Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 864
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
  • Лондон
Аз съм абсолютно неадекватна днес след като изчетох всичко за педофилската история в детската градина в Плимут #Cussing out
Не мога да си намеря място и не мога да работя, нито да комуникирам с някого днес... Редувам абсолютен бяс, много лоши сценарии за това какво бих направила на такива хора с пълно отчаяние, че нищо не зависи от мен и просто трябва да се моля да не ни се случва на нас...
Онзи ден имаше подобна история и от България, не знам мода ли е или просто лош късмет за тях и почнаха да ги хващат напоследък...

Аз така ви говоря, все едно знаете какво имам в предвид,   Embarassed историята е в новините и днес във вестниците на първа страница...

Извинявам се за негативното настроение, но ми се искаше да споделя потресът си...

Дано все пак уикендът на всички ви да е хубав

# 331
Знаем, как да не знаем. Невъобразима и потресаваща история. Не знам какво да кажа.

Приятен уикенд, ама как намазахме хубава есен тази година, а?

# 332
Наберете си тикви, защото само още седмица-две ще ги има по полето  Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 11:29 от мишолина

# 333
Mi6olina,blagodaria ti! Tozi weekend maja mi ako po4iva 6te go vpregna do niakoe ot tezi mestenza da idem.Ne6to vse da mi stava studeno, dano ima o6te malko slan4evi dni. Mnogo sa sladki dvamata sladuri, yahnali tikvite! Yavno obi4at tikvi4ka!!!:)

# 334
Цвете, направо не знам какво да кажа... Страшно е...

Мишолина, къде ги намерихте тези хубави тикви? По този повод да кажа, че у нас поукрасих със светещи тикви, малко прилепи и черни рози  Mr. Green Искаше ми се да ми е празнично, а за Коледа рано ми идва, та затова така Simple Smile

Алиса, това за отсъствията и аз ще си го запиша някъде, че ме чака същото от догодина. Simple Smile Златна си!

На Теодор са му много интересни планетите напоследък и ми е много смешен, защото не им казва правилно имената. За Земята редовно казва Змията  Mr. Green

# 335
Nomadic, знаеш ли от кога се каня да дойдем до Гренич, заради звездичките Crazy

Тиквите са във Съри, pick your own farm, но тези не бяха много хубави, ако ми остане време, ще отидем пак на друга ферма, и ябълки да наберем.

Някой да е виждал някъде дюли? Quince e на английски.

Алиса, мерси, разбрах за писмото, завоалирано ще да е Whistling

ДНП, я влез да се представиш, както си му е реда. За да пишеш на кирилица, превключва се от горе в дясно, до бутончето "Изход" - има фонетична кирилица.

Къде се скри Фиш?

# 336

Някой вадил ли си е документ за доказване на платени здравни осигуровкив Англия?
От кого трябва да го поискам-от Ревенюто или от NHS-a?

Много се притеснявам, че с този нов закон,
тъпаците по нашите летища ще ни правят проблеми  Tired

# 337
Златна толумба, кажи ми нещо пове4е за този закон.За парви пат 4увам! Оxxx Mi6olina ne moga da pi6a na balgarski s tazi klaviatura.Vsiaka bukva e tarsia kato parvolak. Sorry!

# 338
  • Bristol
Ей, от кога се каня да намеря подобна ферма в района и да заведа моите Simple Smile На мен ми е мерак за ягодите Wink Страхотна снимка е станала, Мишолина!
zlatnata tolumba, нали има едни карти, които се издават от NHSa и се ползват за спешни случаи, когато си в ЕС. Дали те не вършат работа?!
DNP, практика му е майката и аз в началото се мъчех, но с времето се ощраках Wink

# 339
Мдам, аз такава карта имам.
Ще ги пробвам с нея, паспорта и незнам..
Просто не искам някъде името ми да виси, че съм длъжник  Crossing Arms

DNP,
пуснала съм тема в общия форум.
Има разяснения  Peace

# 340
DNP, включи на фонетична, не на стандартната българска. Т.е. О си е О, К си е К; има няколко други букви да намериш (ю, я, ч, ш, щ, ь, й, ѝ). Не за друго, просто мненията на латиница по принцип народа ги прескача.

Мери, ето тук за ферми по район:
http://www.pickyourownfarms.org.uk/

# 341
  • Лондон
zlatna tolumba, не мисля, че процедурата на летището включва проверка за платени здравни осигуровки, откъде изскочи това?

За България ако искаш да ползваш медицински услуги, ако е спешна помощ ще ти трябва синята карта за мед, обслужване в Европейския съюз, ако е нещо по-така, трябва да доказваш, че се осигуряваш тук. Аз когато си правих операцията на глезените и после за раждането взех писмо от работодателя ми, че си плащам осигуровките тук, преведох го на български, плюс същата синя карта ходих в общината, където живея, агенция по приходите и те ми издадоха потвърждения, че осигурителните ми права не са прекъснати, оттам болниците го приеха, но с направление от ГП, аз си пазя регистрацията...
Мисля си, ако не работиш в момента писмото ти от тук трябва да е от HM Revenue...Дано да съм ти помогнала

Аз съм в процес на търсене на свободни минутки да приготвя куфарите, изгледите са мрачни, май с толкова багаж никога никъде не съм ходила Crazy А и детенце е болно, всички екстри, но като видях, че в там, където отиваме, е 35 през деня, 25 вечер и 25 - водата, ме обзе истинска еуфория Grinning
Хайде, аз съм вече off, пазете се и поддържайте хубавото настроение

# 342
 Tzvetak  и аз си  го причиних същото, меко казано е , че съм шокирана.  Подобни истории те карат да се чувстваш безсилен. В коментарите в нета родители обясняват как са с децата си 24/7 в опит да ги предпазят. Стана  ми мъчно  за нашите децата  като се сетих за моето безгрижно и безпризорно детство, знаете как беше, а те няма  да имат тази възможност.
 DNP вероятно се опитваш  да пишеш на БДС , включи на фонетична, където като натиснеш например F=Ф, S=С...
 Merry тук една добра душа се e опитала да систематизира някаква информация  http://www.pickyourownfarms.org.uk/, погледнах набързо , но май на ягодите им е минало времето.
A Мишолина ме изпревари.

# 343
Елл, надявам се детенце вече е добре след инцидента.

За почивките през ваканциите на децата и аз съм в същия отбор. Миналата година ни беше първа в УК и затова беше абсурд да отсъстват, тази пък каката е за първа в секъндърито и специално са ни изпратили една книжка за отсъствията и колко не се приема добре да ходим на почивка в учебно време. Така че гледах гледах цени на самолетни билети и не можах да преглътна цената. Пак ще обикаляме добрата стара Англия, само дано времето да не е много ужасно. А може и да се организираме всички закотвени тук ако искате - "БГ лагер в УК"  Simple Smile

Мишолина пак да кажа за фотографиите ти, шапка ти свалям. Снощи съм ти разглеждала албумите на сайта, който пускаш тук, сигурно повече от час. Впечатлена съм. В онази Черно-бяла рокля на черно-бялата стена доста се взирах, докато се убедя че е снимка.

Цветак, приятна почивка и да пуснеш после снимки.

DNP аз живея, където си и ти, но личната ти поща е пълна и не мога да ти изпратя съобщение.

# 344
AA изненада ме butterfly!Не сам о4аквала. А как така по6тата ми е пална, не разбирам. Полу4авам си писма. Аз живеиа в Milton Keynes. A  ти каде си? 6те се радвам ако си наблизо:) Пробваи пак;Hristeva_21@mail.bg

Общи условия

Активация на акаунт