На почивка или в къщи Май-че гука, смее се и мръщи! Тема №13

• 12 411
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
Луничка, не се притеснявай. Калин е 7300 и е със сантиметър по-къс от вас   Wink
А има и точно 5 хранения, нито едно повече.
Режимът му е 8 ,11, 14, 17 и 20ч. Заспива към 20.30 и сутрин става в 8.00ч.
С английска точност му е всичко  Laughing

Върти се всякак - от гръб по корем и обратно. Точно като на грил, както казва Минолтичка  Mr. Green
Но пък преди дневните му заспивания мнооого реве, по около 30 мин. Не реване, а направо дране, и нищо не помага - ни ръце, ни нищо. Дере се докато се умори и заспи. Това не го прави когато заспива в 20ч.
Не знам защо  Rolling Eyes

Качих снимка в албума и аз - http://may2009.snimka.bg/baby/snimki-nova-tema.411188.14255981

# 181
Здравейте майчета  Hug
Ей софиянки всички ли сте на моренце?Ние с Идар и Бубчето,вчера бродихме из Борисовата уж за среща,но уви видяхме само Лято! и то на тръгване.Мигле ти къде се изгуби,как е Божи? Мадленка,Бани къде ги криете вашите госпожици  Heart Eyes
Slavaa ти ме  newsm45
elfi4ka   перфектна си smile3501!Как се постига такъв резултат толкова бързо?
Росита и Влади прави така.Ето http://may2009.snimka.bg/baby/vladi-na-mama-plami213.393306.14254106
geribg къде се губиш?Как се Алекс и Рая?
 zaiobaio   браво на малките кукли.Ради(Идар) много иска да ви види,понеже няма нет не чете във форума,но все за вас пита!
Каня всички мами който искат да дойдат утре в парка на Редута в 10.00ч Среща да речем на входа от към страната на зала Фестивална.Там ще бъдем аз( Grinning),Бубчето,Идар,Платина и който дойде  newsm10
И сега да питам мамите на АМ,на кой номербибеон сте?Ние сме на 2-ка и вече мисля да минем 3-ка  newsm78 Изкажете мнение  Praynig
Ние сме добре,само Влади малко не иска да яде,но мисля че е период който ще отшуми  Wink
Е хайде ще ставам че имам едно сладко бебе което неможе без мен  yes

# 182
Плами, Калин е още с 2-ката.

# 183
Хммм, мойта Мира е към 5700гр, а аз не се притеснявам за това, даже се радвам, че не е слонче, че като гледам снимките на братовчедка й на тази възраст..... малееее.....то не са гривни, не са бузи и гуша.....страшно е направо! Аз даже съм си горда, че е наддала добре, че с тази борба за всеки мл. кърма все съм на кантар да й стигне. Сега се боря всичко да е от гърда без цеденето и бутилките, защото безумно ми писна, но пък каузата си струваше всички мъки. Храни се 6 пъти дневно, заспива към 22:00-22:30 и се буди към 6ч. После я взимам да я кърмя в нашето легло и спим заедно до 9ч. когато пак се буди за ядене. Абе слънчице ми е. Ако издържаше и по-дълго време в количка цена нямаше да има!!!

# 184
Аз съм с биберони на НУК-те се делят на 1-ца  от 0-6 м. и 2-ка от 06-12 м. и т.н..така ,че аз съм все още с единичката,размер М-за мляко Simple Smile

# 185
Добро утро!
Вчера се видях за бързо с Loranholl и останах очарована от нея и кроткото бебе Тоши.Милото и най-възпитано си пи бирата на терасата и ни остави да си поговорим.Тоши проспа срещата както и Мина Mr. Green

а ето го и снимковия материал Simple Smile http://may2009.snimka.bg/baby/mal-k-toshi-na-mama-nina-loranholl.386732.14258073
както стана ясно дребите проспаха сватосването  Mr. Green но Божествената се скипри до нас  Laughing
И ние се прибрахме от морето, за съжаление не можах да видя варненки. Бяхме със супер натоварена програма, сега пак трябва да си почиваме от почивката  #Crazy
Комплекса Макси се оказа много хубаво местенце и наистина е отворено тази година.
Моя синковец също отдавна пропуска нощното хранене. И добре, че нали ходя и по 5h на работа трябва ми сън.
Ръцете ни са нон стоп наврени в устата, няма оправия.
След консултация със Сиска ще започвам да захранвам на 4,5  или 5 навършени месеца, за да имам време до започването на 7м. да сме останали само на 2 кърмения (сутрин и вечер). Ноември се връщам на работа на пълен работен ден и нямам избор.
Ще почвам да чета и да се ограмотявам за захранването, така че пускайте линкове Shocked (Сиси представям си как ми се смееш пак с моето ограмотяване  Laughing
освен нас със сиска, някой слага ли synflorix-а заедно с pentaxina? какви са ви отзивите? в четвъртък сме на 2-ра доза и от сега съм се спекла, първия път много тежко го понесохме. #Crazy

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 16:54 от loranholl

# 186
Привет и от нас

Минолтичка, аватарът ти е жесток!

Хммм, мойта Мира е към 5700гр, а аз не се притеснявам за това, даже се радвам, че не е слонче, че като гледам снимките на братовчедка й на тази възраст..... малееее.....то не са гривни, не са бузи и гуша.....страшно е направо!

хайде, хайде, сега на килограмчета ли ще се обиждаме  Laughing И Изабела е пухкава, но вината не е моя, явно вместо мляко тя се храни със сметана или масло  Mr. Green Crazy Да са живи и здрави, бебенцата, пък "гривничките" и "гушките" ще се израстат  Peace

Галя, Дендри, защо искате да ги свиквате Рада и Теди с бибероните? Ясно, че отказването от смукането на палеца е доста по-трудно от това на биберона, но фактът, че сега си лапат ръцете не означава, че ще се пристрастят към пръстите  Hug Разбира се, всички деца са различни, но Виктория също плюеше биберони, лапаше си ръцете и след известно време този период отмина, без да си е смукала палеца.

Мария Киара, Макс е много сладък!

Сиска, честито ви християнче! Нека Господ закриля Мина и цялото ви семейство!  Hug На снимките сте много хубави всичките, а последните две-три /където си запалваш свещ с Мина на ръце/ са ми любими  Hug

loranholl, беше ми много приятно да разгледам снимките! Тоши май прилича на теб, м? А теб къде ще те командироват през септември?  Blush извинявай за любопитството

# 187
  • Стара Загора
Роси миличка честита ви месечинка  Hug Hug Hug да в жива и здрава Евка и много,много да ви радва и слушка теб и Боби Hug Hug Hug (съжалявам за днес но се сетих като се разделихме коя дата е  Blush)Ей мами направо ви завиждам благородно за нощните паузи,моето слънце си хапва горе-долу на 3 часа и вечер като заспи към 9.30/10.00 се буди към 1/2 храним се после няма преспиване с  Shocked ей такива очи е до сутринта,след това не давам манджа само вода и биба и чак в 6.00 ядем пак.Не можем и неможем да се научим от 20 дни се мъча така дано все някога свикне,че стига с това нощно папане трябва да си почива малко стомахчето........ ooooh! ooooh! ooooh! Ръчичките и нашите са все в устата и аз все дебна като империалист,както беше казала една от вас и бутам бибата,ама неще и неще дано не ги засмучим тези палци,чееееееееее  #Crazy За биберона и ние сме още на 2-ка ,не се мръщи,като почне ще го сменя baby_neutral Много целувки от нас.............. lovekiss lovekiss

# 188
хайде, хайде, сега на килограмчета ли ще се обиждаме  Laughing И Изабела е пухкава, но вината не е моя, явно вместо мляко тя се храни със сметана или масло  Mr. Green Crazy Да са живи и здрави, бебенцата, пък "гривничките" и "гушките" ще се израстат  Peace

Уффф, не исках никой да обиждам, дори и братовчедката Рая Laughing Тя сестра ми сама й се възмущаваше, а беше само на кърма и нямаше как да я ограничава. Извинявам се ако някой се е засегнал, сигурно се опитвам да се уверя сама, че и на Мира й стига манджата Embarassed Пак сгафих от добри намерения...

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 17:19 от Ани Борисова

# 189
Всички напоследък качвани снимки са много хубави!!!  Heart Eyes

Близначките също се плюнчат много, все едно имат веро в устичките - едни  такива балончета правят  Laughing. и гледат вече всичко да налапат. А Дара пък не спира да се плези, много е смешна. Не се въртят, но и аз от това не се трогвам особено. Все ще се завъртят. Като ги гледам как интензивно ритат и какви коремни преси правят, няма да им избяга и въртенето. От вчера пък имаме нова страст - гушкаме играчки. След малко ще кача нови снимки...

За протокола - Сияна е около 5400 г и 58 см, Дария е към 5300 г и 58 см.

За бибероните - ние още си даваме кърмата и АМ от единичка на Авент. Но купих нови за подмяна, само двойки и ще ги вкарвам в употреба в скоро време.

Аз пак се запуших, писна ми вече  ooooh!.

# 190
Здравейте и аз да се отчета от днешната консултация,поставиха ни вторият Пентаксим,дано няма някаква реакция и този път  Wink Качили сме 710гр и цели 4см  Crazy /вече сме 4.940кг и 60см/.Педиатърката каза да почваме с пюретата,10 дена зеленчукови,10 смесени,10 дена плодови.И така като стане на 4месеца да заместват едно хранене  Rolling Eyes но се колебая дали не е рано още,дори няма  навършени месеца
Ани Борисова  и ние сме с такъв режим,заспиваме 22-22:30 h,понякога спи до 6-7 h понякога до 8-8:30 h
Platina първият Пентаксим ни се отрази така със сънливост,този обаче не  Thinking Дано няма някаква реакция  Hug
Искам да попитам още кърмещите мами,по-колко време хапват бебоците?Нашият рекорд е бил час и десет минути  Blush

# 191
  • Стара Загора
Ленче кърмим се максимум 15/20мин. ама то вашето е рекорд де  Heart Eyes

# 192
  • София
Здравейте мами!
Ние се прибархме от преглед в Токуда във връзка с нашите проблеми с белтъка на кравето мляко. Слава Богу новата формула ни действа добре и доктор Лазарова ни увери, че Божко ще го израсте.
Плами, мила, как ме е яд, че не сме се засякли. Аз както винаги съм си в Борисовата. Благодаря ти това, че мислиш за нас. Божко вече е 7кг. и вече ми се поуспокои сърцето. Бибероните ни са с 2 дупки. Не смея още да минавам на 3, защото ще изгълтва млякото прекалено бързо и ще ми прави фонтани, които е без това са му присъщи. Освен това ме е страх да не го задавя с 3 дупки.
Лека вечер на всички мами и бебоци!

# 193
  • София
Да се отчетем и ние от днешната консултация - наддали сме 730 гр. и цели 5 см. и вече сме 6 110 кг. и 63,5 см.  Целият трети месец го преживях в постоянни тревоги дали кърмата ми стига, защото имам усещането, че много намаля, вече не усещам гърдите си пълни дори нощно време, а и Яна суче много малко като времетраене - не повече от 3-4 минути, да не говорим, че не се сеща да си иска, постоянно трябва да я подканвам да суче. Вчера следобед например направи една пауза от 6 часа без изобщо да се сети, че е гладна, памперсът й също не беше много намокрен... Миналият месец наддаде с 1 100 гр., а сега само с 730 гр., но все пак сме в нормите, нали?
   Абсолютно нормално и добре сте си наддали. Минимума е 500 грама на месец, а 730 си е направо златната среда. След като наддавате така няма изобщо защо да се притесняваш за количеството кърма, а това че гърдите вече не се препълват и бебчо хапва набързо е съвсем нормално. Повечето бебета започват да се наяждат по-бързо след известен период, а лактацията се регулира и гърдите не се препълват изобщо, освен ако не се проусне хранене или при заместване на храненето с твърда храна за няколко дниВсе пак има майки които кърмят над годинка и е съвсем нормално след първите няколко месеца гърдите изобщо да не се препълват. При мен още след болницата тъй като е второ раждане и кърмене лактацията се регулира и оттогава гърдите са ми мекички  Simple Smile за което съжалявам защото съм с малък бюст и нямам нищо против понякога да е малко по-голям  Heart Eyes
   Само да предупредя мамите, че повечето бебчета имат скок в растежа към третия месец Не ни пропусна и нас с Елена, а се изразява в това че за няколко дни бебчето е по-нервно и иска да суче по начесто Слава богу отминава след няколко дни, въпреки че сега ми прави и номера на едната си кака да не иска да суче понякога през деня и да се кърмим разнасяйки се, но от опит знам, че и това отминава и е период  Simple Smile

# 194

Уффф, не исках никой да обиждам, дори и братовчедката Рая Laughing Тя сестра ми сама й се възмущаваше, а беше само на кърма и нямаше как да я ограничава. Извинявам се ако някой се е засегнал, сигурно се опитвам да се уверя сама, че и на Мира й стига манджата Embarassed Пак сгафих от добри намерения...

Мила Ани, не си ме обидила, нито пък съм се засегнала  Hug Исках само да успокоя мамите, да не се притесняват излишно  Peace
П.С. Имам чувството, че Мира, да ви е жива и здрава, е твое точно копие  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт