес прочетох историята ти за пореден път и ми стана много мъчно,че едва ли не става така,че за да родиш спокойно трябва да имаш късмет.Надявам се наистина популяризирането на твоята история да има ефект.
Аз от няколко дни мълча,защото историята,която ще разкажа не е моя и се чудя дали да я споделя,но аз много се разстоих тогава,а и майката ми е много близка .Не искам да говоря от името на майката.говоря от мое име,моите наблюдения.Плацентата на майката се отлепя 10 дни преди термин,тя е дребна с голям корем,губи много кръв,бърза помощ я карат в родилното,дежурния лекар казва,че не е сигурен,че ще спаси майката.Представяте ли си-казва го на бащата!!!Не могат да съберат екип за секцио,бебето трябва да се вади,а майката няма контракции,правят и разкритие и понеже се вижда,че не може да го изродят,приспиват майката и после след всичко,което чух и видях си правя изводите,че е имало 3 в 1-вакуум,форцепс и епизиотомия.Оставете това,че майката яко я боляха шевовете,обаче бебето има огрмен хематом и сега ще се прибягва до хирург.Хематома щял сам да минел казали.Ей това ми е най-чудно,как смеят по естествен път да "извадят" бебето при положение,че майката е "заспала" и е загубила много,ама много кръв.Накрая доктора казва"Имахте късмет?!
Когато ми разказа тази история,понеже майката ми е като сестра ,изпитах адско безсилие и бяс на лекарите в Търновското родилно.Стана ми много жал за майката и благодарих на Бога,че е "имала късмет".Значи трябва да разчитаме на късмета си преди да родим-сякаш раждането е болест,от която трябва да се излекуваме,а не най-съвършеното нещо в природата.
Другото нещо,което ме дразни,защото покрай това бебе си припомних доста неща е,как ми е писнало личните лекари на децата да тикат адаптираните млека в ръцете на майките.Писнало ми е и да гледам по кабинетите им реклами на млека.Не искам да разразявам спорове за млека и кърмене,но това не ми се струва правилно.
Оптимист съм,обаче ,че тези неща ще се променят,колкото повече ги говорим,публукуваме,споменаваме...

# 201
  • Велико Търново
Ками,сестро изобщо не съм оптимист.Тепърва ще гледаме реклами за адаптирани млека и безбожно скъпи ваксини.Лекарите като цяло/не обобщавам за всички/ са меко казано търговци,но това е положението.
Радвам се,че при това момиче и бебето всичко е ок.

За хормоните в нова болница на 2 етаж 1 хормон струва 12 лв.Днес си пуска приятелка.

# 202
честита рожба на Краси-както ви напълни къщата,така да ви напълни и душите със щастие  bouquet

аз искам да ес похваля,че от октомври месец вече няма да работя в Общината-след като днес шефката ми се държа по оронващ достойнството ми начин,щастието ми е още по-голямо Mr. Green
същинската новина е,че от октомври месец се разкрива областен център по приемна грижа иа з ще работя там.идеята е да се популяризира приемната грижа и все повече хора да се навиват да стават приемни семейства.ние ще се занимаваме с рекламата,подбора,оценката и обучението на приемниците,както и с последващото им подкрепяне.в Стара Загора приемните семейства са вече 20,а тук са само 5.надявам се да имаме успех и по-малко дечица да живеят в домовете Praynig

дотогава ще съм в платен отпуск и ще меря парковете....отново Mr. Greenтази седмица,докато съм на работа свекито се подвизава с Лили в парка и честно да ви кажа,на жената и се повдига от тукашната мизерия Sick

# 203
  • Велико Търново
В Борбата не пишат името на докторката, Ками и ти не казваш кой е бил въпросния доктор. Кажи го, защо го криеш?  Hug за майката и бебчето, дано бързо се възстановят от травмата и стреса.
Ама знаете ли кога ще спрат?.. Няколко татковци да се саморазправят  #2gunfire #2gunfire и тогава ще почнат да им треперят гащите и да си вършат работата.

Сиска е права - здравето също се търгува и ако някой се заблуждава, че някой д-р му изписва лекарството Х, вместо У, защото то е по-добро, жестоко се лъже. Просто тоя доктор е по-добре почерпен от дистрибуторите на Х. Всичко е гнусна търговия... (мани, че и аз съм търговка ooooh! )

denitcheto, там съм в петък Peace

# 204

Честита рожба на Alex99!!! Да е усмиханто, послушно, ящно и спяще бебенце!   bouquet

3дес, много си права! Срамота е такова безхаберие, арогантност и некомпетентност да остават безнаказани. И е жалко, че ни един некадърен лекар не го отнесе... Но аз смятам, че е въпрос на време. Иначе просто не виждам как ще се променят. Както се казва: "Страх лозе пази". Случаят на Моник е поредното доказателство, че няма съдебна справедливост за лекарската мафия. Тук идва мястото на саморазправата - било то физическа или обществена (черен ПР).  newsm66

Атера, мисля, че в лаборатория Медика правят такива изследвания. Намира се в Поликлиниката (от страната на полицията). Моарейн може да ти каже повече по темата. Успех ти желая  Hug

Ками, много тежка история. Поредната... Дано болката и ужаса на това семейство останат в миналото, а за напред да ги чакат само позитивни емоции  Peace

Деси Енчева, чак пък мизерия  Sneaky И честито за новото назначение - наистина дано работата ви бъде продуктивна и намерите истински дом за повече дечица.  yes

# 205
Деси, супеееер е това, с което ще се занимаваш.....Аз съм мноооого ЗА приемните семейства!!!
Моник, за пореден път се присъединявам към всички останали съчувстващи и подкрепящи те мами! Като се замисля колко много хора си имат личен, но ходят на частно при друг лекар и се чудя какво е това здравеопазване.....И за какво ги плащаме тези осигуровки....За да отидем да платим (за нашето лично спокойствие и благополучие) и да се надяваме, че всичко ще е наред! Не знам има ли неподкупен лекар....Може, ама са малко......Приемам, че лекарите са хора и че няма безгрешен човек, но не приемам това да става за сметка на нечий живот!!! Вярно е, случват се трагедии, случва се така, че текат реки от майчини сълзи( и не само) и се започва с голямото АКО!!!! Ами, той целия ни живот е основан на това АКО.....Само че при лекарите не би трябвало да стои такъв въпрос!Те би трябвало да знаят кое е най-доброто и да дават всичко от себе си да изпълняват хипократовата клетва! Моля се за всички мами и неродени бебета! МОля се тези лекари да намерят съвестта си! Да променят отношението си! Да признаят вината си!
Стига съм философствала.....Гадно ми е! Защото и да си избереш най-добрия лекар, никой не ти дава гаранция....И за това все още се обръщаме към Онзи горе и се молим!
 Praynig
Хайде мацки, до утре в Дружба! ...Приятен ден!

# 206
най-накрая и аз да се включа   Grinning  

Краси - честита ви рожба!Нека малката принцеска Ви носи само радости и усмивки и да слушка теб и тате ,кака и батко    bouquet  чакаме ви с нетърпение в парка   Hug  

Мони -  Hug  

Деси - честита нова работа и много успех ти пожелавам в новото начинание   Peace

Ками - е,вече думи нямам   #2gunfire

Дени - утре дано станем навреме,че аз съм супер навита  Wink  много ми е интересно - ще бъдем хубава картинка  Mr. Green  

3дес - това нещо "търговията" си е егати мафията   #Cussing out   то и аз бях в тази сфера и в момента се благодарям,че не ми се налага да работя това  Whistling   а относно "Дика" - не минаваме оттам .

видяхте ли това - аз лично мисля да опитам - най ми хареса доставката до вкъщи
  http://www.dnesbg.com/index.php?page=NewsDetailsPage&id=8507   

хайде една почерпка от мен  за отскок   Mr. Green  

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 12:03 от simona_stoyanova

# 207
Относно майката за която разказах,умишлено не споменах доктора,защото все пак тя и мъжа и са благодарни,че в крайна сметка тя и детето са добре.Става дума за Хаджирадев -при него се е "паднала" и можеби в това и е бил късмета,защото можеше да се "падне "при друг.Бащата ми разказа обаче,че димитров се е появил и е държал много невъзпшитан език на майката,един вид и е подвиквал като на животно да вика,с тон,който не приляга на доктор.
В крайна сметка майката е добре,а на бебето днес са изтеглили 2,5 спринцовки кръв от главата и хематома е изчезнал.Поревало е.Но поне данос  това се разминем.опитвам се поне в момента да съдействам на майката да запази кърменето максимално дълго,понеже в болницата не са и обяснили нищо,а джипито си ти ка адаптето и така...

# 208
  • Велико Търново
Ками, сега ме подсети.. в болницата, когато раждах, с мен имаше една жена, която ми направи впечатление, с това, че докато ние - българки, циганки, с малки, с големи цици, кой с успех, кой с по-малък се мъчехме да накърмим бебчета си, а тя даваше на своето шише с АМ. Познайте каква беше - ПЕДИТЪРКА! И викаше - ми не ще моето да суче, нямам и кърма. Как ще иска като от първите дни му даде биберона? Та тя нейното си така храни, какво остава за съвети към чуждите? newsm78

# 209
  • Stuck in a moment
В крайна сметка майката е добре,а на бебето днес са изтеглили 2,5 спринцовки кръв от главата и хематома е изчезнал.Поревало е.Но поне данос  това се разминем.опитвам се поне в момента да съдействам на майката да запази кърменето максимално дълго,понеже в болницата не са и обяснили нищо,а джипито си ти ка адаптето и така...

Звучи страшно, дано както казваш само с това да се размине! И браво на теб, че помагаш за кърменето. Наскоро в парка една баба, която дондуркаше 4-месечното си внуче, каза, че дъщеря й едва ли не насила си спряла кърмата с хормони от втория месец и сега била на море...Ех, всеки прави своя избор в живота, но мен ми стана кофти. Rolling Eyes
Дано няма тук някой обиден де.

Общи условия

Активация на акаунт